De blog top 3 – tag

Eén van de dingen die wij vroeger leuk vonden aan bloggen, is getagd worden. Want, het is toch best lief als een medeblogger aan je denkt en de moeite neemt om je te taggen? Plus, zo kom je ook echt leuke tags tegen en de bijbehorende blogs. En zo komt er een primeur op Be Ineffable, de eerste tag:

Zef van de Helikoptermug (en tevens vriendlief van Sheila) tagde ons en natuurlijk doen we daar graag aan mee. De tag is bedacht door Silvia Kuijsten. Wel een uitdaging natuurlijk om tot 3 antwoorden te komen, terwijl we natuurlijk ieder een eigen mening hebben. Lees snel verder voor onze blog top 3.

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

1. Onze laptops natuurlijk
2. Tijd (want we vinden het soms best lastig te combineren met het moederschap)
3. Een kopje thee voor Sheila en een glas Lipton ice voor Puck.

2 Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

1. Uiteraard boeiende artikelen. Sheila houdt wel van de doordenkertjes en met humor geschreven blogs. Puck leest graag over dingen die anderen hebben meegemaakt, een simpele ervaring op een grappig en sarcastische manier omschreven.
2. Een ‘about me’ pagina. We vinden het toch wel erg leuk om te weten wie er logt
3. Tussenkopjes in de tekst. Er is niets zo irritant en/of vermoeiend om een lap tekst achter elkaar te lezen. Dan ben je ons echt kwijt en lezen we het ook niet.

3 Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

1. Reizen! Dat staat bij zowel Puck als Sheila boven aan. Al schrijft Sheila er wellicht meer over. Ook op haar vorige blog ging het voornamelijk over reizen.
2. Puck schrijft graag how-to’s, over hoe je dingen zelf kunt doen/organiseren/maken, terwijl Sheila liever schrijft over maatschappelijke onderwerpen
2. Het mama zijn en alles wat daarbij hoort.

4 Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

1. Schrijven zonder oordeel (over hoe Sheila al 16 jaar met gevangenen schrijft)
2. Waarom ik donor ben (dát dus)
3. Mama zijn en werken (en vooral, hoe doe jij dat nou?)

5 Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

1. Inspiratie; dat mensen naar aanleiding van onze reistips of reisverslagen geïnspireerd raken. Of bijvoorbeeld donor worden/zijn geworden nadat we er over geschreven hebben. Omdat we nog niet zo lang bloggen, is het een eer als we mensen kunnen inspireren.
2. We hopen uit te stralen dat naar voren komt wie wij zijn als team, maar ook individueel. En dat je kan merken dat we trouw aan ons zelf blijven. We bloggen over onderwerpen die dicht bij ons liggen of omdat we gewoon iets kwijt willen. Maar we schrijven altijd vanuit ons hart. En het is mooi meegenomen als dat ook nog eens lekker wegleest.
3. We gaan ook graag de discussie aan. Mede omdat we het leuk vinden om zo ook standpunten vanuit een ander perspectief te zien. Dus hopelijk nodigt onze blog je ook uit om mee te discussiëren.

6 Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

1. Facebook
2. Bloglovin
3. Instagram (daarnaast is Sheila erg actief op 2 eigen IG accounts en heeft Puck sinds kort een eigen account. Je vindt ze via de ‘about’ pagina’s van Sheila en Puck).

7 Wat zijn de drie voor- of nadelen van bloggen?

1. Wel, het kost tijd. Dat is het enige nadeel wat we kunnen bedenken. Nu we allebei moeder zijn en daarnaast er graag op uit gaan, vinden we niet altijd trouw de tijd om te bloggen. We zijn daarom ook blij dat we het samen doen. Kunnen we tijd verdelen.
2. Je leert via bloggen fantastische mensen kennen. Kijk maar naar ons. Wij leerden elkaar kennen via onze eerste blogs en delen sindsdien lief en leed. Je leest andere blogs en mensen reageren bij ons. Het allerleukste aan bloggen, wat ons betreft.
3. Bloggen opent een wereld van interessante artikelen. Sommigen zetten ons aan het denken, anderen inspireren ons weer tot een blog en weer anderen vinden we gewoon heerlijk vermakelijk.

8 Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Omdat wij nog niet heel lang bloggen zijn er nog niet grote pieken in aantal reacties te merken. Wel hebben we blijkbaar redelijk veel lezers die vrij constant reageren, aangezien er een aantal erg dicht bij elkaar liggen qua aantal reacties.
1. Sas van I live for my dreams reageert het meeste op de verhalen
2. Lonneke van Bringing Happiness en Marieke van Boven-Brouwertje krijgen een gedeelde tweede plaats.
3. Wij hebben ook een aantal volgers die zelf geen blog hebben, Antoinette en Veronique komen gezamenlijk op de derde plaats.

9 Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

We zijn nog niet zo lang bezig met bloggen en hebben alle beauties nog niet ontdekt. Maar tot nu toe:
1. Bringing Happiness van Lonneke. Zij is van de tijd dat wij ook begonnen met bloggen en toen volgden we elkaar al. Ze heeft zelfs Sheila ooit eens geholpen met een zakelijke site. Al die tijd is ze niet gestopt en ze is nog steeds even inspirerend als eerst.
2. Nog niet erg bekend in de blogwereld, want ze blogt op facebook, maar absoluut hilarisch is Mrs. Mama Sue. Sinds vorige week is ze ook blogger bij Mommy Online en zal ze bekender gaan worden bij het grote publiek, dus als je snel bent behoor je nog tot haar allereerste fans!
3. Ze is pas een maandje online, maar we liggen af en toe in een deuk om de schrijfstijl van Marjolein.

10 Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Hier hebben we niet echt 3 antwoorden voor. We houden allebei van persoonlijke verhalen en daar kan je alle kanten mee op. Het liefst met genoeg humor of zelfspot. Vlogs, plogs en weekoverzichten zijn niet aan ons besteed, aangezien we beiden liever een leuk verhaal lezen dan 101 foto’s over wat-ik-deed-op-een-regenachtige-dag.

Sheila wordt daarbij graag aan het denken gezet. Ze houdt van blogs waarin je maatschappelijke betrokkenheid voelt of waar je een discussie aan kan gaan. Blogs waarin ze ervaringen van medemoeders kan vinden, vindt ze (sinds ze moeder is) ook steeds leuker. En natuurlijk leest ze graag van medereizigers. Als het maar persoonlijk en met humor geschreven is. Ze heeft echter niets met beauty- en fashionblogs. Blogs over interieur hebben ook niet haar voorkeur.

Puck is vaste bezoeker van reisblogs, fotografieblogs, interieurblogs en kookblogs, wel samen met persoonlijke verhalen. Die persoonlijke insteek is wat haar interesse wekt, vooral gecombineerd met een laagje humor & sarcasme. Ook haar zal je niet snel vinden op beauty- en fashionblogs.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

1. Blijf dicht bij jezelf. Schrijf over wat jóu boeit en denk niet in termen van: wat zal de lezer boeien?
2. Blijf bloggen zolang je er plezier van hebt. Zodra het een taak gaat worden, zijn wij van mening dat je er net zo goed mee kan stoppen. Dan is de lol er voor jezelf van af en zo ook voor je volgers.
3. Behandel elkaar met respect. Schrijf gerust over jouw standpunt, maar respecteer een andere mening. Verwar de waarheid niet met jouw mening. Zo laat je namelijk ook een ander in zijn/haar waarde.

Wie tag je om mee te doen, in de blog top 3?

Zoveel volgers hebben we nog niet. En daarbij denken we ook dat de helft vast al deze tag heeft ontvangen. Maar we taggen vrolijk mee (al vinden we 12 stuks wel erg veel):
1. De lieve Lonneke van Bringing Happiness
2. De schitterende newly wed Marieke van Brouwertje.com
3. Ook bij Roxanne van Peachlife hebben we deze tag nog niet kunnen ontdekken

signature sheila puck

Comments

comments

40 gedachten over “De blog top 3 – tag

 1. Sas schreef:

  Wat een super leuke tag blijft dit toch. Heb hem een hele tijd geleden zelf met heel veel plezier ingevuld.. Leuk dat ik ook op nummer 1 sta met reacties… Blijft het leuk vinden hier terug te komen! 🙂 En blij dat ik jullie weer ontdekt heb door een reactie, de blog van Sheila was 1 van de eerste blogs die ik volgde… Fijne dag vandaag!

  • Sheila schreef:

   Wat gaaf om te lezen!! Ja inderdaad, ik ‘ken’ je al super lang en ik (maar Puck ook) voel me vereerd dat je onze blog nu weer gevonden hebt en boeiend vindt om weer te volgen. Dat waarderen we ontzettend. En jouw reacties blijven van harte welkom.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! Wat fijn om te lezen, al moet ik heel eerlijk bekennen… zo uniek lijken de tips ons niet, terwijl je niet de enige bent die er enthousiast op reageert. Dat hadden we niet verwacht. Dus dankjewel!

 2. Marieke schreef:

  Jaaa tags zijn leuk! Heb er al een tijdje geen meer ingevuld, dus ga deze ook maar eens inplannen. Thanx!

  Ik vind het zo leuk dat jullie terug zijn, echt weer meiden die gewoon bloggen om het bloggen, omdat ze het schrijven en contact met lezers zo leuk vinden. Zonder thema, gewoon alles wat in ze opkomt. Dat vind ik de leukste blogs, maar daar zijn er niet zo héél veel meer van!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel Marieke. Nu je het zegt.. er zijn inderdaad veel thema’s blogs vergeten met ‘vroeger’. Het was me niet eens eerder opgevallen, maar nu je het dus zo zegt. Het klopt wel helemaal. We schrijven inderdaad omdat we het leuk vinden én omdat we het contact weer super leuk vinden. Maar we hebben inderdaad niet een kenmerkend thema voor onze blog. Jij bent er ook zo één. Gewoon bloggen over wat je wil. En inderdaad… die zijn ergens toch ook hartstikke leuk!

  • Sheila schreef:

   Haha… ja, inderdaad. Ik heb hem eerst ingevuld namens mezelf en ons samen. Daarna heeft Puck hem aangevuld. En dan zeg ik bewust aangevuld, want ze heeft eigenlijk niet eens iets moeten aanpassen aan het ‘samen’ gedeelte. Toch leuk dat je zo een bevestiging onderling hebt dat we op dezelfde pagina zitten. Is wel handig al je samen blogt, maar toch. Het is een leuke bevestiging. Vooral ook omdat we wel goede vriendinnen zijn, maar niet de deur bij elkaar plat (kunnen) lopen. Dat gebeurt nou eenmaal niet zo snel als de één in Arnhem woont en de ander in Eindhoven en je andere in Eindhoven.

 3. Billy schreef:

  jullie hebben wel een gevarieerd blog, en dat maakt dat ik ook niet op alles reageer.
  Ik heb meer een persoonlijk blog, maakt het niet altijd even boeiend, dat weet ik.

  • Sheila schreef:

   Weet je, het ik juist leuk dat je dan niet op alles reageert. Dan weten we ook dat je niet reageert om te reageren, maar omdat iets je echt boeit :).

   Een persoonlijke blog is toch juist leuk? Dan blog je voor jezelf, zonder dat je rekening houdt of de lezer het leuk vindt. Het is voor jou boeiend. En dat hoeft ook niet. Met persoonlijke blogs geldt voor mij ook dat ik niet overal op reageer, omdat de één mij minder aanspreekt dan het andere. En dat is toch ook prima 🙂

 4. Marjolein schreef:

  Wauw, wat leuk dat jullie me noemen! En dat terwijl ik nog maar zo kort online ben! 🙂

  Leuk ook om verder te lezen hoe jullie tegen het bloggen aankijken en elk, met toch eigen voorkeuren, tot zoiets leuks gezamenlijks komen! Zowel qua tag hier, maar vooral als geheel op jullie site. Lees het altijd met plezier!

  • Sheila schreef:

   Je verdient de taq, want je schrijft zo leuk! En je omschrijft erg leuk hoe je ons ziet als bloggers. Want we hebben inderdaad sterk onze eigen voorkeuren, maar toch vormt het samen wel een geheel. Althans dat denken en hopen we. Dat dat ook zo blijkt is fijn om te lezen.

  • Puck schreef:

   Wat een eer Lonneke! Ik weet dat je veel tags krijgt, dus was wel een beetje bang dat je het niet zo op prijs zou stellen dat je genoemd was. Maar aangezien jij al zo lang een gezamenlijke deler voor Sheila en mij bent (we volgden jou beide, voor we elkaar kenden) hoorde jij er voor ons echt bij…

  • Sheila schreef:

   Het is inderdaad een leuke tag! En leuk dat je er iets uithaalt. Weet je, het leest zo veel rustiger en fijner. Vooral als het een lange tekst is zonder plaatjes er tussen. Het voordeel van tussenkopjes is ook dat lezers kunnen ‘scannen’ waar het nou echt over gaat en zo kan je het nog meer pakkender maken :).

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Dit is een erg leuke tag vind ik telkens weer. Het is altijd interessant om te lezen hoe andere bloggers het beleven allemaal.

  Jammer dat die ene blog alleen op Facebook is. Ik merk dat ik dan niet eens ga kijken… Terwijl het wel leuk klonk.

  • Puck schreef:

   Het is jammer dat je niet eens gaat kijken. Maar… er is hoop, aangezien ze nu ook blogger is bij mama online! Wie weet komt ze straks nog in het “echte” blog circuit terecht.
   Maar ze heeft al ruim 1.000 volgers op facebook, dus ze doet IETS goed.

 6. Maai schreef:

  Het, deze tag heb ik al een tijdje niet voorbij zien komen, leuk. Wat super leuk dat jullie elkaar via het bloggen hebben ontmoet en nu samen bloggen 🙂 liefs

  • Sheila schreef:

   Dat vinden wij ook :). En niet alleen het samen bloggen, maar ook de reizen die we samen hebben gemaakt. Of het moederschap kunnen delen. Zo bijzonder dat dat gestart is met bloggen 🙂

 7. Veronique schreef:

  Wat leuk en lief dat jullie me vernoemen. Ik lees jullie met zoveel plezier. Interessant omdat jullie over verschillende onderwerpen bloggen. Ook lees je meteen wie het stukje heeft geschreven. Jullie boeien me beide. Ga zo door meiden!

  • Sheila schreef:

   We vinden het super dat je onze blog volgt (en IG)!! En wat super om te lezen dat je onze schrijfstijl (of misschien zijn het de verhalen) ook direct herkent! Daar hadden we zelf nog niet eens aan gedacht. Fijn dat beide stijlen je kunnen boeien. We hopen dat je nog lang langs komt wippen.

   • Veronique schreef:

    Ik blijf zeker langs komen en jullie ook volgen op IG. Vindt stiekem de foto’s van OZ het leukste ??

    Zodra ik een paar zinnen heb gelezen weet ik al wie het schrijft. Niet om op te scheppen maar wil gewoon zeggen dat jullie beide jullie manier hebben en natuurlijk uniek zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *