Foodstock, een food truck festival

Food trucks zijn hot, hip & happening en je hoort er tegenwoordig steeds meer over. Waar je een paar jaar geleden op een dancefestival keuze had uit friet of een broodje hamburger, krijg ik tegenwoordig steeds meer last van keuzestress. Er zijn zoveel verschillende lekkere dingen en ook is het niet meer vanzelfsprekend een vette hap, maar vaker zelfs biologisch en glutenvrij. Dat hoort natuurlijk bij de eettrends van dit moment. Lokaal, biologisch, duurzaam en zo gezond mogelijk, maar met veel variatie. Een food truck biedt dan grote kansen, want na de voorbereiding thuis rijd je je wagentje het terrein op, doet de klep open en fire away. 24kitchen heeft zelfs een heus programma genaamd Miljuschka’s Food Trucks. Totally hot, hip & happening dus.

Food truck festivals

Helaas is het nog steeds erg lastig voor een simpele food truck om een vast plekje op een stadsplein te bemachtigen en zo een lekker inkomen te garanderen. Het kon dus ook niet uitblijven dat er speciale festivals voor al die foodies zouden worden georganiseerd zodat wij wel kunnen genieten van al dat lekkers. Een plek waarbij het juist specifiek gaat om al die variatie en speciale gerechten. Waar eten, drinken en gezelligheid samenkomen en er voor ieder wat wils is. Food Truck Festival TREK is een bekend festival, waar ik al regelmatig van gehoord had, en dat op verschillende plaatsen in Nederland neerstrijkt, maar helaas niet naar Eindhoven komt. En de meeste andere festivals die wel in mijn regio komen zijn nu alweer achter de rug. En toen zag ik dit weekend ineens dat Eindhoven ook een heus food truck festival heeft. En dat ik het bijna gemist had!
Foodstock food truck festival Eindhoven

Foodstock

Foodstock, een samentrekken van food & Woodstock, waar lekker eten samenkomt met een goede sfeer en fijne muziek. Het Eindhovense festival wil bijdragen aan een beter milieubewustzijn en heeft aandacht voor streekproducten, duurzaamheid en recycling. Het hele gezin is welkom en voor de kleintjes is er een speciaal kinderdorp ingericht, met niet alleen activiteiten, maar ook eten dat bij hen populair is (denk pannenkoeken e.d.). De entree is gratis en betalen doe je met munten die je op verschillende plekken kunt kopen voor € 10,- per 4 stuks.

Ervaring

Wij kwamen een half uur na opening aan op een rustig terrein. De meeste food trucks waren er klaar voor om te serveren, een enkeling had zijn planning iets minder op orde en was nog hard bezig. Eerst hebben we een rondje gemaakt om te kijken wat er voor opties waren en daarna zijn we vrij snel aan het smullen gegaan. De prijzen waren zeer redelijk, ik had verwacht dat het wat duurder zou zijn. De muziek was over het hele festivalterrein goed te horen en er waren ook wat kleinere hoekjes gecreeerd zodat niet iedereen bovenop elkaar zat. Vooral toen het wat drukker werd bleek dit erg fijn te zijn. Er was ook genoeg ruimte om lekker op een kleedje op het gras te chillen met of zonder kinderen. Daardoor was de sfeer erg gemoedelijk en vrolijk.
Foodstock food truck festival
Uiteindelijk hebben wij verschillende dingen geproefd, maar ook diverse dingen niet kunnen proeven. Na nacho’s, een limoen-kokos-drankje, een Bara Javaanse kip, guanabana-guave-limonade en een mango-passievrucht-chili-ijsje waren we verzadigd. We hadden nog een paar muntjes over en daarvoor hebben we wat kokosballen gekocht, om mee naar huis te nemen. Dit was volgens mij ook het enige kraampje waarbij je het eten echt mee kon nemen en ik zie mogelijkheden voor andere kraampjes. Ik denk dat de meeste mensen wel een (paar) muntje(s) overhouden en dan wil je graag iets mee naar huis nemen.

Ik vond Foodstock echt een topfestival. Ik wil meer!
Snel op zoek naar een volgend food truck festival.

signature Puck

Comments

comments

28 gedachten over “Foodstock, een food truck festival

  • Puck schreef:

   Er zijn heel veel vergelijkbare festivals door heel NL. Komt er vast eentje bij jou in de buurt. En anders volgend jaar wel, want ik merk dat het er nu steeds minder worden. Zal wel een echt lente/zomer ding zijn.

 1. Tamara schreef:

  Ik hou van foodtruck festivals. In mei zijn wij naar Trek geweest in Utrecht en dat was ook erg geslaagd. Leuk allemaal nieuwe lekkere dingen te proberen. Lekkere eten en drinken op de foto’s!

 2. Marieke schreef:

  Ik ben dit jaar voor het eerst naar TREK geweest toen ze in Rotterdam neerstreken, op loopafstand van ons huis. Superleuk! Een paar weken later ook nog naar Rrrrrolland Rotterdam, ook geweldig. Ik vind het heerlijk om allerlei gerechtjes uit te proberen en de sfeer is zo gemoedelijk!

  • Puck schreef:

   Het is ook niet een standaard festival zoals festivals tegenwoordig bekend staan, met snoeiharde muziek en vol jongeren. Lijkt meer op een braderie… Beetje muziek, veel standjes met eten, veel tafeltjes en stoeltjes.

  • Puck schreef:

   Zeker doen. Helaas loopt brabant een beetje achter met die festivals. In omgeving A’dam is er iedere maand wel ergens eentje. Ik ga ook op zoek of er hier in de omgeving nog eentje is dit jaar. Wel is er overigens iedere 3e zondag van de maand de feel good market in Eindhoven. Hier komen ook een aantal food trucks.

 3. sammie schreef:

  Food festivals zijn zo leuk! Heb er meerdere bezocht dit jaar en het is altijd genieten. Heerlijk eten en leuke sfeer. Ik vind het persoonlijk iets minder als je munten moet kopen, zo’n gedoe.

  • Puck schreef:

   Ik vond de muntjes juist een uitkomst. Zo zit je niet met cash te klooien en gaat afrekenen dus een stuk sneller, vooral als het drukker is bij een truck scheelt dat. Ook merkte ik dat de prijzen wel meevielen, ik denk dat dit komt door de muntjes. Je vraagt nu eenmaal sneller 2 dan 3 muntjes en een stap van €2,50 is vrij groot. Er was wel de mogelijkheid om met halve muntjes te betalen, maar dat werd maar heel weinig gedaan. Die gerechten vielen voor mij ook sneller af, omdat je dan weer moet zoeken naar iets van een half muntje…

  • Puck schreef:

   Hopelijk komen er bij jou in de buurt ook wat meer van deze festivals… Niet iedereen woont in A’dam, dat lijkt de commercie nog niet altijd door te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *