10 voordelen van twee relaties

Ok…. je moet heel wat investeren om twee relaties tegelijk gaande te houden. Een goede planning komt daar ook bij kijken. Dat laatste is al helemaal van toepassing als je vaste partner niet op de hoogte is dat jij er nog iemand naast hebt. Voor de goede orde, dat is bij mij natuurlijk niet het geval. En daarom kan ik natuurlijk ook gewoon genieten van de vele voordelen die er zijn van een relatie met twee partners.

1. Je ontvangt twee keer een cadeautje

Jeeej.. ik word blij van cadeautjes. En nu krijg ik niet één cadeautje, maar twee cadeaus als ik jarig ben! Het is ook ideaal als je een prijziger cadeautje op je verlanglijstje hebt staan. Laat de heren samenwerken en tadaa… dat ene cadeau is dan ineens toch haalbaar. Ideaal! En dan hebben we het nog niet eens over kerst gehad! Want voor kerst gaan er twee mannen voor me shoppen! Daar tegenover staat wel dat ik natuurlijk ook voor twee mannen cadeaus ‘moet’ vinden, maar dat terzijde. En dan heb ik het nog niet eens over de planning (bij wie vier je de feestdagen).

2. je hebt een reden om vaker te reizen

Als je van backpacken houdt zoals ik, vind je al heel snel een reden om te reizen. Daar heb je natuurlijk niet twee relaties voor nodig. Maar goed, als je niet met beide mannen tegelijk weg wil gaan, ga je natuurlijk apart. En dat betekent twee keer er op uit. Zo reisde ik bijvoorbeeld aan het begin van een jaar een maand door Vietnam met mijn vriend. Later het jaar was ik juist een maandje aan het reizen door Amerika met mijn man. Maar het geldt ook voor weekendjes weg. Dat gebeurt ook vaker, sinds ik twee relaties heb. En daar hoor je me absoluut niet over klagen.

3. Je kan zonder problemen een oppas regelen

Dit is echt ideaal voor als je dus kinderen hebt in deze situatie. Als ik met manlief uit eten wil, breng ik mijn zoontje naar mijn vriend en past hij op. En met vriendlief kan ik eens een avondje uit, als manlief vrij is. Zo hebben we met regelmaat tijd voor elkaar. Maar een extra relatie betekent ook een extra oma en opa voor zoonlief. En die oma is ook gek op oppassen. Dus je begrijpt dat we in een luxe positie zitten wat betreft het vinden van oppas.

5. Er is altijd wel iemand die met je mee kan

Nu moet ik zeggen dat geen van mijn mannen dol enthousiast worden van een uitnodiging voor een feestje. Maar goed, in theorie is er altijd iemand die mee kan, als het de ander even niet uitkomt. Of als ik iets ander wil doen, waar de één dan even geen zin in heeft. Ze staan dus in de rij voor me om met me mee te gaan, denk je? Was dat maar waar. Het komt wel eens voor dat beide heren eigenlijk geen zin hebben. En het komt dus ook eens voor dat ik zeg: vecht het maar uit jullie twee, maar één van jullie gaat mee! Maakt me niet uit wie, maar iemand gaat!

6. Je ontvangt extra liefde

Het is fantastisch om iemand te hebben die van je houdt. Zeg nou zelf, dat is eigenlijk een voorrecht. Want een relatie hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar hoe bijzonder is het als je twee keer al die liefde mag ontvangen? Heel bijzonder toch?

7. Je kan je energie verdelen

Ik heb teveel energie. Echt. Ik ga naar bed na middernacht en sta om 06:15 op. En de hele dag ben ik vrolijk, alert, wakker en energiek. Hoe fijn is het als je je energie dus lekker kwijt kan en kan verdelen. Ook mijn mannen zijn er blij mee. Want een avondje bij de één, betekent vaak even rust bij de ander.

8. Het houdt je scherp

Door twee relaties te hebben, behouden en te laten werken, moet je scherp blijven. En daardoor ben je continu bewust bezig met je relatie, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan. Zelf vind ik dat een voordeel. Vaak hoor je achteraf dat mensen eigenlijk al jaren niet meer gelukkig waren in hun relatie. Of dat ze hun partner voor lief nemen. Dat gebeurt niet snel als je twee relaties tegelijk hebt. Je bent daar juist erg bewust mee bezig en je waakt er juist voor dat je dingen niet vanzelfsprekend vind of vast geroest raakt.  Je blijft al helemaal niet bij elkaar omdat het veilig voelt. Als er issues zijn komen ze daardoor ook snel ter sprake. Dat is niet alleen goed voor je relatie(s), maar ook voor jezelf.

9. Je partners hebben tijd voor zichzelf

Dit vinden mijn mannen een heel groot voordeel. Als manlief eens lekker rust aan zijn hoofd wil, neem ik mijn zoontje mee en ben ik bij mijn vriend. En ook vriendlief heeft niet altijd behoefte aan een vrouw in zijn huis. Ideaal dus dat ik er niet altijd ben. En omdat ik er wel van houd dat ik iemand om me heen heb, komt dit mooi uit. Ik heb nog steeds genoeg tijd voor mezelf door bijvoorbeeld met vriendinnen af te spreken.  Of ik vind tijd voor mezelf in de avond/nacht, doordat ik zo laat opblijf. Ik hoor altijd dat ik zoveel energie heb. Mijn mannen zijn volgens mij altijd even blij als ze even van me af zijn.

10. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Nu moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat er niets ontbreekt aan mijn zelfvertrouwen. Maar mocht je dat wel hebben, dan geeft dit je wel een boost. Niet alleen door het feit dat 2 mensen bij je willen zijn (want wat een groot compliment is dat), maar juist door het open zijn over dit onderwerp. Als het voor jou gewoon wordt, merk je dat dit overslaat op anderen. En als je hier al over kan vertellen, kan je nog meer aan. Want hoe stoer is het al als je gewoon het lef hebt om af te wijken van wat als normaal wordt beschouwd? Sta daar eens bij stil. Zie, dat zelfvertrouwen krijg je dus gewoon cadeau.

Het merendeel zal natuurlijk niet 2 partners hebben (en dat moet je ook zeker niet doen als het niets voor je is). Maar goed, stel…. dat dat wel zo was geweest. Of laat je fantasie even de vrije loop. Wat zou jij dan als grootste voordeel zien (die cadeautjes hè, geef maar toe)?

En als je toch behoefte hebt om de serieuzere kant te horen van het hebben van twee relaties, vind je dat hier (mocht je mijn eerder geplaatste blog nog niet ontdekt hebben).

signature sheila

Comments

comments

36 gedachten over “10 voordelen van twee relaties

 1. Daenelia schreef:

  Oh man, ik snap dat het voor jou werkt, maar ik kan geen voordeel bedenken (daarom hou ik het ook bij één partner, denk ik 😉 ). Nou okay dan: we zouden altijd Dungeons & Dragons kunnen spelen met z’n drietjes. … Maar eerlijk gezegd gaat dat ook prima met z’n tweetjes.

 2. Anne-Sterre schreef:

  Ik kan me er gewoon niets bij voorstellen eigenlijk. Als je het zo stelt zitten er veel voordelen aan, maar zelf zou ik het heel anders ervaren. Ik denk niet dat het bij mij ooit aan de orde zal zijn 😉 In elk geval lastig om er iets over te zeggen, zonder ervaring haha.

 3. jeapiebel schreef:

  Ik denk dat er altijd verschillende mening zijn van mensen. Ik vind het mooi dat je het artikel positief benaderd, want leven hoort meestal te draaien op positieve energie. Net als dat het handige is om twee auto’s te hebben dan één. Er is er altijd één beschiktbaar. Flauw dit. Je relatie is bijzonder dan de auto. Ik bedoel maar. Je deelt hier je ervaring en artikel, het is niet dat je iemand probeert te overtuig om aan een relatie te beginnen. En eerlijk is eerlijk , niet iedereen kan zomaar twee relatie’s hebben. Eén is al niet te redden. Laat staan twee. 😉 Geniet van je relaties! Echt wel. 🙂

  • Sheila schreef:

   Dankjewel lieve Jeapiebel. Mooi dat je ook zegt dat ik niemand probeer te overtuigen. Nee, inderdaad. Iedereen moet lekker zelf weten wat die wil/doet 🙂

   Genieten ga ik zeker doen. Dankjewel. En dat geldt ook voor jou, geniet 🙂

 4. Martha schreef:

  Haha fantastisch!!!! Ik wist niet dat twee vriendjes zoveel voordelen hadden! Misschien toch eens overleggen met vriendje T, denk alleen dat hij dat een minder goed idee vindt aangezien hij nu al vindt dat we te weinig tijd voor elkaar hebben door de paarden en mijn werk en al het sporten en mijn vrienden en en en en en. Maar uuh hallo, TWEE CADEAUTJES!!!! WAT WOOOWW!!!

 5. Jana schreef:

  Wat een leuk geschreven artikel! De vrolijkheid en het enthousiasme spat eraf! (Wat meteen nogmaals extra aangeeft wat een goede keuze dit voor jou is geweest en nog steeds is.)

  Ondanks dat ik hier nog nooit van gehoord hebt van mensen uit mijn omgeving (of überhaupt informatie over hebt gelezen), vindt ik dit een mooie instelling van jou en je twee mannen; juist ook met alle voordelen! Vandaar dat ik (als testje voor het lezen van je artikel) bij mezelf ging afvragen wat voor mij een pluspunt zou kunnen zijn, en dan kom ik ook uit bij ‘extra liefde ontvangen en geven’, net als jouw punt 6. Ik bedoel, er worden al duizenden jaren liefdesverhalen verteld, het is zo’n beetje het onderwerp van elk liedje of film en datgene waar iedereen gelukkig en blij van wordt als ze het ervaren. Waarom zou dat inderdaad beperkt moeten worden tot één persoon, als je in staat bent dit met meerdere mensen te delen (en dan is ‘delen’ misschien niet het juiste woord, maar eerder ‘vermenigvuldigingen’).

  Heel mooi. En hopelijk wordt dit – extra liefde – dan ook iets waar mensen voor open gaan staan.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je mooie reactie! En inderdaad, dat punt is echt het mooiste. Zo benoem ik het ook altijd. Wat een voorrecht het is om 2 mannen te hebben die door het vuur voor je gaan en van je houden. Dat is toch iets om elke dag dankbaar voor te zijn! Daar valt verder ook niets tegen in te brengen. Dus het snoert ook meteen de mond van mensen die het wel raar vinden. Al moet ik zeggen, zelf kom ik ze nauwelijks tegen. Misschien juist doordat we er zo open en normaal over zijn.

  • Sheila schreef:

   Eigenlijk heb ik met mijn man nooit ruzie. Wel eens een onenigheid, maar we zijn teveel op elkaar ingespeeld om ruzies te hebben. Met vriendlief komt dat heus wel eens voor, maar dat is dus met 1 persoon 🙂

  • Sheila schreef:

   Oh, dan ben ik benieuwd naar een lijstje over de voordelen zonder partner. Die zijn er ook 🙂 Bijvoorbeeld dat je geen geld hoeft uit te geven voor kerstcadeautjes voor hem/ze 🙂

 6. Yvonne schreef:

  Klinkt allemaal heel leuk, maar eh mannen hebben ook nadelen en om dat dan van 2 mannen te hebben… Ze zeggen niet voor niks: alles went behalve een vent 😉
  Maar wel leuk om te lezen en ik ben blij dat jullie allemaal gelukkig zijn met deze relatie.

 7. Billy schreef:

  ik merk dat ik de enige man ben die hier intussen reageert, en als ik dit zo lees denk ik wel dat je echt wel een uitzondering bent, Sheila. Ik denk dat meerdere mannen wel dromen van zo’n vrouw extra. Eerlijk gezegd zou ik dit ook wel willen. Wat je met de ene vrouw mist kan de ander aanvullen. Maar ik vrees dat weinig vrouwen zo’n driehoeksverhouding zouden willen.
  Geniet er dus maar volop van!

  • Sheila schreef:

   Ik denk dat je ook één van de weinige mannen bent die hier überhaupt langs komt 🙂

   Ik weet zeker dat vooral mannen dromen van een vrouw extra. Vreemd eigenlijk hè? Maar het is juist geen driehoeksverhouding in mijn geval, hoor. Want dan zouden meer mensen wat met elkaar moeten hebben en dat is zeker niet het geval.

 8. Yvonne schreef:

  Haha, heel eerlijk? Van al deze voordelen zou ik vooral van het vaker reizen wel blij worden. Gelukkig kan dat ook gewoon met 1 relatie en onze 2 kids en gaan we dan ook vaak genoeg, heb geen klagen. Maar ik moet zeggen dat je het met dit lijstje wel heel aantrekkelijk weet te maken. 😉

 9. Marieke schreef:

  Haha, die cadeautjes doen het ‘m inderdaad. 😉 Maar zonder gekheid: ik zou het niet kunnen, maar vind het zo tof dat het voor jullie zo goed werkt! Fijn toch, dat iedereen kan/mag bepalen waar hij/zij het gelukkigst van wordt?

  • Sheila schreef:

   Precies…. gelukkig leven we in een land waar dat gewoon mag. Behalve als ik toevallig zou trouwen met beide heren, dan bega ik wél een strafbaar feit. Maar goed, details blijf je houden 😉

 10. Cynthia schreef:

  Zoals beloofd! Ik heb me nader verdiept. Klinkt interessant en spannend. Maar ik zou het niet kunnen. Nu dan mijn vraag aan jou: Hoe is dit zo ontstaan? Ging jij echt op zoek naar die ene, tweede persoon? Of kwam hij op je pad? Wel heel fijn dat je het als fijn ervaart! Kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *