2 bloggers ontmoeten elkaar

Het is 1 januari, een speciale dag.

Een nieuw jaar, een nieuw begin, een schone lei. De start van vele goede voornemens (of juist niet) en het vooruitzicht van vele speciale dingen die dit jaar staan te gebeuren.  Voor onze vriendschap is het ook de dag van een feestje. Het is namelijk op 1 januari 2008 dat wij elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Op een speciale plek, die bij ons beiden een apart plekje in het hart heeft. Waar we even weer kind zijn en ondergedompeld worden in de magie.
De start van 2016 is mooi begonnen voor Sheila. Voor het eerst heeft ze dit samen gevierd met man-, vriend- en zoonlief bij familie. Niets heerlijkers om samen te zijn met de mensen van wie je het meest houdt. Puck vierde het ongewild rustiger. Ze is ziek en heeft het daardoor gewoon rustig thuis gevierd met haar gezin. En dan is de eerste dag van het nieuwe jaar begonnen! Nu we samen zijn begonnen met bloggen, is vandaag dan ook een mooi moment om terug te blikken.

NYE 2008

Toen Sheila en manlief nog met z’n tweeën waren, hadden ze de traditie om NYE in het buitenland te vieren. Londen, Sydney, Gambia, Brussel, Köln… Na al deze steden en landen, viel voor 2007/2008 het oog op Disneyland Parijs. The happiest place on earth, wie wil daar nou niet zijn?

Puck had net verkering en hoe kan je elkaar beter leren kennen dan er even tussenuit met z’n twee? Dat de keuze op Disney viel is niet gek, want een man die het met Puck vol wil houden zal ook van Disney moeten gaan houden.

Disneyland Paris

Los van elkaar zijn we beiden al zeker 10 keer in Disney geweest (zelfs buiten de Europese grenzen). En als Puck op Sheila’s eerste weblog ziet verschijnen dat ze ook in Disneyland Parijs is met Oud en Nieuw, stuurt ze meteen een mailtje. Sheila, die altijd in is om mensen te ontmoeten, reageert ook enthousiast dat het haar heel leuk lijkt om elkaar te ontmoeten op deze bijzondere plek. Vooral na alle contact op onze blogs, is dit een geweldige kans om elkaar voor het eerst écht te ontmoeten. Benieuwd hoe onze eerste kennismaking verliep? Sheila blogde er toen natuurlijk over;

2 bloggers ontmoeten elkaar

Voor oud & nieuw verzamelen we ons op de rotonde voor het kasteel. Het is druk. Erg druk. Het lijkt een outdoor discotheek en ik kan niet stil staan op de goede muziek die door de speakers galmt. De vonken spatten er vanaf en de sfeer is geweldig. De sterretjes die we hebben meegenomen heb ik in de hand als een uur later wordt afgeteld en het vuurwerk start.

Happy New Year!!

Het is zeker leuk om dit vuurwerk te zien en het is zeker super om nu in Disney te zijn. Maar mag ik heel eerlijk zijn? Ik heb beter, mooier en indrukwekkender gezien. Het is wel een domper, als direct na het vuurwerk rustige kerstmuziek wordt opgezet. Nou vraag ik je… Het nieuwe jaar ga je toch knallend en feestelijk in? Maar het is een ‘subtiele’ hint dat het park over een uur sluit en dat dan verwacht wordt dat iedereen Disney heeft verlaten en de straten schoon zijn voor de volgende ochtend.

Veel maakt het niet uit. We zijn moe en doodop. We lopen nog door naar Disney Village, wat uitgestorven lijkt, maar doorrijden naar Parijs is echt geen optie. Die behoefte heb ik niet eens en morgen wil ik weer een hele dag genieten van de parken. Dat we doorlopen naar Disney Village heeft ook te maken met een afspraak die ik heb gemaakt met Puck, een mede weblogger. Zij heeft mij gemaild, omdat zij en haar vriend Erik ook Oud en Nieuw in Disney zouden vieren en het leek haar leuk om elkaar te ontmoeten. Prima idee en bij deze.

Alhoewel het mij nu al gezellig lijkt om nog een warme kop choco te drinken net na middernacht, spreken we af om elkaar morgen te ontmoeten in Disney’s Studios.

1 Januari

Manlief en ik stappen net de Tower of Terror uit als het precies 12:00 uur is en Puck me al tegemoet komt lopen. Het is een super leuke meid en het klinkt meteen. We stellen ons niet eens voor, want ergens is toch het gevoel ‘We kennen elkaar’.  Erik moet nog de kat uit de boom kijken, maar komt gedurende de dag ook los. We brengen het grootste gedeelte van de dag samen door. Gezellig! Het lijkt net of we elkaar al langer kennen, wat natuurlijk ook niet heel vreemd is als je elkaars log regelmatig bezoekt. Toch kan het in real life anders zijn. Maar het klikt en ook onze mannen vermaken zich.

Tot het einde van de dag vermaak ik me. En dat komt ook doordat het zo gezellig is met Puck en Erik. Zij hebben al eerder een late reservering gemaakt voor het restaurant dat uitkijkt op de Pirates of the Carribean. Puck stelt voor om dan samen te dineren, maar dat wordt voor ons te laat. Jammer, maar dat maken we wel een andere keer goed. Vandaag rijden we namelijk terug naar Nederland. Het is tijd om afscheid te nemen van Puck en Erik, maar we spreken af om elkaar weer te zien in Nederland.

8 jaar vriendschap

En nu zijn we 8 jaar verder. In deze 8 jaar is er veel gebeurd, een bijzondere vriendschap is ontstaan. Niet alleen verjaardagen, maar vele trips, momenten, dagjes uit en een bruiloft in Italië. Precies een jaar na deze ontmoeting stonden we alweer in Disneyland Parijs. Zij aan zij deze keer, samen op pad. Themepark buddies, dat zijn we geworden. Elkaar zien staat bijna altijd gelijk aan een dagje op pad, er samen op uit en leuke dingen doen. Ieder noemenswaardig pretpark in de omgeving hebben we samen bezocht.

Ook vele fantasy events zijn door ons gezamenlijk bezocht. Sheila en Dennis gingen hier al langer naartoe, maar voor Puck en Erik was het iets nieuws. We lachen nog steeds kostelijk over de eerste keer dat Puck naar de Elf Fantasy Fair ging. Gekleed in een, jawel, tafelkleed (don’t ask). In de loop van de jaren is daar gelukkig wel wat verandering in gekomen. Vele fotografen hebben zich de afgelopen jaren verdrongen om ons vieren op de foto te zetten…

Ook hebben we grote momenten gedeeld samen. Zo maakten we met z’n vieren een road trip, van Las Vegas naar Orlando, natuurlijk afgesloten in Disneyworld. Sheila organiseerde de fantastische vrijgezellendag van Puck en twee weken later bevonden ze zich allemaal in Toscane, voor de bruiloft van Puck en Erik. Sheila werd verliefd en kreeg (nog) een relatie. Puck werd voor de eerste keer moeder en de volgende zwangerschap konden we delen, met maar 10 weken verschil. En nu zijn we beiden aan het moederen en vinden veel raad en daad bij elkaar op momenten dat we dat even nodig hebben.

Een ontmoeting op die bijzondere plek, 8 jaar geleden. En nu op naar de volgende 8, met hopelijk vele pretparken, trips, kinderspeelpaleizen en andere dingen in het verschiet.

Maar voor nu, gelukkig nieuw jaar! Make 2016 count!signature sheila puck

Comments

comments

26 gedachten over “2 bloggers ontmoeten elkaar

 1. Inge schreef:

  Aah wat is dit leuk om te lezen zeg! Wat grappig!
  Ik wens jullie beiden een prrachtig, liefdevol en warm 2016 toe. Dat al jullie wensen mogen uitkomen! 🙂

  • Puck schreef:

   Twee oud-bloggers, bij wie het ging kriebelen, maar beide met tijdgebrek. Wat kan je dan beter doen dan samen een blog starten? Maar heel fijn dat mensen het ook echt op prijs stellen. Dank je wel Billy!

 2. Marieke schreef:

  Superleuk meiden! Ik las allebei jullie blogs toen jullie elkaar leerden kennen. Mooi hoe zulke online vriendschappen kunnen uitgroeien tot ‘echte’, ik heb het zelf ook meegemaakt. 🙂 Lang leve de warme blogwereld!

  • Puck schreef:

   Je bent een van de weinigen die wij destijds beiden volgden en die nu nog steeds blogt. Knap gedaan, al die jaren door. En inderdaad, lang leven de blogwereld! Fijn hoe je blikveld en je vriendenkring erdoor ook zo verruimd kan worden.

 3. bea schreef:

  Prachtig hoe het meteen klikte met jullie en met de mannen, fantastisch! Ik wens jullie nog vele aangename vriendschapsjaren samen en een heel gelukkig nieuwjaar!!

  • Puck schreef:

   Gelukkig nieuwjaar!
   Het is inderdaad altijd een beetje de vraag hoe het klikt met mensen die je kent via internet, online en realiteit kunnen ver uit elkaar liggen. Nu hebben we ook beide onze mannen online leren kennen, dus misschien zijn wij alle vier daar gewoon heel goed in. 😉

 4. Veronique schreef:

  Met een grote glimlach zitten lezen. Wat een mooie en pure vriendschap hebben jullie. Dat wordt niet nog 8 maar 80 jaar vriendschap ?

  • Puck schreef:

   Phoe 80 jaar… Dan zijn we beiden de 100 ruim gepasseerd! Weet niet of we dat gaan redden, maar het is een mooi streven!
   Dank je wel voor je lieve woorden.

 5. jeapiebel schreef:

  Een bijzondere vriendschap is ontstaan dat vind ik mooi verwoord. Dat jullie zoveel samen meemaken. Behalve nieuwjaar is ook zeker vriendschap om te vieren. Op naar de 8 jaar en nog meer natuurlijk. Hoe mooi wat blog kan brengen. 🙂

  • Puck schreef:

   Dank je. Het is ook een bijzondere vriendschap. Omdat we wat verder uit elkaar wonen is het niet makkelijk om even samen een kopje thee te gaan drinken, dus je plant vaak meteen wat speciaals samen… Is toch anders dan met vriendinnen die om de hoek zitten.
   Bloggen brengt heel veel moois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *