Favorieten: 5 favoriete series op Netflix

Ik vind ik het heerlijk om even lekker bank te hangen en Netflix op te zetten.  Ik zal vast niet de enige zijn en daarom deel ik graag wat van mijn favorieten die worden uitgezonden via de Nederlandse én Amerikaanse Netflix.

Geen idee hoe jij legaal Netflix kan bekijken van een hele andere regio? Geen probleem. Ook dat leg ik je uit.

Laat ik eerst beginnen met het noemen van enkele van mijn favoriete series op Netflix, welke absoluut de moeite waard zijn om te volgen (vergezeld door fanart gemaakt door fans). Ik ben nogal kritisch wat series betreft. Ik wil goed acteerwerk zien, een logisch scenario én niet het gevoel hebben dat ik naar een studio zit te kijken. De omgeving waarin geacteerd wordt moet echt zijn, of in ieder geval realistisch. Mijn favorieten zijn zo divers, dat ik weet zeker weet dat er voor ieder wat tussen zit.

Supernatural

Buffy 4ac1522871e355859733a7fbe1c3ce2dthe Vampire Slayer was mijn laatste, ultieme favoriete serie. Jaren vond ik niets wat daaraan kon tippen. Tót.. het moment dat Supernatural kwam in 2005. Op 2006 werd deze uitgezonden in Nederland en ik was meteen verkocht.

De serie gaat over Sam & Dean Winchester die opgroeien tot demonenjagers. In hun Impala reizen ze door heel Amerika om urban myths te onderzoeken en om demonen en alles wat onnatuurlijk is te stoppen.

Waarom kijken?
Wat mij meteen aantrok, is de klik die de acteurs samen hebben. Dat spat van het scherm. De dialogen zijn waanzinnig, de band tussen de acteurs is heerlijk om naar te kijken, de humor is geweldig en de broers zien er aantrekkelijk uit. Daarnaast wordt er goed geacteerd. Dat zie je ook terug in de casting, tot in het acteerwerk van iedereen in een bijrol. Wat me ook aanspreekt is dat elke vrouw die in deze serie speelt, altijd een krachtige en sterke persoonlijkheid heeft.

Wat deze serie ook uniek maakt, is de rol die de auto heeft. Hierdoor speelt de serie zich niet af op één plek. De broers reizen door heel Amerika (alhoewel gefilmd wordt in Canada) en er wordt afwisselend gebruik gemaakt van studio’s en echte locaties. Dit maakt de serie zeer divers. En dan ben ik nog niet eens begonnen over Dean’s playlist; het is zijn dé klassiekers van de rock muziek die je telkens hoort! Maar eigenlijk kan ik 100 redenen noemen waarom je deze serie zou moeten kijken! Ik ben zo’n fan dat mijn zoon vernoemd is naar een karakter uit deze serie (en uit Buffy).

Te zien op?
Seizoen 11 is overigens in Amerika in oktober dit jaar begonnen. Supernatural (tot en met seizoen 10) is te volgen op de Amerikaanse Netflix. Net zoals Buffy overigens. Een trailer van het eerste seizoen vind je hier.

Scandal

7efa980aee93f5191e73eb870328228aScandal draait om de gehaaide, scherpe en getalenteerde Olivia Pope en haar team. Haar werk bestaat uit het beschermen van het publieke imago van de elite in Washington door te zorgen dat schandalen niet aan het licht komen. Hiervoor komt ze ook veel in contact met het Witte Huis, wat niet altijd makkelijk is gezien haar affaire met de president.

Waarom kijken?
Olivia Pope (Kerry Washington) acteert uitmuntend en is niet iemand met wie je ruzie wil krijgen. De serie zit vol met (politieke) intriges, schandalen, verhoudingen, geheimen en zet je vaak op het verkeerde been. En ondanks alle verhoudingen, vind ik het geweldig dat de serie er tegelijkertijd in slaagt om het zo spannend te houden, dat ik op het puntje van mijn stoel zit. Daarnaast vind ik het fantastisch om te zien hoe het privé leven van de president achter de schermen aan toe gaat (of zou kúnnen gaan, het is tenslotte een serie) in het Witte Huis. Olivia is niet iemand met wie je ruzie wilt krijgen!

Te zien op?
De serie wordt uitgezonden op de Amerikaanse Netflix tot en met seizoen 3.

Call the Midwife

debd69f8838924b8b0c7cd716ec47466Deze Britse serie volgt een groepje vroedvrouwen en nonnen in de ’50 en ’60 in Londen. Te zien is in welke omstandigheden deze vroedvrouwen moesten werken,  hoe zwaar de bijna moeders het hadden in die tijd, hoe de regels en opvattingen waren voor verloskundigen, maar ook welke rol de vroedvrouwen hadden in de maatschappij.

Waarom kijken?
De serie is gebaseerd op de memoires van een verloskundige uit die periode en is aangevuld door andere historische bronnen. Dat maakt het een mooie en realistische serie met oog voor detail in de kleding, make-up, taalgebruik en omgeving. Voor iedereen die ooit bevallen is, spreekt de serie misschien nog meer aan. Sinds de geboorte van zoonlief, kan ik me tenminste beter verplaatsen in wat deze vrouwen hebben moeten doorstaan om hun kind levend en gezond ter wereld te kunnen brengen. Een hele mooie serie.

Te zien op?
Te zien op de Nederlandse en Amerikaanse Netflix tot en met seizoen 3. BBC One zendt het ook uit op tv. Bekijk hier een trailer.

Glee

2a9bdb5880126b8a8dbb85e8f094317eDeze muzikale drama serie volgt een groepje scholieren die zich hebben aangesloten in een ‘glee club’ (schoolkoor) en hun docent. De serie volgt hun weg naar het winnen van ‘Regionals’ en behandelt ondertussen alles waar een scholier tegen aan loopt; relaties, onzekerheid, sociale problematiek (met name op basis van sekse en ras) en hun plek in de maatschappij zoals de Amerikaanse school dat bepaalt. Met name door hun competitieve levensstijl.

Waarom kijken?
In elke aflevering wordt natuurlijk gezongen. Vaak wordt een hele aflevering gekoppeld aan een thema of specifieke artiest. Vervolgens worden deze op creatieve en unieke manieren gezongen in de serie, wat het heerlijk maakt om er naar te kijken/luisteren. Sommige problematiek lijkt een ver van je bed school, maar is wel erg realistisch op Amerikaanse scholen. Wat ik erg waardeer in Glee, is dat zij issues durven te behandelen die voor veel Amerikanen nog steeds taboe zijn. Daarnaast is de zang geweldig en zitten er sterke acteurs tussen. Met name de acteur Chris Colfer (in het echt ook homoseksueel) die de homoseksuele Kurt Hummel speelt. Nóg een reden om te kijken? De sarcastische Sue. Zelfs manlief kan hierom genieten van de serie! Maar de naïeve one liners van Brittany zijn geniaal!

Te zien op?
De serie werd op tv uitgezonden, maar is nu te volgen via de Amerikaanse Netflix.

The Walking Dead

ceb135a539e9440e347778e77c0bd41cThe Walking Dead gaat over een groep mensen die probeert te overleven in een wereld vol met ‘walkers’ (zombies). Dat dat geen makkelijke taak is, wordt elk seizoen duidelijk. Al snel wordt duidelijk dat overleven niet voor iedereen is weg gelegd. De persoon die een groep mensen probeert te leiden, is oud politie agent Rick Grimes. Rick is een persoon met idealen, maar door de ervaringen op de weg, worden deze noodgedwongen steeds naar verder achteren geschoven.

Waarom kijken?
De serie richt zich niet op de Walkers zelf, maar het overleven in een dergelijke wereld. Het zou niet realistisch zijn als iedereen deze wereld overleeft en dat gebeurt ook niet. Elk seizoen houdt me ongelooflijk in spanning met de vraag; wie overleeft het en wie niet. Daarnaast, en dat klinkt misschien raar, zijn de Walkers geweldig om naar te kijken. Er is heel veel detail (en liefde van make-up artiesten) gestoken in de make-up van deze zombies wat je vaak alleen terug ziet in een film, niet een serie. En liefde voor een vak kan ik altijd waarderen. Vooral omdat ze waanzinnig realistisch zijn.

Te zien op?
Op de Nederlandse en Amerikaanse Netflix (t/m seizoen 4). Helaas zijn de rechten voor de Nederlandse Netflix bijna afgelopen en zal de zeer populaire serie daar niet meer te zien zijn. Op tv zendt Fox de serie wel uit (momenteel seizoen 6). Een trailer van seizoen 1 bekijk je hier.

Hoe kijk je nou Netflix met een andere regio?

En dan de hamvraag natuurlijk. Hoe bekijk je dan de Amerikaanse (of Australische, Argentijnse, Britse en nog veel meer) Netflix? Daarvoor maak ik gebruik van de Canadese website Unblock Us. Wat er gebeurt, is dat jouw laptop/mobiel/note/Xbox een ander adres krijgt. En zo is het net alsof je bijvoorbeeld in Amerika bent, zonder dat je daar daadwerkelijk bent met je laptop. Andersom kan het ook. Zo kon ik in Amerika gewoon het Nederlandse journaal volgen, door Unblock Us op Nederland te zetten.

Het kost $4,99 (Canadese dollar, dus €3,30 per maand) en is ook elk moment opzegbaar.  Je kan het ook gratis een week uitproberen. Zodra je één account hebt, kan je het gebruiken voor meerdere media. Super handig! Het enige wat je moet doen, is je setting veranderen van je medium. Een zeer duidelijke uitleg (echt, mij lukte het ook), vind je op hun website, dus dat is zo gepiept. Als je gebruik maakt van wi-fi en wisselt van wi-fi, moet je even naar hun website en klikken op ‘looks like your internet has changed’ en je kan weer gebruik maken van je gekozen regio. Een kind kan de was doen! En ben ik er tevreden over? Jazeker! Ik kan het zeker aanraden, behalve als je al Netflix verslaafd bent! Doe het dan niet! En nee… we zijn niet benaderd door Unblock Us om dit artikel te schrijven. Maar jemig… ik vond het één van de beste tips die ik ooit gekregen heb. En goede tips moet je delen.

Kijk jij al naar Netflix van andere regio’s? En heb jij nog Netflix aanraders? Ik hoor het graag!
signature sheila

Comments

comments

47 gedachten over “Favorieten: 5 favoriete series op Netflix

 1. Martha schreef:

  once upon a time!! Dat is de aller aller aller beste serie op netflix!!! (en my little pony natuurlijk) Supernatural lijkt me ook wel een leuke serie, ik ken hem niet maar spreekt me wel aan, ik hou van fantasie en dingen die niet kunnen maar wel leuk zouden zijn als ze zouden kunnen. En Gleeeeeee jaar die is ook leuk!! switcht at birth is ook echt gaaf maar ik weet niet of die op netflix staat.
  Ik wist helemaal niet dat je netflix uit andere regio’s kon kijken? Is nu voor het eerst dat ik dat lees.

  • Sheila schreef:

   Oh ja… Supernatural is zooooo leuk! Ik vind Once Upon a Time dan weer niets. Wel jammer, want het verhaal spreekt me namelijk ontzettend aan. Ik heb meer moeite met het studio werk en het vele digitale gebeuren. Ik kan daar zo goed zien dat het in een studio is gefilmd en dan word ik er al chachgrijnig van. Dus daarom dat ik die serie niet kijk. Maar Supernatural zou je dan zeker aanspreken. Daar is het ook zo dat demonen eigenlijk best zou kunnen. Wie zegt dat ze niet bestaan 🙂

   Grimm zal dan ook iets voor je zijn. Die vind ik ook leuk. Is ook te zien op Netflix (Nederland). Ken je die? En ik zou Unblock Us dan gaan checken. Er gaat een wereld voor je open (of er komt een verslaving er bij en ik weet niet of je daar op zit te wachten met alle impulsen die je al hebt 🙂 ) als je ziet wat je dan allemaal kan zien op Netflix!

 2. Jenzll schreef:

  Ik heb geen Netflix … wat een baalmoment! Natuurlijk kijk ik zoveel mogelijk films en series die er gewoon op tv zijn, maar toch soms mis ik het om eventjes lekker zonder reclame op een eigen schermpje een film te kunnen kijken haha. Eigenlijk een typisch blogger ding om Netflix te hebben haha. Succes met het kijken van de series, leuk artikel 😉

  • Sheila schreef:

   Misschien maar beter ook dat je het niet hebt :). Ik deel trouwens een abonnement met mijn zwager. Ik heb weer HBO in mijn pakket. Hij betaalt Netflix en kijk thuis met zijn inloggegevens. Hij heeft onze HBO inlog gegevens en kan dan daar van gebruik maken via HBO Go. En inderdaad… heerlijk, zonder reclame te kijken! Dat alleen al is reden voor Netflix.

 3. ElfiSelfie schreef:

  Oeeh the Walking Dead <3. Ik ben net begonnen aan Suits en he-le-maal verslaafd! Denk dat jij die ook wel erg leuk vindt :). En anders is Harvey altijd leuk om naar te kijken..

  • Sheila schreef:

   Oh… Harvey ken ik dan weer niet. Waar gaat dat over? Ik bekijk nog meer series, hoor. Ik vind American Horror Story ook leuk. Maar probeer niet aan iets nieuws te beginnen. Anders kijk ik weer tig dingen door elkaar :).

   Maar the Walking Dead, rete spannend altijd!

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Supernatural is echt geweldig inderdaad. En de Walking Dead ook.

  Ik vind die aflevering zo leuk waarin Sam en Dean in een wereld terecht komen waarin Supernatural een serie is en zij acteurs. En dat ze dan heel erg gaan ‘overacting’.

  • Sheila schreef:

   Ooooh jaaaa! Ik lag echt helemaal in een deuk bij die aflevering! De bonus scène dat Dean ‘Eye of the TIger’ playbackt in de Impala vind ik ook heerlijk om naar te kijken! Lijkt me echt een feest om met die jongens te mogen werken. Leuk dat je de serie ook kent. Ik heb het ook op dvd en heb echt alle seizoenen vaker gezien. Hopelijk komt seizoen 11 ook snel op Netflix.

 5. Joyce rdt schreef:

  Te grappig, was vanmorgen bezig met een zelfde soort post haha, top 5 Netflix series.

  Supernatural heb ik een aantal seizoenen gevolgd, maar toen mee gestopt omdat ik het verhaal niet meer zo leuk vond. Scandal volg ik nog wel and I love it!

  Mijn Netflix aanraders komen binnenkort online en ik ga eens even die optie bekijken om volledig toegang te krijgen, dat vind ik namelijk wel interessant :).
  Liefs.x

  • Sheila schreef:

   Wat leuk dat je ook SPN ook kent! En Scandal kijkt. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw lijstje. Vooral als je ook nog tips hebt van de buitenlandse Netflix 🙂

 6. Renate schreef:

  Ik heb al deze series nog niet gezien, maar ben al langere tijd nieuwsgierig naar Glee! Daarbij kun je Netflix via andere landen ook gratis kijken als je op Google Chrome de plugin “Hola” download! Ik doe dit eigenlijk zelden, maar toevallig dacht ik gisteren: ik moet weer is kijken wat ze op de Amerikaanse en Engelse Netflix hebben haha.

  • Sheila schreef:

   Dat is een goede aanvullende tip. Maar lukt dat ook voor je mobiel, note en Xbox 360? Want daar wil ik ook internationaal op kijken.

   Glee is zo leuk. Ik word wel vrolijk van alle liedjes. Vooral als ze bekende covers doen.

   • Renate schreef:

    Dat weet ik eerlijk gezegd niet! Het zou wel inderdaad handig zijn als het op andere apparaten ook kan! Ik weet ieder geval alleen dat je het op Google Chrome als plugin kan downloaden en dat je op die manier Netflix in andere talen/landen kunt kijken! Ik heb even gegoogled en het kan schijnbaar ook op Safari, maar dat werkt tot nu toe niet bij mij en het lijkt dat je daar wel voor moet betalen.

    • Sheila schreef:

     Hmm.. ach, ik betaal niets voor Netflix. Voor die paar euro per maand ben ik wel blij met een uitkomst zoals Unblock Us. Vooral ook omdat het dus voor alle media in huis gebruik behalve de tv.

   • Sheila schreef:

    Ook weer een goede toevoeging! Ik heb hier uiteraard geen ervaring mee omdat ik geen plug in gebruik, maar het doe via een betaalde en legale site. Ik ben ook zo iemand die dan sceptisch is en geen risico wil nemen. Ben benieuwd naar jouw ervaringen Renate!

    • Renate schreef:

     Ik gebruikte het al een jaar en veel mensen in mijn omgeving gebruiken het. Tot nu toe heeft nog niemand er problemen mee gehad, dus ik heb er totaal geen slechte ervaringen mee. Ik ben sceptisch, maar niet heel erg moeilijk met dat soort dingen, want ik download ook heel erg veel haha ;-).
     Ik heb het wel serieus genomen en ik heb dus aan wat mensen die er meer verstand van hebben dan ik (ik weet veel over computers en alles wat erbij komt kijken, maar dit is nieuw voor me) en eentje zei: het maakt me niet uit, ze kunnen toch bij mij nergens bij, maar hij is heel makkelijk in dat soort dingen, vaak té makkelijk. Dus heb ik het nog aan iemand gevraagd die iets verstandelijker nadenkt en na veel erover lezen en erover praten zijn we toch beiden tot de conclusie gekomen: dat risico is het niet waard!
     Fijn dat iemand me er op geattendeerd heeft, want ik had geen flauw idee, want niemand heeft er zo ver ik weet last van gehad! Dus ik heb het gewoon verwijderd en ik ga is kijken naar dat wat Sheila in het artikel over had!

     • Sheila schreef:

      @Renatie, ben benieuwd of je inmiddels al Unblock Us hebt geprobeerd en wat je er van vindt. Ook goed dat je naar iemand bent gegaan die er serieus naar gekeken heeft.

      @Ilona, fijn dat jij het zo goed hebt uitgezocht.

    • Renate schreef:

     Ik zag via mijn mail dat je nog een vraag gesteld had! Ik wilde Unblock Us binnenkort proberen wanneer ik dan bijna een hele week niks hoef te doen, omdat je het een week gratis mag proberen haha! Dan kan ik het ook optimaal proberen! Alleen ik las deze week dat Netflix hier iets aan wilt gaan veranderen dat we dus niet meer op andere landen kunnen! Dus ik verwacht dat het niet heel lang meer duurt voor je dit niet meer kunt doen, helaas!

 7. jeapiebel schreef:

  Ik ken alleen maar Glee en Supernatural dat vind ik wel leuk om te kijken, maar ik heb geen netflix. Dat Glee een hele aflevering gekoppeld aan een thema of specifieke artiest dat vind ik ook leuk. En ze kunnen leuk zingen natuurlijk. 😉 De wolking dead dat lijkt mij ook leuk om naar te kijken.

  • Sheila schreef:

   Jaaaah.. de zang in Glee is ook geweldig. Lijkt me fantastisch dat je als acteur/danser kan zingen en dansen in een serie. Dan heb je gewoon een mix van 2 super leuke beroepen!

 8. Antoinette schreef:

  Hier geen Netflix, ook weinig tijd voor. Als ik film kijk vind ik reclame ook niet heel erg, die tijd gebruik ik om weer even wat drinken in te schenken en te toiletteren. Of even razandsnel een was ophangen haha!

 9. chris verhoeven schreef:

  ikzelf ben zwaar verslaafd aan Banshee.
  helaas kreeg ik zojuist te horen dat ze pas in april weer met seizoen 4 komen, in plaats van deze maand.

  Ik weet alleen niet of deze op netflix komt. ik check alles via de illegale weg 🙂
  van netflix ken ik dan wel weer Sense 8 en die is heel goed.

  Buiten banshee ben ik fan van The blacklist, Person of interest en dan de oudere prison break en 24.
  en de nederlandse Penoza is super.

  Er gaat allemaal zoveel tijd inzitten. En voorheen boeide me dat niet, maar ben tegenwoordig zoveel met andere dingen bezig, dat het serie kijken erbij in schiet.

  groeten chris

  • Sheila schreef:

   Haha… ik doe alles lekker legaal. Banshee kijk ik dan weer via HBO en vind ik ook een leuke serie. Ik kijk ook uit naar seizoen 4. Maar ik wacht vooral op Game of Thrones. Sense 8 heb ik nog nooit gevolgd. The Blacklist kwam ook op RTL 4, maar die vond ik totaal niet leuk. Ik vond de actrice die hoofdrol speelt erg ongeloofwaardig en soms ook het scenario. Dan ben ik er snel klaar mee.

   En het is maar beter dat een serie kijken erin schiet dan andersom 🙂 Daar maak ik me wel eens schuldig aan.

 10. Ilona schreef:

  Hier nog zo’n netflix verslaafde! Ik hou van series kijken. Toen ik supernatural voorbij zag komen in deze post, dacht ik “huh, is die ook op netflix (meteen even checken natuurlijk), maar nee alleen op amerikaanse dus. Balen! Ik kan geen geld extra missen per maand. Netflix kijk ik ook op account van schoonbroertje (wat lief he!). Ik heb wel showbox op mijn mobiel en daar staat werkelijk bijna alles op, heb alleen geen idee hoe je die op pc of laptop zet. Wel een erg leuk artikel! Wil binnenkort ook zoiets gaan posten! Liefs ilona

  • Sheila schreef:

   Jaaah… Supernatural!! Als je Netflic op je laptop kijkt, kan je de tip van Renate gebruiken (zie reacties). Zo kan je ook internationaal kijken. SPN is geweldig :). Ik heb zelfs (want zo’n nerd ben ik), SPN sokken gekocht in Amerika. Dean is mijn held 😉

   Bedankt voor je compliment. Ik kijk ook uit naar jouw tips 🙂

 11. Noelle schreef:

  Ik hou van Netflix, maar kijk het te weinig! Sowieso kijken we heel weinig tv. Netflix NL loopt ook een heel stuk achter, dus wellicht even zien of bv. Suits in Amerika wel goed bijloopt. Nu kijken we het op minder legale wijze… Naast Suits kijk ik Pretty Little Liars, Orange is the New Black en soms documentaires. Net begonnen met Making a Murderer en tot nu toe zo goed!

  • Sheila schreef:

   Ik heb al veel gehoord over Orange is the New Black. De eerste aflevering kon me niet echt pakken, moet ik zeggen. En soms zie je dat ze in Amerika weer een seizoen verder zijn. Maar soms verbaast het me dat bepaalde series weer niet te zien zijn op de Amerikaanse. Zoals Modern Family en Elementary.

 12. Jeanine schreef:

  Ik wil call the midwife zo graag gaan kijken. Lijkt me zo leuk! Goede tip van dat unblock this. Die ga ik onthouden. Wij delen hier Netflix overigens met nog twee andere gezinnen en tot nu toe werkt dat prima. Lekker cheap; 😉

 13. Sas schreef:

  Oh wat grappig dat deze lijst zo anders is.. Dit zijn series die ik niet zo snel zou kijken. Mijn lijstje met tips van Netflix komt binnenkort online 🙂

 14. Daenelia schreef:

  Call the Midwife had ik, als ik het wilde, op BBC kunnen zien. De andere series zijn ook al niet mijn ding. Maar goed, ik heb mijn eigen favos en gelukkig hoef ik daarvoor niet naar Netflix 🙂 Scheelt me toch weer. Ik denk wel dat ik Call the Midwife aan mijn ouders ga aanbevelen, want ik heb echt het idee dat dat een lekkere serie is voor hen.

 15. Marieke schreef:

  Leuk lijstje! Hele fijne inspiratie. Ik ben echt seriegek en kijk van dit lijstje ook Scandal en The Walking Dead. Geweldig! Ik schrijf de andere op voor als ik weer toe ben aan iets nieuws. 🙂

 16. Jana schreef:

  Supernatural is ook al jaren één van mijn favoriete series, op dat moment nog gewoon uitgezonden op de Nederlandse televisie. 11 seizoenen lang weet de serie me nog steeds te verrassen (van grappige afleveringen van levende teddyberen, real life Jensen & Jared, maar ook genre switch zoals een aflevering vanuit het perspectief van de Impala), en ben ik dol op de mythen die erg goed uitgewerkt zijn (en vrijwel altijd kloppen met ”echte” mythen en volksvertellingen!). Daarnaast vind ik het ook bewonderenswaardig om zoveel seizoenen te draaien op familierelaties, en dat er niet gesteund wordt op slechts dramatische liefdesverhalen.

  Een van mijn nieuwe favoriete ontdekkingen is de piratenserie Black Sails. Niet alleen om weg te dromen bij prachtige eilanden en koloniale nederzettingen, maar ik vind het interessant hoe de piraten uit deze serie menselijke dimensies mee krijgen en een hoop intelligentie om (politieke) spelletjes te spelen. Dat geeft weer eens meer diepgang dan het verhaal van bloeddorstige bandieten. En natuurlijk omdat deze serie plaats heeft voor de power posities van de drie vrouwelijke hoofdrolspelers (ieder op haar eigen manier, met haar eigen middelen). Ik ben gewoon een sucker voor girlpower op tv.. 😉

  En p.s., om je dosis vampieren na Buffy the stillen; True Blood (HBO). Sterk acteerwerk, en geweldige setting in een plaatsje in Louisiana.

  • Sheila schreef:

   Jaaaaaaaaaaaaaaaaahhh… jij snapt mij! SPN is gewoon geweldig! En precies, wat jij zegt. Ik vind het ook geniaal hoe zij de link hebben gemaakt naar engelen. Dat is best riskant, omdat het ook gigantisch fout (en cliché kan gaan). Maar het is gewoon zo geniaal, dat zelfs ik (en ik geloof niet) denk van… ja, waarom niet? Echt, geweldige serie.

   Black Sails heb ik nooit gezien. Misschien ook eens gaan checken dan. Want ja, girl power!! Buffy en Xena zijn wat dat betreft mijn favorieten 🙂

   True Blood ken ik ook. Die vind ik ook super leuk. Toch niet zo goed als Buffy en SPN, maar die volgde ik ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *