De favorieten van mijn peuter

Ik heb twee heerlijke kinderen. Als iemand mij dus vraagt hoe dat nou gaat, het opvoeden van twee kids, is mijn antwoord ‘Nou, appeltje eitje, eigenlijk.’ Ik voelde me er eerder een beetje schuldig over om dat zo te benoemen, wetende dat de ervaringen meestal anders zijn.  Maar sinds ik dat hier van me heb afgeschreven, kan ik er steeds beter mee om gaan.

Maar goed, ik heb twee heerlijke kinderen. En vandaag is mijn oudste jarig. 3 jaar alweer!! Ik kan nog niet helemaal bevatten hoe snel de tijd voorbij is gegaan. En hoe mooi ik het moederschap vind. Maar ook hoe makkelijk het me afgaat, mede dankzij mijn geweldige zoon. Een mooi moment om zijn favorieten en andere noemenswaardige dingen vast te leggen. Omdat de tijd dus vliegt en ik over 5 jaar deze details vast vergeten ben…


Zijn favorieten

Dier Dinosaurus, tijger en leeuw
Spelletje Verstoppertje (hij verstopt zich, wij zoeken)
Speelgoed Zijn Cars auto’s uit Disney, play-doh, zijn trein
Knuffel De witte konijn van de Hema
Held Spiderman, Stormtrooper
Boek 1000 animals (Jessica Greenwell)
Film The Lion King (behalve de donkere scènes, die spoelen we door)
Tekenfilm serie Word Party
Feestje Zijn verjaardag, Sinterklaas en kerst
Activiteit Buiten spelen
Eten Pasta en pannenkoeken
Tussendoortje Druifjes, rozijntjes en appel
Lunch Cracker of beschuit met ham en kaas of hummus
Drankje Appel- en perensap, warme chocolademelk
Logeerpartij Bij oom Zef
Vriendje/vriendinnetje Eva en op de opvang is dat Bram

Zijn beste avonturen

Uitstapje Landerij de Park, Monkey Town
Dierentuin Burgers’ Zoo, Audubon Zoo (New Orleans), Pairi Daiza (België)
Attractiepark Irrland (Duitsland), Efteling, Walt Disney World, Disney Land Parijs
Reis Een road trip door de VS en backpacken in Thailand

Op de drijvende markt in Bangkok, Thailand

Zijn woordenschat

Favoriete uitspraak Nog een beetje (spelen, eten, Netflix kijken, koekje, boekje lezen, etc)
Welke dieren benoemt hij Naast de standaard huis- en boerderij dieren, kent hij o.a. ook nog: tiger, zeekoe/manatee, neushoorn/rhino, leeuw/lion, cheetah, tapir, guinea pig, vleermuis/bat, hippo, dragonfly, koala, naked molerat, vlinder, panter, bison, slak, orca, zeeleeuw, peacock, meerkat, owl, Nemo & Dory, Pumba & Timon, hammerhead shark
Leukste zelf verzonnen woord Dinosaurus Rex
Moeilijk uit te spreken Hij heeft moeite met de letter Z aan het begin van een woord.

Zijn persoonlijkheid

Beste eigenschap Hij is erg zelfverzekerd en heeft lef. Ook is hij erg spontaan en makkelijk in de omgang. Hij loopt met gemak op vreemden af om hen iets te laten zien of te vertellen. Hij voelt zich snel op zijn gemak, ook al zet je hem in een groep vol onbekende kinderen (en zelfs volwassenen). Hij heeft nooit tijd nodig om te wennen. Daarnaast is hij ook erg sociaal. Hij deelt zijn snoepjes met anderen (behalve als hij het écht lekker vindt).
Grote broer Hij neemt zijn rol als grote broer erg serieus. Hij kust zijn zusje goedemorgen en welterusten. Ook wil hij graag naast zijn zusje zitten/liggen als we eten of samen op de grond spelen. Hij is erg beschermend en wordt boos als andere kindjes met haar speelgoed spelen.

Later

Sport Ik zie hem aan parkour / free running doen. Het is bizar wat hij nu namelijk al kan. Ook al is hij nog maar zo jong, hij klimt sneller een touwrek omhoog dan een kind van 5. Ook loopt hij met gemak over een muurtje, zonder ooit maar te vallen. Of balanceert hij op het randje van een stoel. Hij is ontzettend behendig, maar weet ook duidelijk zijn eigen grenzen.
Baan Mijn zoontje is een echte entertainer. Ik zie hem dus wel in die branche te werk gaan. Of hij wordt dierenverzorger. Hij kent nu al zoveel dieren bij de naam en geniet er van om naar een dierentuin te gaan.
Liefde Ik zie hem stiekem  natuurlijk oud worden met zijn beste vriendinnetje Eva. Die twee zijn onafscheidelijk. Als we er samen op uit gaan, lopen ze altijd hand in hand. Maar gezien zijn lange wimpers, grote ogen en 2 kuiltjes in de wangen, denk ik niet dat hij om vriendinnetjes verlegen zal zitten.

Heel eerlijk, dit is voornamelijk voor mezelf leuk om later terug te lezen. Maar misschien herken jij jouw peuter er ook in en dat hoor ik natuurlijk graag.

Comments

comments

14 gedachten over “De favorieten van mijn peuter

 1. Yvonne schreef:

  Ein-de-lijk kwam ik weer eens gezellig bijlezen op je blog.. dit was de laatste die ik las. Wat leuk dat je dit hebt opgeschreven, dit vergeet je inderdaad en over 5 jaar is het vast super om na te lezen en te zien hoe ’t veranderd is. Hopelijk hebben jullie samen een gezellige dag gehad! Nogmaals van harte gefeliciteerd!!

 2. Ineke schreef:

  Wat een leuk lijstje!! Ik herken zeker mijn peuter erin. Een kleine jongen die overal op en over klautert, zot is van dino’s; leeuwen;.. En die het liefst speelt met zijn cars auto’s

 3. Saskia schreef:

  Gefeliciteerd ! 3 jaar alweer, wat een mooie leeftijd.
  En wat een super tof lijstje, leuk om inderdaad jaarlijks te doen om te kijken wat er veranderd en als fijne terugblik op het jaar<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *