1000 vragen aan mezelf

Het is al weer een tijd geleden dat we ‘1000 vragen aan jezelf’ van de Flow erbij hebben gepakt. Deze koude zondag is een goed moment om weer eens 10 stuks vragen te kiezen en deze te beantwoorden. Lees snel verder…

1. Wat is je favoriete bloem?
Dit is een makkelijke; de heerlijk geurende frangipani.
Deze bloem groeit aan een boom en vallen er op een gegeven moment af. Ze komen niet voor in Europa en dat vind ik zo spijtig. In Azië steek ik er altijd één achter mijn oor en het is alsof je de hele dag een subtiele parfum bij je draagt.

2. Bezoek je wel eens een kerkhof?
Ja, als het kan regelmatig. Ik ben gek op mooie kerkhoven en probeer ze wereldwijd dan ook altijd te bezoeken. Ze zijn rustgevend en bevatten veel historie. Met name in New Orleans heb je geweldige kerkhoven met een mooie mysterieuze sfeer. Maar ook in New Zealand heb ik schitterende bezocht. In Arnhem staat Moscowa, ook een kerkhof waar je een mooie wandeling over kan maken.

3. In welke zee heb je voor het laatst gezwommen?
De Andaman Zee (Krabi, Thailand) in september.

4. Wanneer ben je voor het laatst een hele dag in de buitenlucht geweest?
Dat was vorige week dinsdag. Samen met man-, vriend- en zoonlief was ik een weekje in Center Parcs. Dinsdag bezochten we Dierenpark Amersfoort. Goed ingepakt met een sjaal, muts en handschoenen aan trotseerden we de kou. En wat een heerlijke dag hebben we gehad.

5. Hoe vaak schrijf je nog met de hand?
Dagelijks. Ik houd een handgeschreven dagboek bij voor mijn zoontje. Ik ben gek op schrijven en het invullen van lijstjes. Ik heb dan ook diverse invulboekjes waar je dagelijks een vraag ‘moet’ beantwoorden. Daarnaast heb ik gewoon een ‘echte’ agenda en schrijf ik ook op mijn werk mijn aantekeningen in schrift. Dus hier wordt nog heel veel geschreven!

6. Is het gras altijd groener bij de buren?
Nee hoor. Ik ben dankbaar voor wat ik heb. Juist omdat ik weet dat veel dingen niet vanzelfsprekend zijn; een goede gezondheid, snel zwanger kunnen raken, het kunnen reizen, een leuke baan hebben, mijn mannen, mijn kijk op de wereld. Het gras bij de buren is niet groener. Wel kleurt het anders dan die van mij. En dat maakt het juist zo interessant om verder te kijken dan je eigen achtertuin.

7. Welk nieuws greep je onlangs enorm aan?
Daar kan ik kort over zijn; het feit dat Trump is gekozen als president. Ik kan er gewoon nog steeds niet bij met mijn hoofd en vraag me telkens af wanneer ik wakker word van die nachtmerrie.

8. Hoe spontaan ben je?
Zeer spontaan. Als je iemand spontaan voor de deur staat, word ik daar alleen maar vrolijk van en nodig ik die persoon direct uit om mee te eten. Je kan me altijd bellen om iets spontaans te doen op dat moment. Natuurlijk moet ik dan wel kijken wie thuis blijft bij mijn zoontje (of dat hij mee kan), maar ik ben gek op spontaniteit. Ook tijdens het reizen. Ik maak met gemak vrienden en heb zo een reisgezelschap geregeld voor de komende dagen. Dat zijn de mooiste momenten.

9. Heb je liever meer tijd of meer geld?
Tijd.. obviously. Ik werk niet voor niets 32 uur (nu 24 i.v.m. ouderschapsverlof).

10. Kan je goed je grenzen aangeven?
Ja absoluut. Ik heb totaal geen moeite met nee zeggen, bijvoorbeeld. En ik kan met gemak zeggen tot hier en absoluut niet verder. Ik laat me absoluut niet overhalen. Wel houd ik rekening met anderen en kan ik besluiten om iets te doen, als dat de beste oplossing blijkt te zijn. Maar ook dat is een manier van grenzen aangeven.

En dan komt hier natuurlijk mijn vraag aan jou. Welk nieuws greep jou onlangs aan?

signature sheila

Comments

comments

17 gedachten over “1000 vragen aan mezelf

  • Sheila schreef:

   Thanks! Dat heeft altijd al zo in mij gezeten. Toen ik op de middelbare school zat, was het heel gewoon dat je ging roken op je 14e. Vooral om erbij te horen. De reden dat ik nooit gerookt heb, begon doordat ik toen simpelweg weigerde om mee te lopen met iedereen (inmiddels vind ik het gewoon smerig). Ik zei dus nee tegen roken, uit principe. En ik was toen 13 ofzo. Ik ben nooit gevoelig geweest voor groepsdruk of bang zijn dat ik uit de boot viel. Dus het kostte me geen moeite om dus gewoon nee te zeggen, terwijl echt iedereen om mij heen rookte.

   Aan de andere kant besef ik ook dat niet iedereen ‘nee’ kan zeggen. Ik help anderen dan ook graag, omdat ik er een hekel aan heb als mensen misbruikt worden. Soms heb je toch mensen die altijd XX benaderen, omdat die altijd ja zegt? Of dat ze gaan pushen tot die ja zegt? Zo ben ik ook niet. Als ik aan iemand iets vraagt en ik merk dat zo’n liever niet wil, maar het niet kan/durft te zeggen, dan zeg ik ook altijd: nee is nee. Geen smoesjes bedenken, dat is niet nodig.

 1. Frederique schreef:

  Leuk weer. De frangipani is ook zo mooi. Toen ik klein was liep ik langs een jasmijnboom naar school. Dat vond ik ook zo heerlijk ruiken altijd. En ik schrijf ook dagelijks met de hand, heerlijk. Moest wel lachen om jouw kerkhof antwoord, paste mooi bij het beeld dat ik van jou heb. Ik vind kerkhoven juist een beetje naar. En ja Trump…ik had het verwacht dus ja, ik vond het echt naar maar ik ben er niet zo van geschrokken in die zin dat ik het al zag aankomen. Nieuws grijpt me over het algemeen erg aan. Ik zie elke dag wel iets voorbijkomen waar ik echt van schrik. Vanmorgen zag ik bijvoorbeeld dat een man op de vriend van zijn ex-vrouw ging steken terwijl de kinderen van die vrouw erbij waren en omdat het bij een basisschool in de buurt was ook wel meer kinderen getuigen waren. Ik kan zoiets dan gewoon niet bevatten. Maar ook van de aardbevingen in Nieuw Zeeland gisteren en die in Italie in oktober schrok ik. En als we het over nieuws hebben, wat mij altijd het meeste raakt en waar ik keer op keer van schrik is hoe snel mensen vergeten. Naar nieuws wordt zo snel vergeten…

  • Sheila schreef:

   Ja ja ja… de frangipani. Iedereen kent hem wel van plaatjes, maar als je nog nooit ergens bent geweest waar die bloem/boom groeit, ken je de geur niet. En dan kan ik wel lekker enthousiast zijn, maar zie je de andere denken: ja ja, hoe bijzonder en lekker kan dat nou zijn? Nou… ggrrr… héérlijk!

   Leuk dat jij ook nog dagelijks met de hand schrijft! Lekker old skool.

   Grappig om te lezen dat mijn reactie op een kerkhof past bij jouw beeld over mij. Jep, ik kan me daar absoluut vermaken. Heerlijk sereen, historisch en bij voorkeur mysterieus. You got me! Naar vind ik ze absoluut niet.

   Qua nieuws zijn er absoluut veel dingen die me bij blijven. De aardbevingen van NZ ook, omdat ik daar gereisd heb en het getroffen gebied goed ken. Ook heb ik daar vrienden zitten. En laatst las is ik over een vader die zijn huis in brand stak (met hemzelf en zijn kinderen erin) die gevangenisstraf kreeg. De reden dat hij en de kinderen het overleefd hadden, was puut omdat de oudste dochter haar vader knock out heeft kunnen slaan en zo een gat heeft kunnen maken om te ontsnappen. Haar vader probeerde hun tegen te houden. Brrr….. nare berichten. En helaas zijn het er zoveel. Maar Trump vond ik gewoon op een andere manier bizar.

 2. sammie schreef:

  Ik kom zelden op een kerkhof eigenlijk. Kan me de laatste keer zelfs niet herinneren. In NL een kerkhof bezoeken zie ik ook niet echt zitten, het trekt me niet zullen we maar zeggen. Ik wil zelf ook niet begraven worden.
  Ik moet ook iedere dag wel iets met de hand schrijven maar merk wel dat ik het erg weinig doe, mijn handschrift gaat achter uit.

  • Sheila schreef:

   Oh echt. Wat interessant om te lezen dat je handschrift erop achteruit gaat. Dat zal mij dan niet overkomen met alles wat ik dagelijks doe.

   Grappig dat mensen verschillende gevoelens/beelden hebben van een begrafenis. Ik begrijp zelf niet waarom het naar en negatief is voor veel mensen (niet dat dat wil zeggen dat dat bij jou ook zo is). Natuurlijk vind ik het naar om er heen te gaan voor een begrafenis. Maar als dat moment voorbij is en ik een graf bezoek, vind ik de rust wel weer heel prettig. Het lijkt net alsof de drukte stopt bij de poort van een begraafplaats. Fijn vind ik dat.

 3. Saskia schreef:

  Leuke lijst met vragen! Tof ook dat je een (handgeschreven) boekje bij houdt voor je zoontje<3 Lijkt me prachtig als herinnering. Ik ben er erg benieuwd naar, misschien leuk als artikel? 🙂

 4. Jana schreef:

  Leuk! Ken je ook ”642 tiny things to write about” en the listography-serie? Die vind ik zelf fijn om er bij te pakken om even te ontspannen (of nog eens door te bladeren wat ik eerder heb ingevuld).

  En qua nieuws deze week, ik ben meerdere dagen van slag geweest van het Trump-gebeuren. Daardoor ging ik meer artikelen hierover lezen, waardoor er nog meer nieuws was waar van ik van slag was.

  • Sheila schreef:

   Jajajaja… natúúrlijk ken ik de Listography serie! Geweldig vind ik ze. Ik heb er meerdere boeken van. Niet elk onderwerp spreekt me aan, maar het zijn geweldige boeken. Die van 642 tiny things ken ik, maar heb ik niet. Komt ook doordat ik echt veel lijstjes boeken heb op dit moment 🙂

   En Trump… I hear ya!

  • Sheila schreef:

   Herkenbaar. Ik merk ook dat ik niet snel een hele dag buiten ben. En daar bedoel ik dan minimaal 8 uur mee, zeg maar. Ik moet dan echt een dagje naar een pretpark gaan, een stedentrip doen of een dierentuin of openlucht museum bezoeken. Moet wel zeggen dat ik die laatste twee ook veel in de winter doe.

 5. Sarah schreef:

  Dat nieuws van Trump is hier ondertussen al wat bezonken. Het laatste nieuws dag ik zag, en dat me best wel aangreep, was het verhaal van een vrouw die haar been verloor tijdens de New York marathon bomaanslagen. Zo erg wat die allemaal had meegemaakt, en om haar horen te vertellen over hoe ze haar zoontje daar ook zag staan, en hem niet kon helpen. Deed me toch wel even nadenken…

  • Sheila schreef:

   Dat zijn ook heftige berichten. Er is helaas elke dag een heftig bericht op het journaal. Meerdere zelfs. Maar op de één of andere manier blijft het ene bericht je beter bij dan het andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *