10 jaar getrouwd tussen modder en zweetvoetjes

De afgelopen dagen heeft het nogal geregend. Alleen als je toevallig een vakantie had in het buitenland, zal het je zijn ontgaan. Maar er lijkt niets meer over te zijn van de zonnige en hete dagen die we de voorgaande weken hebben gehad (al wordt het deze week weer beter). Nee, het was vooral regen wat de dag domineerde. Althans, voor jullie misschien. Voor mij stond de afgelopen dagen in het teken van ons 10 jarig huwelijksjubileum.

Wat heeft 2017 al mooie mijlpalen. Niet alleen werd ons gezin uitgebreid met een dochtertje. Ook is het een jaar waarin ik al weer 5 jaar samen ben met mijn vriend. En op 29 juni was het alweer 10 jaar geleden dat ik mijn man mijn ja-woord gaf. 10 jaar! We wilden er uitgebreid bij stil staan, met een memoriaal cadeautje. Maar als je een baby van 2 maanden hebt, een zoontje van 2,5, een studie die afgerond moet worden en nog meer, vind je moeilijk de tijd om op zoek te gaan naar dat memoriaal cadeautje voor elkaar. Daar denken we dus nog even over na. Wat we wel hebben gedaan, is een paar dagen weg. Voor het eerst met z’n viertjes. We lieten ons niet tegen houden door de weersvoorspellingen. Met een regenhoes voor de kinderwagen(s), goede regenjassen en een compleet regenpak voor onze kleine man, gingen we gewoon op pad. En wat een heerlijke dagen hebben we gehad!

Onweer en regen

Voor de aankomst dag (woensdag 28 juni) had ik al entreekaarten gekocht voor attractiepark Slagharen (dank u Jumbo). Maar het weer zou zo slecht zijn, dat ik besloot met het  park te bellen om te vragen of de datum aangepast konden worden. We wilden liever donderdag gaan. Normaal zou regen me niet tegenhouden, maar met een 2 maanden oude baby vind ik het toch ander koek. Gelukkig toonde de medewerker begrip en werden onze entree kaarten aangepast. Dus zochten we een indoor activiteit onderweg naar onze accommodatie.

Tussen de konijnen en zweetvoetjes

Zo eindigden we woensdag dus in het Giga Konijnenhol. Een indoor speelhal die veel kleiner is dan de bekendere Ballorig of Monkey Town hallen, maar wel gevarieerder. Kinderen lijken immuun voor de geur van stinkende zweetvoetjes in een lucht die niet vers gecirculeerd wordt. Wij zijn er minder tegen bestand. Dat we het 2 uur uithouden is een wonder te noemen. Daarna vertrokken we richting Loozen.

In een bed vol bloemen

Ik koos een geweldige (gezins)accommodatie voor deze gelegenheid; een boerderij hotel met een kinderboerderij en een houten speel parcours. Daarnaast is er een restaurant met een menu wat er prima uitzag. Landhoeve Zwieseborg bleek ook nog ruime kamers (ingericht als een woonkamer) te hebben. Ruimte genoeg voor ook nog een camping- en babybedje voor de kinderen. Fijn om alles op één terrein te hebben, met volop speelgelegenheid voor zoonlief. Ik had het personeel de reden van ons verblijf gemeld en gevraagd of er een bloemetje klaar kon staan. Maar er was meer gedaan dan dat. Op de kamer waren bloemblaadjes verspreid met als mooiste verrassing; blaadjes in de vorm van een hartje, met daarin het getal 10 op bed. Daar moest ik toch een traantje bij wegpinken. Wat een mooi gebaar. De rest van de dag heb ik samen met mijn zoontje rond gerend in de regen. En we sloten de dag uiteindelijk met z’n allen af in het restaurant op het terrein.

jubileum is compleet

Als cadeau voor onze trouwdag lieten de kinderen ons uitslapen. Pas om 08:30 werd de eerste wakker! Na dus een goede nacht op onze prettige kamer, genoten we van het lekkere ontbijt. En zo begon onze daadwerkelijke jubileumdag (donderdag 29 juni) die we voort gingen zetten in Attractiepark Slagharen. Niet romantisch, maar wat is het fijn om een dagje als gezin door te brengen in een pretpark. Een pretpark waar ik als kind heel graag naar toe ging, dus nostalgisch noem ik het nog steeds Ponypark Slagharen. Maar dit toch al bijzondere jubileum (want 10 is toch anders dan 9  jaar) voelt extra compleet, omdat we het voor het eerst met z’n viertjes vierden.

Pret tussen modder en slush puppy’s

Het regende minder veel en minder dan gisteren. Maar met regenjassen en een goede stemming, maakt dat ons niet uit. Het was rustig in het park, zodat zoonlief nergens hoefde te wachten. En hierdoor konden we alles doen wat we wilden doen. Inclusief pony rijden in de modder (a job for daddy), van de glijbaan in de stromende regen (ideaal zo’n compleet regenpak van de Zeeman), ‘genieten’ van het uitzicht vanuit het reuzenrad (I faked it, want ik heb last van hoogtevrees, maar alles voor je kind), onder de indruk zijn (als je 2 bent) van een goochelshow (goh, is dat nou echt een Hans Klok wanna be, inclusief kapsel?), vliegen in Dumbo (dat wil mama wel, dat is niet hoog) en het drinken van een Slush Puppy (hey grote beker, waar ga je heen met mijn zoon?). En omdat het zo rustig was, konden wij nog even een rit maken in de nieuwste achtbaan Gold Rush (wow, oh wow… Gaaf! Hij is veel leuker dan de Eftelings Baron 1898). Wat hebben we genoten van deze dag! Dat het regende, heeft totaal geen invloed gehad.

Dino’s en gebak

Terug in onze heerlijke kamer, hebben we op het bed gesprongen, met z’n allen een warme douche genomen, dino’s gekeken en toen de kinderen op bed lagen, samen luxe gebak gegeten (want hey, trouwdag jubileum hè).

Beestjes en appelgebak

De laatste dag. Na weer een fijn ontbijt besloten we het museumdorp Orvelte te bezoeken. Een dorp met historische gebouwen waar de tijd heeft stil gestaan. Sinds een paar jaar is in één van de boerderijen Zoo Bizar te vinden. De kleinste dierentuin van Nederland. Door de opzet kan je alle dieren erg goed zien. Veel dieren mogen ook los lopen en het personeel vertelt enthousiast meer over de diverse leuke beestjes. Hierij bieden ze ook de mogelijkheid aan om de dieren vast te houden. Zo hield ik een kleine slang in mijn hand en had mijn zoontje een naaktrat op zijn schoot. En alsof dat nog niet genoeg was, aaide hij ook nog een gordeldier en een stinkdier. Hoogtepunt van de dag natuurlijk. Een ander hoogtepunt was het genieten van een kopje thee en heerlijk vers appelgebak in het nostalgische ’t Bakkershoes.

En zo vierden we ons 10-jarig huwelijkse leven. Ik had het niet anders willen doen. En ik heb er zo van genoten, dat ik het bloggen even links heb laten liggen voor de afgelopen week.

En jij?
Sta jij stil bij de mijlpalen in jouw relatie?

 

Comments

comments

18 gedachten over “10 jaar getrouwd tussen modder en zweetvoetjes

 1. Huismama schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum! Wat leuk dat jullie naar Slagharen zijn geweest. Daar ben ik al heel lang niet meer geweest…
  Die regenpakjes van de Zeeman zijn trouwens ideaal, daar heb ik er ook één van.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Ja hè. Het is voor mij ook echt ontzettend lang geleden. Maar wat een heerlijke dag was het. En zonder de regenpakjes van de Zeeman, zou het letterlijk in het water zijn gevallen 🙂

 2. Jeapiebel schreef:

  Veel mooie mijlpalen heb je bereikt in 2017. Van harte allemaal. Heerlijk is het even weg samen. Slagharen misschien klinkt niet romantisch, maar wel heel prettig dat de kinderen er bij zijn. Dan ook nog een boerderij hotel met een kinderboerderij en een houten speel parcours wat wil je nog meer. 😉 Mooi foto’s van jullie samen trouwens. 🙂

 3. Jenn schreef:

  Gefeliciteerd met jullie jubileum! En wat fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad 🙂 Wij staan zeker stil bij mijlpalen, in mei waren we 10 jaar samen

  • Sheila schreef:

   Oh leuk! 10 jaar is zo’n lange tijd, vind je niet? We zijn inmiddels 14 jaar samen. Maar we vieren niet meer de momenten dat we zoveel jaar samen zijn. Anders heb je vlak achter elkaar 2 keer een jubileum. Al is het wel weer leuk om er extra bij stil te staan als we 15 jaar samen zijn volgend jaar 🙂

  • Sheila schreef:

   Thanks en geweldig hè. Het was zo onverwachts. Ik ben soms ook echt een muts. Die hormonen die nog in mijn lijf zitten, maken het allemaal extra dramatisch natuurlijk :). Maar ik vond het zo mooi.

 4. Saskia schreef:

  Ziet er erg tof uit, zag al heel wat via Instagram voorbij komen. Nog gefeliciteerd! Wij staan er zeker bij stil. Onze dag dat we een relatie kregen en onze trouwdag. Dit jaar 10 jaar samen, de helft precies getrouwd. We geven in onze nieuwe tuin een feestje ter eren van dat! Zoveel zin in 🙂

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Mij lukt dat niet. Mijn instagram gelijk laten lopen met mijn blogs :). Dus leuk dat ze je daar al zijn opgevallen. En ik las het bij jou al. Bijzonder dat jullie zijn getrouwd op de dag dat jullie een relatie kregen. En praktisch :).

   • Saskia schreef:

    haha mij ook niet hoor 😉 Meestal is Instagram eerder dan mijn blogs. Maar vond het erg leuk de foto’s al te zien en nu het artikel erbij te lezen.

    We zijn niet op dezelfde dag als we wat kregen getrouwd hoor. Het valt alleen beide in dit jaar. 17 Juli 10 jaar samen, 20 Augustus 5 jaar getrouwd 🙂 In het midden geven we dus een feestje voor deze mooie getallen.

 5. Michelle schreef:

  Oh wat heerlijk! Nog van harte! Ik kreeg gewoon kippenvel over hoe je het bed beschrijft met een hartje van bloemen, zo lief. Wij waren vorig jaar tien jaar samen en hebben er eigenlijk niks bijzonders aan gedaan. Met de liefde zit het verder wel goed hoor 😉

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Ik vond het ook echt zo lief. Ik word nog steeds blij als ik aan het bed denk. Hoe attent het is dat iemand gewoon dacht van.. ik ga dat bed versieren voor deze mensen. Leuk dat jullie 10 jaar samen zijn. Daar kan je ook bij stil staan in gedachten 🙂

 6. Sammie schreef:

  Wat hebben jullie het leuk gevierd met z’n viertjes! Alle dagen klinken top en wat leuk die bloemen op bed! Super lief gebaar!
  Ieder jaar dat Tommy en ik samen zijn gaan we eigenlijk wel even uiteten, is er ingeslopen om dat ieder jaar weer te doen. Afgelopen week hadden we een nieuwe mijlpaal, ik mag hem in beeld brengen op mijn blog haha. Is toch een klein mijlpaaltje 😀

 7. roelina schreef:

  Allereerst van harte gefeliciteerd! Wat een mijlpaal. en wat een geweldig leuk weekend hebben jullie gehad, althans zo beschrijf je dat wel. Ik ben enorm nieuwsgierig naar orvelte en de Zoo Bizar. Ook het konijnenhol heb ik veel over gehoord. Trekt mij zelf natuurlijk niet (die zweetvoetenlucht inderdaad, gatver) maar al die massale ballorigs en monkeytowns ben ik wel eens zat nml. Hoewel misschien wat kneuterig, kan ook ik enorm genieten van zo’n heerlijk gezinsuitje. Je gezin is toch dé bezegeling op je liefde niet waar?

  • Sheila schreef:

   Jaaah, die Zoo Bizar is zo leuk! Het is echt een bescheiden dierentuintje. Dierentuin is ook een heel raar woord ervoor. Maar waar krijg je nou de kans om zoveel dieren van dicht bij te zien? Kinderen zullen het geweldig vinden. Ik geniet ook echt als ik op stap ben met mijn gezin. En dat is toch niet persé kneuterig. Je kan gewoon doen wat je altijd al deed, alleen met kinderen. En al is het wel kneuterig, ook prima :). En het is ook een schitterende bezegeling. Ik weet niet of ik het dé kan noemen. Dat voelt altijd zo vervelend voor mensen die onbedoeld kinderloos zijn, zeg maar. Maar ik snap wat je bedoelt.

 8. Irene schreef:

  Gefeliciteerd! Wat een leuke dagen hebben jullie gehad. Wat attent al die bloemen op bed. Slangen vasthouden is altijd leuk. Ik heb dat ook wel eens gedaan in de dierenpark oliemeulen
  in Tilburg gedaan. Kon je ook een harige spin aaien. Mocht je ooit in de buurt zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *