1000 vragen aan onszelf

We zagen ze al een tijdje voorbij komen op andere blogs. De 1000 vragen aan jezelf die bij de 4e editie van Flow magazine zat in 2015. De vragen geven niet alleen jezelf een leuk, interessant en soms verrassend inzicht. Het is net zo leuk om de antwoorden van anderen te lezen, zodat je de desbetreffende blogger beter leert kennen. Want persoonlijke blogs van anderen hebben nog steeds onze voorkeur en die lezen we ook het liefst.

Voornamelijk Sheila is wel van de lijstjes en ze vond het spijtig dat ze die editie gemist had. Maar via Flow was de magazine nog na te bestellen en de volgende dag lag het al op haar deurmat. En daarom…. geïnspireerd door Flow en vele andere bloggers, geven wij antwoord op een paar vragen uit dit super leuke boekje. Lezen jullie mee?

10 vragen/10 antwoorden

We hebben als vriendinnen natuurlijk gemeenschappelijke interesses. Er is geen andere vriendin  met wie we zo kunnen genieten van een pretpark zoals we dat samen kunnen, bijvoorbeeld. Tegelijkertijd is samen carnaval vieren geen succes, dat is meer Pucks ding dan Sheila’s. We verschillen wel veel van karakter. Maar dat maakt het samen bloggen ook zo leuk. Samen zijn we aan de slag gegaan zodat je ons nog beter leert kennen door onbelangrijke antwoorden te geven. De 1000 vragen van Flow houdt je wel even bezig en dat doen we je niet aan. We zijn daarom achterin het boekje begonnen met de volgende 10 vragen:

1. Wanneer heb je voor het laatst een dag op het strand doorgebracht?
Sheila: Ik ben geen strand mens en ik spendeer er al helemaal geen volledige dag op. Mijn laatste keer op het strand was 5 oktober 2015 toen ik samen met man- en zoonlief een wandeling maakte over het strand van Pensacola, Florida. Mijn laatste halve dag die spendeerde op het strand was op 14 juni 2014 te Gili Trawangan met vriendlief. Een tropisch eiland in Indonesië.
Puck: Een volledige dag kan ik me niet eens meer herinneren, ik denk dat het in 2009, Thailand was. Ik verbrand erg snel, dus ik kan geen hele dag op het strand in de zon blijven. Mijn laatste keer op het strand was in de zomer van 2014, Emily was 1 en ik was net zwanger van Alice. Geen volledige dag, maar iedere dag een uurtje voor het middagslaapje. Meer dan genoeg, want ik ben echt geen strandmens. Al dat zand overal, bah!

2. Met wie kan je urenlang kletsen over niets bijzonders?
Sheila: Met mijn beste vriend James uit Las Vegas. Om de zoveel tijd bellen we elkaar en kletsen we bij. Maar ook met Jos, een goede vriend met wie ik om de 2 maanden uit eten ga. Dan kletsen we over onze kinderen, werk, de mannen vs vrouwen dingen en alles wat maar voorbij komt.
Puck: Met bijna al mijn vriendinnen wel, dat gaat van slap geouwehoer vlot over naar diepzinnige gesprekken over de zin van het leven. Ik heb een vaste groep vriendinnen, die ik allemaal al erg lang ken (Sheila is er als laatste bijgekomen) dus ik ken ze allemaal door en door.

3. Waarin ben je nog steeds een beetje naïef?
Sheila: Naar mijn idee ben ik niet naïef. Ik kan daarom echt niets bedenken.
Puck: Ik blijf mezelf en mijn vriendinnen nog steeds meiden noemen, vrouwen vind ik bizar klinken, mijn moeder is een (me)vrouw, ik niet. Ik voel me ook echt nog niet volwassen en heb nog steeds sterk dat idee; “later als ik groot ben”. Ik dacht dat het over zou gaan als ik eenmaal kinderen had, maar nee, het gevoel is er nog steeds.

4. Draag je sieraden met een speciale herinnering?
Sheila: jazeker. Mijn trouwring om te beginnen. Ik draag ook een ring van vriendlief. Ze herinneren me er elke dag aan hoe getroffen ik het heb met ze. Daarnaast draag ik toevallig nu een ring die de gevangene met wie ik al jaren schrijf jaren geleden zelf voor mij maakte. Het is een zilveren ring en dus uniek. Ik draag ook een armband met de naam van mijn zoon en een houten skull van een vogeltje die ik in Indonesië kocht. Deze staat voor alle reizen die ik maak.
Puck: Nee, ik draag nooit sieraden. Ik heb een trouwring en een ring uit Azië, van onze  lange reis. Deze droeg ik een tijdlang, maar toen mijn vingers gingen opzetten bij de zwangerschap heb ik ze afgedaan en nooit meer omgedaan.

5. Hoe ziet je auto er van binnen uit?
Sheila:  Ik heb geen eigen auto. Mijn man en ik rijden allebei motor en om dan ook nog 2 auto’s te hebben, vinden we teveel van het goede. Dus, de auto is altijd opgeruimd om ergernissen te voorkomen. Er ligt een flesje water in en er is een kinderstoeltje op de achterbank. Niets bijzonders.
Puck: Normaal is hij altijd schoon en netjes. Prulletjes gaan in mijn tas en die gooi ik later wel weer weg. Helaas is er nu aan de stoep gewerkt bij ons voor, dus nu ligt er allemaal zand in. Ik wordt er gek van. Wel ligt er altijd mascara, oogschaduw en labello met een kleurtje in, want opmaken doe ik pas in de auto.

6. Heb je de afgelopen 5 jaar nieuwe vrienden gemaakt?
Sheila: Misschien ligt het aan mijn levensstijl en karakter, maar ik maak snel contact en krijg zo makkelijk nieuwe vrienden. Ik ga altijd vooruit, dus als een bepaalde vriendschap daar niet meer bij me past (en vooral als ik vind dat er teveel van mijn kant uit moet komen), bloedt die wel eens dood. Want ook met vriendschap kan je uit elkaar groeien. Als je elk jaar op mijn verjaardagsfeest komt, is er een kern, maar ook elk jaar nieuwe vrienden. De belangrijkste zijn die ik de afgelopen 5 jaar heb leren kennen; James, die vriend uit Las Vegas die we in Vegas leerden kennen in 2011. En via een Internationaal Cuisine die ik via couchsurfen bij ons thuis organiseerde, kwamen we in contact met internationale mensen uit o.a. Indonesië, Sint Maarten, Duitsland en Argentinië. Op dat moment woonde iedereen in Arnhem. Inmiddels zijn de meesten verhuisd, maar we zijn nog steeds goede vrienden die elkaar regelmatig ontmoeten, eventueel tussen de reizen door.
Puck: Ik heb wel mensen leren kennen in de afgelopen jaren, maar mijn vaste vriendinnen ken ik al jaren en dat blijft de kern. Ik merk ook dat, nu ik het drukker heb, ik liever tijd besteed aan deze kern dan aan nieuwe mensen. Ik hoop wel dat ik er in de toekomst weer meer tijd voor kan maken, want nieuwe vriendschappen kan een verrijking voor je leven zijn. Ze zeggen dat het 1e jaar van je baby het drukste jaar is, dus dat betekent dat ik vanaf nu weer langzaam meer tijd ga krijgen.

7. Wat is de koosnaam voor je partner?
Sheila: ik moet natuurlijk zorgen dat iedereen een andere naam krijgt. Mijn man noem ik liefie, mijn vriend lieverd of liefje. Ik had ook nog een bijzondere vriend in mijn leven, mijn ex. Hij heeft als goede vriend altijd lief geheten.
Puck: iets in de trant van liefje of lieverd. Ik heb geen vaste naam voor hem, gewoon wat op dat moment goed voelt. Soms is dat ook wel lomperikje, als hij weer eens met zijn onbehouwen kracht iets kapot maakt, terwijl hij voorzichtig deed. Hij heeft zoveel kracht in zijn handen dat ik dat altijd wel grappig vind (behalve als hij een fles fris dicht heeft gedraaid, die krijg ik dus nooit open).

8. Wat is het spannendste wat je ooit hebt meegemaakt?
Sheila: Nou, ik zou kunnen zeggen dat ik een nachtduik in de Great Barrier Reef tussen vele zwarttip haaien waanzinnig gaaf, maar ook spannend vond. Of het feit dat ik op mijn 16e naar Londen ging om stage te lopen. En toen was er natuurlijk nog geen internet, dus schreef ik brieven naar huis. Een relatie beginnen met vriendlief,  terwijl ik al getrouwd was, was ook in het begin spannend. Maar alles valt in het niets vergeleken met de geboorte van mijn zoontje. Door zijn stuitligging koos ik voor een keizersnede. Van het moment dat mijn vliezen braken, ik doodziek werd tijdens de operatie, tot mijn zoon uiteindelijk gezond op mijn borst werd gelegd, vond ik de meest spannendste gebeurtenis uit mijn leven.
Puck: Het spannendste moment in mijn leven was na de geboorte van Emily. Ik bleef bloed verliezen en uiteindelijk hebben ze me met spoed moeten opereren om het bloeden te stoppen. Dit is wel echt kantje boord geweest en gelukkig heb ik het zelf amper meegekregen, omdat ik zo ver weg was door al het bloedverlies. De bevalling van mijn tweede dochter vond ik door dit gebeuren wel erg spannend, want het kon opnieuw gebeuren. Ik heb daarom extra gesprekken gehad met het ziekenhuis om zeker te weten dat zij hier goed op waren voorbereid. Gelukkig ging het de tweede keer helemaal goed, zonder extra bloedverlies. Maar spannend was het wel.

9. Waar ben je het meest tevreden over?
Sheila: Hoe ik mijn leven leef en dat het me lukt om trouw aan mezelf te blijven. Ik heb bewust bepaalde keuzes gemaakt (zoals op latere leeftijd moeder worden, omdat ik eerst de hele wereld wilde zien) en dat maakt dat ik mijn leven mooi in balans heb. Moeder zijn, mijn relaties, doen waar ik gelukkig van word, me niet druk maken om wat anderen vinden en nog steeds backpacken. Ik ben daar super tevreden over.
Puck: Dit vind ik een heel moeilijke vraag. Ik ben van mezelf niet zo’n positieve denker, ik denk meer aan de stappen die nog te gaan zijn. Maar al met al ben ik heel blij met het leven dat wij zo met z’n vieren hebben. Twee geweldige dochters, een leuke man, een fijn leven samen, alles goed voor elkaar. Ik denk dus dat ik best tevreden ben over mijn leven, alhoewel ik dat echt moet beredeneren en niet letterlijk zo voel.

10. Geef je makkelijk complimentjes?
Sheila: ja, ik word erg blij van complimentjes geven. Het is net zo leuk als ontvangen. Ik heb er ook geen moeite mee om ze te geven aan vreemden. Ik trek dan even aan de mouw van iemand om te laten weten dat ik haar/zijn kapsel bijvoorbeeld onwijs gaaf vind. En elk compliment dat ik geef, meen ik oprecht.
Puck: Nee, ik denk dat dit ook komt doordat ik niet zo’n positieve denker ben. Ik ben niet snel tevreden over iets van mezelf en ben daarom ook vrij kritisch over anderen. Ik probeer wel complimenten te geven als iets mij positief opvalt, maar ben daar zeker niet genereus in. Een compliment ontvangen vind ik ook lastig, want ik zie zelf nog wel de mindere punten. Wel probeer ik in ieder geval dank je wel te zeggen en er heel bewust van te genieten, maar ik blijf het lastig vinden.

En jij?

We vinden het ook leuk om onze lezers beter te leren kennen. We zijn benieuwd naar jullie koosnamen voor jullie partners/waar je tevreden over bent/wat voor betekenis jullie sieraden hebben/etcetera! Doe je daarom mee?

Kies een vraag en laat je antwoord achter in de reacties.

signature sheila puck

 

Comments

comments

31 gedachten over “1000 vragen aan onszelf

  • Puck schreef:

   Sheila heeft 101 van die boekjes liggen, ikzelf ben er wat minder van. Neem de tijd vaak niet om er over na te denken en mijn eigen antwoorden staan me ook niet altijd aan…

 1. Mieke schreef:

  Leuk om te lezen. Lijkt wel een soort vriendenboekje. 🙂
  Ik draag ook niet heel veel sieraden. Altijd mijn trouwring en verlovingsring. Ook draag ik vaak de armband die mijn oma altijd droeg en het kettinkje dat ik van mijn andere oma kreeg. Vooral sieraden met een verhaal dus!

  • Puck schreef:

   Owjee, laat Sheila het maar niet lezen, voordat ze hier nog een online vriendenboekje plaatst! Die is gek op vriendenboekjes, ik heb er al velen mogen invullen! Maar inderdaad, het is wel leuk zo, en ik leer ook weer meer over haar, en stiekem ook over mezelf.
   Jij hebt wel veel sieraden met een verhaal ja, dat is een goede reden om ze te dragen (alhoewel ik zelfs mijn trouwring niet eens draag…)

 2. sunny mama schreef:

  Vraag 2 vind ik heel opmerkelijk… (Ik heb het niet over jouw antwoord, hoor. Ik heb het over de vraag zelf.) Ik kan me daar namelijk helemaal niks bij voorstellen, bij urenlang praten over niks bijzonders. Nee, dat lijkt mij één van de meest vervelende bezigheden denkbaar. Het lijkt mij zo vervelend dat ik nooit op het idee zou komen om zoiets te doen, om uren te praten over niks. Dat zou voor mij echt een straf zijn.

  • Sheila schreef:

   Hahaha… zoals je het eigenlijk leest, hebben we het uiteindelijk ook niet over niets bijzonders, als ik er nu over nadenk. Ik had het meer opgevat met wie ik urenlang kan kletsen en dan over van alles en nog wat. Met die vriend van mij gaat dat dus erg gemakkelijk. We zien elkaar om de 2 maanden en dan kletsen we altijd goed bij. Dus het gaat altijd ergens over en daar zit ook zeker diepgang in. Dus het gaat helemaal niet over ‘niets’, nu je het zegt.

  • Sheila schreef:

   Ik was vooral laaiend enthousiast! Ik stond te springen om in het water te mogen gaan! Ik dacht echt… wow… een groep haaien en dan er tussen mogen duiken. Hoe vet gaaf is dat! Ergens een beetje spannend, maar meer.. enthousiast spannend. :). Het was in ieder geval niet eng, vreemd genoeg. Ik genoot er echt van. Het is nog steeds één van mijn mooiste duiken ooit!

  • Sheila schreef:

   Ik moet zeggen dat we daar toch wel verschillend in zijn. Misschien ook doordat Puck natuurlijk 2 kinderen heeft. Maar zelf heb ik het eerste levensjaar van mijn zoontje (en nu nog) helemaal niet als druk ervaren. Doordat mijn man en ik alles samen doen, konden we ook met gemak even apart weg en de zorg aan de ander overlaten. Daardoor hadden we beiden genoeg tijd voor onszelf, vriendlief (in mijn geval), vrienden of ons samen (omdat we ook met gemak oppas kunnen regelen). En ook het combineren met werk ging verrassend goed.

  • Puck schreef:

   Het is inderdaad de drukte van de tweede die het ineens zoveel drukker maakt. Met Emily alleen had ik dat gevoel totaal niet, en toen waren we ook nog een huis aan het bouwen en werkte ik fulltime.

 3. Joyce rdt schreef:

  Wat leuk zeg zo’n vragen en leuk om de antwoorden van jullie beide te lezen!

  De vraag die ik heb uitgekozen:
  Wat is het spannendste wat je ooit hebt meegemaakt?
  Ik vond het heel erg spannend om mijn eerste reis ‘alleen’ (wel met een groepsreis) te maken naar Midden Amerika. Ik was nog best wel jong (vond ik zelf dan :p) en kende nog helemaal niemand toen ik het vliegtuig in stapte. Geen seconde spijt gehad, maar die gezonde spanning op Schiphol vergeet ik niet snel meer :).

  Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Leuk dat je een vraag hebt beantwoord!! Kan me voorstellen dat je daar met gezonde spanning op Schiphol stond! Vooral als je niemand kent. Altijd stoer dat je toch bent gegaan. Ben je later dat soort reizen nog meer gaan maken?

  • Sheila schreef:

   Oh ja, want we hebben inderdaad zeeën van tijd ;). En moet ook zeggen dat Puck er langzamer mee is om de vragen te beantwoorden dan ik ;).

   Maar euh… waar is jouw gekozen vraag plus bijbehorend antwoord?

 4. Daenelia schreef:

  Grappig om jullie antwoorden zo eens te vergelijken. Misschien dat daaruit ook wel blijkt dat je als vriendinnen elkaar ook vrij moet laten om te zien wie je bent. (… het is zondagavond, ik ben wat cliché dan).
  Mijn gozer noem ik online ‘mijn gozer’ of ‘my guy’. In het echt gebruiken we eigenlijk geen koosnaampjes. Ik noem hem bij zijn naam, en hij mij ook. We willen nog wel eens overdrijven, en dan wordt het al snel iets als ‘dahlin’ ‘ , ‘honeeyy’, ‘sweety’, ‘precious’, ‘pumpkin’, … maar als we die uitwisseling hebben, zijn we meestal niet blij met elkaar XD

 5. jeapiebel schreef:

  Wat lief dat je de ring van je vriend draagt zowel als die van je man. En je hebt het zeker getroffen met zoveel liefde om je heen. Dat de auto altijd opgeruimd is, is fijn. Het was niet altijd het geval bij mij toen de kinderen nog klein waren.  Gelukkig nu wel. Een compliment geven, ik vind ook dat iedereen dat wel eens vaker moet doen, en iedereen wordt er blij mee van.  Zo’n vraag is wel leuk om een blogger zeker beter te leren kennen.

  • Puck schreef:

   Dat was best eng ja, maar vooral voor de mensen om mij heen. Ik was zo van de wereld dat ik het amper heb meegekregen. Gelukkig is alles goedgekomen, alhoewel ik iedereen zou aanraden om in het ziekenhuis te bevallen, ik had het anders waarschijnlijk niet overleefd…

  • Puck schreef:

   We zijn ook echt compleet anders, dus dat is dan niet zo raar. Wel leuk dat dat voor ons nu ook weer eens uit deze vragen blijkt. Zo leren we elkaar ook beter kennen.

 6. Zef schreef:

  leuk! Mag ik je er wel op attenderen dat wij minder dan 5 jaar een relatie hebben en ik niet eens een eervolle vermelding heb! Maar het is vergeven (als jij de volgende keer kookt :P)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *