De scholen zijn weer begonnen, en daarom vakantietijd!

Zodra je kinderen krijgt weet je 1 ding zeker, je gaat beperkt worden door die vaste vakantieperiodes van de scholen. Ieder jaar zijn je vakantiedagen als vanzelf al ingeroosterd door de roostermakers van de school van je kinderen. Want als zij vrij zijn, zal je zelf op vakantie kunnen en zodra de school weer begint zit jij ook weer een in vast patroon. De dagen dat je nog lekker een midweekje in september weg kan, of een paar weken naar de zon in februari, liggen dan voorlopig achter je. School bepaalt je schema en de juiste vakantieweken zal je moeten overleggen met andere collega’s die ook in diezelfde 6 tot 8 weken vrij willen.

De eerste 4 (soms 5) jaar  als ouder heb je nog geluk. Ze zijn dan niet leerplichtig en je kunt nog buiten het drukke en dure hoogseizoen je plannen maken. Voor mij is dit het laatste jaar dat ik gemakkelijk buiten de vakantiedrukte weg zal kunnen. Emily is nu flinke peuter van 3,5 dus volgend jaar in de zomer zit ze op de kleuterschool, wij hebben nu eerst nog een weekje Center Parcs voor de boeg. Sheila heeft nog een kleine dreumes, dus ook zij plannen hun vakanties en dagjes vrij veelal buiten de drukte van de zomervakantie. Dit jaar op reis naar Thailand, alsof het niets is met een dreumes!

blogvakantie

Daarom, nu de scholen weer allemaal zijn begonnen, begint hier op be ineffable de vakantietijd. Een kleine maand waarin er beduidend minder blogjes zullen komen. Twee per week gaan we niet halen, hoeveel wel wordt ook voor ons een verrassing. Even een rust periode, om er op uit te trekken, nieuwe inspiratie op te doen en mogelijk ook nog een beetje bij te kleuren. We zullen niet steeds het land uit zijn, dus mogelijk zie je een van ons nog wel voorbij komen op je blog (of in real life), maar dit is even een blogvakantie.

Voor degene waarvoor de vakantie er alweer op zit, en de rest die net als wij het hoogseizoen heeft willen vermijden en nu (bijna) op vakantie zal mogen, heel veel plezier en tot snel!

signature Puck

Comments

comments

11 gedachten over “De scholen zijn weer begonnen, en daarom vakantietijd!

 1. Saskia schreef:

  Mijn vakantietijd moet nog gaan beginnen… Geniet van jullie (blog)vakantie! Ik heb qua uren dat het voordeliger is om in de schoolvakanties vrij te nemen, echter hebben wij geen kids dus lever ik liever wat meer uren in en ga goedkoper op vakantie. Nogmaals enjoy! Ben erg benieuwd naar de artikelen die wél gaan verschijnen.

  • Puck schreef:

   Wij zijn ook wel benieuwd naar de artikelen die wel zullen verschijnen… Aangezien dit vooledig op vasis van ervaring, zin en tijd zal zijn. Geen blogplanning voorlopig!

 2. Daisy schreef:

  Wij zijn net terug… de eerste week na de zomervakantie. Voor ons idd ook het laatste jaar want Emma wordt in oktober 4 en begint dan ook aan school… Geniet van jullie vakanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *