De leukste zoektermen op mijn blog

Ik houd me weinig bezig met de statistieken van mijn blog. Ik bedoel, de tijd die spendeer aan mijn blog vul ik liever met het schrijven van artikelen en het bezoeken van medebloggers. Als je me dus vraagt hoeveel nieuwe bezoekers ik heb gekregen het afgelopen half jaar, moet ik je dat schuldig blijven. Ik kijk er nooit naar. Maar één ding vind ik wel fascinerend. Met welke zoektermen men op mijn blog is gekomen.

Vandaag deel ik de leukste en meest bijzondere met jullie. Het leek me namelijk een prima idee om voor een mooie herfstdag als vandaag jullie weer eens van ‘oud’ leesvoer te voorzien.

Zoekopdrachten

Toestemming krijgen om vreemd te gaan
Via de 8e regel op google kom je uit op dit artikel. Een artikel met de vraag of jij ook toestemming moet vragen aan je partner. Het staat helemaal los van de zoek opdracht overigens. Overigens, als je al toestemming krijgt, heet het toch geen vreemd gaan meer?

Kinderloos en 40+
Als je hier op zoekt op google brengt de 7e regel je naar mijn artikel over het kinderloos zijn. Sowieso ontvang ik regelmatig bezoekers op mijn blog die gezocht hebben op een vergelijkbare zoekterm (zoals blij kindervrij). Mooi om te zien. Ik ben nog steeds erg trots op dit artikel en dat het zo veel gedeeld is op Facebook.

Kan ik een zeemeermin worden?
Als je dit intoetst op google sta ik op nummer 2 (wow) met mijn interview met een zeemeermin. Alhoewel dit interview van februari 2016 is, krijg ik nog steeds wekelijks veel nieuwe bezoekers dankzij deze of een vergelijkbare zoekterm. “Help ik ben een zeemeermin” en “Oh was ik maar een zeemeermin, van boven mens van onder vin” vind ik overigens de leukste zoektermen waarbij iemand op dit artikel is gekomen. Marijke heeft in de tussentijd namelijk niet stil gezeten en een heuse meerminschool geopend. Dat zij populairder en bekender wordt, is dan ook goed nieuws voor mijn blog!

Ik schaam me naast hem
Google met deze tekst en via de 5e hit je komt hier. Een leuk artikel over een topic waar ik me erg over verbaasde. Maar blijkbaar bestaan er meer mensen die zich schamen voor hun partner, gezien de zoek opdracht.

Wilde gewon ervaren hoe het is om zonder onderbroek te lopen
Ok, deze kan ik oprecht niet plaatsen, ondanks dat ik de zoekopdracht letterlijk over heb genomen. Ik snap totaal niet hoe iemand met deze zoekterm op mijn blog terecht komt. Na 4 pagina’s door klikken op google heb ik het ook opgegeven. Overigens snap ik heel goed dat je wil ervaren hoe het is om zonder onderbroek rond te lopen.  Maar ik denk dat het meer een kwestie is van ‘doen’, dan op google zoeken.

Ik ontdekte de piercings van mijn dochter verhaal
Euh… ok?Ik ben nu zelf ook wel erg benieuwd naar dat verhaal!

Wat als je verliefd wordt en je hebt al een partner?
Het kan natuurlijk niet anders dat je dan op dit artikel uitkomt. Met deze zoek opdracht zie je mijn blog terug op een 2e plaats op google (en dat vind ik erg hoog). Maar dit artikel wordt vaker gevonden. Regelmatig lees ik zoektermen die hier aan gekoppeld zijn. Al kan ik de link met de zoekterm ‘verliefd op vrachtwagenchauffeuse’ niet helemaal plaatsen.

Wat als mensen er op uit zijn om je huwelijk te kapot te maken?
Hier heb ik nou niet bepaald ervaring mee. Zodra dat wel het geval is, zal ik er zeker een blog over schrijven… uiteraard.

Smoorverliefd op collega, maar het is wederzijds
Ook hiermee kom je natuurlijk uit bij mijn meest gelezen artikel. Ik vind alleen het woord ‘maar’ erg verwarrend in deze zoekopdracht. Maar goed, dat kan aan mij liggen.

En jij?

Ik ben nu natuurlijk ontzettend benieuwd naar de zoektermen waarmee men op jullie blog is gekomen. Deel ze in de reacties!

 

Comments

comments

35 gedachten over “De leukste zoektermen op mijn blog

 1. Gera schreef:

  Wat grappig om te lezen, ik ben ook wel benieuwd geworden naar die piercings haha!

  Ik word goed gevonden op de term KOPP-kind (kind van ouder met psychische problemen) en Indisch stoofpotje!

 2. Paul schreef:

  Goede vraag, dat moet ik eens gaan uitzoeken. Ik heb eigenlijk geen idee met wat voor termen mensen op mijn site terecht komen. Daar zit vast een stukje in!

 3. Maaike schreef:

  Wat grappig om te lezen! Ik ben ook niet zo van de statistieken, en weet eigenlijk ook niet hoe je moet zien welke zoektermen er gebruikt worden. Google analytics verder uitzoeken staat hoog op mijn lijst!

  • Sheila schreef:

   bij ‘beste zoekopdrachten’. Daar vind je ze. Het merendeel van de bloggers zijn er wel fanatiek mee bezig. Die weten bijvoorbeeld precies wat het aantal unieke bezoekers is per maand. Ik? Geen idee. Ik houd me daar niet zo mee bezig. Ik wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn achter de laptop aan bloggen. Dus spendeer die tijd liever aan echt bloggen en het bezoeken van andere blogs 🙂

 4. Josine schreef:

  Haha geweldig! Ik moet dat ook eens doen (ehhh leg eens uit Haha). De meest rare dingen zoeken mensen op hè?
  Als ik Google dan is het op ‘beinffab..’ en dan kom je in beeld 🙂

 5. Irene schreef:

  Wat grappig dat je dit deelt. Ik kijk soms ook naar de zoektermen, maar bij mij staan er niet zulke interessante tussen. Maar die over die onderbroek is inderdaad vreemd. Misschien zat die persoon toch op pagina 10 van Google.

 6. Jana schreef:

  Haha, wat grappig om te lezen! Ik wist niet eens dat het mogelijkheid was om een overzicht te krijgen van alle zoektermen. Blijkbaar vinden heel wat mensen met grote levensvragen de weg naar je blog 😉

  • Sheila schreef:

   Vind het zeker mooi om te lezen dat mensen hier ook veel komen via hun zoektocht naar maatschappelijke/persoonlijke kwesties. Maar de zeemeermin doet het ook erg goed 🙂

  • Sheila schreef:

   Oh, je zou het moeten vinden onder ‘beste zoekopdrachten’. Ik ben zo benieuwd!! Jouw blog loopt ook wel uit één qua onderwerpen. Dus wie weet hoe men op jouw blog is gekomen 🙂

 7. Jeanine schreef:

  Ik was zo nieuwsgierig naar jouw lijstje van zoektermen. Ik had deze blog even gemist. Haha ik heb zo hard moeten lachen om ”kan ik een zeemeermin worden?” dit zijn altijd zulke leuke posts.

  • Sheila schreef:

   Thanks! Ik vind dit ook geweldig om te lezen bij andere bloggers. Ik kan dan echt werkelijk in een deuk liggen. Dus voel je vrij om eens over jouw zoekopdrachten te bloggen. Ben zo benieuwd!

 8. Martha schreef:

  Woooooaaaaa ik wist helemaal niet dat dat Kon!!!!!!!!!! Briljant!!!!!!! Mensen zijn bij mij terecht gekomen met de vraag: speedgebruikster herkennen, Hahaha echt mooi!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *