10 jaar geleden – tag

Tien jaar geleden klinkt als een eeuwigheid terug. 2006 is het jaar dat  een aardbeving plaatsvond op Java waarbij Yogjakarta zwaar getroffen werd, werd voor de eerste keer de Nijmeegse Vierdaagse stopgezet naar aanleiding van het overlijden van 2 wandelaars door de extreme hitte en werd het woord ‘negerzoen’ werd afgeschaft.

Maar hoe zag 2006 er voor mij uit? Ik kan niet persé zeggen dat mijn leven er heel anders uitzag (behalve dat ik toen natuurlijk nog geen moeder was). Maar we praten natuurlijk wel over een hele andere tijd. 2006 stond vooral in het teken van het voorbereiden van mijn huwelijk met manlief. 2006 was voor mij ook het jaar waarbij op mijn eetgedrag ging letten, daarmee 14 kilo afviel en mijn streefgewicht haalde. Ik neem je dus mee naar mijn 2006:
Deze tag is bedacht door Simone en ik kwam hem tegen bij Olga

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
27, bijna 28. Ik maakte me er ook totaal niet druk om dat ik bijna 30 werd. Net zoals ik me nu niet druk maak om de 40 die nadert. Ik keek er toen zelfs naar uit om 30 te worden. Ik was wel klaar voor mijn dertiger jaren!

Dat ik me nu niet druk maak om het 40 worden, komt wellicht doordat ik er jonger uitzie dan dat ik ben (dankjewel Indonesische ouders) en me ook veel jeugdiger voel en (denk ik althans) ben. Soms zie ik mensen van mijn leeftijd/bijna 40 of 40 en het is net alsof ik naar een hele andere generatie kijk! Erg raar. 

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Vriendlief (inmiddels manlief).
Ik heb hem leren kennen in 2003, toen ik op het punt stond om voor enkele maanden naar Australië te gaan (plus daarbij droomde dat ik een Aussie surfboy zou ontmoeten en me zou settelen in Sydney). We gingen binnen 3 weken samenwonen (want het voelde toch wel erg goed) en natuurlijk ging ik alsnog naar Australië zonder hem. Maar ik kwam voor hem terug en in 2006 waren we druk bezig met het voorbereiden van onze huwelijk en de volgende (huwelijks)reis.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
in het huis waar ik nu in woon. We waren net verhuisd vanuit een appartement in het centrum van Arnhem naar een eengezinswoning.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Niet veel anders dan wat ik nu draag: plateau laarzen (van het merk Hex en ze neigen meer goth en alternatief). Ik liep nooit mee met de mode en doe dat nog steeds niet. Ik heb altijd al gedragen waar ik blij van werd en ik lag er niet wakker van als mensen me nakeken. Ik was juist graag anders en probeerde er altijd wel niet standaard uit te zien. Ik had toen mijn dreadlocks nog (ik heb ze 10 jaar gehad en daarna knipte ik mijn haar eraf) en deed ook van alles met haarbanden. Ook droeg ik graag corsetten, vooral nadat ik zoveel was afgevallen, met stalen baleinen. Maar dat doe ik nu ook nog steeds graag.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Bloggen (of in ieder geval om de dag). Ik blogde toen op mijn eerste blog, een web-blog. Ik had mijn studie achter de rug en had diverse baantjes. Dus dagelijks studeren of dagelijks werken, deed ik ook niet. Maar ik blogde wel veel meer dan nu.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Tot een uurtje of 7, gok ik. En ik ging altijd na middernacht naar bed. Dat is nog steeds niet veranderd. Ik heb altijd weinig slaap nodig gehad en doe het met 5 uur nachtrust gemiddeld. En daar voel ik me goed fit bij. Dat ik zo weinig slaap nodig heb, is ideaal te combineren met het moederschap. Tien jaar geleden was het ideaal te combineren het stappen en werken. Ik kon met gemak stappen tot 5 uur in de ochtend en dan vrijwel door gaan naar mijn werk. Ik heb nooit last gehad van slaaptekort. En laat opstaan vind ik altijd zonde van mijn dag (en er stond een grammatica foutje in deze vraag, die heb ik meteen verbeterd).

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…
Twee relaties tegelijk zou hebben. Dát had ik echt nooit gedacht. Ik wist altijd wel dat ik in een relatie zou zitten waarbij alles bespreekbaar zou zijn. Maar ik had zelf daar nooit over nagedacht. Ook had ik nooit gedacht, ondanks alle reizen, dat ik zoveel internationale vrienden zou hebben. En niet zomaar vrienden die ik op facebook heb, maar echte vrienden. Vrienden die ik ook regelmatig spreek of zie.

Dat ik moeder zou zijn, stond ik toen ook niet bij stil. Daar heb ik altijd neutraal tegenover gestaan. Dat wil zeggen; ik was er op die leeftijd nog lang niet mee bezig (tot mijn 35e eigenlijk niet). Ik was er toen ook nog niet over uit of ik überhaupt moeder wilde worden, hoe leuk ik kinderen ook vind. Ik denk sowieso nooit ver vooruit over hoe mijn leven er uit zou zien over 10 jaar. Ik dacht niet in termen van wonen in een groot huis, veel verdienen en dat soort dingen. Ik wist dat ik in 2016 gewoon gelukkig zou zijn (omdat je voor een groot gedeelte voor je eigen geluk kan kiezen) en dat ik tegen die tijd veel van de wereld zou hebben gezien en getrouwd zou zijn. Nou, dat klopt allemaal.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…
R&B

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Uhm… wat dat betreft is het makkelijker als ik 10 jaar geleden nog studeerde. Dan lag het antwoord meer voor de hand. Ik kan me niet voorstellen dat ik 10 jaar geleden ergens specifiek de hele dag ergens mee druk was.

Tien jaar geleden droomde ik over…
Het plannen van een nieuwe wereldreis voor langere tijd. Dat is wel grappig, want in 2007 zouden we gaan trouwen en zouden we backpackend op huwelijksreis door Indonesië gaan. Maar we hadden ook al bedacht dat we ergens in 2009 een half jaar wilden gaan backpacken rond de wereld. En daarna zouden natuurlijk ook meer reizen volgen. Dus ik droomde vooral van een mooie huwelijksdag en het maken van mooie reizen.

Tien jaar geleden wilde ik…
dat ik het geld had om mijn droomtrouwjurk te kopen. Die kostte nogal wat, maar dat geld had ik niet. En als ik het wel had, betwijfel ik het ook of ik het er voor over had. Ik ben dus altijd gegaan voor ‘second best’, omdat dé jurk voor mij niet was weg gelegd. En second best was ook erg mooi, hoor. Ik was erg nuchter wat dat betreft. Dit is mijn budget, wat vind ik mooi binnen dit budget?

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…
nog steeds zou reizen en natuurlijk gelukkig getrouwd zou zijn (met of zonder kinderen).  En ergens tussendoor wilde ik mijn motor rijbewijs halen. En tadaa… Het reizen is inderdaad niet verminderd. Zelfs nu ik moeder ben, ga ik nog met gemak backpacken. Alleen gaat er een buggy mee, naast mijn backpack. Mijn motorrijbewijs haalde ik (alle drie de examens in één keer). En jaren later ging ik ook maar eens voor mijn auto rijbewijs (ook toen in één keer geslaagd). Ik ben  (ook nog steeds gelukkig getrouwd. Maar , maar dat had ik niet anders verwacht.

I tag, you tag
Natuurlijk is iedereen vrij om bovenstaande tag over te nemen. Maar ik tag er toch ook lekker op los. Zef, Mona, Billy, Sunny Mama, Martha en Frederique. Doen jullie mee? En laten jullie het me vooral weten als je tag klaar is?

Ben heel benieuwd naar jullie momenten van 10 jaar geleden. Ook van iedereen die ik niet tag, natuurlijk. Dus roept u maar, 10 jaar geleden.. wat deed jij?
signature sheila

Comments

comments

37 gedachten over “10 jaar geleden – tag

 1. Nina schreef:

  Leuk hè, om even terug te blikken op tien jaar terug. Wat knap dat je toen 14 kilo afgevallen was! En nog leuker om te lezen dat je toen al blogde. Ik stond tien jaar terug aan het begin van mijn studententijd, pas bij de derde studie (!) zat ik goed. Ik ga je tag zeker overnemen!

 2. sunny mama schreef:

  Phoeh, dit komt ff binnen! Komt doordat ik me toevallig in een of ander verwerkingsproces bevindt waarbij ik er versteld van sta hoeveel ik veranderd ben doorheen de tijd… (Dat verwerkingsproces is één van de redenen waarom ik besloten heb om eventjes twee weken een blogpauze in te lassen en afstand te nemen van het internet.)
  Als ik terugdenk aan wat ik 10 jaar geleden wilde en wat ik nu wil… Dat zijn toch vaak heel andere dingen.
  En toen ik dan ook nog mijn naam zag staan bij de bloggers die je getagd hebt… Ondanks het feit dat ik het zeer waardeer dat je aan mij gedacht hebt en dat ik het altijd leuk vind om getagd te worden en tags in te vullen, was mijn eerste reactie deze keer: K-U-T!!!
  Maar, ik ga het zeker overwegen om deze tag in te vullen. Misschien is dat wel héél therapeutisch. 😉
  Dus, dankjewel voor het taggen Sheila en trek je van mijn eerste reactie maar niks aan. Heeft helemaal niks met jou te maken. xxx

  • Sheila schreef:

   Wow… wat een toeval. Al geloof ik daar niet eens in. Dit had zo moeten zijn! Ik vind je reactie trouwens heel mooi, eerlijk en oprecht. Zo te horen zat jij 10 jaar geleden heel ergens anders! Ik ben benieuwd naar je antwoorden, mocht je daar dus voor open staan. En inderdaad, misschien juist een heel mooi moment om er even bewust mee bezig te zijn. Maar de keuze is aan jou om mee te doen, hoor. Maar het klinkt we alsof je ontzettend gegroeid bent in de afgelopen 10 jaar!

 3. Daenelia schreef:

  Tien jaar geleden trokken ik en mijn gozer bij elkaar in. Bijna tot op de dag 10 jaar terug. Best lang dus, eigenlijk. Geen idee wat ik toen wilde of dacht of droomde, maar ik vermoed dat het niet veel anders ging dan nu. Ik heb wat meer grijze haren, maar dat verstand laat op zich wachten 😉

 4. Joyce rdt schreef:

  Wat een leuke tag! Had helemaal niet door dat het al zo lang geleden was dat de wandelaars in Nijmegen zijn overleden, weet nog heel goed dat ik daar stond en het nieuws hoorde! Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Ja hè. Ik stond daar ook niet bij stil, totdat ik deze blog ging schrijven. Ik dacht precies hetzelfde… wow, 10 jaar? Ik herinner het me ook nog heel goed hoe ik het hoorde. Dat komt ook doordat ik altijd de Zomerfeesten vier en mijn man altijd liep. Ik vond het verschrikkelijk nieuws, maar kon ook mijn oren niet geloven dat het was afgelast.

 5. Frederique schreef:

  Oh je zet me aan het werk! 🙂 Ik ga hem invullen en geef wel een gil wanneer het er op staat!
  Ik wist dat ik in 2016 gewoon gelukkig zou zijn <— Mooi! Doel bereikt dus! (ik had gisteren een sollicitatiegesprek en de man vroeg: waar ben jij over 5 jaar – heel moeilijk te beantwoorden want ik denk ook helemaal niet in dit soort termen)
  Hoe gaat het met Puck?

  • Sheila schreef:

   Leuk! Let me know. En oh ja… dat zijn van die vragen tijdens sollicitatie gesprekken. Ik kan daar nooit een zinnig antwoord op geven. Ik kijk niet zo ver vooruit en ben daar dus ook niet mee bezig.

   Lief dat je naar Puck vraagt. Ze heeft het heel moeilijk nu. Haar vader kan nog steeds niet echt wat bewegen. Dus wat betreft het bloggen, ontlast ik haar maar zoveel mogelijk.

 6. Yvonne schreef:

  Je ziet er echt wel jonger uit! Leuke tag! Ik deed 10 jaar geleden ander werk en we gingen nog wel eens op stap naar disco of café, dat doen we tegenwoordig niet meer.. Niet om onze leeftijd hoor, maar meer omdat onze zoon dan weer ergens moet logeren en het komt er gewoon niet meer zo van.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel en dankjewel :). Gaan jullie dan wel eens uit eten samen, in plaats van stappen? Om even bij te tanken, terwijl jullie zoon lekker uit logeren gaat of een oppas heeft?

  • Sheila schreef:

   Haha.. ja, inderdaad. Had best veel tijd. Ik werkte rond de 32 uur, maar was geen moeder. En toen had ik natuurlijk niet twee relaties tegelijk. Want dat kost ook tijd!

 7. Karlien schreef:

  Wat leuk om te lezen! 10 jaar terug was ik vol in mn studententijd. Laat naar bed, later opstaan, weinig naar college. Vooral heel veel genieten van het leven zonder geld.

 8. Louise schreef:

  Haha ik ga richting dirty 30 en ik verbaas me er soms nog over hoe jong mensen van tegen de 40 er nog uit kunnen zien. En 10 jaar geleden begon ik aan mijn studententijd.. die is nu echt lang en breed achter de rug :’). Ik herinner me je trouwens nog uit die blogtijd, met je dreadlocks en korsetten. Echt supercool dat je altijd je eigen stijl hebt behouden! <3

  • Sheila schreef:

   Oh wat leuk dat je me toen al volgde! En inderdaad, dreadlocks en corsetten! Corsetten draag ik nog steeds, inmiddels is mijn collectie alleen maar groter geworden. Dankjewel dat je zegt dat je vindt dat ik mijn eigen stijl nog steeds heb behouden. Dat doet me echt goed. Vooral nu ik een blog deel, is het soms een uitdaging om een mooie balans te vinden tussen 2 verschillende mensen op 1 blog. Dat dan alsnog mijn eigen stijl in te zien is, vind ik echt tof.

 9. Mona - Vandaagismooi.nl schreef:

  Bijna 40 hihi… en ik maar denken dat je van mijn leeftijd was 😉
  (geen geslijm, indo genen zijn awesome hahaha)
  Hele leuke tag! Zo kom je wel wat meer van elkaar te weten, leuk!
  Ik zal hem binnenkort ook even invullen hihi 🙂

 10. Billy schreef:

  sjonge, je tagde mij hier maar lees dit nu pas… 😉
  Gelukkig dat ik 10 jaar geleden ook al blogde, want anders zou ik op weinig vragen kunnen antwoorden vrees ik.

 11. Antoinette schreef:

  2006. Het jaar dat ik m’n man leerde kennen. We hadden het er laatst nog over dat we elkaar alweer 10 jaar kennen. En zo grappig Sheila, dit jaar is het ook 10 jaar geleden dat ik een Viva kocht waar jij met je interieur in stond. Met de vermelding dat je een website had met reisverhalen. Ik was verrast door de leuke verhalen die daar te lezen waren. Sinds die tijd ben ik je gaan volgen. Je bent een leuke inspirerende vrouw die vaak dingen net even anders doet. Wat dan ook mijn blik op zaken weer verrijkt en weer stof tot nadenken geeft. Ook een vervelende ervaring gehad in 2006. Ik was in Yogjakarta ten tijde van die zware aardbeving. Dat was wel een heel heftige ervaring.

  • Sheila schreef:

   Ooooh… was dat ook 10 jaar geleden? Jemig, wat leuk om dat terug te lezen. Ik wist ook niet dat je zo op mijn blog terecht kwam. Toen waren er ook mindere reisblogs, vergeleken met nu. Ik heb nu het idee dat ik daar echt niets meer aan toe te voegen heb :).

   Dankjewel voor je lieve woorden. Ik vind het eigenlijk jammer dat jij niet blogt. Je laat altijd geweldige reacties hier achter (ik waardeer dat meer dan je wellicht denkt) en zou het zo leuk vinden om ook iets van jou te lezen op een eigen blog. Dus bij gebrek daar aan, reageer ik lekker uitgebreid terug en volg ik je natuurlijk op Facebook.

   Was je toen in Yogja? Dat is zeker heftig. Die aardbeving had zoveel schade aangericht. met name aan die mooie historische tempels. Ik had de boroboduur al veel eerder bezocht en had me voorbereid op flinke schade in 2007. Maar gelukkig hebben ze veel kunnen herstellen.

 12. sammie schreef:

  Leuk om te lezen! Een trouwjurk, poeh, ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo goed begrijp waarom mensen daar een bedrag voor neer tellen waar je een mooie auto van kunt kopen. Je draagt het ding maar 1 keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *