Dé Liebster Award

De Liebster Award is geen onbekende in de blogwereld. De award is ontstaan in 2011 door een Duitse (obviously), maar is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. Met een Liebster Award wordt door andere bloggers kenbaar gemaakt dat jouw blog wordt gewaardeerd en je krijgt de kans om hen in de schijnwerpers te zetten.

En zo kwam eind 2017 de eer aan mij toe. Ik ontving de nominatie voor de Liebster Award niet één keer, maar zelfs drie keer.

Natuurlijk neem ik de nominatie graag en dankbaar in ontvangst. Ik weet hoe ik zelf denk over mijn eigen blog, maar gewaardeerd worden door anderen is een gewoon de kers op de taart. Dat betekent dat ik antwoord geef op de vragen die deze meiden voor me hebben bedacht én de award doorgeef met nieuwe vragen aan bloggers die ik graag nomineer. In Australië wordt aan het einde van het jaar de Liebster Award zelfs toegekend en kan je prijzen winnen. Volgens mij bestaat dat niet hier, maar dat maakt de pret er niet minder om.

Dankjewel lieve Saskia, Maaike en Evelyne voor mijn nominatie!

Sas stelde de volgende vragen

Van welk liedje word jij gelijk vrolijk?
– My Favorite Things – Julie Andrews (uit The Sound of Music)
– Soak Up The Sun – Cheryl Crow
– Someday I’ll Be Saturday Night – Bon Jovi
– All I Wanna Do – Cheryl Crow
– Together Again – Janet Jackson

Is er iets dat je graag zou willen doen, maar niet zo goed durft?
Als ik iets graag wil doen, ga ik er voor. Of het nou ontslag nemen is, om te gaan reizen of kiezen voor een relatie die niet standaard is in de maatschappij. Als ik het uiteindelijk niet doe, omdat ik het niet zou durven, betekent dat dus dat ik het niet graag genoeg wil. Vervolgens is het niet meer iets wat ik graag zou willen doen. Dus het komt er op neer: nee, er is niets wat ik graag zou willen doen, maar niet durf.

Wat is jouw mooiste moment uit 2017 en wat denk je dat het mooiste uit 2018 zal zijn? 
Dat is makkelijk. De geboorte van mijn dochter was het mooiste wat er gebeurde in 2017. Een zwangerschap en geboorte is 1000 keer bijzonderder dan dat ik me ooit had voorgesteld (zelfs als het een tweede keer is). Wat betreft 2018 is dat ook niet moeilijk. Dat zal ongetwijfeld onze backpack reis van 3 maanden door Nieuw Zeeland zijn! Ik kan niet wachten tot we vertrekken.

Op wie van je ouders lijk je het meeste en waarom?
Het makkelijk contact leggen met vreemden heb ik van mijn vader. Het pittige, de redzaamheid en voor jezelf opkomen, heb ik van mijn moeder. Ik lijk niet meer op de één dan de ander.

Welke 5 dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?
Een dagboek, een pen, een postduif, een sarong (multi inzetbaar, die gaat ook altijd mee in mijn backpack) en een Instax camera (met een giga voorraad aan films).

Maaike bedacht deze mooie vragen

Welk blogartikel zou je graag nog eens willen herschrijven?
Er is geen artikel dat ik al eerder heb geplaatst wat ik wil herschrijven. Een artikel schrijven is ook een moment opname en geeft iets waar van de tijdsgeest van toen. Dus ik koester ze. De artikelen die ik wellicht nog ga herschrijven zijn reisverslagen van mijn eerste blog. Ik heb al veel gereisd, maar dat komt misschien niet tot uiting op Be Ineffable. Ik kreeg altijd leuke reacties op mijn verslagen. Het is eigenlijk zonde om ze niet nogmaals te delen. Als ik ze nogmaals deel, moeten ze wel herschreven worden voor een up to date versie.

Wat was je mooiste reis en waarom?
Ik noem als eerste de reis om de wereld van 6 maanden met manlief. Niet omdat mijn andere reizen niet fantastisch waren, maar omdat ik natuurlijk langer weg was en zo meer aaneengeschakelde avonturen beleefde. Het was een fantastische reis om ontelbare redenen! Backpacken maakt me gewoon intens gelukkig. Dus dat ik het 6 maanden kon doen, was geweldig. Op de 2e plaats staat mijn reis naar Australië van 3 maanden. Ik was met een vriendin en tegelijkertijd ook alleen. Dat was een hele andere manier van reizen dan toen ik samen met mijn man ging. Ik had het nooit willen missen. En ik weet zeker dat de volgende reis naar Nieuw Zeeland ook een mooie plek gaat innemen.

Zou je graag willen verhuizen?
Ik hoef niet persé te verhuizen. Ik zou wel een grotere woonkamer en grotere tuin hebben, nu we 2 kinderen hebben. Maar het is geen must. Áls ik zou verhuizen, zou ik naar Londen of Sydney gaan. Daar voel ik me thuis.

Wat is één van je talenten?
Dat ik accentloos Engels kan spreken, waardoor mensen (zelfs Britten) vaak denken dat ik een Britse ben. Al ga ik over in Australisch als ik in Australië ben. Ik vind dit wel één van de leukste en nuttigste talenten die ik heb.

Wat was het indrukwekkendste concert dat je hebt bezocht?
Ik vind Bon Jovi geweldig en heb diverse concerten van ze bezocht. Maar het indrukwekkendste vond ik één in het Goffert Park in Nijmegen. Buiten locaties zijn het best, bij dat soort concerten. Op een gegeven moment ging de zon onder en de camera stand veranderde, het publiek filmende. Zo zag je een mensenmassa op beeld met die ondergaande zon er achter. Het was zo machtig mooi. Naast het feit dat Jon Bon Jovi één van de weinige artiesten is die zo zuiver kan zingen live, dat het net lijkt alsof je nog in een studio zit, maakte dit beeld het af. Ik krijg er nog steeds kippenvel van, zo prachtig was het. Ook ben ik blij dat ik Linkin Park live heb mogen aanschouwen. Want in die hoedanigheid kan niemand het meer meemaken, helaas.  

Evelyne wil graag het volgende van me weten

Wat is je grootste passie?
Dat lijkt me geen verrassing: backpacken. Ik ben het gelukkigst als ik met mijn rugzak over de wereld reis, zonder iets te plannen. Ik boek een ticket en vertrek. Gewoon per dag kijken wat me gebracht wordt, waar ik eindig en wie ik ontmoet tussenin. Zelfs nu ik moeder ben, houdt het backpacken niet op.

Op welke plaats blog je het liefst?
Gewoon thuis. Daar staat mijn laptop en heb ik alles bij de hand.

Kijk je liever series of films?
Allebei. Maar in de praktijk kijk ik vaker series, omdat die natuurlijk korter zijn en ik ze sneller tussendoor kan zien. Voor een film moet je toch echt gaan zitten.

Wat is je favoriete maaltijd van de dag en wat eet je dan?
Wat dat betreft ben ik een echte Indo. Ik houd van eten en doe dat graag de hele dag door. Mijn minst favoriete is het ontbijt. Puur omdat ik meer tijd maak om uitgebreid te lunchen of te koken en te dineren. Ik eet (dat is weer het Nederlandse in mij) het liefst vers brood voor het ontbijt en de lunch. Voor het diner Indonesisch of Italiaans.

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
Het was een fantastisch jaar met een aaneenschakeling van mooie en fijne momenten. Ik schreef er hier al uitgebreid over, mocht je er meer over willen weten.

Wie nomineer ik

Kijk bij Evelyne of Maaike voor de regels van deze nominatie. En dan nu, de medebloggers die ik graag nomineer! Blogs die de waardering verdienen, omdat ik blij zijn dat ze er zijn. Ooit al eens genomineerd voor een Liebster Award? Zie het als mijn waardering naar jou toe. Want dat is het namelijk. En anders kan je altijd nog doen wat Sas hier deed of de award compleet negeren 🙂

 • Martha in Wonderland, omdat Martha altijd met veel humor en (harde) eerlijkheid over haar ADHD schrijft. Ze blogt niet regelmatig, dus ik hoop hiermee weer te zorgen voor wat inspiratie. Gezien haar blogs me altijd laten lachen en me uitnodigen tot sarcastische/scherpe/maffe reacties (die ze kan hebben ook). Martha rocks.
 • Kreanimo, omdat Ilse divers blogt.  Maar me vooral raakt met haar persoonlijke verhalen, met name over de zoektocht om haar zoon te helpen die hoog begaafd blijkt te zijn. Daarbij heb ik er veel respect voor dat ze alles toch maar ‘even’ doet als moeder van 3, terwijl haar man regelmatig voor lange tijd in het buitenland is voor werk.
 • A pinch of Jo, omdat Johanne lekker zichzelf is zonder veel poespas. Zo schrijft ze ook en daar houd ik van.
 • Shirley Digital, omdat Shirley leuke reis gerelateerde onderwerpen aanhaalt en dat afwisselt met persoonlijke blogs. Een fije mix.
 • Mamamaai, omdat Maya ook moeder is. Net zoals ik heel veel andere dingen heeft te doen en blogt daarom zonder regelmaat over haar persoonlijke leven en het moederschap op een down to earth manier. Ik word daar blij van.

Mijn vragen aan de genomineerden

 • Welke eigenschap/talent zou je willen beheersen, waarvan je denkt dat het een toevoeging zou zijn aan je persoonlijke ontwikkeling?
 • Wat is het meest avontuurlijkste wat je hebt gedaan?
 • Welke gemaakte keuze in je leven is anders gelopen dan je in de eerste instantie hoopte, maar waar je wel van hebt geleerd?
 • Als je gevoelens zou krijgen voor een ander, zou je je partner daar van op de hoogte stellen? Waarom wel/niet?
 • Waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen?

Bedankt voor de nominatie en voor de genomineerden: succes!

En jij?
Ik vind het altijd leuk om meer van jou te weten te komen, ook al ben je niet genomineerd. Voel je dus vrij om een vraag (of alle 5) te beantwoorden in de reacties! Ik ben benieuwd!

 

Comments

comments

29 gedachten over “Dé Liebster Award

 1. Shirley schreef:

  Leuk om je op deze manier weer iets beter te leren kennen. Bedankt voor je nominatie en je lieve woorden. Ik sla je vragen alvast op in mijn concepten, dan komt er vast een mooi moment om ze te beantwoorden.

 2. martha schreef:

  Ah sheila, ik blijf je echt een super leuk mens vinden!!! Je hebt me wel overtuigd, ik moet ECHT nog eens een keer een blog gaan posten!!! Maar dan ook ECHT! Anders is mijn blog dalijk prehistorisch en ligt er zo’n laag stof op dat ik hem zelf niet eens meer terug kan vinden.
  Maar even terugkomen op jouw antwoorden. DRIE MAANDEN WEG VAN HUIS??!?! HOE DAN?!?!?! Nee maar dan echt he! HOE-DAN?! en dan new zeeland of australie ofzo, HOE DAN?! Dat is langer auto rijden dan twee uur.

  • Sheila schreef:

   Jaaaaaaaaaaaaaahhh, het is me gelukt (doe een rondedansje). Martha gaat een blog plaatsen. Mijn hoogtepunt van de dag, hè. Dat snap je.

   En ik kan niet wachten om dus 3 maanden van huis te gaan. 6 was zelfs beter, maar goed, met een hypotheek en dan een langere periode van geen inkomen (behalve bij mij, want ik zou zelfs 6 maanden betaald verlof kunnen regelen), was dat voor nu toch iets te lang. Plus, dan komt school weer om de hoek kijken. Want mijn zoontje is dan nog niet leerplichtig, hij moet toch wel een keer naar school op die leeftijd. Al gaat dat me wel een nieuwe hobby opleveren: vind de mazen van de wet om toch lang te reizen, terwijl je kind leerplichtig is.

  • Sheila schreef:

   Je moet er natuurlijk ook iets voor doen, hè. Ik dacht eerst aan: wat is je lievelingskleur, je schoenmaat, de titel van je favoriete kinderboek, de naam van je huisdier en de meisjesnaam van je moeder. Maar toen dacht ik, is dat niet een probleem met de privacy wet? Want zo kan ik vast je wachtwoorden achterhalen van heel veel dingen online. Dus voor je eigen veiligheid bedacht ik nieuwe vragen waar niemand wat aan heeft.
   You’re welcome 🙂

 3. Mrs. T. schreef:

  Welke eigenschap zou je willen beheersen, waarvan je denkt dat het een toevoeging zou zijn aan je persoonlijke ontwikkeling? Uh … denk, denk, denk.

  Wat is het meest avontuurlijkste wat je hebt gedaan? Uh??? Oeps, ik ben denk ik niet zo avontuurlijk. Of mountainbiken in de Ardennen moet avontuurlijk genoeg zijn? Dat was het voor mij in ieder geval wel.

  Welke gemaakte keuze in je leven is anders gelopen dan je in de eerste instantie hoopte, maar waar je wel van hebt geleerd? Mijn eerste huwelijk en de scheiding die daarop volgde.

  Als je gevoelens zou krijgen voor een ander, zou je je partner daar van op de hoogte stellen? Waarom wel/niet? Zeker. Dat is me dus overkomen in mijn eerste huwelijk en ik heb het toen ook eerlijk aan mijn toenmalige echtgenoot gemeld. Heb er verder ook niets mee gedaan. Totdat we uit elkaar waren. 😉

  Waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen? Dat ik ooit ontslagen zou worden. En dat ik altijd lichamelijke pijn zou hebben.

  • Sheila schreef:

   Oh wat leuk!!

   De eerste is wel een pittige, hè. Misschien moet ik er talent aan toevoegen. Maakt het net wat makkelijker. Ja, ga ik doen.

   Daar gaat het om, wat voor jou het avontuurlijkste was. Als dat eens opgesloten was in de lift, so be it 🙂

   Oh, wat een mooi en oprecht antwoord! Mooi om te lezen dat je er van hebt geleerd. Daar geloof ik ook altijd in. Elke relatie die je afsluit (getrouwd of niet), helpt jou om te groeien.

   Zou ik ook altijd verteller. Eerlijkheid duurt het langst. Ook naar jezelf toe.

   Dat zijn mindere dingen. En het kunnen flinke tegenslagen zijn. Heb je er ooit over geblogd? Zou er zeker meer over willen lezen.

   Bedankt voor je leuke reactie!

   • Mrs. T. schreef:

    Yep. Heb ik allemaal over geblogd (in de categorie gedachten). maar staat bijna allemaal achter een wachtwoord. Mocht je willen lezen, mail dan even. Dan mail ik je het wachtwoord.

 4. Maai schreef:

  Oh wouw! Dank je voor de nominatie 🙂 Ik ga eens even heel diep nadenken over deze vragen, leuk! Oh en schenk mij een beetje van jouw talent, je kan wat missen lees ik, heel graag

 5. Mona schreef:

  Wat leuk! En zeker leuk om zo nog wat meer over jou persoonlijk te lezen. Ik weet niet zeker of ik het al ooit heb gezegd, maar ik vind het zo onwijs tof (en wellicht ook knap) dat je gewoon doet wat je wilt. Misschien komt dat bij jou van nature (meen ik in een eerdere blog gelezen te hebben), maar voor mij is dat nog een hele opgave. Het inspireert me enorm! Dank daarvoor!

  • Sheila schreef:

   Oh Mona, wat een schat ben je toch. Dankjewel voor je hele mooie woorden. Dat vind ik echt zo speciaal om te lezen. En ik wil er dan op gaan, maar bedenk me.. nee, stop. Take the compliment. Dus… aaah, dankjewel!!! xx

 6. Michelle schreef:

  Leuk! En gefeliciteerd! Domme ik, ik had je willen nomineren, maar zag bij Maaike dat je al was genomineerd dus vandaar dat ik het niet heb gedaan. Anders had je er 4 gehad 😉 En de antwoorden zijn zo typisch jij (ook al volg ik je nog maar enkele maanden, kan wel zeggen dat je eruit springt qua blogs). Leuke vragen heb je ook bedacht, heel persoonlijk. Ben erg benieuwd wat het antwoord is van de genomineerden.

  • Sheila schreef:

   Nou zeg. Niets domme jij! Ik wilde jou ook nomineren, maar ik heb gewoon bij iedereen in het archief gekeken. En je was al recent genomineerd. Anders had ik het zeker gedaan, omdat ik heel graag jouw blog lees! En dankjewel!! Ik vind het een hele eer dat je mij ook wilde nomineren, zeg. Ik ben ook erg benieuwd naar alle antwoorden. Zoals je wel weet houd ik van persoonlijke dingen. Dus tja.. dan kom je met dit soort vragen 🙂

 7. Maaike schreef:

  Wat ben je lekker populair zeg! Meerdere keren genomineerd! Maar populair is misschien een woord waar je niet veel mee hebt dus ik zeg gewoon dat je die nominaties natuurlijk verdiend hebt doordat je zo’n mooie Blog hebt waar men, waaronder ik, graag komt lezen! Dus bedankt voor de leuke en mooie antwoorden en leuk dat je de Award ook weer door geeft!

  • Sheila schreef:

   Oh, wat grappig! Want ik dacht dus serieus.. ik weet niet of ik mezelf nou populair zou noemen. Maar ik wel dankbaar voor alle volgers. Het zijn er misschien niet veel, maar ik vind het fijn om een ‘harde kern’ te hebben van vaste bezoekers. Dankjewel voor de vragen en de nominatie!

 8. Saskia schreef:

  Tof dat je hem hebt ingevuld, leuke vragen ook allemaal! Ik ga de vragen die jij hebt gesteld hier eens beantwoorden.. leuk!

  Welke eigenschap/talent zou je willen beheersen, waarvan je denkt dat het een toevoeging zou zijn aan je persoonlijke ontwikkeling?
  Oei, gelijk een lastig aangezien ik eigenlijk wel erg blij ben met al mijn eigenschappen/talenten die ik nu al heb ontwikkeld en bezit. Maar ik zou graag wel wat minder een flapuit zijn ^^

  Wat is het meest avontuurlijkste wat je hebt gedaan?
  Avontuurlijk ben ik eigenlijk niet zo. Ik denk mountainbiken in de Ardennen en een lange fietstocht maken, van ruim 15 km in onze nét nieuwe woonplaats waar ik de weg niet kende.

  Welke gemaakte keuze in je leven is anders gelopen dan je in de eerste instantie hoopte, maar waar je wel van hebt geleerd?
  Ik had na mijn baanverlies een baan aangenomen in de kraamzorg (1 dag op kantoor & 1 dag intakes) Ik was daar echt zó ontzettend ongelukkig aangezien dit niet bij mij paste. Ik heb er een hoop van geleerd zoals écht doen wat je leuk vind, een actieve baan (niet eentje waar je alleen maar zit), je passie achterna gaan, zien hoe de wereld echt in elkaar zit (zoals bijv. dat er altijd lievelingetjes van de baas zijn waar je dan niet tussen komt), nooit meer nachtdiensten/weekenddiensten willen draaien en het auto rijden op vreemde plekken in een korte tijd dat ik mijn rijbewijs had.

  Ik rij nu graag auto en zit hierdoor meer op mijn plek dan ooit. Een half jaar een hele harde les geweest met veel gehuil, buikpijn en een machteloos gevoel maar heb er echt veel van geleerd!

  Als je gevoelens zou krijgen voor een ander, zou je je partner daar van op de hoogte stellen? Waarom wel/niet?
  Ik kan het me niet voorstellen dat het gebeurd maar ik zal daar zeker open over praten. Wij hebben het vaak ook over andere als we die aantrekkelijk vinden. Wij zijn wat dat betreft heel erg open tegen elkaar daarover. Soms verbazen mensen zich hierover, maar ik vind het eigenlijk heel normaal een open/eerlijke relatie. Anders zou ik het niet willen hebben 🙂 (ps: vandaag al 10.5 jaar samen<3 dus dan werkt het blijkbaar haha)

  Waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen?
  Ik denk het hele feit dat ik dit jaar 30 ben en meer op mijn plek zit dan ooit. Daar hebben meerdere factoren aan bij gedragen en had nooit gedacht al heel wat op de rit te hebben hoe ik het had willen hebben tegen mijn 30ste.

  Nogmaals, super leuk ingevuld. Echt helemaal zoals ik het al had ingeschat. Op zijn Sheila's<3

  • Sheila schreef:

   Wat leuk dat je de vragen hebt beantwoord, Sas!

   Mooie antwoorden. Mooi om te lezen dat je juist vanuit een baan die je echt niets vond je geluk hebt gevonden. Juist door het inzicht wat je kreeg. Een heel mooi voorbeeld van een negatieve ervaring om te zetten in een leerdoel.

   Jouw laatste antwoord vind ik ook zo mooi en open. Ik word blij van dat soort berichten. Ik lees graag dat mensen op hun plek zitten. Dat lukt namelijk niet iedereen en als je dat bereikt… dat is echt een heel mooi geluk.

 9. sammie schreef:

  Italiaans eten, zo lekker! Dat zou ik prima 5 dagen per week kunnen eten 🙂
  Ik kijk wisselend series en films. Tommy is meer van de films dus we kijken al snel in de avond een filmpje, op Netflix ga ik altijd naar de series.
  Hihi, My Favorite Things, dat is wel echt een oud nummer! Ik vind uit de film Sixteen Going On Seventeen zo leuk 🙂

  • Sheila schreef:

   Hahahaha, waarom verbaasd het me nou niet dat je bijna de hele week Italiaans kan eten? Sixteen Going On Seventeen vind ik ook nog steeds geweldig. Net zoals Edelweiss.

 10. Johanne schreef:

  Meeega late reactie, maar ik wilde nog even zeggen dat ik het superleuk vind dat je me hebt genomineerd. Hoe je m’n blog (en mij) omschrijft is precies hoe ik hoop over te komen ?. Dankjewelll! En mijn blog hierover komt snel online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *