Bridget Jones’s Baby

Een echt meidenavondje zou het gaan worden. Ladies Night in de bioscoop, met vooraf lekker uit eten. De film van de avond: Bridget Jones’s Baby. De derde film in de Bridget Jones  serie, met Renée Zellweger als de stuntelige Jones.

De eerste film vond ik geweldig, veel lachen, regelmatig herkenbaar en de hele film in het mooie Britse accent, inclusief Brits gevloek. Deel twee vond ik persoonlijk wat minder. Natuurlijk is Bridget nog steeds erg knullig en is dat erg grappig, maar ik vond het zo’n echte vervolgfilm, waarvan je je afvraagt of het echt iets toevoegt, of meer voor de cashflow van de studio’s is gemaakt.

Ik had wat dat betreft dus echt mijn bedenkingen voor deel 3, want als deel 2 al sof is, wat kan er dan nog uniek en leuk zijn aan een deel 3.

Boy, was I wrong!

Eerst even wat korte informatie. Zonder spoilers, beloofd!

Er zit een flink aantal jaren tussen deel 2 en deel 3 en we zijn allemaal wat ouder geworden. Gelukkig is dat gegeven ook in de film meegenomen en is Bridget dus niet meer de onnozele dertiger die ze was in de eerste delen. Ook zij wordt ouder en is inmiddels al in de veertig. Maar Bridget zou Jones niet zijn als ze niet toch weer vrijgezel is. De relatie met Mark bleek het toch niet te zijn en zo begint ze al een beetje een oude vrijster te worden. Natuurlijk komt er op een gegeven moment toch weer wat mannelijk gezelschap in haar leven, want uiteindelijk blijkt ze zwanger…

Meer ga ik er niet over vertellen, want het is leuker om niet teveel te weten. Volgens mij verklap ik nu ook echt niets, want de titel geeft dit ook allemaal wel zo’n beetje weer.

bridget-joness-baby

En, wat vond ik er dan van?

Ik had het niet verwacht, maar ik vond de film echt geweldig! De humor is zo goed, Bridget is weer zo lekker klungelig en grofgebekt en het geheel zit gewoon goed in elkaar. Je moet natuurlijk niet verwachten dat je naar een Oscarwaardige film gaat kijken, want dat is het niet. Als je deel 1 leuk vond dan vind je deze ook leuk.

Ik was bang dat ik de humor een beetje flauw zou gaan vinden. Dat het “over-the-top” grappig zou zijn, American Pie achtige humor. Wel leuk, maar ook een beetje too much, je kent het wel. Gelukkig niet dus! Ja, er zitten een paar van die momenten in (bijv. de draaideur), maar over het geheel is het allemaal precies goed. Ik heb in een scheur gelegen, een traanje weggepinkt (misschien kwam dat door de droge lucht) en vooral gewoon weer echt een leuke film gezien.

McDreamy

In deze film is naast Bridget ook een hoofdrol weggelegd voor Colin Firth (als Mark Darcy) en Patrick Dempsey, ook wel bekend als Derrick -Mc Dreamy – Sheperd van Grey’s Anatomy. Een leuke eyecandy is natuurlijk nooit weg. Maar wat ik mogelijk nog wel leuker vind is dat zij beiden ook gewoon “echt” zijn. Niet zo strakgetrokken Amerikaans. Je ziet bij Patrick (ja, ik mag hem tutoyeren) dat hij echt een jaartje ouder is geworden sinds de laatste keer dat ik hem zag in Grey’s en dat misstaat hem niet.

Als je deze film nog niet gezien hebt en je twijfelt, bel een vriendin op en GAAN! Hij is echt leuk en je zult niet teleurgesteld worden.

Heb jij de film al gezien en zo ja, wat vond je ervan?

signature Puck

 

Comments

comments

19 gedachten over “Bridget Jones’s Baby

  • Puck schreef:

   Ik ga ook niet vaak naar de bios, vind het meestal te duur en wacht dan ook liever af. Ben wel blij dat ik deze keer ben geweest. Zo’n ladies night is dan wel weer iets extra’s, omdat je er dan echt een uitje van maakt met vriendinnen.

 1. Daenelia schreef:

  Het leuke van films is dat er voor iedereen wel een film is die zij of hij leuk vindt. Bridget Jones heeft me gewoon nooit echt getrokken. Het gaat over zaken die mij totaal onbekend voorkomen, en als ik over Mr Darcy wil lezen dan trek ik dus Jane Austen uit de kast. Dan klopt het tenminste meer voor mij: het is een totaal andere wereld dan de mijne.
  Ik heb me laatst wel weer rotgelachen bij Deadpool (die we nu al op bluray hebben aangeschaft: snelste disc aanschaf ooit). Dus. En ik waan me niet de enige die toch giechelend denkt aan Ricardo Montalban bij ‘rich corinthian leather’.
  (Inderdaad. Ik leef in een andere wereld.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *