10 x waarom december zo fantastisch is

De laatste maand van het jaar is begonnen. Vandaag… zonder dat jou iets gevraagd is. Van het weekend gaat het dan ook nog eens behoorlijk koud worden, waardoor er vast genoeg mensen zijn die verlangen naar de zomer. Want de winter is nou eenmaal niet ieders favoriete seizoen.

Ik vind december echter geweldig. Het is één van mijn favoriete maanden van het jaar. En vandaag is die dan begonnen. Waarom ik blij word van de deze specifieke maand? 

By Absinthius

By Absinthius

Omdat ik graag geniet van de kleine dingen en december voor mij betekent:

 • Het bezoeken van sfeervolle en gezellige Duitse kerstmarkten
 • Naar de Winter Efteling en genieten van de mooie Anton Pieck sfeer en vuurkorven
 • Buiten warme chocolademelk drinken en wolkjes vormen van je warme adem
 • Feestdagen vieren met mijn mannen en familie
 • Donkere avonden met sfeervol kaarslicht of lampjes
 • Het optuigen van de kerstboom
 • Je lekker dik in pakken en genieten van mooie buitenwandelingen
 • Skyradio opzetten en luisteren naar kerstmuziek
 • Vrienden uitnodigen, gezamenlijk koken en samen dineren
 • Naar het Nederlands Openlucht Museum voor winter in oud Hollandse sferen (zoals ik daar al eerder over schreef)

Ja… kom maar met december in Nederland! En jij? Geniet jij van december?

signature sheila

 

Comments

comments

33 gedachten over “10 x waarom december zo fantastisch is

 1. Daisy Dingen schreef:

  Ik hou dus helemaal niet zo van de winter, want kou! Maar ik hou dan opzich wel wer van kou als het ook echt sneuw en ijs is. Dikke pakken voor sneeuwbalgevechten en genoeg voor een coole sneeuwpop. Schaatsen op natuurijs en opwarmen met warme chocolademelk of erwtensoep. Ik hou ook niet echt van de hollandse pot, maar in de winter hou ik wel van de stamppotten! (ok ok, ik lust geen zuurkool en hutspot… maar verder :-D)
  En ik hou van de feestdagen, de gezelligheid met familie… Dat dan weer wel. Dus ondanks de kou en de winter, kan ik me ook best op bepaalde dingen van december verheugen 🙂

  • Sheila schreef:

   Hahaha… ik snap je. Wat dat betreft is december dus bijzonder. Want januari is ook een wintermaand, maar het mist de charmes van december.

   Zelf houd ik wel van de winter. Het moet te lang duren, hoor. Maar toen we onze wereldreis maakten, hadden we de winter dus overgeslagen (omdat we tijdens de winter in NZ en Australië zaten en dan is het daar zomer). Dat betekende dat we 2 jaar geen winter hadden gehad. Op een gegeven moment was ik wel klaar met de zon :).

  • Sheila schreef:

   Fijn dat je uitkijkt naar de kerst. Ik vind dat we tot nu toe niets te klagen hebben wat betreft het weer. Het is koud, yes. Maar in ieder geval droog met af en toe een zonnetje. Erger vind ik dat het gaat regenen. Nat én ijskoud, dat is pas erg.

 2. Frederique schreef:

  Jaaaaa! Yeah voor december! Ik word zo vrolijk van de lichtjes en versieringen. En de sfeer en de kerstvakantie en de kerstboom optuigen. En kerst vieren met mijn kids ver van alle gestress!

 3. Noraly schreef:

  Bizar hoe snel het gaat! Maar ik vind dit ook een heerlijk seizoen. Regen is naar (vind ik), maar als het gewoon lekker koud is en dan zo’n mooi zonnetje erbij, heerlijk! Heb deze week de mutsen en hoedjes weer van de zolder gehaald. 🙂 Over de Winterefteling gesproken, daar gaan we zondag heen. Ik hoop hoop hoop op zo’n mooie dag…

  • Sheila schreef:

   Ik gek op mutsen! En de winter is hét excuus om ze te dragen. Ja, de wereld ziet er schitterend uit in de winter met een zonnetje erbij. Vooral als er een laag sneeuw ligt. Ik hoop dat we dat deze winter ook nog gaan meemaken.

   Leuk dat jullie naar de Efteling gaan. Lekker voordat iedereen vakantie heeft en het drukker is.

 4. Jana schreef:

  O ja! Ik heb elk jaar een kitschy adventskalender waar ik elke december een deurtje van open. Dit is de tijd van het jaar dat fantasy films het beste ”voelen”, ik word blij van de geur van open haard in de koude straten, ik sta veel meer in de keuken te bakken, de vorst op de bladeren en een lage zon laten de natuur er anders uitzien, met vriendinnen samen een pan glühwein maken en mijn vingers verwarmen, bruine cafeetjes voelen met hun versieringen opeens gezellig en warm, mijn lp-speler draait overuren met oude platen, kerstmarkt in Aachen, mijn oma’s wildstoofpotten, mijn ouderwetse winterjas tot mijn enkels en een baret, kerstdagen doorbrengen met familie, meer aandacht voor de thema’s liefde en vrede, meer spelletjes spelen…..

  Ja, ik hou wel van december.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, dat is ook een hele mooie lijst. Precies, dát allemaal. De zomer is ook leuk en mooi en natuurlijk geniet ik dan weer van de lange avonden met licht. Maar sommige dingen werken alleen in de december maand. Ooit vierde ik dus kerst en O&N in Sydney en ik vond het verschrikkelijk. Die dagen moeten gevierd worden in winterse kou. Het slaat de plank helemaal mis als je het midden in de zomer viert .

   • Jana schreef:

    Klopt, ik zat ook twee keer met kerst aan de andere kant van de wereld. En hoe leuk het is om daar te zijn, kerstlichtjes in de palmbomen te zien en uitgenodigd te zijn op een kerstfamiliefeest van vrienden, het voelt dan toch vreemd ”walking in a winterwonderland” te zingen.

    • Sheila schreef:

     Heel herkenbaar! Vrienden daar zeiden: “Maar wij hebben een barbecue aan het strand met kerst. Dat kan jij niet thuis!” Waarop ik zei dat dát nou juist het laatste was waar ik behoefte aan had tijdens de feestdagen in december! Het strand kan me gestolen worden met de kerst.

 5. Jana schreef:

  Klopt, ik zat ook twee keer met kerst aan de andere kant van de wereld. En hoe leuk het is om daar te zijn, kerstlichtjes in de palmbomen te zien en uitgenodigd te zijn op een kerstfamiliefeest van vrienden, het voelt dan toch vreemd ”walking in a winterwonderland” te zingen.

 6. Nicetobeout schreef:

  Wat een leuke tip naar het openlucht museum deze tijd van het jaar. Lijkt mij super gezellig. Ik kijk vooral uit naar de eerste kerst als gezinnetje samen. En na de feestdagen onze eerste echte midweek vakantie naar een Landal park. En zoals ik al op mijn blog zei super leuk je weer online gevonden te hebben door de reactie die je bij mij plaatste. Heel lang geleden volgde ik je blog ook al! (Mijn blog heette destijds Suavemente.)

  • Sheila schreef:

   Oooh…. ik dacht wel al dat je me beken voorkwam (maar web-log was zó lang geleden), maar kon je niet helemaal plaatsen. Wat leuk dat we elkaar zo weer gevonden hebben. Ik vind het echt geweldig om via het bloggen zo weer oude contacten terug te vinden. Ik word daar echt helemaal blij van. En het is ook gaaf om te zien wat iedereen in de tussentijd doet (veel hebben ondertussen kinderen). Zo bijzonder. Ik ga straks meteen nog meer op je blog snuffelen en bijlezen.

   Maar om terug te komen op de kerst. De eerste kerst als gezin is ook heel bijzonder. Bij ons vond ik kerst wel erg snel volgen (zoonlief is geboren op 12 november). Ik was meer bezig met wennen, dan met kerst :).

   Het Openlucht Museum is absoluut een aanrader in de winter. Er is een oud Hollandse markt. Er hangen overal sfeervolle lichtjes. Er is een sneeuw/glijbaan vanaf de molen en een ijsbaan in oud Hollandse sfeer. Ik kan daar altijd zo van genieten.

  • Sheila schreef:

   Oh, ik houd van openlucht musea. Vooral die musea waar op cultureel en historisch gebied veel te zien/beleven is. Ik ben in dat museum nog nooit geweest. Zeker iets om te onthouden voor de zomer. Hoe zijn de winteravonden daar? Ook diverse activiteiten? Ben je wel eens in dit openlucht museum geweest? Ik schreef er al eerder over waarom het de moeite waard is. Ik ga meteen even die link verwerken in dit blog 🙂

 7. Martha schreef:

  oke nu mag ik, waarom ik een hekel heb aan december:

  – het is retekoud buiten
  – voordat je weg kunt rijden sta je 10 minuten die kl*te auto te krabben
  – je trekt een hemd, drie truien, 2 vesten en een jas aan en je hebt het nog altijd koud
  – mensen worden ineens collectief neger, zijn voor niemand meer herkenbaar en gaan zich ineens ook compleet anders gedragen, echt leuk #not.
  – je gaat in het donker naar het werk en je komt in het donker thuis van het werk.
  – overal waar je komt wordt je totaal overprikkeld
  – ineens staan er in de week 4 krantenjongens aan de deur om te vertellen dat ze dit jaar de krantjes hebben rondgebracht: Ja dus? Dag.
  – Overal waar je komt op de achtergrond die sinterklaasmuziek?!?! serieus ik kan geen gesprek meer volgen als er op de achtergrond liedjes te horen zijn over kapoentjes, letters van banket en stoomboten.
  – En dan als klap op de vuurpijl: die familiebezoekjes. Allemaal doen alsof we het zo leuk hebben samen, gesprekken voeren die me geen reet interesseren en jezelf volvreten omdat dat je dan een rede hebt om niet te hoeven praten.

  Dus ik kan niet wachten tot we december weer af sluiten zodat we snel onze weg voort kunnen zetten naar de lente.

  • Sheila schreef:

   Maar natuurlijk mag jij nu 🙂

   – Daar kan je je heerlijk op kleden (yes, mutsen weer)
   – Nee joh, dat moet je dus láten doen door iemand anders 😉
   – Thermo kleding en ski sokken! 😉
   – Lol, die heb ik dan even gemist
   – Of je begint om 7 uur en stopt lekker om half 4. Doe ik heel vaak.
   – Heb jij dat niet standaard 😉
   – Of je gaat er tussen staan en hebt zo een extra zakcentje verdiend 😛
   – Skyradio… doet niet aan Sinterklaasmuziek
   – Of je gaat dus lekker niet 🙂

   Maar ik zie het al helemaal voor me. Martha is in de winter NOT amused 🙂

   • Martha schreef:

    Haha ja oke sorry, misschien moet ik niet al te pessimistisch zijn, de kerstboom (met een hyperactief en veel te vrolijk kersttreintje) is dan weer wel een leuke bijkomstigheid van de decembermaand en de warme chocolademelk met slagroom in een gezellig warm cafeetje is ook geen straf 😛

  • Ilse van Kreanimo schreef:

   De winteravonden zijn meestal KOUD!
   Maar super gezellig met warme wijn, chocolademelke en prachtig verlichte weg.
   Best een zaklamp meenemen, dat vinden de kinderen hier geweldig.
   Er zijn inderdaad activiteiten zoals stellopen en zo en ook oudere kermisattracties staan er.

   Er is een permanente jaren 60 tentoonstelling, die is ook leuk 🙂

   • Sheila schreef:

    Oh, dat klinkt super leuk! Inderdaad, klinkt wel enigszins vergelijkbaar. Dus ook als iets wat ik super leuk zou vinden. Weet niet of dat er dit jaar nog van komt, maar ik ga het onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *