De Travel tag

Zoals jullie weten, houd ik van lijstjes. Dus tags zijn zeker aan mij besteed. Met name als het een reis gerelateerde tag is. Benieuwd naar bijvoorbeeld mijn favoriete reisbestemmingen? Lees dan snel verder.

.

Aan welk land heb je je hart verloren?

Dat zijn er meerdere;
– New Zealand: Niet voor niets gaan we daar dit jaar weer 3 maanden reizen
– Cambodja: De combinatie van de verdrietige geschiedenis (en hoe men daar mee om gaat) en de schitterende tempels: een zeer indrukwekkend land
– Indonesië: Hier liggen mijn roots.  Zelfs na het 7 keer bezocht te hebben, verveelt het niet.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming

Vliegend naar de reisbestemming zelf. Dit omdat ik de laatste 20 jaar eigenlijk alleen maar buiten Europa heb gereisd. Eenmaal op bestemming reis ik graag met het openbaar vervoer (Azië) of met een auto (USA, New Zealand of Australië). Ik probeer zo min mogelijk binnenlandse vluchten te nemen. Je slaat zo de mooiste gebieden én momenten over van een land. Zelfs nu ik met kinderen reis, reizen we nog steeds graag met het openbaar vervoer.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen

Noord Korea. Natuurlijk zal dit een zeer interessant land zijn, maar het gaat helemaal tegen mijn principes in om een dergelijk land te bezoeken. Ik vertik het om mijn geld uit te geven aan een land waar mensenrechten op zo’n grote schaal geschonden worden, waar nog concentratiekampen bestaan met lijfstraffen, waar vrije meningsuiting niet is toegestaan en waar je moet leven volgens het regime van Kim Jong-Un. Mocht je toch als toerist naar Noord Korea gaan, moet dat onder begeleiding van gidsen (die vervolgens weer streng gecontroleerd worden) en zie je alsnog alleen een façade van het land.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Dat zijn er ook meerdere;
– Ta Prohm tempel in Cambodja, nog voordat het afgezet is met hekken zoals nu
– Buddha Park in Laos
– Arches National Park in de VS
– Monument Valley ter paard, in de VS
– Karnak tempel in Egypte
– Great Barrier Reef in Australie
– Daintree Rainforest in Australie
– Franz Josef Glacier, Nieuw Zeeland
– St. Cradle Mountain (eerste foto), Australië

Wat voor type reiziger ben je?

Een backpacker. Al bijna 20 jaar. Het begon erg onwetend (toen had je nog nauwelijks internet om informatie in te winnen van andere ervaren reizigers) en inmiddels ben ik behoorlijk ervaren. Ondanks dat ik nu moeder ben van 2 kleine kinderen en het budget ook groter is, zal ik altijd een backpacker blijven. Nog steeds reis ik zo low budget mogelijk, maak ik zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, slaap ik in hostels of bij mensen thuis en regel ik vrijwel niets van te voren. Ik zou het geen moment anders willen. Ik houd van het avontuurlijke en het onbekende.

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Bhutan. Maar de overheid maakt het toerisme erg lastig. Zo mag je niet ongeorganiseerd door het land reizen en ben je verplicht een toeslag van $250 per dag te betalen. Dit is wel inclusief een officiële opgeleide gids, accommodatie en vervoer. Het verklaart waarom je geen backpackers ziet in Bhutan. Ook voor mij is het geen bestemming die kan veroorloven.

Wie is je favoriete reisgenoot?

Dat is natuurlijk tricky als je een man en vriend hebt Maar met mijn man vorm ik het beste team. We zijn al 15 jaar samen en compleet op elkaar ingespeeld. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het straks in Nieuw Zeeland gaat met zowel man- als vriendlief.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben van het avontuurlijke en het spontane reizen. Dus er wordt heel weinig gepland. Veel dingen beslis ik op het aller laatste moment.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

We gaan dus terug naar Nieuw Zeeland. Maar als volgende reisbestemming lijkt Indonesië of Amerika me wel weer leuk. Ik wil weer graag terug naar Walt Disney World en the Wizarding World of Harry Potter, waar ik hier al eerder over schreef. En het is altijd lekker om rond te dwalen in Ubud.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Ik heb op zoveel plekken heerlijk gegeten:
– een lokaal gerecht (Bó Nè) in een klein lokaal restaurantje in Hua Hin (Vietnam)
– soto langs de weg in Indonesië
– Afrikaans eten in Gambia
– ik geniet ook altijd van een ‘blooming onion’ in Amerika
– lokaal gerecht clam chowder bread bowl in San Francisco

Wat is je favoriete stad?

Mijn ultieme favoriete steden zijn Londen en Sydney. Ik heb deze steden meerdere keren bezocht (met name Londen natuurlijk, waar ik vroeger stage liep) en ik zou er zo kunnen wonen.

Andere steden waar ik ook van houd  of een band mee heb zijn: Ubud (Indonesië), Dresden (Duitsland), Hoi An (Vietnam), Melbourne (Australië), Luang Prabang (Laos) en de Amerikaanse steden San Diego, Las Vegas en Santa Fe.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Mijn paspoort natuurlijk. Het belangrijkste document wat je maar kan bezitten.

Wat is je favoriete werelddeel?

 1. Azië
 2. Oceanië
 3. Noord Amerika (ik reis graag in Amerika, maar zou er nooit willen wonen)

Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

Ik draag een armband met de tekst die precies verklaart wat reizen met me doet:
“We travel nog to escape life, but for life not to escape us”.
Verder wordt mijn drang voor reizen vertaald in ‘Pure Shores’ van All Saints.

Noem je mooiste reismoment

Het mooiste moment zijn alle momenten waar ik in gezelschap was van nieuwe vrienden. Mensen die je eerder die dag had ontmoet en waarvan je wist dat op dat moment een vriendschap voor het leven was ontstaan. Of dit nou een gezellige avond was in een hostel, waarbij we onze maaltijden deelden of ergens onder de sterrenhemel in de woestijn. Bijzonder reisgezelschap maakt je reis compleet.

Wat is je minst leuke reiservaring?

Ik deelde al eerder mijn tegenslagen tijdens mijn reizen. Je vindt ze hier en hier. Al is dit wel de meest nare ervaring #METOO

And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Als je al lang reist, is het bijna onmogelijk om maar één mooie ervaring te noemen. Dus noem ik er meerdere:
Duiken tussen de haaien in de Great Barrier Reef. Het gebeurde tijdens een nachtduik. Vanaf de boot zag ik al een groep van ongeveer 12 tot 15 haaien onder me en ik kon niet wachten om in het water te springen. Het was ongelooflijk indrukwekkend.
– Het wassen en voeren van olifanten in Thailand, samen met mijn man en zoontje.
– Het spotten van een vogelbekdier, want hey… hoe groot is de kans dat je die bijzondere dieren in de vrije natuur ziet!

De tag is bedacht door Sandra (travelbysan).

En jij?
Welk land spreekt jou totaal niet aan en aan welk land heb je juist je hart verloren?

Comments

comments

14 gedachten over “De Travel tag

 1. Maaike schreef:

  Echt een vogelbekdier in het wild gezien? Wat bijzonder. Ik heb ze alleen in de zoo gezien. Ik vond ze wel veel kleiner dan ik me had voorgesteld. Ik heb wel de mierenegel in het wild gezien. Dus toch een van de twee monotremen mogen aanschouwen! Landen waar ik niet perse naar toe zou hoeven zijn onder andere de noord Afrikaanse landen. Ik houd toch wel van een beetje groen.

  • Sheila schreef:

   Het was ook bijzonder. Ik heb ze gespot in Mackay. Je moet vroeg op en stil zijn. Het zijn schuwe dieren, dus alsnog moet je geluk hebben. En er zijn weinig plekken waar je ze succesvol kan spotten. De eerste ochtend zagen we ze niet. De tweede wel. Zo bijzonder! Ik bedoel, hoeveel mensen hebben ze nou in het wild gezien? De mieren egels zag ik ook in het wild. Net zoals wombats in Tasmanië. En kangoeroes. Zo gaaf hoeveel dieren je daar kan zien in het wild.

 2. Daenelia schreef:

  London is leuk om te bezoeken. Maar als het even kan zou ik er niet willen wonen. Ik ben wel erg weg van Italië. Ik zou zo in het noorden van Italië gaan wonen als het kon. Ik ben erg Europa-fan: ik hoef niet zo nodig naar een ander continent. Ik wíl zelfs helemaal niet naar Amerika. Vroeger wel. Maar nu niet meer. Misschien dat dat ook wel weer veranderd: op dit moment wil ik gewoon ‘dicht bij huis’ blijven. En het aller-allerliefst wil ik reizen met onze hond. Maar om mijn gozer daarvan te overtuigen is lastig.
  Mijn droom is toch wel met de trein naar een leuk Italiaans kustplaatsje, met de hond, en dan lekker wandelen, al dan niet langs het strand. Ik heb echter meer kans om met de hond naar Duitsland te gaan: daar zijn ze iets hondvriendelijker.
  … om mijn obsessie met honden te illusteren: In Florence telde ik alle honden die we tegenkwamen. Ik kwam in 8 dagen uit op 124.

  • Sheila schreef:

   Europa is ook een schitterend continent. Het heeft zo veel te bieden, dus dat snap ik zeker. Maar je zou toch met de auto naar Italië kunnen met de hond of heeft het land zelf strenge regels als je met de hond als toerist komt? En honden tellen zou dan weer niet mij bezigheid zijn, haha.

   Wat is de reden dat je niet naar Amerika zou willen? Ik vind het een fascinerend land. Als in ik zou er voor geen goud willen wonen. En er lopen de grootste idioten ter wereld in rond en diverse dingen van de Amerikaanse cultuur spreken me niet aan. Maar het is tegelijkertijd ook een schitterend land qua natuur met geweldige natuurparken. En natuurlijk is niet elke Amerikaan raar, zoals dat niet elke Nederlander gierig is, zoals we bekend staan. Het land is gewoon erg divers en spreekt me daarom aan. En.. ik ben natuurlijk gek op pretparken. Dus dan zit je daar goed.

   • Daenelia schreef:

    We hebben geen auto, en ik heb al eens uitgezocht dat het makkelijker is om met de hond per trein naar Italië te reizen. Het blijft lastig om een hond aan boord te krijgen van een vliegtuig, zelfs zo’n ukkie als wij hebben. Weet je dat je in Engeland dus niet met een hond in bepaalde treinen mag? Of dat hij op de ferry ‘in de auto’ moet blijven, wat dus voor ons geen optie is, want: geen auto. Onze hond kan dus nooit zijn ‘oma’ in Engeland zien…
    Amerika is ongetwijfeld een prachtig land geografisch, dat zie je in westerns, in foto’s, tv series. Maar het is zo oer-conservatief op sommige plekken en het idee dat ik niet weet waar mensen nou wel of niet een wapen kunnen dragen, daar voel ik me dus onveilig bij. Ik ervaar Amerikaanse cultuur als erg onvoorspelbaar op vele vlakken. Ondanks dat ik beter op de hoogte ben van Amerikaanse cultuur dan 80% van de Amerikanen over ‘onze’ Nederlandse cultuur (zie uitspraken ambassadeur VS).
    Ik ben ook gek op pretparken, maar ik weet niet of die heisa op Amerikaanse parken aan mij besteed is. Disney Parijs was nog te doen. Nee, ik zie mezelf niet naar de VS gaan voor de pretparken of de natuur. Daarvoor ben ik in Europa nog niet uitgekeken.
    Maar … ik gun iedereen zijn pleziertjes en ik vind het zeker ook leuk om te horen wat mensen mooi of leuk vinden aan Amerika!

 3. Sammie schreef:

  Hart verloren in Italië, kan niet wachten tot we er weer naar toe kunnen. China is een land wat me helemaal niet aanspreekt, hoe ze ook met dieren omgaan, brrr. Kennis van Tommy heeft er een jaar gewoond en gewerkt en na die verhalen en foto’s wil ik er zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven. Bah.

  • Sheila schreef:

   Ja, jouw liefde voor Italië haal ik altijd uit je artikelen. Leuk vind ik dat. Wat betreft China, dat snap ik zeker. Ondanks dat er dingen zijn die ik graag zou willen zien (zoals de Chinese Muur), zijn er genoeg dingen die me tegen staan. Hoeveel mensenrechten daar geschonden wordt, bijvoorbeeld. En als je al zo met mensen om gaat, laat staan met dieren. Ja, wat dat betreft gebeuren daar verschrikkingen aan de lopende band! Daarom is het ook geen land die op mijn lijstje staat. Behalve dan Hong Kong, omdat dat officieel bij China hoort, maar dat is het enige. Daar ben ik wel geweest.

 4. Melanie schreef:

  Leuke tag. Bij mij staat Indonesië ook hoog om mijn lijstje. En niet alleen omdat hier mijn roots liggen. Londen vind ik ook een geweldige stad. Een van mijn mooiste reis momenten was toch wel op zoek gaan naar zeeschildpadden. Zonder dat ik er erg in had bevond ik me al snorkelend tussen een hele groep. Dat was echt geweldig. Was bij gili meno Indonesië in de buurt. De red beach vlak bij Rinca Indonesië . Een roze strand ver van alles vandaag. Het zand was poederzacht. Of mijn ontmoeting met een Komodo varaan die net een zwijn te pakken had. Toevallig zijn al mijn mooiste herinneringen in Indonesië

  • Sheila schreef:

   Oh oh… ik was gewoon vergeten dat ik heb gedoken naast een schildpad! Dat gebeurde ook in Australië tijdens het duiken. Hij kwam gewoon naast me, dus we zijn er naast gaan duiken/zwemmen. Zo indrukwekkend gewoon. Ik snap heel goed dat vele mooie herinneringen gelinkt zijn aan Indonesië. Het is ook een prachtig land! En tot die tijd doen we het gewoon met de pasar malam in Burgers’ 😉

 5. Saskia schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen. Mooie tag! 🙂

  Zoals je weet heb ik mijn hart aan Engeland verloren en wil er zeker nog eens heen. Maar ook eens naar Ierland en de Canarische eilanden lijkt me wel wat<3

 6. Mona schreef:

  Wat een ontzettend leuk lijstje! Heb je toevallig ook zo’n soort lijst van je reizen binnen Europa? Kan ik wat inspiratie op doen gezien ik het vliegen heel graag over sla 😉

  Die 1e foto is wel echt prachtig, wauw!

 7. Irene schreef:

  Wat een leuke tag! Zwitserland is echt een land waar ik nog een keer naar toe wil. Ik wil dan vooral treinen in Zwitserland(Zwitserland heeft echt indrukwekkende treinritten) en ik wil dan ook minimaal een dag mountainbiken. Mijn ultieme droombestemming is de Noordkaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *