Bijna 40, heb ik het nu voor elkaar?

Nog maar een half jaar te gaan. Ongeveer dan, give or take, ben ik een veertiger. Een heuse, echte veertiger. En dat is natuurlijk niet zomaar een getal. Het is een mijlpaal. Een goede gelegenheid dus om dit jaar waardig af te sluiten als dertiger.

Want is zo’n mijlpaal niet meteen geschikt om te kijken of je op het goede spoor zit? 40 is toch weer de helft van 80. Ik ga er vanuit dat ik nog lang niet op de helft van mijn leven zit, maar het zou wel zo kunnen zijn. En met 40 ben je nog jong genoeg, om de dingen te veranderen om jezelf gelukkig(er) te maken. Veel later zit je al snel (nog) vast(er) in je gewoontes. Daarbij heb je ook genoeg levenservaring opgebouwd om te weten wát je gelukkig maakt en om kritisch naar jezelf te kijken. Want voor je het weet heb je een 50+ voordeelpas en val je in de groep senioren. En probeer dan nog maar eens je oude gewoontes er uit te slijten! Dus nee, had je het op je 30e nog niet gedaan, dan is je 40e verjaardag een goed moment om dingen aan te passen. Althans, zo voelt dat dan.

Goed voor elkaar

Goed, ik ben dus 39 en een half. Moeder van 2 prachtige kinderen (en echt, ze zijn prachtig) en partner van 2 mannen. Niet dat dat mij definieert, maar het zijn wel de feiten. Ik woon in een prima huis, niet groot, maar zeker niet te klein. Ik heb een baan. De hypotheek wordt telkens zonder problemen op tijd betaald.  We hebben een ruime auto waar in je comfortabel op de achterbank kan zitten tussen 2 auto stoeltjes in, terwijl in de laadruimte ruim plaats is voor een uitgebreide kinderwagen, een opvouwbare kinderwagen en een paar volle boodschappentassen zonder te proppen. En zoals het merendeel van de Nederlandse bevolking traditioneel zou zeggen; ik heb het goed voor elkaar.

Ik werk aan mijn eigen geluk

Maar heb je het goed voor elkaar als je een gezin hebt, een huis bezit, een auto hebt en een baan? Ja, natuurlijk; je kan je zelf onderhouden, je verplaatsen, je hebt een dak boven je hoofd en je wordt omringd door personen die van je houden. Dat is zeker waar. Maar het is geen garantie voor een gelukkig leven. Ik vind het dus bijzonder dat die invulling er wel vaak aan wordt gegeven, dat als je het goed voor elkaar hebt, je dus ook wel gelukkig moet zijn. Maar gelukkig zijn zit voor mij niet in de materialistische dingen. Voor mij zit het onder andere in bepaalde keuzes die ik bewust heb gemaakt in mijn leven.

40 uur

Ik heb bijvoorbeeld nog nooit in mijn leven een 40-urige werkweek gehad. Een fulltime baan maakt mij diep ongelukkig. Sterker nog, ik vind het zonde van mijn leven. Mijn instelling is dat ik werk om te leven en zeker niet andersom. Ik hoor vaak dat veel mensen dit zouden willen, maar dat het niet kan qua kosten. Ook al krijgen steeds meer mensen last van een burn out, wat ontzettend zonde is. Of ik krijg de opmerking te horen dat hun baan niet werd aangeboden met minder dan 40 uur. Dus ik moet wel geluk hebben dat ik ‘alles goed voor elkaar’ kan hebben met ‘maar’ 32 uur werk.

4 dagen weekend

Maar zo werkt dat zeker niet. Het is een keuze die (bijna) iedereen kan maken. Ik houd van mijn vrije tijd. Ik wil teveel ondernemen in mijn leven en dat kan ik niet proppen in 2 vrije dagen in de week. Waarvan je één dag nodig hebt om alle verplichtingen te doen, waardoor je de andere dag eigenlijk geen energie meer hebt. Daarbij geeft 3 dagen vrij mij zoveel energie, dat ik een betere werknemer ben voor elk bedrijf. En ik heb daar zo’n sterke overtuiging in, dat ik ook gewoon solliciteer op banen van 40 uur en mijn overtuiging kan overbrengen. Vervolgens geef ik aan dat ik 32 uur beschikbaar ben. En gezien ik nooit 40 uur heb gewerkt, zegt dat dus genoeg over het resultaat van mijn gesprekken/overtuiging. Niks geluk! Momenteel werk ik zelfs 24 uur omdat ik één dag per week ouderschapsverlof inzet, waardoor mijn weekend altijd bestaat uit 4 dagen. Mijn man heeft er overigens ook voor gekozen om 32 uur te werken.

Ingesteld op minder

Doordat ik nooit 40 uur heb gewerkt, weet ik niet beter. Mijn leven is ingesteld op een salaris van 32 uur. Er is een reden dat ons huis niet erg groot is. Of dat we waarschijnlijk de 15e eigenaar zijn van onze ruime auto. We vinden het allemaal niet zo belangrijk. Daarbij verdien je bij de ene baan met 32 uur twee keer zo veel als bij een andere baan met 40 uur. Het is eigenlijk nietszeggend. Maar goed, ja… ik kan meer verdienen als ik 40 uur werk. Maar ik wil dat pertinent niet. Want wat heb je aan een volle portemonnee als je niet eens de tijd hebt om het uit te geven en er van te genieten? Met tijd maak je herinneringen. Dat is voor mij kostbaarder dan geld. En we redden het er prima mee en ik voel me er zeer gelukkig bij. De kans is minimaal dat ik last krijg van stress of een burn-out.

Vrij

Iets anders wat voor mij ontzettend belangrijk is, is reizen. Ik ben het meest in mijn element als ik een ticket heb geboekt en met een rugzak een avontuur in het verschiet heb. Maar ik word ook gelukkig van uitstapjes. Ik heb dus altijd een lang weekend en dan valt er veel te ondernemen. En ja, regelmatig reizen over de hele wereld is mogelijk met ‘maar’ 32 uur werken (en kinderen) als je weet hoe je op de kosten moet letten. En ook als je het ‘lef’ hebt om gewoon zoveel vrij te vragen van je werk.  Daarbij ben ik ook iemand die bij elke nieuwe baan al tijdens het sollicitatiegesprek liet weten dat ik een maand ging reizen. Omdat ik verzekerd wilde zijn van een mogelijkheid tot weer een verre reis en niet als nieuwe medewerker achter het net wilde vissen. Ik bedoel maar, als een bedrijf écht tevreden is over jou als kandidaat, laten ze je heus niet schieten omdat jij toevallig een maand afwezig bent. Het reizen brengt me in balans en balans maakt me gelukkig. Zowel privé als op het werk.

Verantwoordelijk voor je eigen geluk

En dan hebben we natuurlijk nog mijn persoonlijk leven, het belangrijkste. En ja, ik heb het ontzettend getroffen. Mijn kinderen maken het me gemakkelijk doordat ze zo relaxed zijn. Mijn zoon heeft de leeftijd dat hij me (ook onbedoeld) altijd aan het lachen maakt. Verder ben ik nooit bang geweest om te kiezen voor datgene wat me gelukkig maakt. Ook al valt dat buiten de norm. Mijn geluk gaat niet boven dat van een ander, maar hij doet ook niet onder. Dat ik dus twee relaties heb, is daarom heus niet gebeurd omdat ik mijn zin heb doorgezet. Maar wel omdat ik dingen bespreekbaar maak. Ik ben van mening dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. En dat wil absoluut niet zeggen dat mijn leven alleen meer uit geluksmomenten bestaat. Nee joh, laten we vooral realistisch blijven.  Maar bij elke tegenslag kies ik er voor om er uit te leren, zodat ook dát bijdraagt aan mijn geluk. Ik stel ook geen dingen uit, want wie weet… komt het er anders nooit van.  En een gelukkige ik, maakt een betere moeder en een betere partner.

Niets anders

Goed, als ik dan dus terug kijk op mijn leven, ben ik gewoon erg tevreden met wat ik heb en hoe ik nu in het leven sta. Ik heb daarom ook niet eens een bucket list van dingen die ik wil behalen voor mijn 40e, omdat ik erg tevreden ben. Ook ben ik juist al bewust bezig met dingen die ik überhaupt wil behalen. Daar heb ik geen lijst voor nodig. Privé wil ik vooral een goede moeder zijn voor mijn kinderen en een fijne partner voor mijn mannen. Ik hoop dat ze me zullen zien als een inspirerende moeder en ook leren om voor hun geluk op te komen. Ik heb 2 lieve mannen en verschrikkelijke mooie reizen gemaakt (en het houdt niet op). Er is in ieder geval niets wat ik wil veranderen of anders zou willen zien/doen. Heb ik het dan zo goed voor elkaar op mijn bijna 40e? Niet persé voor een ander, maar wel voor mezelf. Ik ben gelukkig. En dat is een prettige conclusie.

En jij?
Zijn er gewoontes die je anders zou kunnen doen zodat het een bijdrage zal leveren aan je eigen geluk?

 

 

Comments

comments

36 gedachten over “Bijna 40, heb ik het nu voor elkaar?

 1. Maaike schreef:

  Ik vind echt dat je dit mooi omschreven hebt. Tevredenheid wordt soms nog zo onderschat vind ik. Natuurlijk is het goed om dromen te hebben en verbeterpunten te zien maar kijken naar wat je hebt en niet naar wat je mist is ook een kunst! Bovendien verwoord je ook nog eens mooi hoe je verantwoordelijk bent voor je keuzes en bijbehorende consequenties. Daar ben ik het helemaal mee eens. Helaas heb je niet altijd alles in de hand in het leven, je hebt wel de keuze hoe je met tegenslag om gaat.

  • Sheila schreef:

   Oh, dankjewel voor je fijne reactie! Ja, dat zeg je goed. Tevredenheid wordt inderdaad onderschat! Het kan al zitten in zo veel kleine dingen. Ja, een groter huis en een grotere tuin lijkt me heerlijk. Maar kom, ik heb het niet nodig om me gelukkig te voelen. Zou ik dus in een groter huis wonen, zou ik heus niet gelukkiger zijn dan nu. In ieder geval niet in mijn wezenlijke ik.

   En ja, dat is hem nou juist. Iedereen heeft te maken met tegenslagen. Daar heb je heus niet altijd invloed op. Maar wel wat je er mee doet. Je kan de slachtoffer uithangen, maar daar wordt volgens mij niemand gelukkig van. Dus ik maak dan liever andere keuzes.

 2. Shirley schreef:

  Een mooie kijk op geluk. Keuzes kun je maken, maar soms moet je daar wel moeite voor doen en/of het lef hebben. Ik zou zeker wat dingen kunnen veranderen en daar denk ik ook wel over na. En mijn liefde op twee uur afstand zet me soms aan het denken om alles nog wat meer om te gooien, maar dat vind ik eerlijk gezegd best een lastige keuze/grote stap.

  • Sheila schreef:

   Ja, ik kan me voorstellen dat het een grote stap is. De kunst is ook om dingen los te laten (niet al te lang nadenken over… wat als..) en na te denken of het je nu gelukkig maakt. Dan worden keuzes in eens stukken sneller gemaakt, merk ik.

 3. Evelyne schreef:

  Mijn geluk zal pas terugkeren wanneer ik terug plezier in mijn werk ga hebben. Maar ik ben er mee bezig.. Of het aanvaard zal worden is een andere vraag. Maar goed, ik ben blij voor jou dat je al heel veel in je leven hebt bereikt. Het bijzonderste is dat je je er goed bij voelt.

  • Sheila schreef:

   Goed dat je er mee bezig bent. Het is namelijk altijd goed om energie te steken in je eigen geluk. Daar ligt de basis van alles, is mijn mening. Lief dat je blij voor me bent 🙂

 4. Michelle schreef:

  Mooi! En fijn dat je gelukkig bent en het allemaal goed voor elkaar hebt. Momenteel vind ik dat ik het bijna goed voor elkaar heb. We zitten middenin een heftige verbouwing van ons nieuwe huis en wonen inmiddels alweer 6 weken bij mijn schoonouders. Niet heel ideaal maar heel fijn dat het kan natuurlijk. Daarnaast heb ik de afgelopen veel gewerkt en dat ga ik volgend jaar, wanneer onze baby er is, het anders doen. Ik heb aangegeven dat ik het prima vind om af en toe eens in te vallen maar 4-5 dagen per week ga ik dan écht niet werken wekenlang. Dat begrepen ze gelukkig 🙂

  • Sheila schreef:

   Nou ja, goed voor elkaar hebben volgens mijn eigen maatstaaf. Een ander zal wellicht niet snappen waarom ik een kras in onze auto niet laat maken. Het is zo verschillend voor iedereen wat ‘goed voor elkaar hebben’ nou betekent. Het is goed om er bij stil te staan dat dat niet ligt aan iets wat je aan de buitenkant ziet.

   Ik kan me voorstellen dat je met smart wacht tot de verbouwing klaar is. Vooral met de 2e op komst natuurlijk. Goed dat je ook hebt geleerd van je eerste zwangerschap en straks bewust minder gaat werken. Je krijgt die tijd niet meer terug. Ik geniet echt van 3 dagen werken, nu ik kids heb. Ik kan mijn ouderschapsverlof zo inzetten t/m september 2019. Daarna ga ik weer terug naar 4 dagen. Op termijn zal ik dan besluiten of ik me daar goed bij voel of toch liever naar 3 dagen ga.

 5. Sylvia schreef:

  Wij zijn ook gelukkig met wat we hebben en ik kan je vertellen dat is niet veel haha. Denk dat ons hele hebben en houden in 6 verhuisdozen past. Wel zou ik heel graag een eigen huisje willen hebben. Dit gewoon voor de toekomst van onze dochter. Altijd alleen maar overal heen zwerven kan helaas ook niet. Zodra Zoë echt naar school toegaat wil ik ook wel weer werken. Maar alleen halve dagen en ook niet elke dag. Ik wil er namelijk wel zijn als ze van school vrij is..

  • Sheila schreef:

   Dat van een eigen huisje kan ik heel goed voorstellen. Vooral als moeder zijnde. Want inderdaad, ben je zonder kinderen dan heb je toch andere prioriteiten in het leven. Er zijn natuurlijk mensen die wel de hele tijd rond zwerven met kinderen. En ik geloof oprecht dat dat kan en het heel waardevol is. Maar de vraag is of je het ook zelf wil. Zelf zou ik er zeker voor open staan. Maar dan moet ik wel bepaalde talenten hebben om op die manier het financieel ook te kunnen. En natuurlijk moet je ook zorgen dat kinderen toch op een bepaalde manier structuur krijgen en scholing. Ik geloof wel dat je zoveel kan meegeven aan kinderen en dat als iedereen dit zou doen, er geen oorlog zou zijn. Want het is dé manier om te leren jezelf open te stellen voor andere culturen, meningen, etc. Ken je de film Given over 2 legendarische surfers die de wereld rond reizen met zoon en baby dochter? Erg inspirerend.

   https://www.giventhemovie.com/

 6. Irene schreef:

  Ik vind je altijd zo’n sterke en inspirerende vrouw. Ik vind het altijd ook belangrijk dat ik ook tijd voor mezelf heb. Tijd om dingen te doen maar ook om gewoon af en toe uit te kunnen rusten. De maatschappij vraagt al zoveel van ons.

  • Sheila schreef:

   Irene, dankjewel voor je lieve reactie. Ik waardeer het enorm. Ik wil altijd iedereen in zijn of haar waarde laten, maar tegelijkertijd wens ik iedereen geluk toe. Dus als ik iemand heb kunnen inspireren met deze blog, is dat een mooi geschenk.

 7. Saskia schreef:

  Ik ben de veertig inmiddels gepasseerd (leuk om te lezen dat er ook wat *ahum* oudere bloggers zijn trouwens) en heb eerlijk gezegd de balans nog niet echt opgemaakt. Maar dat ik gelukkig ben in mijn leven: ja. Natuurlijk zou ik dingen anders doen als ik ze van te voren wist. Maar ik heb helemaal niks te klagen.

  Jouw post heeft me wel aan het denken gezet voor een nieuwe blogpost. Eens kijken of er van het weekend iets uit mijn handen komt wat er nu momenteel in mijn hoofd rondgaat.

  • Sheila schreef:

   Leuk om te lezen! Ik snap zeker wat je bedoelt. We zitten inderdaad in een oerwoud van jonge bloggers. Ik vind het dan ook zeker leuk om bloggers tegen te komen van mijn eigen leeftijd. Dus welkom, ik hoop je vaker hier te mogen zien.

   Fijn om te lezen dat je ook gelukkig bent. Misschien zou je dingen anders doen als je ze van te voren wist, maar had dat je gebracht waar je nu bent? Ik ben heel benieuwd naar je post!

 8. Kirsty schreef:

  Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent met hoe je het nu hebt! Ik denk inderdaad dat dit samenhangt met of je doet waar je gelukkig van wordt en de voor jou juiste keuzes weet te maken in de meeste gevallen. Zelf ben ik ook niet iemand die alleen maar zou willen werken om te leven (en vervolgens geen tijd hebben om je verdiende geld uit te geven), maar ik vind het wel heel fijn om lekker bezig te zijn met werk. Dat geeft mij echt voldoening. In dat opzicht merk ik echt dat ik op de goede plek zit en verder ben ik ook heel blij dat mijn vriend en ik een leuk huisje hebben en geld hebben om samen ergens heen te kunnen. Het is goed om regelmatig stil te staan bij hoe goed je het eigenlijk al hebt.

  • Sheila schreef:

   Yes, zeker helpt het mee als je de juiste keuzes maakt. Maar aan de andere kant, keuzes die niet lopen zoals verwacht, kunnen je ook ver brengen. Fijn dat je jij ook voldoening vindt in wat je doet. Ik vind dat iedereen wel een vaker mag stil staan bij de positieve dingen in het leven. Het gras kan dan altijd groener zijn aan de overkant, maar is dat écht wat je nodig hebt?

 9. Cynthia schreef:

  Mooi omschreven meis! Ik ben zoo goed naar mijn gevoel gaan luisteren en daar ben ik trots op. Ik ben zo’n goede luisteraar naar mezelf geworden, dat ik onlangs voor mezelf heb gekozen. Hie en wat deel ik op mijn blog. Maar ik ben zo bevrijd.

 10. Paul schreef:

  Ha! Nog een half jaar voordat ik veertig word. Volgens mij delen wij een geboortejaar (en misschien zelfs een sterrenbeeld). Ik denk dat jij, qua persoonlijke ontwikkeling, al voorloopt op veel anderen. Je hebt je leven georganiseerd rondom je eigen wensen en dat is de belangrijkste reden dat ik hier meelees. Zelf ben ik dit jaar aan een coachingsprogramma begonnen om dezelfde stappen te maken. Ik werk gelukkig ook “maar” 34 uur. Toch mis ik nog wel het een en ander aan ruimte voor mijzelf. Dus daaraan werk ik momenteel hard.

  • Sheila schreef:

   Oh… tell me!! Ook een stier?

   Dankjewel voor je mooie reactie. Ik kan me voorstellen dat niet alles je aanspreekt wat ik hier schrijf, maar dit soort artikelen zijn wel favoriet bij mezelf. Dus ik word er altijd blij van om dan juist dan jouw reactie te lezen! Wat omschrijf je daarbij de reden dat je mee leest mooi, zeg. Dankjewel.

   Fijn dat je bezig bent met het maken van stappen naar een gelukkig leven. En dat bedoel ik absoluut niet zweverig, zoals je vast wel snapt. Maar ik denk dat als je al erkent dat iets anders kan, je al een belangrijke stap hebt gezet.

 11. Saskia schreef:

  Ik vind dit dus zo mooi, puur en oprecht geschreven! Mooi artikel lieve Sheila. Ik had zelf ook een artikel voor over een tijdje in de plannen alleen dan over mijn bijna 30 zijn en of ik nu ben waar ik wil zijn. Ik zal zeker dit artikel er ook even in vernoemen.

  Of ik gelukkig ben? Ja. Ik kan volmondig zeggen van wel. Voor andere misschien inderdaad niet, maar zolang ik maar gelukkig en tevreden ben is dat helemaal prima. Ik heb een leuke man, we kunnen alles makkelijk betalen, heb lieve vrienden/familie en heb echt een topbaan! <3

  Het enige wat ik graag zou willen is minder lang werken. Ik maak dagen van 07:00 tot 18:00, met vele tussen pauzes. Ik zou graag nog 1 of 2 dagen peuterspeelzaal erbij willen (aaneen gesloten en daarnaast de middagen vrij) maar dit is toekomst muziek. Aangezien mijn andere 2 collega's nog geen dag/dagen gaan stoppen. Maar zodra dat er aan zit te komen, ben ik hélemaal blij. Dat maakt het wat minder intensief en zou betekenen dat ik maar 2 werksoorten hoef te doen i.p.v. 4 (wat toch af en toe erg pittig is met alle taken die daar ook weer bij horen). Ik merk nu dat ik wel een stuk rustiger ben, nu ik 2 dagen peuterspeelzaal werk, doordat ik vroeg thuis ben en mijn dag beter kan indelen. Ging ik eerst alle 'moetjes' doen zit ik nu lekker met een kop thee een boek of serie te kijken. Gewoon omdat het kan.

  Fijn weekend! En erg mooi te lezen hoe blij en bewust je bent met alles!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel lieve Sas voor je mooie en uitgebreide reactie! En wat tof dat je me gaat vernoemen in je blog. Ik ben erg benieuwd.

   Je straalt ook altijd uit dat je gelukkig bent. Natuurlijk realiseer ik dat het de buitenkant is die ik alleen digitaal volg. Toch weet ik zeker dat jij ook een ‘what you read is what you get’ blogger bent. Maar ik heb altijd het idee gehad dat jij (ook) iemand bent die geluk vindt in de kleine dingen. Je bent gelukkig met je job, gek op je man en kan altijd zo genieten van een kop thee en een goed boek. Niet dat je een man nodig hebt om gelukkig te zijn, maar je snapt wel wat ik bedoel. Je hebt in ieder geval geen groot huis nodig, een top salaris en designerskleding. Ik houd daar echt van. Positief ingestelde mensen.

   Je dagen klinken wel erg lang, zeg! Je kan wel veel pauzes hebben, maar dat is nog steeds een werkdag. Klinkt me pittig genoeg. Vooral omdat je met jouw werk altijd alert moet zijn. Natuurlijk kan je eens op de bank zitten met een kopje thee als de kinderen buiten spelen. Maar je moet ze altijd in de gaten houden. Volgens mij gaat dat bij ons op de opvang helemaal niet zo. Ben er nu wel benieuwd naar hoe ze daar met werktijden om gaan. Ik kan in ieder geval begrijpen dat je graag kortere dagen wil. Wat is een werksoort in jouw geval eigenlijk?

   • Saskia schreef:

    Wat een super lieve reactie, ik vind mijn job inderdaad echt het leukste wat er is<3 En ik ben zeker een what you read is what you get blogger en vind het fijn dit compliment te krijgen aangezien ik dit ook echt probeer over te laten komen op deze manier. Ik kan genieten van de kleine dingen en zie meestal de zonnige kant wel in van dingen. Ik hou ervan en vind dat alle dingen (ook de slechte) gebeuren met een reden. Een lekkere positieve instelling die je vind ik altijd verder brengt in het leven.

    Ik heb zeker lang dagen, ik ga 06:40 van huis weg en kom 18:20 weer thuis.. Wel heb ik een leuke, veelzijdige en leuke baan wat het minder erg maakt. Maar andere werktijden zou ik wel erg tof vinden, zodat de dagen wat minder intensief worden. Je bent inderdaad de gehele dag bezig. Kijken, regelen… Ik heb 4 werksoorten: ik doe voorschoolse opvang (kinderen ontbijten bij ons en we brengen ze naar school) ik toe Tussen schoolse opvang op een basisschool (tijdens de pauze van de leraren eet/plein dienst) en naschoolse opvang (kids ophalen van school, eten, activiteiten aanbieden, worskhops e.d.) en daarnaast nog VVE peuterspeelzaal (geheel gericht op taal en taal achterstand met het hele dagritme erbij – dingen aanbieden, verschoon rondes, eet momenten, activiteiten, buitenspelen – binnenkort komt hierover een uitgebreider artikel over online) Best busy dus, de ene dag sta ik luiers te verschonen en zo ben ik weer met de leeftijd +-7 jaar bezig. Ik heb door deze werksoorten veel tussenuren die ik zelf op een creatieve manier invul. Daarnaast horen bij alle werksoorten nog observaties van kinderen, werkoverleggen, groepsoverleggen en ik begeleid nog een stagiaire waar ik ook tijd + gesprekken voor neem/heb. Mijn baas is zo blij met mijn veelzijdigheid haha. Maar ik doe het echt allemaal met liefde <3

    Zo heel uitgebreid verhaal 🙂 bedankt voor je reactie op mijn reactie en je interesse hierin. Altijd leuk! x

    Fijne avond<3

    • Sheila schreef:

     Wat interessant om te lezen, zeg. En wat een breed werkpakket heb je zo. Ik kan me nu helemaal voorstellen dat je het leuk en uitdagend vindt. Want in alle eerlijkheid, ik kon me er nou niets bij indenken wat er nou zo leuk is aan een baan in de opvang :). En dat zegt een moeder van 2 kinderen ;). Thanks for sharing. Leuk om meer te leren over je.

 12. jeanine schreef:

  Zo mooi verwoord heb je dit. Ik moet nog 30 worden maar probeer ook zo mijn leven te leven zoals jij. Alles mooi in balans. Ik vind full time werken ook zonde. Er is zóveel meer in het leven dan alleen maar werken. Dat we het dan inderdaad met een beetje minder moeten doen heb ik totaal geen moeite mee. Als ik momenteel mezelf af moet vragen of ik gelukkig ben zeg ik volmondig ja. Ruimte voor verbetering is er altijd maar daar wordt aan gewerkt. ?

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Leuk om te lezen dat jij ook voor balans gaat. Helemaal mee eens, er is zo veel meer dan werk in het leven. Fijn dat jij ook volmondig ‘ja’ kan zeggen! Wat een luxe is dat toch.

 13. Jana schreef:

  Het is een genot om te lezen dat je zo achter jezelf staat, je eigen geluk definieert en je gelukkig voelt. ‘Het voor elkaar hebben’ wordt inderdaad vaak nog gedefinieerd als een materiële status en afgevinkt lijstje met de dingen die ‘horen’. Die dingen maken het leven gemakkelijker, maar het is ook wel een grote koepel die weinig plek heeft voor de emotionele ervaring.

  Ik denk dat het voor elkaar hebben vooral geldt als iemand achter zichzelf staat en daar naar handelt. En ik dat jij een schoolvoorbeeld bent hoe dat moet 🙂 Wat mij betreft heb je het dus mooi voor elkaar 😉

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel lieve Jana! Wat zeg je dat toch weer schitterend. Ik zou gewoon graag willen dat meerdere mensen eens beseffen dat ze meer voor elkaar hebben dan ze denken. Het gras wordt dan ineens heel groen in je eigen tuin, zeg maar.

 14. Elke schreef:

  Wat een onwijs mooi stuk. Ik zit net over de helft van 40 heen en ik snap nu al precies wat je bedoeld.
  Ik zie het nu ook echt niet voor me om 32 uur te gaan werken want ik wil nog een huis kopen en een auto en, en, en … Dat maakt het heel lastig om te denken ‘ik werk om te leven’. Hoewel ik er zo wel in sta zit het er nu helaas niet in. Achja, wie weet als ik 39 ben dat ik dan precies wat jij zegt ook wel kan zeggen, ik hoop het in ieder geval wel!

 15. sammie schreef:

  Fijn dat je het goed voor elkaar hebt en gelukkig bent, inderdaad 2 aparte dingen maar toch mooi als je het beide hebt 🙂 en inderdaad, de maatstaf is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Ik zou best 4 dagen willen werken maar ik weet ook dat ik geniet van mijn fulltime salaris en niet met minder wil, dus 5 dagen werken it is 😀 Toch is dat wel een stuk leuker en makkelijker nu ik een baan heb waar ik het zo naar mijn zijn heb. Nu maar hopen dat ik die behoud 🙂 Als we straks verhuist zijn en wat meer ruimte hebben en een tuin ben ik helemaal happy. Kan niet wachten 🙂

  • Sheila schreef:

   Ik denk dat niet iedereen zich realiseert dat ‘het voor elkaar hebben’ niet standaard is. Maar toch wordt vaak vast gehouden aan de norm ‘huisje, boompje, beestje’. Toen ik met mijn huidige man een relatie kreeg en ging samenwonen, zei mijn vader: “Eindelijk, dan ben je niet meer alleen.” Die begreep ik totaal niet. Ik had daarvoor ook relaties, maar wilde gewoon niet samenwonen. Alsof ik ongelukkig zou zijn, zolang ik geen partner had om een huis mee te delen. Ik vond het een hele rare opmerking, in ieder geval.

   En er is niets mis met 40 uur werken natuurlijk. Als je er maar bewust voor kiest, denk ik dan. Zoals jij dus. Ik kan me trouwens voorstellen dat je uitkijkt naar je nieuwe huis!

 16. Roelina schreef:

  Wauw, wat schrijf je dat weer prachtig. En wat mooi dat je zo gelukkig bent. Ik ben nog hard op werk naar geluk. 40 is inderdaad ene getal, ik moet nog iets meer dan 3 jaar. En in die 3 jaar hoop ik mijn geluk gevonden te hebben. Dat ligt voornamelijk op werkvlak, waar ik nog geluk zoek. Net als jij, vind ik (en vriendlief net zo) een nieuwe auto of een kast van een huis niet belangrijk. Wel werken we veel maar dat is puur omdat we het finacnieel vrije leven willen leven als dat we nu doen. Er lekker veel op uit, dat herken je vast.

  • Sheila schreef:

   Oh dankjewel lieve Roelina. Een mooi streven heb je dat je voor je geluk gaat. Belangrijker is dat het thuis in ieder geval goed gaat. En ja, natúúrlijk herken ik het veel op pad gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *