Favorieten: 12 Dierentuinen die je bezocht moet hebben

12 dierentuinen die je bezocht moet hebben; beineffable.comIk bezoek graag een dierentuin of aquarium en heb dan ook zeker enkele favorieten, verspreid over deze wereldbol. Tijd voor een favorieten lijstje om jullie te inspireren!

Niet alleen in eigen land, maar ook tijdens mijn reizen. Alhoewel ik de voorkeur geef aan dieren in de vrije natuur, zie ik ook het nut in van een dierentuin. En als je wereldwijd dierentuinen bezoekt, zie je soms fascinerende dieren, die je bijvoorbeeld niet in Nederland tegenkomt. Of anders… dieren waar wij niet van opkijken, worden gehouden in een dierentuin buiten onze landgrenzen. Daarnaast kunnen dierentuinen onderling ook erg verschillen qua aanbod, sfeer, onderhoud, verzorging en de leefomstandigheden.

Lees hier welke dierentuinen  je echt eens bezocht moet hebben en waarom!

Burgers Zoo is een populaire dierentuin. Deze dierentuin wordt druk bezocht door Nederlanders, maar ook Duitsers.  Zelf heb ik er een abonnement op, want tja… ik woon nu eenmaal in Arnhem. En als het regent, is het heerlijk om even een paar uurtjes te schuilen in de Ocean of Bush (mijn favo gedeeltes). En nu zoonlief wat ouder is, maak ik ook een stop in de uitgebreide speeltuin. Gezien Burgers het hele jaar open is, haal ik dat abonnement er goed uit.

Desondanks dat ik er regelmatig kom en ook altijd een gezellige dag heb, is het niet mijn favoriete dierentuin. Welke dat wel zijn? Nou, aardig wat. En je hoeft niet eens (maar het mag wel, natuurlijk) ver weg te gaan om er een paar te bezoeken!

Gaia Zoo

Spontaan bezocht ik in 2013 GaiaZOO in Kerkrade, een half uur rijden van Maastricht. Wat heeft deze dierentuin mij aangenaam verrast! De dierentuin heeft hele mooie open ruimtes. Dit oogt diervriendelijk en het heeft mijn voorkeur dan de traditionele hokken. Wat ik ook prettig vind, is dat er geen hoge hekken of randen zijn, er is voornamelijk glas. Hierdoor zijn de dieren heel goed te zien, ook voor kleine kinderen.

dierentuin gaia

Voor kinderen heeft GaiaZOO geweldige speeltuinen. Dino Dome is een grote speelhal waar tussen dino’s geklommen en geklauterd kan worden met behulp van onder andere een net parcours. In Jungle Tour kan je klimmen en glijden tussen de bomen. Ook de roofvogel show is natuurlijk spannend, waarbij de schitterende beesten tot vlak over je hoofd vliegen. GaiaZOO heeft terecht meerdere keren diverse awards gewonnen voor de mooiste dierentuin van de Benelux. Het is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Een paar dagen geleden bezocht ik deze dierentuin weer. Nu samen met man-, vriend- en zoonlief. Natuurlijk is de dierentuin nog steeds even mooi, maar tijdens de winter vind ik het toch stukken minder aantrekkelijk. Vele hokken waren leeg. De dierentuin blijft een aanrader, maar niet tijdens het winter seizoen.

Praktisch
Tarief: €17,50 voor volwassenen / € 15,50 voor kinderen van 3 t/m 9 jaar (maar de prijzen liggen stukken lager als je blijkbaar vooruit boekt via hun site)
Actie: tot €15 euro korting met de Jumbo actie

dierentuin gaia 2

Dierenpark Amersfoort

Recent bezocht ik Dierenpark Amersfoort tijdens een miezerige dag. Dit leverde een rustige dag op, wat altijd positief is. En wat een leuk dierenpark is dit! Ik was positief verrast door de vele speelse elementen die te vinden zijn in Dierenpark Amersfoort. Er valt ontzettend veel te ontdekken voor kinderen én actieve volwassenen.

dierentuin Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is lopend te bezoeken natuurlijk, maar het is veel leuker om dit klimmend en klauterend te doen! Wat Dierenpark Amersfoort uniek maakt, is dat bijna elk hok of ruimte eigenlijk ook een speelattribuut is voor de bezoekers. Zo kan je bijvoorbeeld via een touwbrug de beren van bovenaf bekijken (gedaan, check) en waar je vervolgens alleen via een glijbaan naar beneden kan. Ook de hyena’s zijn te bezoeken via een geweldige klauter route. Deze routes zijn onderdeel van de Klim-Alles-Route en biedt je een heel nieuw perspectief aan het bekijken van dieren. Tijgers bezocht ik via een smal pad en ook tussen de olifanten viel er veel te klimmen. Daarnaast zijn de dieren van erg dichtbij te bekijken. Ik vond het geweldig! En voor de allerkleinsten kan je ook nog een treinritje maken door het park. Kinderen zullen zich ook verbazen over de grootte van de dinosauriërs in het Dino Park. Dierenpark Amersfoort is met stipt het meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland. Maar als volwassene heb ik er ook van genoten. Hier ga ik zeker eens naar terug.

Praktisch
Tarief: €21 voor volwassenen / €18 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar
Actie: tot €15 euro korting met de Jumbo actie
Ik adviseer je om een rustige dag te kiezen, zodat je kind lekker de tijd kan nemen én de ruimte heeft om op deze manier dieren te ontdekken. Neem in het laag- en winterseizoen een thermoskan mee. Er is dan maar één restaurant open en je bent niet altijd in de buurt als je dorst hebt.

dierentuin Amersfoort 2

Beekse Bergen Safari Park

Beekse Bergen bestaat uit 3 onderdelen; Safari Park, Vakantie Park en Speelland. Wat de Beekse Bergen Safari Park natuurlijk leuk maakt, is dat je op verschillende manieren op safari kan; wandelend, met de boot, bus of eigen auto. Het mooie aan Beekse Bergen Safari Park is dat je wandelend, de meeste dieren vanuit hoogte bekijkt.

De Wandel Safari route neemt je kronkelend mee door de dierentuin. Zo zie je nauwelijks hokken en is alles erg goed te bezichtigen. Dit is ook erg prettig voor kleine kinderen of mensen in een rolstoel. Het gezellige Kongo restaurant zit handig in het midden, je hebt mooi uitzicht over de vlakten en vanuit daar kan je eventueel wisselen van route. Alle safari’s zijn namelijk prima te combineren en inbegrepen met de prijs.

dierentuin beekse bergen

De Boot Safari neemt je 30 minuten mee en vanuit het water heb je zicht op de andere kant van de dierentuin. In de tussentijd vertelt de ranger je meer over de diersoorten. De Bus Safari neemt je mee over de savannah en rijdt 2 routes die elk ongeveer 45 minuten duren. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat een ranger je meer kan vertellen over wat je ziet. Maar de Auto Safari heeft mijn voorkeur. Ik vind het leuk om zo de dag af te sluiten. Doordat je met eigen auto rijdt, kan je de tijd nemen om alle dieren te zien. Cheetah’s lopen zo langs je auto op en de giraffes willen nog wel eens hun hoofden bij jouw autoraam houden.

Praktisch
Tarief: €23,50 vanaf 3 jaar (€16 winter tarief)
Actie: tot €15 euro korting met de Jumbo actie
Zoals je op de plattegrond kan zien, kom je met de auto of boot op plekken die lopend niet te bereiken zijn. Een aanrader dus om ook gebruik te maken van de diverse safari routes!

Erlebnis Zoo Hannover

Ook Erlebnis Zoo in Hannover, Duitsland, beschikt over mooie ruimtes/gebieden, veelal in thema’s. Diverse verblijven zijn gebouwd in de stijl van de herkomst van de dieren, wat het een zeer sfeervolle dierentuin maakt. Deze dierentuin heeft me daarom compleet verrast op een zeer positieve manier. Erlebnis Zoo doet me daarom erg denken aan Animal Kingdom van Walt Disney World (wat ik juist geweldig vind). Erg leuk vond ik de rivier tocht die je kan maken, welke je natuurlijk langs diverse dieren brengt. Ook de Onderwater Wereld vind ik schitterend opgebouwd, welke te zien is vanuit het ruim van een groot schip. Een mooie plek om de ijsberen te bewonderen. Achter het schip is een zeeleeuwen show. Wil je liever Australië bezoeken of Canada? Ook dat kan allemaal. Erlebnis Zoo Hannover is een geweldige dierentuin waar je je de hele dag kan vermaken. Deze dierentuin bezocht ik in 2015 samen met vriendlief en ik wil er zeker eens naar terug.

Praktisch
Tarief: €19,50 voor volwassenen / €14,50 voor jongeren van 17 t/m 24 jaar / €13,50 voor kinderen van 6 t/m 16 jaar / €10,50 voor kinderen van 3 t/m5 jaar / €9 voor je hond (I kid you not)

dierentuin Hannover

Tierpark Hagenbeck

Tierpark Hagenbeck te Hamburg in Duitsland ontdekte ik een week voor mijn bevalling (al wist ik toen natuurlijk niet dat ik een week later zou bevallen). In 1863 begon Carl Hagenbeck met het ‘verzamen’ van dieren en in 1907 richtte hij deze dierentuin op. Nog steeds zie je schitterende elementen uit die tijd, zoals de voormalige entree. De dierentuin is ook de eerste dierentuin ter wereld die water afscheidingen gebruikte om dieren van het publiek te scheiden.

Bij de ingang kan je voor een zeer klein bedrag eten kopen, zodat je de dieren kan voeden in het park. Absoluut een aanrader natuurlijk. Een hoogtepunt vond ik het voederen van de olifanten, die met hun lange slurfen enthousiast het eten van je aanpakken. Verder is de dierentuin groot opgezet, waardoor er veel te wandelen valt. Voor iemand die op het punt staat te bevalllen, is het aan te raden om een rolstoel te lenen (bij de ingang betaalde ik borg) voor de lange afstanden en hoogteverschillen. Ondanks dat het een oude dierentuin is, is het absoluut niet achterhaald. De verblijven zijn mooi en het park is sfeervol. Het behoort niet tot de mooiste dierentuin uit deze lijst, maar het feit dat je daar de dieren mag voederen maakt het ontzettend leuk om te bezoeken.

Praktisch
Tierpark Hagenbeck bestaat uit een dierentuin en een aquarium. Je betaalt apart of een combinatie ticket. Het aquarium heb ik zelf niet bezocht, maar ik kon me al een hele dag vermaken in de dierentuin alleen. Parkeren kan gratis in de omgeving of tegen een laag tarief in een parkeergarage tegenover de ingang.
Tarief dierentuin: €20 voor volwassenen / €15 voor kinderen van 4 t/m 16
Tarief aquarium: €14  voor volwassenen / €10 voor kinderen van 4 t/m 16
Combinatie tarief: €30 voor volwassenen / €21 voor kinderen van 4 t/m 16

dierentuin hamburg

Tiergarten Kleve

Deze kleine Duitse dierentuin behoort zeker tot mijn favoriete dierentuinen, omdat hij geweldig is voor kinderen. Het is geen mooie of grote dierentuin die het moet hebben van de populaire diersoorten of schitterende hokken. Maar je doet je kind een geweldig plezier om deze dierentuin te bezoeken. Het is maar 40 minuten rijden vanuit Arnhem en met de lage entreeprijzen, is het al helemaal de moeite waard voor een dagje uit.

Tiergarten Kleve heeft voornamelijk ‘kleinere’ dieren die je kan voederen. Denk hierbij aan verschillende soorten geiten, schapen, koeien, paarden, ezels, varkens, zwijnen en lama’s. Voor kinderen is het dan ook fantastisch dat je voor één euro voer kan kopen om al deze beesten te voederen. Verder zijn er ook enkele roofvogels, apen en zeehonden te zien. Maar Tiergarten Kleve betekent vooral veel aaien, knuffelen en nog meer aaien en spelen.

Praktisch
Tarief: €5 vanaf 13 jaar / €3 voor kinderen van 2 t/m 12 jaar
De dierentuin is erg kindvriendelijk. Er staan houten huisjes in het park om je baby/kind te verschonen. Parkeren is gratis en ook de prijzen van snacks liggen laag. Naast de dierentuin ligt ook een schitterend park waar je kan wandelen of picknicken. De dierentuin is minder interessant om te bezoeken als volwassene zonder kinderen. Neem wel even zo’n flesje anti bacteriële gel mee, om je handen schoon te maken nadat je de dieren hebt gevoed.

dierentuin kleve

San Diego Zoo

Mijn favoriete dierentuin ter wereld is absoluut San Diego Zoo in het sfeervolle San Diego, te Amerika. Ik bezocht deze dierentuin in 2011 én 2013 (en in 2015 waren we ook al in Amerika). Ten eerste kan ik alleen al uren naar de spelende ijsberen kijken. Ten tweede smelt mijn hart als ik een hond tegen zijn beste buddy, een cheeta, zie liggen. En met geluk kom je de cheeta ook nog buiten haar kooi tegen, als ze wordt uitgelaten.

dierentuin san diego

San Diego Zoo is waanzinnig groot. Zo groot dat er hop on hop off bussen, een kabelbaan, een gids toer per bus, buiten roltrappen én loopbanden te vinden zijn binnen de dierentuin zelf. Je raakt dus  niet uitgeput, ondanks dat San Diego hoogteverschil heeft. De dieren zien er mooi verzorgd uit. Daarnaast wordt hier van alles gedaan om de dieren te stimuleren in hun natuurlijk gedrag. De dieren hebben diverse activiteiten, afgestemd op hun behoefte. In 2011 genoot ik voornamelijk van de speelse ijsberen. Ik was 1,5 uur niet weg te krijgen van die imposante beesten! De hokken zijn mooi en ruim. Ik vond het erg interessant om te zien hoe de poten van een olifant worden verzorgd. In 2013 heb ik vooral lang naar de panda’s gekeken (er kan een lange rij zijn, dus ga op tijd).  Nu heb ik al het geluk dat ik in diverse dierentuinen een panda heb mogen aanschouwen. Maar desondanks blijft dat een heel bijzonder moment. China ‘leent’ (lees: verhuurt) ze niet zomaar naar elke dierentuin uit.

Dit jaar bestaat San Diego Zoo 100 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. Een goed moment om het te bezoeken dus.

Praktisch
Tarief: $50 vanaf 12 jaar / $40 van 3 t/m 12 jaar (er zijn ook meerdaagse passen te koop).
Ga vroeg naar de dierentuin. San Diego Zoo is zo groot, dat je echt een hele dag nodig hebt om alles te zien.

dierentuin san diego 2

Georgia Aquarium

Wow… ik heb nog nooit een indrukwekkender aquarium gezien dan Georgia Aquarium in Atlanta, Verenigde Staten. Al eerder schreef ik er een enthousiast reisverslag over, maar ik herhaal het graag nog eens. Wow…. dit aquarium is waanzinnig! En dat heeft alles te maken met 4 indrukwekkende en imposante walvishaaien die er rond zwemmen. En als je in je achterhoofd houdt dat z’n walvishaai gemiddeld 8 meter lang is, kan je begrijpen dat we dus praten over een waanzinnig groot aquarium. En nogmaals wow…. wie kan nou zeggen dat je oog in oog hebt gestaan met een walvishaai? Echt, dit is het mooiste dier ooit die ik van dichtbij heb mogen aanschouwen. En ondanks het feit dat Georgia Aquarium nog veel meer indrukwekkende vissen heeft, is dit alleen al de moeite waard om het vliegtuig te pakken om naar Atlanta te vliegen.

Praktisch
Tarief: $38.95 + tax van 13 t/m 64 jaar, $32.95 + tax van 3 t/m 12 jaar, $34.95 + tax vanaf 65 jaar
Controleer de website voor diverse kortingsacties. Ik kreeg een hoge korting door van tevoren telefonisch te reserveren bijvoorbeeld. Betaald parkeren is in de naastgelegen parkeergarage, maar het kan ook kosteloos in de naast gelegen woonwijk.

Dierentuin Georgia

Animal Kingdom

Animal Kingdom is niet zomaar een dierentuin. Het is namelijk een pretpark en onderdeel van Walt Disney World te Orlando, Amerika. Aangezien ik gek op pretparken ben, is dit dus een uitstekende combinatie. Ik schreef er al eerder over in mijn reisverslag over de Disney Parken, maar Animal Kingdom hoort voor mij toch thuis in deze lijst.

Dierentuin Animal Kingdom 2

In Animal Kingdom staat de Tree of Life centraal, een schitterende, reusachtige boom waarvan vormen van dieren in de stam zijn verwerkt. De Maharajah Jungle Trek brengt je via een hele mooie en sfeervolle route langs tijgers (en ze hebben een schitterende ruimte), vleermuizen, waterbuffels, vogels, Elds herten, apen en vele vogels. De Kilimanjaro Safaris is ook een favoriete route. In een hoge jeep waan je je even echt in de Afrikaanse Savannah. De avontuurlijke route brengt je dicht bij onder andere leeuwen, olifanten, neushoorns, cheeta’s, giraffen, hyena’s, krokodillen, gazellen, struisvogels, zebra’s en apen. De Pangani Forest Exploration Trail brengt je weer langs andere Afrikaanse dieren. En als je dat allemaal hebt gedaan, adviseer ik je om in ieder geval mijn favoriete attracties te bezoeken: Dinosaur (eng voor kleine kinderen en sommige volwassenen) en de achtbaan Expedition Everest . Animal Kingdom heb ik inmiddels 4 keer bezocht en ik ga er zeker nog vaker naar toe!

Praktisch:
Tarief: vanaf $97 vanaf 10 jaar voor 1 dag.
Ik adviseer je echter om een meerdaagse ticket te kopen voor de Disney Parken, zodat je dit park kan combineren met je bezoek aan de andere pretparken.

Dierentuin Animal Kingdom

Audubon Zoo

Deze dierentuin is te vinden in New Orleans (Verenigde Staten) en absoluut een aanrader als je daar bent (en toe bent aan iets anders). Audubon Zoo is ruim opgezet en met genoeg speelgelegenheid voor kleine kinderen. Het bestaat uit een dierentuin, een aquarium en een Vlinder- en insectentuin, verspreid over 3  verschillende locaties in New Orleans. Zelf bezocht ik de dierentuin. Maar ook dat wordt groot aangepakt (we zijn tenslotte in Amerika). In Audubon Zoo zelf is namelijk ook een Cool Zoo te vinden. Een waterpark midden in de dierentuin (hiervoor betaal je een extra tarief voor), wat natuurlijk geweldig is voor kinderen! Maar gezien de grootte, lukt het niet om het waterpark én de dierentuin volledig in één dag te bezoeken.

Dierentuin Nola 1

Ik vond Audubon Zoo een schitterend opgezette dierentuin in de mooiste natuur van alle dierentuinen van mijn favorieten lijst. De hokken zijn mooi, sfeervol en ruim opgezet. De dierentuin heeft mooie thema’s en er is veel te doen. Op diverse plekken kon je trouwens insecten proberen (om te eten), wat mijn man heeft gedaan. Daarnaast waren er diverse kinderactiviteiten op gezette tijden. Ze kunnen ook hun ogen uitkijken in de Dino tuin. Zoonlief was in ieder geval zwaar onder de indruk van de bewegende dinosauriërs. Mijn favoriete gedeelte van Audubon Zoo is de ‘swamp’. Moeras/drasland is typerend voor deze staat (en oh zo mooi en mysterieus) en ik vond het dan ook mooi dat er in de dierentuin veel aandacht aan wordt besteed. Dat maakt de dierentuin zeker anders dan anders. Daarnaast hebben ze goede tarieven en dat maakt het een heel betaalbaar uitje.

Tevens zijn er diverse (bijzondere) events gedurende het jaar. Denk hierbij aan Halloween (uiteraard), Moederdag, Zoo-to-do-for-Kids en Chocolate Covered Insect Day.

Praktisch
Tarief Zoo: $19,95 + tax voor volwassenen, $14,95 + tax van 2 t/m 12 jaar, $14,95 vanaf 65 jaar.
Tarief Cool Zoo: $12 bovenop de entree prijs voor Audubon Zoo.
Voor alle combi tickets, klik hier.

dierentuin Nola 2

Taronga Zoo

Taronga Zoo heeft een schitterende ligging en staat wat betreft uitzicht op nummer 1. Vanuit deze dierentuin heb je namelijk een waanzinnig uitzicht over de skyline van Sydney, Australië, inclusief de Opera House en Harbour Bridge. De dierentuin is ook te bereiken per ferry, wat meteen een mooi uitzicht geeft. Deze dierentuin heb ik inmiddels vaker bezocht en het blijft een aanrader. Er is veel te zien (én doen) in een mooi vormgegeven omgeving. Erg bijzonder is natuurlijk het bezichtigen van een vogelbekdier (er zijn 2 plekken waar je ze het beste kan spotten in de vrije natuur en ik heb dit bijzondere diertje daar gezien). Je kan niet naar Australië zijn geweest zonder ze te hebben gezien.

In Taronga Zoo is ontzettend veel te doen. Zo kan sessies boeken om dieren van dichtbij te zien en krijg je een foto mee als souvenir (de koala’s zijn erg populair), maar er worden ook heel veel informatieve momenten gegeven door dierenverzorgers bij de desbetreffende dieren. Iets wat men in Nederland ook vaker zou mogen doen.

Praktisch
Tarief: $46 voor volwassenen, $26 voor 4 t/m 15 jaar
Animal Encounters: vanaf $24,95
(let op, dit zijn natuurlijk Australische Dollars)

Dierentuin Sydney

Australia Zoo

De bekende Australiër Steve Irwin (beter bekend als de Crocodile Hunter) heeft deze dierentuin van zijn ouders geërfd en dat verklaart ook meteen zijn onuitputtelijke enthousiasme tegenover de dierenwereld.  Na Steve’s onverwachts overlijden is zijn vrouw de eigenaar geworden, die daarbij hulp heeft van haar zoon Robert en dochter Bindi. Australia Zoo wordt dan ook gezien als een bijzondere dierentuin, gezien Australië’s liefde voor Steve Irwin. Dit blijkt ook uit een Steve’s wall, waar bezoekers briefjes en herinneringen aan Steve hebben achter gelaten.

Los daarvan is Australia Zoo een geweldige dierentuin om te bezoeken. Deze dierentuin besteedt veel aandacht aan conserveren en educatie. van, zoals de naam al zegt, de Australische fauna. De shows die toentertijd Steve gaf (waarbij hij met krokodillen in het water stond om te laten zien hoe ze zich gedragen in het wild) in het bekende Crocoseum worden nog steeds voortgezet. Deze zijn absoluut een aanrader! Ze zijn leerzaam, maar ook waanzinnig gaaf. Houd wel rekening met de hitte en ga onder een beschutte plek zitten.

Dierentuin Australia Zoo 2

Ook in Australia Zoo kan je ‘animal encounters‘ boeken. Maar met wat geluk, zie je diverse dieren ook als ze uitgelaten worden waarbij je op de foto kan. Daarbij zijn er diverse programma’s te boeken zoals zoo keeper for a day, afgestemd op diverse leeftijden.

Eén van mijn favoriete plekken is ook de tuin waar je tussen de walibi’s en kangaroes kan lopen. De dag eindigde ik met het aaien van een wombat. Ja, ik heb hier een heerlijke dag gehad.

Praktisch
Tarief: $59 vanaf 15 jaar, $35 voor 3 t/m 14 jaar
Animal encounters: vanaf $29 ($150 voor een cheeta, $195 voor een komodo, etc.)

Dierentuin Australia Zoo

Genoeg te doen

Bij deze, mijn favoriete dierentuinen. Dierentuinen die je eens bezocht moet hebben! Er is genoeg te doen deze zomer! En als je toevallig niet naar de andere kant van de wereld gaat, houd je het lekker bij Nederland en Duitsland. Tips genoeg.

Zit er een dierentuin tussen die jou aanspreekt? En wat is jouw favoriete dierentuin?
signature sheila

Comments

comments

38 gedachten over “Favorieten: 12 Dierentuinen die je bezocht moet hebben

  • Sheila schreef:

   Oh wat leuk om te lezen dat je Georgia Aquarium ook hebt bezocht. Zo mooi. En San Diego Zoo is echt ontzettend de moeite waard. Plus San Diego is een hele leuke stad. Kan je het mooi combineren dus.

 1. jeapiebel schreef:

  Omdat ik geen wereld reis heb gemaakt net als jullie dus ik heb niet veel gezien als jullie denk ik. Ik ben wel in Nederland en het buitenland redelijk wat diertuinbezoeken in verschillende landen en veel in Thailand en Nederland natuurlijk. Door de kinderen ga ik ook vaker. Wat ik eigenlijk ook super leuk vind. Australia Zoo dat lijkt mij super gaaf om eens te bezoeken, alleen het land opzich al. Je ziet er erg gelukkig uit, als je op reis bent. 🙂 GaiaZOO is mijn favoriet in Nederland.

  • Sheila schreef:

   Hahaha… dankjewel. Ja, als ik reis, ben ik echt in mijn element. Met name als ik backpack. Daar kan ik intens van genieten. Mooi dat je dat terug ziet op de foto’s.

   Ik heb wel de dierentuin van Chiang Mai bezocht. Volgens mij is dat ook de enige dierentuin die ik in Thailand bezocht. Heb je nog een favoriet in het buitenland?

 2. Yvonne schreef:

  Safaripark Beekse Bergen vinden wij geweldig. Met de boot en de bus is fijn om na de wandelroute te doen. Even uitrusten en het verhaal van de ranger is altijd leuk. Ik zou weleens de dierentuin in Australië bezoeken. Krokodillen vind ik zo fascinerend. Leuk om te lezen jouw favorieten!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. En als je krokodillen fascinerend vind, dan moet je inderdaad naar die dierentuin toe! Leuk om te horen dat je de Beekse Bergens zelf ook leuk vindt.

 3. Joyce rdt schreef:

  Wat een leuk overzicht! Het zijn altijd zo’n leuke dagjes uit als je even niks weet om te doen! Dierentuin in Amersfoort heeft me toendertijd ook echt positief verrast! De zoo in San Diego ga ik even in gedachten houden voor van de zomer! Thanks voor de tips! Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ja hè. En natuurlijk vooral nu met de Jumbo actie. Dan kan je veel dierentuinen met goede korting bezoeken. Ga je naar San Diego in de zomer? Dan móet je echt naar die dierentuin. Je zal er geen spijt van krijgen! Net zoals San Diego zelf. Veel mensen (Nederlanders) zijn meer bekender met San Francisco. Maar ik geef de voorkeur aan de sfeer van San Diego.

 4. Jana schreef:

  Leuk verslag 🙂 Eigenlijk ben ik nooit – ook niet als kind – in een dierentuin geweest, waardoor het dus niet iets is waar ik meteen aan denk bij een dagje uit. Daarom vind ik het net leuk om jouw ervaringen en enthousiasme te lezen over verschillende parken. Nú is het dus wel een optie voor een dagje uit binnenkort!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! En echt? Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat die nog nooit naar een dierentuin is geweest. Ik snap, vooral nu mensen steeds bewuster zijn dierenleed, dat dierentuinen ook een gevoelig onderwerp kunnen zijn. Maar ik zie ze ook als noodzaak, omdat het ook helpt om uitsterven van dieren te bestrijden. Plus ze geven je de kans om te leren van dieren en hun gedrag (enigszins). Dus ik vind het echt bijzonder (en dat bedoel ik niet negatief) dat je nog nooit een dierentuin heb bezocht. Vooral omdat ouders ook vaak kinderen meenemen. Voor mij staat het dan ook zeker synoniem aan een optie voor een gezellig dagje uit.

   In dat geval ben ik blij dat je de lijst gelezen hebt en dat je er door geïnspireerd bent geraakt om toch eens naar een dierentuin te gaan. Laat je me weten welke het is geworden en wat je er van vond?

   Tip: Jumbo heeft nu actie om veel dierentuinen met korting te bezoeken!

   • Jana schreef:

    Goede tip van de Jumbo-actie!

    Het is verder ook niet bewust dat er geen dierentuin op mijn pad is gekomen, waarschijnlijk heeft het vooral te maken omdat ik vroeger nogal afgelegen woonde en dan is het soms een keuze (van ouders) wat voor soort uitstapje het wordt. Ondanks het dierentuingemis, ben ik als kind wel vaak meegenomen naar pretparken in Europa, musea en (met een vader die een grote liefde heeft voor geschiedenis) héél veel historische plekken. Iets dat ik vanaf mijn tienerjaren dan weer erg heb weten te waarderen 🙂

    Maar goed, nu de dierentuin dus!

    • Sheila schreef:

     Ooh… pretparken en musea. Ook een top combinatie. Wat dat betreft ben ik echt een nerd. Gek op historische plekken en musea. Zoonlief heeft waarschijnlijk al meer musea bezocht in zijn leven dan de gemiddelde volwassene :).

     Ik schreef ook eens een blog over mijn favo musea. Als je nog tips voor me hebt, hoor ik ze graag.

 5. Resaarcle schreef:

  Wat fijn dat je die lueke plekken eens op een rij zet! Wij waren zelf helemaal weg van het aquarium in Monsterey (California). Mijn persoonlijke hoogtepunt: een zeekomkommer aaien! Ik ben ook heel benieuwd naar Pairi Daisa in Wallonië. Planckendael bij Mechelen is ook echt top.

   • Sheila schreef:

    Oooh… ik ben dus in Monterey geweest tijdens… uhm… één van onze reizen in Amerika (ik weet even niet meer welk jaar). We gingen couchsurfen en bleven bij een studente slapen. Het weer was slecht en de elektriciteit viel uit in het plaatsje (echt waar). Hierdoor bleven we binnen en zijn we eigenlijk nergens heen gegaan. We waren ook op doorreis. Dus nu ik dit hoor, vind ik het eigenlijk jammer dat ik niet eens door had dat er een aquarium is in Monterey! Check… ik heb het nu onthouden. Als ik weer eens langs kom, ga ik zeker langs!

    Planckendael heb ik ook ooit eens iemand over horen vertellen. De moeite waard dus? Check, zet hem op mijn to do list 🙂 Dankjewel voor de tip.

 6. Martha schreef:

  Boe ik hou echt niet van dierentuinen. Beetje rondlopen, kijken naar dieren achter tralies of vanuit je auto/boot en weer door naar het volgende beest, gaap…. Het enige leuke onderdeel is het ijsje tussendoor maar daarvoor hoef je niet naar een dierentuin toe te gaan. Maar jij bent wel echt vet ver weg van huis geweest man!! Misschien dat ik in zo’n verwegland wel naar een dierentuin zou gaan, al is het maar voor de koalabeer te zien!!

  • Sheila schreef:

   Hahaha… ik kan er wel van genieten. Maar ik geniet ook van musea en dat vinden nog minder mensen leuk. Dieren zitten trouwens niet echt meer achter tralies. Dat is tegenwoordig wel achterhaald. En juist die dierentuinen met een hele sfeerimpressie, zodat je ook tegelijk meer leert over het leefgebied, vind ik super interessant. Maar ieder zijn ding, natuurlijk :).

   En inderdaad.. al is het voor een koala beer. Die zie je niet in een Nederlandse dierentuin tenslotte 🙂

 7. Petra v Gelder schreef:

  Wat toch wel een favo zoo van mij is, is Pairi Daiza in België. Deze is echt zo mooi zo groot, 2 dagen voor deze zoo zou beter zijn. Ben er speciaal heen gegaan voor de reuzenpanda, mijn favo dier. Als je op je gemak wil kijken red je het echt niet in 1 dag. Zelfs de roofvogel show was zo gaaf gewoon 8-10 gieren in 1* in de show en zo bleef het door gaan. Ik wist echt niet waar ik moest kijken.

  Moet nog op zoek naar iemand die mee wil want ik ga zeker terug ook al is het niet om de hoek.

  • Sheila schreef:

   Oh Petra, bedankt voor die geweldige tip (en super leuk dat je op onze blog reageert voor het eerst). Ik kende die nog niet, maar heb natuurlijk meteen gekeken. Wow… het ziet er echt fantastisch uit. Precies een dierentuin waar ik van houd met al die thema’s. Het ligt niet direct naast de deur, maar dat ligt er natuurlijk aan vanuit welk perspectief je bekijkt. Het is dichter bij dan San Diego of Australia Zoo, om maar iets te noemen ;).

   Ik zet deze op mijn lijst. En ik ben ook benieuwd naar de nieuwe dierentuin in Emmen.

   • Petra v Gelder schreef:

    Love dierentuinen. Maar deze is vind ik echt gaaf. Dacht daar ook o kleine loopbrug. Ja dus niet ging gewoon over het hele China gedeelte heen en tussentijd af was niet echt een optie hihi. Je kan zelfs zien hoe de olifanten in bad gaan met verzorgers op hun rug. Was helaas net iets te laat waardoor ik weinig tot niets kon zien. Had toen met ex een b&b gedaan in de buurt.

 8. Sas schreef:

  Thanks voor dit inspirerende blogje! Ik heb een jaarabbo op Blijdorp en kan met korting naar andere dierentuinen. Zeker een handig artikel dus!

  Ik vond, tot nu toe de mooiste dierentuin die in Antwerpen. Daar wil ik zeker weer eens heen!

  • Sheila schreef:

   Thanks! Die in Antwerpen heb ik nog nooit bezocht. Ben er wel eens langs gelopen, maar toen was het al zo laat. Dan was het zonde van het geld om nog naar binnen te gaan. Maar ik houd die zeker in gedachten.

   • Petra schreef:

    Tevens blijkt die in Antwerpen de oudste dierentuin in Europa te zijn. moest namelijk voor Blijdorp een opdracht doen die betrekking had op de historie van dierentuinen. We mochten toen van Blijdorp naar Antwerpen toe.

 9. Maaike schreef:

  Jeetje wat een uitgebreide lijst zeg! Zijn er dan ook nog dierentuinen die je wel bezocht hebt maar niet op deze lijst terecht zijn gekomen? Mijn favoriet is denk ik Dierenpark Amersfoort. Omdat het daar voor kinderen inderdaad zo leuk is. Ik merk aan onze kinderen dat hun interesse in de dieren op een gegeven moment een beetje op is en dan zijn al die klauterpaadjes ideaal! Taronga Zoo in Sydney ben ik ook geweest. Heb er zo’n prachtige foto van van giraffen en op de achtergrond de Sydney Skyline. Verder bezoeken wij in het buitenland eigenlijk maar zelden een dierentuin. In Duitsland heb ik wel vaak dat de dierentuinen gecombineerd zijn met een pretpark. Of dat een pretpark ook dieren heeft. Helaas hebben sommige parken in Duitsland nog wat ouderwetse dierenverblijven. Leuke lijst in ieder geval!

 10. Sheila schreef:

  Jaaah, Dierenpark Amersfoort is zo tof voor kinderen!

  En zeker hoor. Dierentuinen die ik wel leuk vind, maar ik niet zo goed/bijzonder/mooi vind als bovenstaande dierentuinen zijn onder andere:
  – Artis
  – London Zoo
  – Memphis Zoo
  – Burgers’ Zoo (ook al kom ik er heel erg vaak, want heb een abo)
  – Chiang Mai Zoo (een bijzondere dierentuin, maar er zitten ook hokken tussen die zo klein zijn dat dieren niet eens hun kont kunnen keren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *