Be ineffable bestaat 1 jaar

27.170 pagina weergaven, 13.000 sessies, 7.730 unieke bezoekers, 2.081 reacties, 73 berichten, 3 tags en 1 samenwerking (we hebben er enkele geweigerd). Dat is wat 2 bloggers in 366 dagen hebben bereikt (schrikkeljaar hè!).

Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat Puck de eerste blog online zette op be ineffable. Sheila plaatste haar eerste blog hier overigens op 25 juni 2015.

14 juni 2016, een jaar later na de eerste geplaatste blog, kunnen we onszelf geen starters meer noemen. Dat waren we al niet (gezien onze historie aan bloggen), maar de blogwereld is dusdanig veranderd dat ook wij weer veel te leren hadden. 

Vroeger was alles … anders

In 2006 was een weblog vooral een online dagboek. Veel mensen schaamde zich een beetje om te vertellen dat ze een blog hadden. Niet in de laatste plaats omdat je dan moest gaan uitleggen wat dan nou was, web-loggen. Daarna kon je dan ook nog gaan uitleggen wat daar nou zo leuk aan is, je hele hebben en houden op internet gooien. Vervolgens werd je dan meewarig aangekeken, of het werd afgedaan met een simpele schouder ophalen.

Bloggen anno 2016

Anno 2016 is bloggen veel meer werk, zomaar een blog bijhouden zit er eigenlijk niet meer in. Je moet ook een Facebookpagina voor je blog opzetten. De foto’s zet je op Instagram en als je tussendoor iets nutteloos de wereld in wil roepen dan doe je dat op je Twitter. Heb je dan nog tijd over dan leer je iets over Snapchat. En voor de allerhipsten onder ons is het vloggen tegenwoordig helemaal een ding.

Bloggen heeft prestige gekregen. Je laat visitekaartjes drukken en vermeldt het trots op je CV. Want bloggen is niet alleen bloggen over leuke dingen. Het is SEO geschikte teksten schrijven, data ananlyses uitvoeren, social media marketing expertise opdoen & volleerd selfiefotograaf worden. En als je heel goed bent maak je er zelfs je baan van, waarna natuurlijk je eigen boek uitgegeven dient te worden.

We laten ons niet gek maken

Te midden van al die gekkigheid houden wij het bloggen dus al 1 jaar vol. Gelukkig is Sheila helemaal into Instagram, dus dat medium wordt goed benut (door tenminste één van ons dan). Ook onze facebook pagina wordt nog redelijk bijgehouden (een goede contentplanner zou waarschijnlijk helpen), maar verder zijn wij bedroevend slecht in die hele social media marketing. Zo hebben we nog niet 1 vlogje geplaatst,  is het idee achter snapchat ons nog niet duidelijk en hebben we zelfs geen twitter. We doen niet aan bezoekers analyses en SEO schrijven hebben we nog steeds niet onder de knie. Want als er één ding is wat we wel gemerkt hebben, we laten ons niet gek maken en doen vooral ons eigen ding. We schrijven liever wat goed voelt en dan zien we vanzelf hoe het ontvangen wordt.

Hiep hiep hoera!

En dat we dus ook positief worden ontvangen, blijkt ook de vele reacties. Voor onze trouwe lezers willen we dan ook iets leuks doen. Daarom, op onze 1e verjaardag willen we een cadeautje uitdelen! Omdat de jarige trakteert. Niet groots aangekondigd, met heuse sponsoren, maar gewoon lekker normaal, zoals wij dat graag zien. Voor de èchte lezer van ons blog. Want die zorgen ervoor dat wij al een jaar met plezier bloggen. De jarige trakteert en dat zijn wij! Waarop we trakteren? Tja… net zoals het bij een feestje hoort, is dat een verrassing. We zullen er iets leuks en persoonlijks van maken en sturen het graag naar je toe.

Wil jij meedoen en verrast worden? We grabbelen de winnaar zaterdag 18 juni. Wat jij er voor moet doen? Simpel, laat ons weten dat je mee wil doen, door een reactie achter te laten. En volg ons daarnaast op Be Ineffable Instagram en facebook (want tja… die hebben we toch niet helemaal voor niets).

Maar vertel eens, hoe lang blog jij al?

signature sheila puck

Comments

comments

35 gedachten over “Be ineffable bestaat 1 jaar

 1. sunny mama schreef:

  Van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jullie blog!
  Ik ga er vanuit dat er nog meer verjaardagen zullen volgen, want dat jullie veel plezier in het bloggen hebben, dat is wel duidelijk.
  Mijn blog is op dit moment nog negen dagen verwijderd van zijn tweede verjaardag. En net zoals jullie doe ik ook niet aan Snapchat (ik weet niet eens wat het is). Ik heb geen FB, geen Instagram, ik maak geen vlogs… Ik houd me niet bezig met SEO-vriendelijke teksten (mij te ingewikkeld) en toch loopt mijn blog als een tierelier.
  Ik wens jullie veel plezier in jullie nieuwe blogjaar!

  • Sheila schreef:

   Hahaha.. ik heb ook geen idee wat shapchat nou precies. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. En 2 jaar al weer. Alvast gefeliciteerd! En ik denk dat je altijd wel wordt gevonden door degenen die ook niet veel om SEO geven. En als je daarbij natuurlijk ook leuk schrijft 🙂

 2. sammie schreef:

  Ik dacht echt dat jullie al langer blogde! Gefeliciteerd met het eerste jubi 😉 Ik blog op zosammieenzo in september (dacht ik) 2 jaar, tijd vliegt! Snapchat vind ik wel grappig maar gebruik het niet dagelijks, twitter en instagram dan weer wel, vind het leuke social media en vooral op twitter het contact met andere. Vloggen ga ik nooit doen, dat gelul in een camera zie ik gewoon helemaal niet zitten 🙂

  • Sheila schreef:

   Nou ja, in principe wel dus. Alleen niet hier én we begonnen echt jaren geleden. We zijn nog een beetje van de eerste/opkomende generatie, zeg maar :).

   Grappig om te lezen dat meer mensen niets hebben met vloggen.

 3. Marieke schreef:

  Leuk ladies! Ik vind het heel gezellig dat jullie weer terug zijn in de blogwereld. Ik ben net als jullie echt wel van de oude stempel, al zit ik wel fanatiek op Twitter en Instagram. Maar dat is echt omdat ik het leuk vindt, niet omdat dat hoort bij het hebben van een blog. Aan SEO doe ik niet (wel op werk, niet op mijn persoonlijke blog) en van statistieken trek ik me ook weinig aan. Ik blog wanneer ik het leuk vind en alleen als ik inspiratie heb. Niks moet, alles mag. Heerlijk toch! Vloggen doe ik ook niet aan, want ik trek dat geklets in de camera niet, ook niet bij anderen. En ik vind mezelf niet leuk op video, haha… 😉

  Ik doe graag mee aan jullie actie hoor! Nog vele jaren blogplezier gewenst!

  • Puck schreef:

   Ik zie mezelf ook echt niet in de camera praten. Ben nog steeds verlegen voor een fototoestel, dus een videocamera is echt nog moeilijker. Ik snap ook niet wat veel mensen eraan vinden, want ik zou niet weten wanneer ik vlogjes zou moeten kijken. Andere mensen hebben daar toch last van als ik die ga zitten kijken. En de hele avond achter de pc alleen maar youtube-filmpjes kijken is echt niet mijn idee van een lekker avondje voor de buis.

   Maarja ieder zijn ding zo he. Succes vandaag trouwens. 😉

  • Sheila schreef:

   Ik vind het ook gewoon leuk dat jij er ook nog bent na alle jaren! Je bent inderdaad fanatieker op IG en dat vind ik net zo leuk. Want daar volg ik je (weer actiever met mijn privé account dan met die van Be Ineffable).

   Leuk dat je mee doet!

 4. Sas schreef:

  Oh wauw, zolang alweer hier. Van harte! Ik ben blij dat ik je terug heb gevonden Sheila, je was een van de eerste bloggers die echt bewonderde en heb gevolgd. Ik ben nog steeds van de oude stempel.. SEO en statistieken boeien me niet, ik sta achter mijn artikelen en ik blog wanneer ik daar zin in heb. Dat maakt dat ik al in totaal, 8.5 jaar aan het bloggen ben, waarvan 1 jaar op web-blog en de rest op mijn eigen domeintje. Nog steeds super blij met wat ik heb bereikt en doe met mijn blog. En daarnaast nog eens vaste lezers die telkens terug komen. We zijn 1 grote blogfamilie 🙂

  Nogmaals congratz en ik doe zeker mee voor een verrassingspakket!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je lieve woorden Sas! Ik vind het ook zo leuk dat jij er ook nog steeds bent. En omdat ik je nog ken van de web-log periode, merk ik ook echt dat jij trouw bent gebleven aan jezelf. Heerlijk! Keep it up. Dat zijn de blogs waar ik van houd.

   Leuk dat je ook mee doet!

 5. Noraly schreef:

  Van harte met het eenjarig bestaan, een hele mooie mijlpaal. Ik volg jullie Instagram met veel plezier en moest wel lachen om wat je over twitter zei. Dat gebruik ik al jaren niet meer actief, maar dit weekend voelde ik ineens de urge om iets te roepen over de ononderbroken nachtrust die we sinds tijden weer eens gehad hadden. Gelukkig bedacht ik me net op tijd hoe onzinnig dat zou zijn geweest. the end. Nou goed, blogse nog dames en ik volg gewoon vrolijk door.

 6. Lonneke schreef:

  Alweer een jaar joh! Ik ben erg blij dat jullie weer zijn gaan bloggen, want ik ‘volg’ jullie inmiddels al zo lang. Het bloggen is inderdaad vreselijk veranderd sinds de tijd dat we allemaal op web-log.nl rondhingen. Soms mis ik dat wel moet ik zeggen. Al dat gedoe om cijfertjes e.d. maken het bloggen niet per se leuker. Sterker nog, het maakt mij soms erg onzeker (zo zonde van mijn tijd, maar ja) en blokkeert me een beetje in mijn inspiratie zullen we maar zeggen.

  Het is inderdaad wel grappig wat je zegt.. vroeger vertelde je niet snel dat je blogde (althans ik niet) en nu laten bloggers visitekaartjes drukken. Er komt gewoon veel meer bij kijken nu. Tijden veranderen.

  Hoe dan ook, gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ga vooral lekker door zoals jullie nu bloggen. Ik hou juist zo van dit soort blogs die wat minder commercieel georiënteerd zijn.

  • Puck schreef:

   Tijden veranderen indeed. Ik weet nog dat ik ‘vroeger’ altijd bezig was met mijn header en lay-out. Die veranderden eens in de zoveel tijd weer. Dat vond ik ook onwijs leuk. Kijken wat je voor elkaar kon krijgen, en hoe je dat gave effect dat die ander heeft ook kon doen. Ik kan me nog levendig diverse lay-outs van jou herinneren.
   Nu is dat niet meer zo makkelijk. Iedereen kijkt op andere schermen dus je moet met zoveel zaken rekening houden, zelf knutselen is meer coderen geworden dan photoshoppen.

   En niet onzeker worden Lonneke! Ik ken geen enkel blog dat ik zo graag lees als je jouwe. En al die jaren ben ik trouw lezer gebleven, daarin was je uniek. Andere blogs heb ik teruggevonden, maar de jouwe ben ik nooit uit het oog verloren, ook al was ik een hele tijd meer lurker dan lezer.

  • Sheila schreef:

   Echt, lieve Lnkk. Als er iemand niet onzeker hoeft te zijn, ben jij dat wel. Jouw blog heeft er toen en nu nog steeds altijd tip top uit gezien. Daarnaast plaats je schitterende foto’s (kijk, dáár vind ik de tijd nou echt niet meer zo snel voor) en je hebt nog steeds jouw eigen stijl. Zelfs als je je blog en/of jezelf anders zou noemen, herken ik je nog.

   Jij bent al jaren een inspiratie voor vele andere bloggers. En gezien je volgers en vele reacties, ben je dat nog steeds. Wat dat betreft zal je altijd tot mijn (maar ook die van Pucks) favorieten behoren! Ook doordat jij gewoon je blije dingen doet. Ga alsjeblieft zo door. En ik vind het ook echt tof dat de basis van dat we elkaar kennen is gelegd bij web-log. Waar het bloggen toch wel zo’n beetje begon.

 7. Ilse van Kreanimo schreef:

  Hiep hiep hiep hoeraaaaaaaaaaaaa! Gefeliciteerd

  Tja, mijn blogverhaal – ik doe het al bijna 5 (!) jaar, maar dat had niets te maken met meer bezoekers krijgen, goede SEO teksten schrijven of social media.
  De bloggers community kende ik amper en er kwamen toch wel 250 bezoekers op de ene en 5000 op de Engelstalige Niche blog zonder er al te veel werk in te steken.

  Maar sinds een half jaar blog ik meer serieus, heb ik over SEO geleerd en nog zo van alles en ben ik er veel bewuster mee bezig.
  Mijn job zal ik er vast niet van maken, maar zolang ik het leuk vind, doe ik voort! 🙂

  • Puck schreef:

   Zonder al te veel werk erin te steken? Dat geloof ik niet. Bloggen is altijd veel werk. Je zit er uren voor achter de computer, droomt erover, doet overal en altijd inspiratie op en bent ermee verbonden. Misschien voelt het niet als werk, maar als je passie of je hobby, maar het is wel veel werk. En dat wordt beloond in de zin van je bezoekers, want die komen niet als je niets te melden hebt. Cool toch!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel :). En hopelijk blijf je het nog lang leuk vinden en dus al bloggend voortbestaan. En wat Puck zegt, je doet het goed. Je hebt niet voor niets al die bezoekers (inclusief ik). Well done!

 8. Daenelia schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd.
  En wat grappig, ik heb net ergens een reactie achtergelaten over hoelang ik blog, maar in een andere context.
  Ik ben al meer dan 15 jaar actief online, ons oudste eigen domein zit daar ook tegenaan. ‘Bloggen’ doe ik ook pas sinds een jaartje, en het is het meest mainstreame wat ik online gedaan heb. En ik kom maar geen leuke blogs tegen die door nederlandse mannen worden onderhouden. Misschien zegt dat meer over wat ik van nederlandse mannen denk, maar de vrouwen in NL hebben echt meer te vertellen, lijkt het.
  Gewoon doorgaan, zegt men dan, he? Op naar het volgende jubileum 🙂

  • Puck schreef:

   15 jaar al? Tjonge, dat is echt al lang. Ik denk dat rond die tijd ook de eerste blog is geplaatst. Dus dat is echt een beetje in het begin van het internet tijdperk… Was je een echte trendsetter!
   Ik merk ook dat er maar weinig mannen bloggen, ook in het buitenland overigens. Daar zie je wel mannen bloggen, maar dat is al snel zakelijk en niet, zoals veel vrouwen, puur voor het plezier. Jammer vind ik het. Misschien heeft het iets te maken met hoeveel woorden mensen hebben. Ik heb ooit ergens gelezen dat vrouwen gemiddeld 23.000 woorden per dag gebruiken, terwijl mannen met 7.000 een stuk lager liggen. (leuk onderwerp voor mijn volgende blogje!) Dit zal vast zonder al die oeverloze vergaderingen zijn, die veel mannen op hun werk hebben ;-).

 9. Billy schreef:

  oei, ik heb geen Facebook voor mijn blog, en ook geen Twitter, Instagram, Snapchat, enz…
  Maar ik blog toch al bijna 12 jaar nu…
  Gefeliciteerd met die blogverjaardag, Sheila & Puck!

 10. jackie schreef:

  van harte gefeliciteerd met jullie 1 jarige blogverjaardag..

  Het bloggen is tegenwoordig echt heel anders he,
  ik vier dit jaar ergens mijn 10e blogjaar (niet op mijn huidige trouwens)

  • Puck schreef:

   Dank je wel Jackie.
   Als wij het mooi volgehouden hadden dan hadden wij dit jaar dus ook ons 10 jarig jubileum kunnen vieren. Dat is wel echt lang hoor! Vind het knap dat je het volgehouden hebt. In dit eerste jaar heb ik het er echt wel druk mee gehad, dat zou me echt niet al die tijd gelukt zijn voor 10 jaar lang. Chapeau!

 11. Martha schreef:

  Wat mooi!! Een jaar bloggen en dan zulke statistieken?! Onwijs gaaf!! Ik dacht trouwens dat jullie al langer deden bloggen dan een jaar, jullie blog ziet er zo netjes en mooi en gestructureerd uit. Vind dat altijd wel bijzonder om te zien hoe een blog dan ergens een keer begint en dan in een jaar zo uit kan groeien! Goed gedaan! Gefeliciteerd!
  Mijn-help-ik-heb-adhd-en-ik-kan-daar-nog-altijd-niet-mee-omgaan-blog bestaat nu een jaar en een paar weken: Hieperdepiep hoera!

  • Sheila schreef:

   Oh echt, dan bestaan we dus eigenlijk bijna even lang! Wat leuk zeg. Alsnog gefeliciteerd!!

   Dankjewel voor je leuke complimenten. Dat doet ons goed. Puck is meer verantwoordelijk voor de dingen achter de schermen. Ik schrijf weer meer. Dus zo zijn we ook een goed team. En we hebben als voordeel dat we al in het verleden blogden. We begonnen hier niet helemaal blanco, omdat oude bloggers/volgers ons weer vonden. Maar toch was het wel een aangename verrassing om te zien dat we nog steeds herinnerd werden. En zo begon het allemaal weer 🙂

 12. Yvonne schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie eenjarig bestaan! Ga zo door zou ik zeggen! Jullie blog is boeiend met verschillende onderwerpen. Daarom denk ik dat alles eromheen niet perse nodig is.
  Ik heb al meerdere blogs gehad en pas sinds oktober een eigen domeinnaam.

 13. Jana schreef:

  Gefeliciteerd met jullie 1-jarig bestaan! Vooral ook leuk dat jullie zelf aangeven hoeveel plezier jullie er aan bleven en nog steeds enthousiast zijn om te blijven bloggen (jubileums zijn natuurlijk ook mooie reality checks 😉 ).

  En ik vind het zelf wel leuk om te lezen dat jullie je niet proberen gek te maken door alle high tech marketing die dezer dagen bij bloggen om de hoek komt kijken. Want uiteindelijk is het vooral belangrijk om plezier te hebben, en dat is genoeg reden voor bezoekers om terug te blijven komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *