Tag: 10 x stil staan bij je relatie

Liefde is een bijzonder iets. Ik betrap mezelf er wel eens op dat er momenten zijn, dat ik er niet eens bij stil sta ‘how lucky I am’ in de liefde. Terwijl er op andere momenten juist weer een warme gloed door me heen gaat als ik naar mijn liefde(s) kijk. En me realiseer hoe bijzonder ik wel niet moet zijn dat er mensen zijn op deze wereld die hun liefde aan me verklaard hebben. Niet alleen door woorden overigens, ook door daden. Een mooi moment om eens stil te staan bij de liefde en jullie een kans te geven om mijn mannen te leren kennen. Ik bedacht er zelfs speciaal een tag voor.

1. Hoe ontmoette je jouw partner(s)?

Man: 15 jaar geleden via internet. En dat in een periode waarin dat niet zo vanzelfsprekend/makkelijk is/gaat zoals vandaag. Ik was niet eens op zoek naar iemand, maar was wel benieuwd of je interessante mensen kon leren kennen via dit ‘nieuw’ medium.
Vriend: 6,5 jaar geleden op het werk. Ik sprak met collega’s af om te lunchen en zij namen deze mannelijke collega mee.

2. Liefde op het eerste gezicht?

Man: We chatten via MSN en bleken heel veel overeenkomsten te hebben. We besloten elkaar te ontmoeten en in het echt bleek hij net zo leuk (of leuker zelfs). Er was direct een diepe connectie. Het voelde zelfs alsof we de verliefdheid over sloegen en meteen over gingen naar houden van. Heel bijzonder. Ik wist dat dit de man was bij wie ik wilde zijn en 3 weken later woonden we samen. 4 jaar later trouwden we.
Vriend: Bij onze eerste ontmoeting raakten we aan de praat en ik vond hem meteen reuze interessant. Dit was iemand die ik wilde leren kennen, omdat ik hem meer dan leuk vond. Toen ik groen licht kreeg van mijn man, had ik ook ruimte voor die verliefdheid die zich toen ook snel ontwikkelde. Bij onze 2e (of 3e) ontmoeting stelde ik voor dat we op een date gingen en de rest is history.

3. Het meest bijzondere wat hij/zij voor je heeft gedaan?

Man: Het huwelijksaanzoek wat hij mij deed. Echt… ik was compleet overrompeld! Het had niet mooier gekund.
Vriend: Mij verrassen met een weekendje weg in een kasteel én het opzetten van de kerstboom bij hem thuis (terwijl hij er niets mee heeft, dus dit was echt heel wat). Ik moest er serieus van huilen van ontroering.

4. Waarmee maak(te) je partner de grootste indruk op jou?

Man: Hoe hij is als partner naar mij toe. Hij inspireert me en haalt het beste van mij naar boven. Maar ook hoe hij is als vader naar onze kinderen toe. Hij is een fantastische vader en doet álles met en voor ze. Niet elke man neemt die vaderrol volledig op zich, maar hij doet het met verve.
Vriend: Dat hij überhaupt het lef had om aan een relatie te beginnen met mij,  een getrouwde vrouw. En hoe hij zich staande houdt als mijn vriend naast mijn huwelijk. Het is natuurlijk niet zo maar iets om een vriendin te hebben die twee keer zwanger is van een ander. Of om iets samen op te bouwen, naast een andere relatie die telkens 8 jaar vooruit loopt. Maar ook hoe hij is als bonus vader voor onze kinderen. Zijn onvoorwaardelijke liefde naar hen toe is niet minder dan die van mij of mijn man.

5. Waar ben je je partner dankbaar voor?

Man:  Dat hij mij de ruimte heeft gegeven om een tweede relatie aan te gaan, zonder dat hij minder van me is gaan houden, blijft indrukwekkend. Hij gunt mij dat uit liefde voor mij.
Vriend: Dat hij blijft geloven in onze relatie en er voor blijft gaan. Ondanks alle obstakels. Dat hij zich blijft inzetten om te kijken hoe we dingen en behoeftes samen kunnen laten werken, zonder dat we onze individuele behoeften voorbij gaan.

6. Hoe brengt je partner romantiek in je leven?

Man: Als hij een bad laat vol lopen  voor ons en de badkamer heeft verlicht met kaarsen of mij een massage geeft.
Vriend: Als hij mij een liefdesbrief schrijft of kaarsjes thuis heeft aangestoken.

7. Wat vind je qua uiterlijk het mooiste aan je partner?

Man: Zijn sterke en krachtige uitstraling en zijn schitterende ogen. Mijn man is erg zelfverzekerd op een subtiele manier en dit zie je overal in terug.
Vriend: Zijn strak getrainde buik (ok, dat is erg oppervlakkig, maar tja…)

8. Waar ben je trots op, wat betreft je partner?

Man: Dat hij zo onbaatzuchtig is. Daar kunnen veel mensen van leren. Als een vriend hulp nodig heeft, helpt hij vanuit zijn hart. Hij verwacht er niets voor terug, maar biedt hulp vanuit zijn goedheid. Ook als hij vindt dat vreemden zijn hulp wel kunnen gebruiken, doet hij dat zonder verwachtingen. Zelfs op eigen initiatief, wat ik zo bijzonder vind. Hij is hier erg mee bezig op individueel niveau, wat zich ook uit in zijn werk (psychiatrische hulpverlening).  Tegelijkertijd is mijn man niet iemand die over zich heen laat lopen en ook gemakkelijk ‘nee’ kan zeggen. Hij helpt dus anderen, zonder zichzelf weg te cijferen. Een hele mooie combinatie. Daarnaast ben ik ook trots op wat mijn man als veteraan en oud marinier heeft gedaan voor de wereld. 
Vriend: Ook mijn vriend voelt zich betrokken tot de maatschappij, maar pakt dat liever georganiseerd aan. Ik ben er trots op dat hij als vrijwilliger voor stichting Bootvluchteling in Griekenland heeft gewerkt om te helpen met het veilig binnen halen van bootvluchtelingen. De kracht van mijn vriend zit hem meer in fysieke kracht en de handen uit de mouwen steken en dat zet hij mooi in.
Man & vriend: Alhoewel ik dat op een andere manier aanpak (door onder andere vrijwilligerswerk op eenmalige projecten en het schrijven van mijn artikelen in die categorie), is die maatschappelijke betrokkenheid iets wat ons alle drie bindt.  Zowel mijn man als vriend gaan daar nog een stapje verder in en zijn daarom ook reservist bij de Natres (Korps Nationale Reserve). Voor mijn man een kleinere stap, omdat hij oud militair is. Maar van vriendlief vind ik het extra indrukwekkend dat hij naast zijn reguliere burgerbaan, een carrière als militair is gestart. Dit om iets te kunnen betekenen voor ons land. Heel bijzonder.
En als laatste ben ik trots hoe beide heren altijd bezig zijn met zelfontwikkeling en zelf ontplooiing op een bewuste manier door bijvoorbeeld te filosoferen, bepaalde boeken te lezen of een retraite te volgen.

9. Waar ben je trots op, wat betreft je relatie/huwelijk?

Man: Hoe stabiel, fijn en gebalanceerd ons huwelijk is. Mijn man is mijn ‘rock’. Onverwoestbaar en krachtig. We weten hoe de ander denkt en weten exact hoe we het beste met elkaar om kunnen gaan. We zijn een sterk, maar ook liefdevol team wat compleet op elkaar is ingespeeld.
Vriend: Ik ben er trots op hoe we onze relatie laten werken. Het vergt nogal wat om het uit te vogelen, hoe bouw je een 2e relatie op, terwijl er al een heel sterk huwelijk naast bestaat? We zijn niet zo goed op elkaar ingespeeld, zoals dat binnen mijn huwelijk is. Dat huwelijk heeft zich gevormd met volledige toewijding, zeg maar. Zonder dat er nog kinderen waren, waarbij de focus lag op mijn man en mij. Wat dat betreft, heeft deze relatie een ‘achterstand’. Dat is niet het juiste woord, maar jullie begrijpen wellicht wat ik bedoel. Maar juist binnen die omstandigheden, doen we het toch wel even. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben, wat onze sterke punten en zwakke punten zijn binnen onze relatie. Hoe sterk de liefde is, omdat we dat keer op keer aan elkaar bewijzen. We nemen onze relatie niet voor vanzelfsprekend voor het gemak en voor het vertrouwde. We kiezen telkens opnieuw bewust voor elkaar. Met name na elke grote gebeurtenis. Want onze relatie staat wel, maar is tegelijkertijd constant in beweging. En juist daardoor moet je er al bewust voor kiezen om er voor te gaan.
Man & vriend: Als ik het dan ook heb over mijn relaties apart, is er natuurlijk ook de kant hoe de relaties onderling in elkaar verweven zijn. Alhoewel mijn mannen niets met elkaar hebben, merken ze er natuurlijk wel wat van. En dat gaat juist erg goed. Er wordt rekening gehouden met elkaar. Elkanders persoonlijkheid, wensen en behoeften. Er is altijd begrip voor elkaar. En zowel mijn man als mijn vriend helpen mij om het mogelijk te maken de ander te zien en kwaliteitstijd met elkaar door te brengen. En dan te bedenken dat deze bijzondere mannen gewoon van mij houden? Ja, dat maakt me zeker trots!

10. Hoe zie je jouw relatie over 10 jaar?

Man & vriend: Dan hoop ik dat we met z’n allen samenwonen in een groot huis. Een woning met genoeg kamers/ruimte waar iedereen zich ook kan terug trekken, maar waar we ook kunnen samen wonen als één gezin.

En jij? 
Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jouw relatie bijzonder maakt. Of waarom jij zo trots bent op je partner.Ik hoor het graag. Ik gebruik ook bewust partner, omdat de tag natuurlijk voor iedereen geschikt moet zijn. Liefde is liefde, tenslotte.   En natuurlijk mag je deze tag overnemen. Gráág zelfs! Ik ben reuze benieuwd naar je antwoorden en je hebt een aanleiding om de liefde te vieren door je partner even in de spotlights te zetten. Laat je het me weten als je de tag overneemt en vergeet je me niet te melden?

 

Comments

comments

20 gedachten over “Tag: 10 x stil staan bij je relatie

 1. Shirley schreef:

  Wat mooi om te lezen. Liefde is zeker niet vanzelfsprekend. Ondanks dat je er eigenlijk elke dag voor kiest om voor elkaar te gaan, vind ik het best makkelijk om dat soms even te vergeten. Ook leuk om jouw partners op deze manier een beetje te ‘leren kennen’. Mijn vriend is heel rustig, kalm en geduldig. Naast hem lijk ik soms bijna opgefokt, terwijl dat best wel meevalt. Ik vind ons een goed team.Hopelijk gaan we binnenkort van ‘weekendrelatie’ naar samen wonen, dan zullen we samen ongetwijfeld meer ontwikkelingen doormaken.

  • Sheila schreef:

   Klopt, je vergeet het soms echt. Is volgens mij ook heel menselijk. En als je gaat samenwonen, ga je inderdaad naar een heel ander level. Misschien een idee om deze tag dan in te vullen 😉

 2. Roelina schreef:

  Wat een mooie tag en wat verwoord je het weer mooi. Ik lees alleen maar liefde. Mijn relatie is bijzonder omdat mijn vriend echt mn beste vriend is. We zijn al 20 jaar bijelkaar, kennen ups and downs en staan nog steeds sterk. Onze kinderen zijn daar een bezegeling op. Ik neem de tag misschien wel over.

 3. Johanne schreef:

  Ah, wat een fijne en positieve tag. Superleuk! Ik ga ‘m niet overnemen omdat mijn vriend liever niets over zichzelf leest op het internet (op een uitspatting van mij na), maar heel erg benieuwd naar de verhalen van anderen! Vind het altijd hartverwarmend om zulke verhalen te lezen.

 4. Sammie schreef:

  Wat een mooie tag heb je bedacht en ingevuld, de liefde spat er af 🙂 misschien dat ik hem nog eens over neem. Je droom voor de toekomst vind ik mooi, wie weet dat er ooit zo’n huis komt. Wat een bonus voor je kids, 2 stoere pappa’s waar ze van kunnen leren en genieten!

 5. Michelle schreef:

  Wat een mooie tag! En heel erg leuk om je antwoorden te lezen, juist door jouw twee relaties. Mooi om te lezen dat er zoveel liefde, respect en wederzijds vertrouwen tussen jullie allemaal is. Heel knap, want soms zie je dit nog niet eens terug in een relatie met ‘maar’ twee mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *