Bijna vakantie: wat zit er op de planning?

De week vakantie in Center Parcs zit er nog maar net op. Maar sinds onze thuiskomst (tot en met vandaag) zijn er zieken in huize Sheila & Co. En dat heeft me natuurlijk druk bezig gehouden. Sinds vandaag heeft manlief zich aan het rijtje zieken toegevoegd. En hopelijk is mijn beginnende keelpijn geen voorbode dat ik ook ziek word, maar dat negeren we gewoon.

Maar…. er zit weer een vakantie aan te komen. Een hele bijzondere. Na dit weekend en 3 dagen werken, heb ik weer 1,5 week vrij. Dat is natuurlijk altijd wel een leuk vooruitzicht. Hopelijk blijft het zonnig en wordt het een heerlijke ‘spring break’ (en wordt iedereen beter). Maar wat het weer ook gaat doen, er gaan genoeg bijzondere dingen gebeuren.

De 1e verjaardag

Om te beginnen wordt vriendlief weer een jaartje ouder. Over de 30, maar nog lang niet bij de 40. Niet dat hij het specifiek viert. Maar we maken er toch altijd een klein feestje van met ons vijven. En dat is een traditie die enkele jaren geleden is begonnen. Dat we onze verjaardagen en kerst in ieder geval altijd even als gezin samen vieren, ook al staat er een feestje gepland met vrienden en familie. Dat klinkt niet persé anders dan anders. Maar in mijn geval betekent dat dus dat ik de verjaardag van vriendlief ook samen vier met mijn man en andersom. En als ik op zo’n moment mijn gezin samen zie, ben ik er rete trots op hoe we dat doen! Nu maar hopen dat hij tegen die tijd weer helemaal beter is. Vriendlief is al een week ziek, waarvan hij 4 dagen vrijwel non stop in bed heeft doorgebracht.

Goed gezelschap vanuit Vegas

Maar dit jaar viert een 6e persoon mee. Het vieren zelf van vriendlief zijn verjaardag kan niet meer zo speciaal worden als vorig jaar (toen mijn vliezen braken). Maar die 6e persoon is dé reden waarom we weer een vakantie opnemen. Onze beste vriend komt over vanuit Las Vegas en blijft een week. De laatste keer dat we hem zagen, was toen J ons (gedeeltelijk) vergezelde tijdens onze road trip door Amerika in 2015. De foto is van onze reis in Amerika in 2013. Het is dus geweldig dat hij een weekje bij ons langs komt. Bijzonder ook, want we zien elkaar nou niet bepaald elk jaar (alhoewel om de 2 à 3 jaar natuurlijk ook een mooi gemiddelde is). En nu komt J langs. Puur om ons te bezoeken, bij te kletsen, dochterlief te leren kennen en om te zien hoe groot zoonlief inmiddels is geworden. Uiteraard zullen we diverse dingen ondernemen. Zoals echte cultuur (en pretpark) liefhebbers beaamt is dat in ieder geval inclusief een dagje Efteling (zoonlief kan niet wachten), het bezoeken van een historische plek en pannenkoeken eten. Afhankelijk van het weer denken we aan een dagje Giethoorn en we willen het schitterende kasteel Eltz bezoeken in Duitsland. Maar wij kijken er voornamelijk naar uit om gewoon een week samen door te brengen. Want hoe leuk het ook is om video te bellen, er gaat niets boven elkaar écht spreken. Daar neem ik dus graag vakantie voor op. Daarbij kijk ik er naar uit om J en zoonlief te horen communiceren in het Engels.

De wereld van Elfia

En dan zal de zaterdag aanbreken, waarop we (traditie getrouw) in Elfia zullen rond dwalen. In kostuum uiteraard, al ben ik er nog niet uit welke. Dit zou normaliter het hoogtepunt zijn van april, maar Elfia moet het dus opboksen tegen meerdere bijzondere momenten. Helaas zullen we dit jaar (voor het eerst). maar één dag Elfia bezoeken. Maar goed, ook dat heeft een bijzondere reden.

Nog een verjaardag

Want die zaterdag wordt dochterlief alweer 1 jaar! En dat vieren we op de zondag. De laatste dag van de vakantie. Dan is dochterlief officieel geen baby meer. Dan is ze één. Heus, één jaar alweer. Het voelt als gisteren toen ik in het ziekenhuis belandde en deze dame op de wereld zette. En de eerste verjaardag van je kind, is wellicht de meest bijzondere.

Fit en gezond

Genoeg bijzondere dingen dus die deze vakantie ons op wachten! Ondertussen is zoonlief weer bijna zichzelf. Na twee weken van ziekjes zijn, koorts, weinig eetlust, een kort lontje en veel slaap nodig hebben. Maar goed, nu ook manlief ziek is geworden, hoop ik alleen maar dat iedereen gezond genoeg is om al die bijzondere momenten ook fit mee te mogen maken.

En jij?
Nederland heeft veel meer te bieden aan diversiteit dan vele buitenlanders ook maar kunnen bedenken. Waar zou jij je bezoek uit het buitenland mee naar toe nemen?

Comments

comments

16 gedachten over “Bijna vakantie: wat zit er op de planning?

 1. Shirley schreef:

  Beterschap voor de zieken! Wat een leuke vooruitzichten in april. Ik zou mij bezoek mee Utrecht in nemen (mijn woonplaats). Ik vond zelf de Zaanse Schans verrassend leuk, maar wel heel toeristisch. Of lekker wandelen in de duinen bij Kennemerland. Ligt natuurlijk ook aan de interesses van het bezoek. Heel veel plezier!

  • Sheila schreef:

   Ik ben nooit in de Zaanse Schans geweest. Het lijkt me zeker mooi en ook zo heerlijk traditioneel Nederlands. Daar ga ik wel eens een bezoekje aan brengen, ook zonder buitenlands bezoek. En het liefst niet in de zomer in het weekend 😉

 2. Daenelia schreef:

  Beterschap aan je kerels en ik hoop dat de griep je overslaat (het is mij tot nu toe ook nog gelukt, ondanks dat mijn gozer al een week of anderhalf loopt te miepenn en hoesten).
  Wij gingen met onze buitenlandse gast op de bonnefooi naar Utrechtr. En dat was best leuk! Je hebt er natuurlijk leuke en unieke winkels, en dat giga-winkelcentrum bij het station. Maar je kunt er ook lekker eten, er zijn prachtige straten en grachten en … spelletjeswinkels. Utrecht is gewoon gezellig, zoals Amsterdam was voor het overspoeld werd met toeristen.

  • Sheila schreef:

   Thanks! Ik hoop dat de griep ook aan jou voorbij gaat!

   Grappig dat je als tweede Utrecht noemt. Ik studeerde er vroeger en Utrecht is zeker een leuke stad. Wat je zegt, minder druk dan Amsterdam. Al gaat hij sowieso Amsterdam aan doen. Die laatste 2 dagen verblijft hij in Amsterdam. En dat zal, voor iemand die in Las Vegas is geboren en daar werkt, hij als een hele rustige stad ervaren 🙂

 3. Jana schreef:

  Dat klinkt nu echt als een bijzondere en leuke vakantieweek! Is het ook voor je vriend de eerste keer dat hij je beste vriend ontmoet? Veel plezier alvast!

  Als mijn buitenlandse vrienden langskomen, wandel ik graag langs oud (Europese) gebouwen, grachten, straatjes en hofjes. Waterfietsen en bootjes varen zijn altijd leuke activiteiten. Ook heb ik wel eens samen de Zaanse Schans bezocht, de Dom beklommen en verschillende kastelen bezocht. In de zomer vind ik het leuk om typische Nederlandse dingen te doen, zoals picknicken in een park.

  Samen fietsen is het enige dat geen succes bleek. Fietsen blijkt toch wel een kunst op zich…

  • Sheila schreef:

   Nee, onze vriend kwam in 2012 (gok ik) al eens voor een weekendje bij ons langs (op doorreis naar een bestemming in Europa) en toen hebben ze elkaar ontmoet. Dat was gezellig.

   Nederland heeft inderdaad zoveel te bieden. Het lijkt me juist leuk om uit de randstad weg te blijven. Eens zien of we Drenthe kunnen bezoeken of Giethoorn (met mooi weer). Of misschien toch Maastricht of Valkenburg. Juist omdat dat plekken zijn die voor Amerikanen vaak helemaal onbekend zijn. Ik wandel sowieso graag door historische steden en hang dan graag zelf de toerist uit in eigen land. Wat dat betreft heeft Nederland ook veel te bieden.

   En dat fietsen, hahaha. Ja, dat geloof ik wel.

 4. Lilian schreef:

  Jeetje wat veel ‘lief’ in één stukje, wat heerlijk! 😉 Wij hebben ook twee (Nederlandse) vrienden in Amerika wonen, maar die komen eigenlijk elk jaar rond de kerst wel in de buurt en dat is ook zo gezellig. De kids praten ook alleen Engels (en Deens en Spaans), dus dan baal ik wel dat Anna geen Engels heeft geleerd… Beterschap voor allen en een hele fijne maand gewenst!

  • Sheila schreef:

   Hahaha… best wel, hè. Grappig dat je Nederlandse vrienden in Amerika hebt waarvan de kinderen dus van alles spreken behalve Nederlands? Ik kan me in ieder geval voorstellen dat je het dan voor Anna jammer vindt dat ze geen Engels kan. Maar in Nederland pik je het uiteindelijk heus wel op. Zelfs alleen al via Netflix.

   En dankjewel!

 5. Roelina schreef:

  Ik hoop idd ook dat iedereen weer fit is, wat vervelend allemaal hè, die zieken allemaal. Hoogtijd voor lente en zomer! Klinkt als mooie vooruitzichten allemaal

  • Sheila schreef:

   Inmiddels kan ik zeggen dat dochterlief er ook nog even achteraan is gegaan qua ziek zijn. Ze is pas per vandaag aan de betere hand. Nog net voor haar 1e verjaardag.

 6. Saskia schreef:

  Beterschap, ik hoop dat iedereen weer wat beter is. Hoop zieken ook bij mij op werk *klopt af* ik fiets er een beetje tussendoor. Leuk artikel dit om te lezen, fijne vooruitzichten! En 1…. GAAT ZE ALWEER 1 WORDEN? Waar blijft de tijd zeg.. Tjeetje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *