Hoe gehecht ben jij aan je mobiel?

Was het je ook opgevallen dat ik ergens in de nazomer van vorig jaar nauwelijks foto’s heb geplaatst op mijn Instagram account(s)? Het is niet dat ik stil had gezeten. Ik had genoeg ondernomen wat het vast leggen waard is geweest, zoals je hier leest. Wat is dan de reden waarom ik zo weinig postte, vraag je je nu natuurlijk af.

De reden gebeurde tijdens één van mijn vakanties.

Souvenir

Het gebeurde voordat ik erg in had. Tijdens onze vakantie in Frankrijk viel mijn mobiel op de grond, met het beeldscherm naar beneden. En ja hoor, een gebroken scherm was het gevolg. Geen fijn souvenir dus aan een leuke periode. En hij was dusdanig gebarsten, dat ik zelfs de barsten voelde. En het erge was, mijn mobiel had ik nog niet eens zo lang! Ik heb een Samsung S7 (mocht dat je iets zeggen) waar ik erg gehecht aan ben geraakt. Niet omdat ik iemand ben die het nieuwste van het nieuwste wil, hoor. Maar omdat ik zo te spreken ben over de kwaliteit van de foto’s en ik zo altijd een prima camera op zak heb. Want ik schiet de godganse dag plaatjes! Gelukkig ging dat nog wel, maar ik begon me wel heel erg te ergeren aan die barsten.

Reisverzekering

Omdat het in ieder geval gebeurde tijdens een reis, kon ik gebruik maken van mijn reisverzekering.  Gezien de vele reizen, heb ik een doorlopende reisverzekering. Dus wat was ik blij dat ik in ieder geval hier beroep op kon doen! Ik heb mijn mobiel daarom dus naar een zaak gebracht waar schermen gerepareerd worden, waarop het grootste gedeelte van de kosten werden vergoed. Maar oh, wat een drama volgde daarop!

I’m a swyper

Dus ik ging met mijn Samsung naar zo’n standaard reparatie shop. Om te beginnen werd mijn scherm keurig gemaakt. Daar was niets mis mee. Mijn mobiel zag er helemaal uit als nieuw. Maar ik ben dus iemand die gebruik maakt van swype. Met een lichte aanraking swype ik binnen een paar seconden hele verhalen. Heel fijn om zo reacties achter te laten op jullie blogs of verhalen te plaatsen bij mijn foto’s. Dus wat gebeurde er, de rechterkant van mijn mobiel bleek ineens niet meer te reageren op de lichte druk van mijn vinger. De grootste frustratie die je maar kan bedenken, wat mijn mobiel betreft. Toen ik daar mee terug ging naar de winkel, volgde een hele discussie. Dat het niet hun schuld was, dat het vast al zo was en… dat ze zelf niet snapten wat het probleem was (nadat de man hard op wat toetsen heeft zitten ‘drukken’ en woorden plaatste die ik niet kon lezen). En wat ik ook zei, ze namen mijn klacht niet serieus. Kwaad was ik! Vooral ook omdat ik gewend ben dat mensen klachten toch wel degelijk serieus nemen, maar dat zal een cultuurverschil zijn. Dit soort zaken doen prima werk, zo lang alles gaat zoals het moet gaat. Gaat het slecht, dan krijg je 0 op request.

De emo Discussie

Via een andere winkel werd daarna gekeken naar mijn mobiel. Bij smartphones kan je makkelijk testen uitvoeren. Dus zo is nagekeken dat het scherm inderdaad niet reageerde op lichte druk van mijn vinger aan één kant van het scherm (daar waar de ‘enter’ zit, ook zoiets irritant). En dat zoiets niet zomaar kan gebeuren. Maar omdat ik nog steeds aan het ontzwangeren ben en hier wel heel heftig (lees: emo, zeer emo) op begon te reageren bij de desbetreffende zaak, besloot ik mijn man terug te sturen. Niet iets wat ik normaliter doe. Maar hey… je moet toch wat. En na een hele discussie, wilde de verkoper mijn mobiel best weg sturen ter controle. Zo gezegd, zo gedaan. In die tussentijd, gebruikte ik mijn oude S4. Ik realiseer me nu pas hoe slecht die camera is. Bijna alle foto’s zijn onscherp, dus besloot ik dan maar weinig tot geen foto’s te maken. En om nou elke dag met de spiegelreflex op pad te gaan, vind ik ook zo iets. Dus daarom had ik weinig foto’s te plaatsen.

Terug bij af

Inmiddels is mijn mobiel opgehaald. En wat bleek, er is alleen maar vanaf de buitenkant er naar gekeken! Toen mijn man om een rapport vroeg, was die er niet eens. Daarop vroeg hij welk bedrijf heeft er dan naar gekeken? Daarop kreeg hij wel het telefoonnummer, waarop gezegd werd dat mijn mobiel helemaal niet bij hun binnen is gekomen ter controle. Ik kon dus wel huilen! Zo heb ik mijn mobiel een tijd moeten missen en is er nog niets opgelost. Ik ben terug naar af en het heeft me alleen maar veel tijd, tranen en wat geld gekost, maar niets opgeleverd.

Klaar mee

Ik ben er zo ontzettend klaar mee, dat ik gewoon overweeg om mijn huidige S7 maar te verkopen en te kijken of ik een nieuwe Samsung smartphone kan kopen (en de oude kan verkopen). En ja, dit is niet de belangrijkste zaak van de wereld, maar ik hecht wel waarde aan een goede camera op mijn mobiel. Eigenlijk verbaas ik mezelf dat dit me zo raakt. We praten nou eenmaal niet over iets wat van levensbelang is ofzo. Dat besef ik me maar al te goed. Maar sinds ik mijn eigen sterrenbeeld dus onder de loep heb genomen, kan ik het toch ook wel verklaren. Daarbij blijkt dat ik niet de enige ben die gehecht is aan een smartphone . Dus daarom dat ik nu aan het kijken ben voor een nieuwe mobiel. En wat ik er van geleerd heb? Dat ik de volgende keer (die hopelijk nooit komt) naar een officieel service punt ga waar je gewoon goede en eerlijke service van kan verwachten.

En jij?
Hoe gehecht ben jij aan jouw mobiel? En heb jij wel eens te maken gehad met een gebroken scherm?

Dit artikel betreft een samenwerking

Comments

comments

31 gedachten over “Hoe gehecht ben jij aan je mobiel?

 1. Mona schreef:

  Oef wat een narigheid! Ik kan me zo voorstellen dat dit je wel raakt want inderdaad, de camerafunctie is geweldig van de S7. Daarbij zou je toch wel wat service mogen verwachten, tjonge. Het is niet fijn om iets te missen wat je zo veel gebruikt, of dat nou een telefoon is of een bal bij wijze van spreken… gewoon niet fijn!

  Ik ben op zich niet gehecht aan mijn mobiel. Ik overweeg regelmatig hem in te wisselen voor een nieuwe Nokia 3310. Zo fijn klein en toch wat functionaliteit. Alleen whatsapp draait er niet op dus dat houdt me tegen. Daarbij is zo’n fijne ‘camera’ altijd op zak hebben ook heel wat waard natuurlijk… daar heb je zeker gelijk in.

  • Sheila schreef:

   Ja, het gaat vooral om de camera functie. Want als die prima zou zijn op de S4, gebruik ik net zo lief een ouder model. Die service was verschrikkelijk (in Kronenburg, weet je dat ook).

 2. Shirley schreef:

  Dat is echt balen. Opnieuw via de verzekering spelen, heeft geen zin waarschijnlijk? Ik ben te gehecht aan mijn mobiel denk ik. Ik gebruik geen hoesje en heb ook al meerdere keren te maken gehad met een kapot scherm. Een keee begonnen de pixels zelfs langzaam zwart te worden. Mijn huidige s7 heeft alleen een barst in de achterkant (gelukkig).

  • Sheila schreef:

   Nee, al zeiden ze wel dat ik dan gebruik kon maken van rechtsbijstand. Maar ja, dat wordt wel héél veel gedoe! Ik gebruik wel een hoesje, maar niet één die je dicht kan klappen. Dat probeerde ik, maar dat vind ik super irritant met foto’s maken. Dus daar was ik al vanaf gestapt. Hopelijk blijft het bij jou bij die ene barst! Voor de rest vind ik de S7 erg fijn. Jij ook?

   • Shirley schreef:

    Dat klinkt inderdaad wel als veel gedoe.

    Ik vind de s7 heel fijn. Heb hem in 2016 van mijn vriend gekregen (zo lief, veel te extreem cadeau) en ben er nog steeds heel blij mee. Voelde me wel schuldig toen er al snel een barst in de achterkant zat, maar het blijft een gebruiksvoorwerp.

 3. Evelyne schreef:

  Ik ben tamelijk gehecht aan mijn mobiel. Niet dat ik er constant mee bezig ben, maar ik moet hem wel steeds bij me hebben. Wanneer dat niet zo is, voel ik me anders. Ik begin na te denken, ‘wat als er nu iets gebeurt en niemand mij kan bereiken?’ Ik kan gelukkig wel steeds terecht bij de winkel waar ik hem kocht. De verkoper helpt mij bij elk probleem. Maar zoals jij geholpen werd zou ik gek worden :/

  • Sheila schreef:

   Ja, in mijn geval kan je moeilijk van ‘helpen’ spreken. Ik merk wel dat ik prima zonder mobiel kan. Als ik vertrek zonder, is dat geen ramp. Mits ik nou net vaag heb afgesproken (zo van, we sturen wel een whatsapp als we er zijn), dan heb ik toch we een ‘probleem’. Ik bedoel, ik vraag gerust iemand of ik even met zijn/haar mobiel mag bellen. Maar ik ken de nummers niet meer uit mijn hoofd van mijn vrienden. Alleen die van mijn man en de huistelefoon van mijn ouders weet ik. Daarom dat ik in ieder geval een briefje in mijn portemonnee heb met andere belangrijke nummers :). Dat ik niet bereikbaar ben, vind ik geen ramp. Dat was ik vroeger ook niet voor het mobiele tijdperk en toen redde iedereen zich ook. Maar als ik een dag op pad ga en foto’s wil maken, dan baal ik natuurlijk wel als ik mijn mobiel niet bij me heb.

 4. Antoinette schreef:

  Ai dat is super balen! Zeker als kersverse mama op vakantie heb je veel te fotograferen. Ik ben zelf ook erg gehecht aan mijn mobiel. Ik gebruik hem eigenlijk als complete zakcomputer maar ook al mijn foto’s maak ik ermee. Ik vind een goede camera dan ook heel belangrijk en het is ook het eerste waar ik naar kijk als ik een nieuwe telefoon nodig heb.

 5. Michelle schreef:

  Ai, balen ja. Ik zou ook balen.. Mijn mobiel heeft een hoesje (geleerd van toen die keer dat ik dat niet had bij mijn oude mobiel) en sindsdien is dat ding wel honderd keer gevallen met alleen een klein stukje eraf aan de bovenkant. Je ziet het nauwelijks. En ja, ik ben best gehecht aan mijn mobiel. Ik schrijf er soms zelfs hele blogposts op, als ik ineens inspiratie heb. Dat is met een laptop toch wat lastiger soms.

  • Sheila schreef:

   Ik heb wel een hoes, maar niet zo één met een cover. Dat vind ik weer heel irritant voor foto’s maken. Die vind ik verschrikkelijk in gebruik. Blogposts op schrijven doe ik dan weer niet op mijn mobiel. Daar schrijf ik weer te lange blogs voor :). Maar ik reageer wel vaak op andere blogs via mijn mobiel. En foto’s en Instagram. Dat doe ik het meest met mijn mobiel.

 6. Saskia schreef:

  Tsjonge balen. Ik ben steeds minder en minder op mijn telefoon te vinden. Ik vind Offtime echt een geweldige app, waardoor ik minder tijd besteed op mijn telefoon. Daarnaast heb ik een alarm ingesteld in de avond, dat mijn wifi gewoonweg uitgaat. Werkt prima! Soms zitten sommige handen wel eens aan een mobiel vastgeplakt. Zo irritant. Ik maak meestal bij dates met vriendinnen ook wat foto’s en leg hem verder weg. Zo onpersoonlijk anders.

  Ik heb ooit een barst gehad in een oude telefoon, heel irritant aangezien deze precies bij de camera zat en het knopje voor het plaatsen van Instagram. Ik heb nu een LG en ben erg tevreden, vooral met de 21m pixel camera<3

  • Sheila schreef:

   Oh, die ken ik niet. Wel grappig dat je daar een app voor hebt, terwijl je natuurlijk ook je mobiel kan weg leggen. Bedoel ik in het algemeen, hoor. Niet naar jou persoonlijk. Ik ga er eens naar kijken.

 7. Kreanimo schreef:

  Ja, ik had deze Samsung Galaxy A5 een maand toen hij op het hoekje viel en het hele scherm was gebarsten.
  Ik ging naar de herstelshop, maar omdat het editie 2017 was in het goud hadden ze dat scherm niet en moesten ze bestellen… ze zouden bellen, deden dat niet. En zo ging in naar Macau met een gebarsten scherm. Ik kreeg de hele tijd vochtmeldingen – hahahahaha
  Dan ben ik tussen Macau en Kroatië toch maar even gaan laten herstellen.
  Net als jij vind ik de camera erg belangrijk!

 8. Sammie schreef:

  Ik heb het 1 keer gehad nadat ik mijn telefoon had laten vallen, toen had ik een verzekering bij mijn abbo afgesloten dus terug gebracht naar de winkel. Die hebben ‘m opgestuurd en ik kreeg hem daarna perfect terug. Ik ben ook bijzonder gehecht aan mijn telefoon, wil gewoon niet zonder 🙂

 9. Daenelia schreef:

  Het is grappig, want sinds ik een mobiel heb, heb ik nauwelijks meer geblogt XD Of dat iets met elkaar te maken heeft, weet ik niet. Het eerste jaar heb ik er ook veel foto’s mee gemaakt en dat begint nu ook minder te worden, want ik mis de opties van mij spiegelreflex dus echt wel. Vooral dat een grote camera het knopje op een logische plaats heeft, waardoor ik de camera beter stil kan houden voor scherpe foto’s. Ik los dat met mijn mobiel op door meerdere fotos van hetzelfde moment te nemen. Maar met mijn gewone camera is één foto genoeg. Ik denk niet dat ik er aan gehecht ben. Ik denk dat mijn mobiel op dit moment een gewoonte-dingetje is, waar ik ook wel weer van af kan.
  Mijn mobiel is nog nooit stuk gevallen. Die van mijn gozer wel. Twee keer achter elkaar het scherm laten repareren en dan toch uiteindelijk maar een nieuwe aanschaffen. Ik zie dat ‘repareren’ ook als een soort dure grap, want inderdaad: de meeste reparateurs hebben de ballen verstand van wat ze doen. Heel vervelend voor je, en ik hoop dat je ze goed bij die ballen grijpt en ze dwingt om jouw een goed werkende telefoon te geven.
  Mijn tip is om een onhandig maar beschermend hoesje te gebruiken. Als je mobiel belangrijk is voor jezelf en je werk, dan moet je het ook goed beschermen.
  (Stom dus, want ik zou er dus echt geen moeite mee hebben om mijn mobiel niet te kunnen gebruiken. En die van mij valt dan dus ook niet stuk – afkloppen – waarschijnlijk omdat ik het niet zo intensief gebruik?)

  • Sheila schreef:

   Je hebt ook gelijk wat betreft het hoesje. En die zit er zeker om heen. Maar het beeldscherm was net niet beschermd. Ik probeerde zo’n ding wat je kan dicht klappen. Maar wat een ramp. Daar kon ik gewoon niet fijn foto’s mee maken.

   Ik gebruik mijn spiegelreflex juist minder. Maar dat komt omdat ik hem soms niet mee neem. Ik vind dat net teveel bagage met al een kinderwagen, luiertas, meerijd plankje voor de oudste, etc. En de S7 maakt echt mooie foto’s. Dus het is een super alternatief.

 10. Silke schreef:

  Gek hé, wat een smartphone met je kan doen! Vorig jaar heb ik voor ’n uitdaging op m’n blog eens een maand zonder smartphone geleefd & dat heeft me eigenlijk echt wel deugd gedaan. Voor m’n werk is dat nu wat moeilijker, maar als ik op vakantie ga ofzo, ga ik dat echt nog eens doen! Leuk artikel! Bedankt om op mijn blog te komen kijken, blij dat ik die van jou op die manier kon ontdekken! 🙂

  • Sheila schreef:

   Wat goed dat je die uitdaging bent aangegaan, zeg. In deze tijd is dat niet niets. En met name niet voor bloggers. Tijdens het reizen heb ik er ook minder moeite mee. Ik gebruik hem dan vooral voor instagram. Maar omdat ik dan echt Wi-Fi nodig heb, is het ook makkelijker om je mobiel te negeren :). Leuk dat je hier ook langs bent gekomen.

 11. Essma schreef:

  Ja ik hecht heel veel waarde (meer dan ik zou willen eigenlijk) aan mijn iPhone X! Ik neem altijd het zekere voor het onzekere en koop altijd een goede hoes en laat er professioneel een beschermlaag (zo’n plakding) in de zaak waar ik de telefoon haal, opzetten. Mijn telefoons zijn nog nooit gevallen gelukkig…niet dat zo’n beschermlaagje helpt tegen vallen, maar zo’n goede robuuste hoes wel! Ik gebruik ‘Otterbox’ als bescherming…misschien hebben ze dat ook wel voor Samsung?

  • Sheila schreef:

   Ja, ik probeerde zo’n beschermlaag ooit zelf en dat lukte me echt niet. Het is wel een goed idee om dat te laten doen. De hoes moet ook weer goed in de hand liggen. En praktisch in gebruik. Daarom werkt zo’n case niet voor me.

 12. Michelle schreef:

  Ik gebruik mijn mobiel vooral voor whatsapp en Instagram. Daar ben ik wel echt verslaafd aan. Voor de rest boeit het me allemaal niet zo. Wel handig om af en toe het weerbericht te checken. Sinds Eleanor interesse voor onze telefoons toont, is mijne al meerdere malen gevallen en ik heb dus een barst onderin het scherm zitten. Maar alles doet nog en reageert goed dus voor nu laat ik het even zo.

 13. Irene schreef:

  Wat een gedoe! Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is. Ik heb gelukkig geen super deluxe telefoon, maar ik vind het wel fijn om te kunnen bellen en gebeld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *