Pretparken én Disney, ik ben er gek op. Dat verklaart natuurlijk waarom ik al regelmatig in Orlando ben geweest, het walhalla van pretparken. Onder andere Walt Disney World is dan ook dé plek waar ik graag kom. Na er al 4 keer te zijn geweest, dacht ik dat een expert was. Maar als je Walt Disney World met baby bezoekt, wordt het ineens andere koek.
Vorig jaar oktober vertrokken we met zoonlief, 1 dag voordat hij 10 maanden werd, richting Amerika voor een maand. Hiervan hadden we één hele week (yes, I’m that kind of a fan) Walt Disney World gepland. Maar hoe is het nou om met een baby The Happiest Place on Earth te bezoeken en waar moet je allemaal rekening mee houden?
Ga je toevallig richting Walt Disney World met baby en ben je bezig met voorbereidingen? Of heb je je altijd afgevraagd of het realistisch om met een kleintje een pretpark te bezoeken? Lees dan snel verder voor praktische tips. Wil je trouwens weten hoe ik de hele week ervaren heb? Lees mijn reisverslag dan hier.
1. De grootte van Walt Disney World
Wat je wellicht als eerste moet realiseren als je naar Walt Disney World gaat, dat het ontzettend (echt ontzettend) groot is. Walt Disney World bestaat namelijk niet alleen uit enkele pretparken, zoals je misschien gewend bent van Disneyresort Parijs. Nee, Walt Disney World omvat een gebied van bijna 111 vierkante kilometer.
Om dus precies te zijn, Walt Disney World houdt in:
– 4 pretparken (Magic Kindom, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Hollywood Studios en Epcot)
– 2 waterparken (Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard Beach)
– 2 winkel en uitgaansgebieden (Disney’s Boardwalk Resort en Disney Springs, voorheen Downtown Disney)
– 28 Disney hotels in beheer van de Walt Disney Company)
– 12 hotels, niet in beheer van Disney (zoals Best Western en Hilton)
– 5 golf terreinen en ruimte voor diverse andere activiteiten
– 1 atletiek/sport complex (ESPN Wide World of Sports Complex)
– diverse meren voor water activiteiten, zoals vissen
– Disney Transport (‘centraal station’ aankomstplek voor shuttles van buiten Disney. Vervolgens reis je verder via bus, monorail en/of ferry)
– diverse parkeerplaatsen
Met dat in het achterhoofd, begrijp je vast dat als je Walt Disney World met baby wil bezoeken, je best wat tips kan gebruiken.
2. Overnachting
Normaal verblijven we in het goedkopere Kissimmee en reizen we heen en weer tussen hotel en park met de gratis shuttle service (die alleen op gezette tijden vertrekt). Prima te doen als je oudere kinderen hebt. Maar met een baby, waarvan je niet weet hoe het loopt, is het praktischer om op het terrein van Walt Disney World zelf te zitten. Bij een week WDW is autohuur overbodig, dus door dichterbij te zitten, ben je ook niet afhankelijk van vaste shuttle tijden. Denk er ook over na of je een zwembad belangrijk vindt. Zelf kozen we voor het Walt Disney World Dolphin Hotel, op loopafstand van Epcot en Disney Boardwalk.
3. Neem de tijd
Zoals je dus ziet is Walt Disney World groot. Er is ontzettend veel te doen en dan heb ik het nog niet eens over de vele aanvullende shows die er zijn. Natuurlijk wil je niet álles bezoeken en/of doen, maar de 4 thema parken (en wellicht eens een avondje stappen), staat vast op je planning. Ga daarom voor meer dagen dan (pret)parken die je wil bezoeken. Zo kan je een rustdag inbouwen om te gaan zwemmen, rustig te winkelen, uit te slapen of even gewoon even bij te komen. Of gebruik die extra dag om een bezoek aan een groter park te verspreiden over 2 dagen. Of geef je baby de tijd om te wennen van de jetlag. Geloof me, je doet je kind en jezelf daar een groot plezier mee. Met name als er ook nog sprake is van hoge temperaturen. Want alle parken achter elkaar bezoeken in een rap tempo…is best killing.
4. Voeding
The Happiest Place on Earth is nou niet persé The Healthiest Place on Earth! De mogelijkheden tot babyvoeding viel ons dan ook vies tegen. Ja, je kan potjes babyvoeding kopen in de Disney stores. Maar dit is voeding die vooral bedoeld is voor de baby die net begint te eten; zeer gepureerd. Als je afhankelijk bent van de parken zelf, kan je ook niet zomaar een brood kopen. En al helemaal niet het stevige brood met de goede textuur die je baby van huis uit is gewend. Ook zal je baby een week lang een tekort krijgen aan vezels, want in WDW is het voornamelijk friet, hamburgers, turkey legs, vettige croissants, ijs en maaltijden met heel weinig groente. Al kan je, vergeleken met voorgaande jaren, wel steeds meer bakjes gesneden fruit krijgen.
Mijn tip; neem voeding mee vanuit huis. Ik gaf toen geen borstvoeding meer, dus heb een doos kunstvoeding meegenomen, enkele pakken rijstwafels, beschuit, soepstengels en potjes babyvoeding passende bij de leeftijd/fase van mijn zoontje. Fruit is wel makkelijk te koop. Met de rijstwafels en soepstengels compenseerde ik de eerste week het gebrek aan brood, totdat we de huurauto hadden en richting een supermarkt konden rijden. Er bestaan ook supermarkten die hun boodschappen bezorgen in de Disney hotels. Zelf heb ik daar geen gebruik van gemaakt, doordat ik voorbereid kwam. Maar dit punt is natuurlijk persoonlijk. Als jouw kind het redt met frietjes en wat fruit, moet je dat natuurlijk vooral doen!
5. Warm water
Warm water (of een magnetron) is met name een must als je flesvoeding geeft of een maaltijd wilt opwarmen. Houd er rekening mee dat er per pretpark maar één plek is waar je warm water krijgt (of gebruik mag maken van een magnetron). En dat is het baby care center. Voor de overige horeca gelegenheden is het verboden om hun bezoekers warm water mee te geven! Dit vond ik het meest kind onvriendelijke van heel Walt Disney World. De pretparken zijn groot, dus als je je aan de andere kant van het park bevindt en je kind heeft trek, kan het een ramp zijn als je niet direct kan beschikken over warm (let op, niet gekookt) water.
Mijn tip; neem een kleine thermoskan mee met gekookt water op de juiste temperatuur. Zo heb je de hele dag meteen je eigen water tot je beschikking. Ik haalde altijd gekookt water bij de bar en liet het afkoelen tot de juiste temperatuur alvorens ik het in de thermoskan deed.
6. Baby Care Center
In elk park vind je één Baby Care Center wat natuurlijk de basis vormt voor je Walt Disney World met baby bezoek. Deze centra zijn een rustpunt voor jou als ouder en je baby of kindje. Er zijn gescheiden kamers met schommelstoelen waar je in alle rust borstvoeding kan geven, een ruimte waar je je kind kan voeden of kan laten kruipen, ruime verschoningsruimtes en kinderen kunnen er tekenfilms kijken. Je kan hier ook prettig schuilen voor een regenbui, terwijl je kleine even kan rond kruipen. In de Baby Care Center kan je daarnaast gratis water drinken, er staat een magnetron, er is een klein keukentje en er zijn bakjes, bekertjes en bestek verkrijgbaar. In elke Baby Care Center is ook een klein winkeltje waar je babyvoeding, zonnebrandcrème, regenbescherming, luiers en andere nuttige dingen kan kopen.
Het klinkt natuurlijk als een walhalla, maar de baby care center in Magic Kingdom en Hollywood Studios is wel aan de krappe kant. In Animal Kingdom is het ruimer opgesteld. Daar heeft je baby ook echt de ruimte om even te kruipen en te ontdekken en kan hij even tot rust komen. Wij hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om te schuilen voor de regen.
7. Bescherming voor de zon en tropische regenbuien
Florida heeft hoge temperaturen. Het is dus absoluut van belang dat je voor bescherming zorgt. Zonnebrandcrème is vanzelfsprekend, maar denk ook vooral aan een doek/hoes om schaduw te creëren in een kinderwagen. Ik kocht er één in Duitsland voor een paar euro, die ik met touwtjes over de buggy kon spannen. Vergeet daarbij ook een hoedje of petje niet voor de tere huid van je baby.
Vergeet ook de tropische regenbuien niet. Vaak wordt een regenhoes vergeten als je op vakantie gaat. Maar in Florida kan een bui flink tekeer gaan. dus een regenhoes voor je buggy is net zo noodzakelijk als bescherming voor de zon!
8. Ventilator
Het is heel normaal in Florida om rond te lopen met een klein ventilatortje. Walt Disney World verkoopt ventilators die je kan vast klemmen aan de buggy. Zo krijgt je baby een koele bries van bovenaf en dat is echt geen overbodige luxe. Zeker een aanrader dus. Natuurlijk heb je ze in Walt Disney World in de vorm van Mickey Mouse.
9. Gehoorbescherming
Pas als je met een baby rondloopt, besef je hoe hard het geluid overal staat. Daarnaast vindt er in bijna elk park een vuurwerk show plaats in de avond. Ook kunnen de geluiden erg hard zijn als je een (familie) voorstelling bijwoont. Ik kwam echter voorbereid en vertrok met gehoorbescherming speciaal voor baby’s. Dit is uiteraard niet alleen goed om het gehoor van je baby te beschermen onder die omstandigheden, maar het kan ook helpen om overdag (bij een slaapje) wat impulsen weg te nemen. Één van de belangrijke tips dus, in mijn ogen. Ik vond het overigens schokkend om te zien hoeveel ouders de oren van hun kleine kinderen niet beschermden tegen de harde geluiden in de parken!
10. Inlassen van pauzes
Vergis je niet in de temperatuur en de drukte van het park. Voor een baby zijn er behoorlijk wat impulsen die verwerkt moeten worden. Dus las pauzes in en kijk goed naar waar je baby behoefte aan heeft. Pauze betekent niet alleen slapen, maar ook een veilige omgeving om te kruipen en te spelen zonder alle drukke impulsen die hij al de hele dag hoort. Elk park heeft genoeg speelgelegenheid voor baby’s en kleine kinderen. Dus maak er er gebruik van!
11. Geschikte buggy
Denk goed na over de buggy die je meeneemt. Natuurlijk moet je er mee vliegen, dus je hebt waarschijnlijk al een opvouwbare buggy mee. Maar houd ook rekening met het feit dat je baby er de hele dag in moet zitten. Zorg dus voor een comfortabele, stevige buggy mét ligstanden en een hoes voor de bescherming tegen de zon.
Vind je trouwens je eigen buggy te klein? Walt Disney World verhuurt ook stevige strollers (voor 1 kind of 2 naast elkaar) aan het begin van elk park. Deze hebben echter geen ligstand en comfortabele kussentje.
12. Stroller Parking
In Amerika heten buggy’s strollers. Walt Disney World met baby betekent een nieuwe kijk op het parkeren van je buggy! Nu pas viel het me op dat je heel vaak zoonlief uit de buggy moest halen. De meeste restaurants laten geen buggy toe, dus plaats je de buggy op de zogenaamde ‘stroller parking’. Maar je laat natuurlijk ook je buggy achter als je ergens in de rij staat voor een attractie. Zorg er dus voor dat je je buggy snel herkent, tussen de honderden andere geparkeerde buggy’s. Vooral als alles door elkaar staat, wil het personeel de buggy’s wel eens verplaatsen om het netjes te houden. Stroller Parkings vind je overal en nergens in het park en je zal er heel vaak gebruik van gaan maken. Neem natuurlijk de waardevolle spullen mee, maar je kan met een gerust hart spulletjes achter laten.
De lunch of het diner planden we dan ook om het slaapje heen van onze kleine. Dit omdat ik geen slapend kind uit een buggy wilde halen.
13. Van park naar park op het juiste moment
Door het uitgebreide vervoersysteem kan je makkelijk van park naar park hoppen (of van hotel naar het park). Je moet echter wel rekening houden met het volgende; de buggy moet ingeklapt worden als je gebruik maakt van de bussen. Dit laatste kan vervelend zijn, als je kleine net in slaap is gevallen. In de monorail hoef je de buggy niet in de klappen. Bij de ferry hangt het van de drukte af.
Als je er een week bent, wil je natuurlijk alle parken zien. Maar plan het slim. Magic Kingdom is het populairst en altijd het drukst bezocht in het weekend (voor de Amerikaanse weekend mensen). Dus bezoek die bijvoorbeeld op een doordeweekse dag. Animal Kingdom (mijn favoriete park) is altijd rustiger, maar met name in het weekend.
14. Draagdoek
Het is ontzettend praktisch om een (kleine) draagdoek of sling mee te nemen. Deze zijn vooral handig als je in de rij moet wachten voor een attractie en het biedt dus ondersteuning aan het tillen van je baby. Houd wel rekening mee met de warmte voor zowel de baby als drager. Je baby heeft het extra warm door de hitte en jouw lichaamswarmte. Ik koos voor deze situatie dan ook voor een simpele doek, in plaats een draagdoek die hem helemaal omwikkelt. Dit model valt over je schouder en ondersteund de billen van je kindje. Zo verdeel je het gewicht over je heup en is het verder niet warm. Ook is het aan te raden om een draagdoek te hebben, waarbij je je baby makkelijk en snel er uit kan halen. Dit namelijk weer praktisch als je in en uit een attractie stapt.
15. Airconditioning
Deze staat overal aan. Erg lekker, maar niet als je toevallig nat bent geworden (van een attractie of een tropische regenbui). Neem dus, ondanks de tropische hitte, ook een dekentje, jasje en sokjes mee voor je kleine (en jezelf). De momenten waar ik het het koudst had, was in de bussen terug naar het hotel. Daar blaast de airco zo hard, dat het echt ijskoud wordt. Op die momenten sloeg ik een dekentje om mezelf en mijn zoontje heen. Zonder een deken is het echt niet te doen. Dus houd absoluut rekening met de koude lucht stroom!
16. Ga met meer dan 2 volwassenen
Niet voor iedereen geschikt of mogelijk, maar ga je naar Walt Disney World met baby? Probeer deze vakantie te boeken met minimaal 3 volwassenen. Door met 3 volwassenen te gaan, heb je zelf nog de mogelijkheid om te genieten van de attracties. Zonder het gevoel te hebben dat je alleen reist. Wij hadden bewust afgesproken met onze vriend uit Las Vegas. De eerste twee dagen was ook zijn vriendin mee. Zo konden we altijd in tweetallen een attractie in, terwijl de andere bij zoonlief bleef. Daarnaast is het natuurlijk gewoon praktisch om een extra setje handen te hebben! Ook hadden we zo een baby oppas voor de avonden, als we eens samen uit eten wilden. Ideaal dus!
17. Fast pass
Vroeger was er sprake van een child swap bij Walt Disney world. Dit hield in dat je beiden in de rij stond van een attractie. Vervolgens bleef één ouder achter met de baby of het kind en ging de andere de attractie in. Zodra die persoon terug was, ruilde je van plek en kon de andere ouder direct de attractie in. Helaas is Walt Disney World daar mee gestopt. Nu kan je je samen melden bij een medewerker aan de ingang van de rij. Die geeft één ouder een Fast Pass. Één ouder gaat dan de rij in en de andere wacht met de kleine buiten de rij. Zodra de eerste ouder terug is, kan de ouder die gewacht heeft richting de rij. Met de Fast Pass maak je dan gebruik van de verkorte rij. Je kan dus niet direct de attractie in, maar moet (afhankelijk van de drukte) nog even wachten in deze verkorte rij.
Overigens kan iedereen gebruik maken van Fast Passes. Via een app kan je vantevoren al Fast Passes reserveren (je kan voor maximaal 3 attracties tegelijkertijd reserveren). Op het park kan je bij bepaalde plekken de reserveringen wijzigen, annuleren of nieuwe reserveren. Uiteraard is dit nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid.
18. Babysitting
Wil je lekker een avondje erop uit (zonder de kleine) en ontdekken wat er allemaal te doen is op het terrein? Als je in een officieel Disney hotel verblijft, kan je gebruik maken van Children’s Activity Centers voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Tegen een bepaald tarief kan je hier je kind onderbrengen en is er oppas. Voor baby’s kan je gekwalificeerde oppassers boeken die in je hotelkamer (ook de overige hotels) op de kleine passen. Zelf heb ik daar geen gebruik van gemaakt en de reviews die ik vind zijn niet allemaal even positief. Mijn tip in dit geval is, om goed te onderzoeken of je hier gebruik van wil maken. Maar weet dat die mogelijkheid bestaat.
19. Moms panel
Heb je nog specifieke vragen als ouder? Walt Disney World heeft daar zelfs een speciaal forum voor in het leven gebracht. Moeders geven via Moms Panel het antwoord op al jouw praktische vragen, mocht je hier geen antwoord vinden. En die vragen kunnen zeer uitgebreid zijn! Dus vraag je je af of een bepaald restaurant op loopafstand te bereiken is vanuit jouw hotel, wil je weten of bepaalde producten te koop zijn in de Disney stores of vraag je je af wat je het beste kan inpakken in je tas voor een dagje Disney? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan hier terecht. De antwoorden zijn ontzettend uitgebreid en nuttig.
20. Gebruik de disney fotograaf
Natuurlijk zal je veel foto’s maken. Maar het is leuk om ook eens met het hele gezin op de foto te staan. Uiteraard kan je een andere toerist vragen en met een beetje geluk staat iedereen erop en heb je geen half afgesneden gezichten. Maar je kan ook gebruik maken van de Disney fotografen. Zij staan herkenbaar op verschillende plekken in het park. Ze maken een foto van jou met hun camera (en als je het aardig vraagt ook met de jouwe). Vervolgens scannen ze jouw entree pas en kan je al die foto’s online bekijken en bestellen. Ideaal toch?
En als je had bedacht dat je daar je selfie stick wel voor kon gebruiken? Think again. Die zijn verboden in Walt Disney World!
21. Denk ook aan jezelf!
Natuurlijk ben je in Walt Disney World met baby en wil je genieten van attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Maar… Orlando ligt niet naast de deur en de kans is aannemelijk dat je niet op kort termijn terug keert. Dus… vergeet vooral niet om ook aan jezelf te denken! Neem die geweldige achtbanen waar je kind nog te klein voor is. Pik een show mee (is gehoorbescherming ook weer handig voor) en zorg ook dat je zelf ontspant. Voel je daar vooral niet schuldig over. Hoe vrolijker en ontspannender jij bent, hoe relaxed jouw baby gedurende deze vakantie zal zijn!
22. Houd rekening met de leeftijd/fase van je kind
Natuurlijk is elk kind verschillend, maar probeer te kijken of je in een handige fase gaat reizen. Wees daarbij ook niet bang om te denken dat niets mogelijk is! Laat je vooral niet gek maken door (goed)bedoelde ‘adviezen’ van buitenstaanders die het raar vinden dat je met een baby deze bestemming kiest. Onze zoon heeft het reizen in zijn genen met twee reislustige ouders. Dat liet hij al meteen zien door geen moment te huilen tijdens de vlucht en ook de rest van de maand. Ook gedurende deze week was hij ontspannen, vrolijk en gelukkig.
In ons geval hoopte ik dat hij nog niet kon lopen (dat deed hij meteen bij terugkomst), zodat hij langer in een buggy wilde blijven en nog erg meegaand is met onze ‘planning’. Dit gaf ons meer bewegingsruimte als ouder. Zoonlief is ook altijd een baby geweest die makkelijk kan slapen in een buggy, waar dan ook. Ook vond ik het praktisch dat onze zoon al andere dingen kon eten dan alleen baby voeding. Zo kon hij ook mee snacken van de koekjes, groente en het meegebrachte eten. Daarnaast is het meegenomen als je baby klein en licht is. Hierdoor past hij nog in een baby basket van de vliegmaatschappij (controleer of je vlucht deze optie heeft, wij kozen daar specifiek British Airways voor uit). Zo hoeft je baby niet op je schoot gedurende de vlucht, maar kan hij slapen in een eigen bedje.
wel/niet geschikt?
Al met al, Walt Disney World is ontzettend geschikt om te bezoeken met een baby of kleine kinderen! Er zijn genoeg faciliteiten en vertier. Daarnaast heb jij een reden om ombeschaamd enthousiast te zijn als je Mickey Mouse voorbij ziet lopen. Want hey… je doet het voor je kind.
Hopelijk bieden bovenstaande tips houvast of geven ze je net dat duwtje in de rug als je twijfelde om met je baby Walt Disney World te bezoeken. Beter voorbereid kan je niet vertrekken! En natuurlijk zijn diverse tips ook erg handig voor een dagje Efteling.
Houd vooral in gedachten… haast je niet en heb plezier!
Heb je nuttige dingen gelezen of heb je aanvullingen? Ik hoor ze graag.
Cool om te lezen!
Geen idee of ik het zie zitten met mijn drie koters! 😉
Mijn man werkt nu in het nieuwe Dinsneyland Shanghai – ze hebben al soft opening gehad. De echte komt met rasse schreden dichter bij.
De foto’s die ik al zag zijn echt WAUW!
Maar ik zie ons nog niet naar China vliegen!
Mooie oplijsting en praktische tips in ieder geval!
Ooooh….. wat gaaf! Wat een geweldige werk plek! Puck zou dat ook vinden. Zij is ook gek op Disney. Ik ben erg benieuwd naar dat park. Staat ook op mijn lijst!
Wat een handige tips zeg ! Denk ze zeker wel te kunnen gebruiken, want ik wil zo graag weer eens terug naar Amerika. Manlief is daar zelfs nog nooit geweest en ik ben ook zo’n WDW fan geworden, ik moet gewoon weer terug! Alleen deze keer dus met kinderen+man. Ik ga je tips zeker opslaan!
Oh ja… WDW is zooooo geweldig! Ik kom er heus nog wel eens terug. Ik kan gewoon niet wachten.
Wat een goede tips! Daarmee moet het echt wel lukken lijkt me. En die baby centres vind ik ook een goede vondst.
Dankjewel. En ja, dat zijn ze zeker. Ontzettend nuttig.
Wow, ik wist niet dat het zó enorm groot was! Maar wat een goede tips zeg, deze komen zeker van pas voor wie naar Walt Disney World gaat.
Meer mensen hebben inderdaad geen besef hoe groot WDW is. Komt misschien omdat je Disney Parijs gewend bent met ‘maar’ 2 parken en een paar hotels. Dan ga je toch al gauw hetzelfde verwachten van Orlando. Maar nee… massive 🙂
Klinkt als een hele onderneming, zo’n bezoek aan Disney World met een baby. Ik denk dat dit niet alleen voor de baby, maar ook voor de ouders een hele ervaring is. Daarom lijkt jouw laatste tip mij misschien nog wel de belangrijkste: haast je niet en heb plezier.
Ja, dat is ook zeker zo. Vooral als het dan ook nog meteen je eerste bezoek als volwassene is. Dan is alles dubbel nieuw! Ik denk dat het in ons geval ook echt scheelt dat we WDW al goed kenden en dus ook weten waar alles staat. We wisten al hoe we het beste onze dagen konden indelen en op welke dag je het beste in welk park moet zijn om de grootste drukte te vermijden. Animal Kingdom is het rustigste park (terwijl het mijn favoriete park is) en Magic Kingdom is het meest populairst. Dus die vermijd ik altijd op zater- en zondagen. Maar door de eerdere ervaringen zagen we deze reis ook echt wel zitten. En achteraf was het dus echt vlekkeloos gegaan. Maar ik kon zelf totaal geen tips op Nederlandse sites vinden over een bezoek aan WDW met baby, dus dacht… ik geef ze zelf wel 🙂
Goede tips, al lijkt het me nog steeds een uitdaging :-).
Ik was ook erg benieuwd hoe dit in de praktijk zou gaan, hoor. Maar het viel me achteraf heel erg mee met baby. Zoonlief is nu 17 maanden. Nu had ik het pas een échte uitdaging gevonden om te gaan. Want hij zit niet meer stil en wil continu aan de wandel. Ik ben echt blij dat we op het juiste moment zijn gegaan. Precies nét voordat hij kon lopen.
Wow briljant!!!!! Ik hou van Disney!!!!!!!! Ik wist niet dat het park daar zo groot was?! Heel erg stoer!!! En wat een lief lief lief schattig baby’tje lijkt het op de foto’s!!!!
Oh ja… I luv Disney! Ja joh, waanzinnig groot. Dat wordt inderdaad vaak onderschat. Dus dacht, laat ik dat ook maar meteen duidelijk maken. Voor het geval je alles wil zien en denkt dat je daar 3 dagen over kan doen ;).
En thanks. Hij is serieus net zo schattig in het echt. Ik heb geen reden tot klagen. Zoonlief is altijd vrolijk en blij. Hij huilt vrijwel nooit, heeft nooit last van kwaaltjes (zoals tanden die doorkomen), is zwaar relaxed en slaapt de hele nacht door. Hij lacht ontzettend veel en heeft al vele harten gestolen :). We werden ook telkens aangesproken door mensen die ons vertelden dat ze hem wil %$&# cute vonden, haha.
Maar anyways…. Disney, doen! Misschien in jouw geval daarna nog een vakantie boeken van een maand om tot rust te komen. Want alle impulsen van zo’n pretpark walhalla in combi met ADHD… dat is al een attractie op zich! 🙂
artikel is niet van toepassing op mij (ik heb geen baby) maar heb wel respect voor ouders die het zo goed plannen! handig en lekker uitgebreid artikel heb je gemaakt, vond het leuk om te lezen! nu heb ik zin in Disney, haha <3
Dankje! Ik heb altijd zin in Disney 😉
Klinkt als een hele onderneming met een peuter! Vond het zelf al een onderneming toen we naar Disney Parijs gingen.
Ik heb nog geen ervaring om dit te doen met een peuter :). Je merkt echt dat daar een heel groot verschil tussen zit. Om zo’n week te spenderen in WDW met baby of dreumes of peuter. Mijn zoontje is nu een dreumes. We hebben bewust gekozen om naar WDW te gaan toen hij nog een baby was, zodat we er gewoon zelf ook van konden genieten. Nu als dreumes zou ik er juist veel minder uit kunnen halen. Maar dat is persoonlijk. Want er zijn natuurlijk ook ouders die gewoon blij worden als Mickey Mouse een grijns laat verschijnen op het gezicht van hun dreumes. Dan is de vakantie al compleet. Wat dat betreft ben ik er ook gewoon lekker voor mezelf 🙂
Als peuter zit het kind weer in een hele andere fase. Dan is het kind wat meer bewust van bepaalde attracties. Ook wel weer een voordeel, want dan kan je meer écht samen doen. En je kan beter dingen uitleggen waarom je in de rij moet staan ofzo.
Maar ik denk ook dat of het een grote onderneming wordt of niet, vooral van jezelf afhangt 🙂
Wil ik zooooo graag ooit een keertje naartoe!
Daar heb je bucket lijsten voor 😉