10 x typisch mij

Ik kwam het tegen bij Irene. En dacht, waarom niet. Leuk idee. Want als vaste bezoeker van mijn blog, wil je me vast (nog) beter leren kennen. En daarom deel ik vandaag 10 weetjes over mezelf.

1. Rooibos thee

Ik drink de godganse dag rooibos thee. Sowieso drink ik graag thee, maar rooibos is absoluut favoriet. Als ik reis, neem ik ook altijd theezakjes mee.

2. Koukleum

Ik ben een koukleum. In de winter heb ik echt een elektrische deken nodig. Ik kan soms ook niet in slaap vallen, omdat ik mezelf maar moeilijk warm kan krijgen. In de winter heb ik ook snel last van koude en droge handen. Daarom dat ik standaard handschoenen en handcrème in mijn tas heb.

3. Blind

Ik wil me absoluut niet vergelijken met mensen die daadwerkelijk alle zicht hebben verloren. Maar ik heb -10 en zie dus alleen maar grote, wazige vlekken als ik mijn lenzen niet in heb of geen bril draag. Als ik reis, neem ik genoeg extra lenzen mee als back-up. Ik zou er maar één kwijt raken! Lenzen van deze sterkte zijn natuurlijk niet zo maar standaard verkrijgbaar.

4. Frietjes

Het is niet dat ik vaak naar de McDonald’s ga (of iets vergelijkbaars), maar ik wil graag dat mijn friet heet is. Dus als ik lauwe friet krijg, stuur ik dit gewoon terug. Ook als ik iets krijg wat ik niet bestel heb, stuur ik het terug. Typisch mij, zouden man- en vriendlief zeggen.

5. Huilen

Als iemand iets moois overkomt, waarop oprecht verrast wordt gereageerd, moet ik altijd huilen. Huilen van blijdschap. En dat gebeurt snel. Ik laat een traan bij series als Boss Undercover, Queer Eye, Extreme Home Makeover en zo maar door. Ik zie dan blije en ontroerde gezichten en huil vrolijk mee. Ook omdat ik die mensen dan dat geluk gun. Maar ik kan ook huilen om een zielige tekenfilm (waarop vriendlief reageert met: je weet dat het niet echt is, hè).

6. Klein

Mensen noemen me vaak klein. Typisch, dat men dat ook zo benoemt. Maar in alle eerlijkheid, zo voel ik mezelf totaal niet en ik snap ook niet wat klein is aan 1,50 meter. In mijn hoofd ben ik veel langer. Ik vóel me ook langer en groter en gedraag me ook zo. Niet om mijn lengte te compenseren uit onzekerheid, hoor. Maar ik voel me gewoon groter dan dat ik ben en handel daar ook naar. Als ik een ruimte binnen kom, bén ik er, zeg maar. Een eigenschap die voor niemand verkeerd is, ongeacht je lengte. De enige momenten dat ik ineens wel realiseer dat ik ‘klein’ ben is:

 • Als ik ergens niet bij kan in de supermarkt (ik vraag dan de éérste de beste die langs loopt of die het voor me wil pakken)
 • Toen ik motor rijlessen wilde nemen en echt op zoek moest gaan naar een rijschool met een verlaagde (zware) motor

7. Snailmail

Ik ben gek op snailmail. Stationery, paper goodies en ephemera maken me ontzettend blij. Dat realiseerde ik me des te meer toen ik mijn eigen sterrenbeeld eens onder de loep nam. Ik vind het geweldig om ze te verzamelen. En dan met name als het vintage is of oogt. Nog blijer maakt het me als ik die mooiigheid kan delen. Dus schrijf ik graag brieven, versier de enveloppen en stuur post uit, inclusief cadeautjes; snailmail dus. Ik ben recent deze (Wicked.paper) extra Instagram account gestart om mijn gemaakte werken te delen én om penpals te vinden met dezelfde smaak. En dat is gelukt. Mijn brievenbus wordt nu wekelijks gevuld met mooie snailmail post. Ook zorgde instagram voor veel inspiratie. Nu naai ik bijvoorbeeld papier. Iets waar ik eerder nooit aan gedacht had. Sinds mijn account ben ik ook veel gerichter op zoek naar boeken (om uit te knippen) en oud papier.

8. Dagboek

Ik schrijf nog steeds in dagboeken of iets vergelijkbaars. Ik heb een dagboek voor de kinderen. Ik hield een reisdagboek bij en vulde de pagina’s natuurlijk met mooi washitape en foto’s. Ik houd van schrijven en heb daarom ook nog steeds een papieren agenda. Schrijven vind ik heerlijk, rustgevend en goed voor mijn creativiteit. Geef me pen en papier en ik vermaak me wel.

9. Boekenworm

Ik ben een heuse boekenworm en kan boeken echt verslinden. In mijn jeugd las ik gemiddeld 20 à 25 boeken per maand. Ik hield mijn gelezen boeken keurig (en handmatig natuurlijk) bij in boekenlijst. Ik gebruikte de bieb passen van mijn moeder en zusje om telkens met 20 boeken naar huis te keren. Ik ben een snelle lezer en kon me heerlijk terugtrekken met een boek. Dat hoge aantal red ik nu natuurlijk niet meer met kinderen, werk, een huishouden en genoeg andere hobby’s. Maar nog steeds lees ik ontzettend graag. Mijn favoriete genre is (psychologische) thriller, maar ik ben ook fan van boeken zoals Harry Potter. Ik heb echter niets met romantische boeken en lees zowel Nederlands- als Engelstalige boeken. Typisch mij is dat je altijd een boek onder mijn kussen vind.

Enkele van mijn favoriete boeken/auteurs zijn:

 • Lotusvoeten – Natascha Pang-Mei Chang
 • Noorderlicht trilogie – Phillip Pullman (beter dan Harry Potter)
 • Grisham
 • Dean Koontz

10. Stripboeken

Vervolgens ben ik ook een stripboeken nerd. Ik heb een flinke verzameling van reeksen die ik volledig heb gespaard. Ik scoor ze graag tweedehands, dus ben daarom een groot fan van boekenmarkten. Ik ben gevoelig voor goede tekeningen én een goed verhaal met sterke vrouwelijke karakters. En moet diepgang in zitten. De serie Elfquest is mijn ultieme favoriet die ik begon te lezen in mijn jeugd. Weinig stripboeken hebben zoveel lagen als deze serie, waarbij karakters groeien en komen te overlijden. Ik zou een heel artikel kunnen schrijven over hoe prachtig deze serie is en wat het voor mij betekent. Wat de Rode Ridder betreft bezit ik veel eerste exemplaren (de eerste is van 60 jaar geleden). Ik lees ze (als één van de weinige meisjes) al vanaf toen ik jong was, toen het taalgebruik dus anders én mooier was. Als je daar dan vervolgens mee opgroeit, is het moeilijk wennen aan het moderne taalgebruik van nu.

Een paar van mijn favorieten zijn:

En jij?
Wat is typisch jou wat ik nog niet van jou weet? En zie je hier iets staan wat je niet had verwacht?

Comments

comments

16 gedachten over “10 x typisch mij

 1. Evelyne schreef:

  Leuk lijstje om je beter te leren kennen! Dat van Snailmail had ik niet bij jou gezien, maar hé leuk hoor! Ik ben ook iemand die echte post veel leuker vind, maar dat is helaas de laatste tijd al veel verminderd. Ik had lange tijd een pennenvriendin die ik later in real life leerde kennen. Maar ondertussen is de vriendschap die we hadden opgebouwd kapot gegaan en is brievenpost ook gestopt. Jammer, maar ja..

 2. Villasappho schreef:

  O wat een leuk lijstje! Stripboeken ben ik zo niet in thuis. Ik ben wel dol op Garfield en las Donald Duck en Astrix & Obelix vroeger. Wat een aparte dingen, wat jij nog niet over mij weet. Hmm ik zal eens denken of ik ook zo’n post als deze kan maken.

 3. Frederique schreef:

  Aria en Yoko Tsuno waren mijn absolute favorieten vroeger. Elfquest en Thorgal las ik ook graag. En ik moet ook vaak huilen om dat soort programma’s haha. In mijn familie zijn bijna alle vrouwen rond de 1.50/1.55 dus ik werd gezien als een soort van reus met mijn 1.70 haha. Het is allemaal relatief.

 4. Lilian schreef:

  Nou, we hebben best veel gemeen. Behalve 1, 6 en 10. Maar mijn vader is stripboekenfanaat, dus misschien zet ik me gewoon af 😉 Huilen heb ik ook, afgelopen weekend moest ik zelfs huilen omdat een meisje bij ‘Mijn vader is de beste’ als eerste afviel en ze daar zo verdrietig over was. 🙂

  Drie heb ik dus ook en die kom je niet snel tegen. Laatst was ik bij de lensenspecialist en hij zei dat het de dag van de slechte ogen was, want het meisje dat na mij kwam had min 15 en ik dacht: “Wow!” Maar gelukkig maar dat ze zulke goede lenzen /bril kunnen maken. 🙂

  • Sheila schreef:

   Haha, ik vind het altijd best raar als mensen dus zeggen dat ze niet hadden verwacht dat ik slechte ogen zou hebben. Vooral omdat zo veel mensen nu lenzen dragen. Het voelt voor mij altijd zoiets als je zou zeggen: goh, ik had niet verwacht dat schoenmaat 37 zou hebben. Maar misschien sta je er alleen niet bij stil als je zelf goede ogen hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *