1000 vragen aan mezelf

Ooit kwam Flow uit met een klein boekje genaamd ‘1000 vragen aan jezelf’. Ik ben gek op dat soort boekjes. De antwoorden die je geeft zijn natuurlijk altijd gekoppeld aan een moment. Het is hartstikke leuk voor later om daar nog op terug te kijken. Hoe simpel ook, het geeft een tijdlijn weer. Daarnaast leren jullie mij ook beter kennen.

Daarom heb ik weer 10 random vragen gepakt om te beantwoorden. Lezen jullie mee?

 1. In hoeveel huizen heb je gewoond?
  In totaal zijn dat 7 woningen, als ik mijn studentenkamer meereken en mijn stagewoning in Londen.
 2. Welk drankje bestel je in een café
  Altijd fanta (geen sisi, waar ik al eens eerder over schreef). Is er geen fanta, dan wordt het appelsap met ijsklontjes. In de winter bestel ik rooibos thee of warme chocolademelk.
 3. Welk cijfer zou je je gezicht geven?
  Ik vind dat ik een heel mooi gezicht heb. Ik ben van Indonesische afkomst, dus oog veel jonger dan ik ben. Ondanks dat ik bijna 40 ben, heb ik geen rimpels en nauwelijks kraaienpoten. Ik vind mijn kaaklijn mooi, mijn ogen en ik lach veel. Een glimlach staat me goed. Ook vind ik de kleur van mijn ogen mooi (licht bruin). Mijn gezicht vind ik dan ook het mooiste aan mijn lichaam. Het is fijn om ergens trots op te zijn, dus ik geef mijn gezicht een 9,5.
 4. Wat wil je nog graag kopen?
  Ik wilde al een tijd heel graag deze leren vintage stationery case hebben en ik heb hem recent kunnen aanschaffen (na lang wachten op de juiste kleur). Ik ben er zo blij mee, dat ik verder niet iets op mijn lijstje heb staan. Behalve dan vliegtickets naar Nieuw Zeeland. In november zullen we die gaan boeken/kopen. Oh, en een nieuwe camera. Ik heb nu een spiegelreflex, maar die wil ik niet meenemen op reis. Veel te groot. Ik wil dus op zoek naar iets kleiners, maar wel kwalitatief goed.
 5. Met wie whatsapp je het meest?
  Vriendlief (omdat ik nu eenmaal vaker bij mijn man ben dan bij hem). Natuurlijk bellen we ook. Maar whatsapp is wel gemakkelijk voor onbelangrijke dingen die tussendoor komen. Of als ik alvast iets kwijt wil, op momenten dat ik weet dat vriendlief niet meteen kan reageren.
 6. Kun je goed auto rijden?
  Vind ik niet. Het gaat wel veel beter dan toen ik net mijn rijbewijs had. Nu ga ik wel met zelfvertrouwen zelf de weg op (mits ik van te voren heb uitgezocht hoe de parkeer omstandigheden zijn. Want ik kan nog steeds niet file parkeren bijvoorbeeld en ik vermijd smalle parkeerplekken). Maar ik noem mezelf nou niet een goede chauffeur ofzo. Ik rijd nog steeds beter motor dan auto.
 7. Wat doe je als je in de rij moet wachten?
  Mijn man en ik gaan graag naar pretparken en daar sta je natuurlijk snel in de rij. We spelen dan altijd een spelletje. Iemand start met het noemen van een bekend persoon. De volgende noemt een andere bekende persoon waarvan de voornaam start met de eerste letter van de achternaam van de vorige genoemde persoon. Kan je iets verzinnen met dubbele letters (bijvoorbeeld Tina Turner), blijft de beurt bij de ander. We hebben er altijd veel lol in en de tijd gaat snel voorbij.
 8. Welke film(s) heb je minstens vijf keer gezien?
  Mary Poppins, Sound of Music, Harry Potter, LOTR en Willow.
 9. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?
  Dolly. Een hond die in ons gezin kwam toen ik nog jong was. Ze was een schat van een hond en deed geen vlieg kwaad. Zelfs kleine kinderen mochten aan haar staart en oren trekken. Ze vond het allemaal prima. Wat heb ik een verdriet gehad toen we haar moesten laten inslapen! Ik heb een periode lang elke dag gehuild. Ik zou overigens nooit zelf een hond nemen. Het past niet bij onze levensstijl, omdat we zo vaak op pad zijn. Daarbij ben ik meer een kattenmens, dan een hondenmens. Maar ik denk nog altijd terug aan Dolly.
 10. Wat doe je anders dan je ouders?
  Toch nog best veel. Ik heb gewoon een hele andere visie dan mijn ouders. Daarbij heb ik ook bepaalde dingen gemist of mis ik ze nog steeds in mijn eigen opvoeding/jeugd. Ik heb overigens een leuke jeugd gehad, hoor. Maar die dingen die ik heb gemist en juist zo belangrijk vind, wil ik wel aan mijn kinderen geven. Wat ik niet anders doe is de vrijheid die mijn ouders mij gaven en de manier waarop ze me respecteerden en ik daardoor ook leerde wat respect inhoudt. Dat verdien je, je kan het niet opeisen. Dat zal ik wel meegeven.

Ik ben benieuwd. Welk cijfer geef jij je gezicht?

P.S.
De foto van een kop warme chocolademelk heb ik trouwens gemaakt op de Cook Eilanden tijdens mijn reis om de wereld. En jij kan hem ook gebruiken, want ik heb hem aangeboden als stockfoto.

Comments

comments

15 gedachten over “1000 vragen aan mezelf

 1. Maaike schreef:

  Wat een leuke originele vragen. En ik snap helemaal dat dit soort artikelen ook voor jezelf leuk zijn om te bewaren. Misschien leuk om deze vragen over vijf jaar nog weer een keer te beantwoorden 🙂

 2. Evelyne schreef:

  Wat een mooie foto!!! Oh en als ik een cijfer aan mijn gezicht moet geven.. Wel euh.. eerlijk waar, ik kijk niet graag in de spiegel en zie mezelf niet graag op foto. Ik vind mijn gezicht ook niet echt iets hebben.. Ik geef mijn gezicht dus een cijfer van 5 ofzo..

  • Sheila schreef:

   Thanks! En wat jammer om te horen dat je je eigen gezicht een 5 geeft, maar wel heel eerlijk. Ik vraag me af of anderen jouw mening delen. Want je kan zelf het idee hebben dat je gezicht niets heeft, maar een ander kan (gelukkig) zien wat je zelf niet ziet. Een sprankeling in je ogen? Dat scoort al erg hoog bij mij bijvoorbeeld. Daar hoef je geen perfect modellen gezicht voor te hebben.

 3. sammie schreef:

  Oh dat spelletje wat jullie spelen als je in de rij staat, wij deden ook regelmatig zoiets maar dan met dieren of plaatsnamen 🙂
  Ik heb naast mijn spiegel reflex dit jaar een Fuji XT10 gekocht en die bevalt ontzettend goed. Compact en goede kwaliteit foto’s.
  Leuk om weer een beetje meer over je te lezen!

  • Sheila schreef:

   Oh ja, plaatsnamen probeerden we ook. Maar daar liepen we toch sneller in vast. En een wachtrij kan erg lang duren hè 😉 Ik blijf wel de Canon trouw, moet ik zeggen. Het is natuurlijk vaak Canon of Nikon. Het maakt qua kwaliteit niet uit, maar je blijft toch vaak hangen bij een merk. Merk ik ook vaak bij andere fotografen.

   • Sammie schreef:

    Ik keek in eerste instantie ook naar Canon systeem camera’s omdat mijn spiegelreflex ook een Canon is, bij systeem camera’s kwam de Canon alleen niet zo goed uit de bus, waar Fuji als beste camera naar boven kwam.

    • Sheila schreef:

     Ik ga me ook pas volgend jaar concentreren op de camera’s voor vertrek. Dan kan er ineens een nieuw model komen die me erg aanspreekt. Maar leuk om te lezen dat jij in principe ook van de Canon bent.

 4. Irene schreef:

  Leuke vragen. Ik kan ook niet goed autorijden. En fileparkeren doe ik nooit. Ik heb aan alle huisdieren die we gehad hebben wel goede herinneringen, maar aan mijn konijn nog het meest. Dat was echt mijn konijn. Nu neem ik geen konijn meer, omdat ons huis op het zuiden is en het dus best warm wordt in de zomer.

  • Sheila schreef:

   Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die het file parkeren vermijdt. Goed dat je rekening houdt met de temperaturen in je huis wat betreft het wel of niet nemen van een konijn. Maar ik haal hieruit dat je wel weer een konijn in huis zou nemen als je gaat verhuizen naar een geschiktere woning?

 5. Roelina schreef:

  Mooie foto. Ik geef mijn gezicht geen hoogh cijfer. Ben er echt niet blij mee op het moment. Vanwege rondgillende hormonen in mijn lichaam (die post zwangerschap maar niet over lijken te gaan) heb ik momenteel een erg onzuivere huid. Baal er erg van en het maakt mij best onzeker. Grappig hoe jullie de tijd doden in een rij. Goed idee!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. En vervelend om te lezen dat de onzuivere huid je onzeker maakt. Ik begrijp het wel. Vooral omdat het ook iets is wat je niet gewend bent. Wat dat betreft is een zwangerschap een aanslag op je lichaam. En dan zeggen mensen wel eens dat je niet moet klagen, want je hebt een kind op de wereld gezet en je lichaam is er voor gemaakt. Kan wel zo zijn, maar dan mag je nog wel balen van bepaalde ‘sporen’. Ik zeg theezakjes. Wat een drama!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *