Jouw vragen, mijn antwoorden – 2

Het is een mooie dag om weer op de persoonlijke toer te gaan. Nadat jullie mij vragen mochten stellen, gaf ik hier de eerste antwoorden. Tussendoor kwam er een antwoord in artikel vorm. Vandaag leer je me weer beter kennen en beantwoord ik 8 prangende vragen die jullie mij stelden. Altijd al willen weten wat ik belangrijk vind in een partner of waar ik naar toe zou gaan als ik even terug mocht in de tijd? Ik vertel het je vandaag.

Als je terug in de tijd mocht voor een paar dagen, waar zou je naar toe willen gaan? (Sammie)

Elvis Presley is altijd bijzonder geweest voor mij. Mijn moeder was (is) een grote fan en vernoemde mij naar zijn vrouw Priscilla. Ik kwam een jaar na Elvis’ sterfjaar. Daarnaast is zijn muziek nog steeds geweldig en ik heb nog meer respect gekregen voor die bijzondere man, sinds ik Graceland heb bezocht. Als ik dan terug in de tijd mocht gaan, dan zou ik naar 18 april 1972 San Antonio (Texas, USA) gaan om één van zijn beste concerten live mee te mogen maken!

Welke karakter eigenschappen moet jouw partner zeker bezitten? (Saskia)

Ik heb geen voorkeurslijstje aan uiterlijke kernmerken voor een partner. Ja, natuurlijk zijn er dingen die ik aantrekkelijk(er) vind. Maar het is niet dat dit een lijstje is waar mijn partner aan moet voldoen. Want als puntje bij paaltje komt, val ik op uitstraling en een bepaalde visie en karakter eigenschappen. Belangrijk vind ik
– zelfredzaamheid
– zelfverzekerd zijn
– maatschappelijke betrokken zijn
– een goed empathisch vermogen hebben
– verantwoordelijkheidsgevoel
– goede communicatie skills

Ik vind het ook ontzettend belangrijk dat mijn partner houdt van reizen op de manier zoals ik reis (dus geen pakketreisje boeken en vakantie vieren). Reizen omvat namelijk heel veel. Je moet interesse hebben in andere culturen, openstaan voor onbekende dingen, flexibel zijn, een open mindset hebben, etcetera. Allemaal kwaliteiten die ik heel belangrijk vind en zo met deze interesse veelal gecovered zijn.

Waar heb je echt een gruwelijke hekel aan? (Mona)

Asbakken schoonmaken/leeg gooien. Ik raak die dingen niet aan, omdat ik ze zo smerig (smerig is een understatement) vind. Nu hebben we geen asbakken in huis, omdat niemand hier rookt. Ook het bezoek weet zich te onthouden van sigaretten. Maar ik liep daar vroeger tegen aan, toen ik een bijbaantje had in de dierentuin en in hostels. Ik weigerde om ze schoon te maken of leeg te kieperen. Verder zijn er nog meer dingen waar ik niet van houd (zoals diverse huishoudelijke klusjes). Maar ik heb echt een hekel aan asbakken schoonmaken dus. Of überhaupt een asbak aan tafel waar ik ga eten.

Ik heb verder ook een gruwelijke hekel aan arrogante mensen en kortzichtigheid. Maar die asbakken kwam ineens in me op.

Welk plekje kan je niet wachten om je kinderen te laten zien? (Melanie)

Natuurlijk heb ik een hele waslijst, maar ik wil heel graag met mijn kinderen naar Ubud. Ubud op Bali is voor mij een rustoord, waar ik heel graag kom. Hier voel ik me altijd zen en maak ik gebruik van de mooiste accommodaties op schitterende locaties (die ook nog betaalbaar zijn). Vanzelfsprekend gaan we heus wel met de kinderen richting Indonesië, dus dat gaat heus gebeuren. Maar ik kan niet wachten om met ze rond te dwalen in het heilige apenbos en de mooie tempels in de omgeving te bezoeken.

Wat doe je het liefst op een vrije dag? (Saskia)

Ik ben zo vaak op pad. Als in: continu. Als je mijn Instagram volgt, is het goed te zien. Op een vrije dag ga ik er dus het liefst op uit. De afgelopen 3 weken alleen al hebben we bijvoorbeeld Burgers’ Zoo, Dolfinarium, Wildlands Emmen, Zooparc Overloon en Erlebnings Zoo Hannover bezocht. Maar het hoeft niet om een dierentuin te gaan. Een stedentrip, pretpark, een buitenspeelplaats, evenement… als we maar op avontuur zijn. Ik zou elke dag wel reviews kunnen plaatsen, als ik dat tempo zelf zou kunnen bijhouden qua bloggen.

Waar bestaat je fotografie uitrusting uit? (Maaike)

Een leuke vraag, want ik heb begin deze maand een nieuwe camera gekocht. Mijn oude Canon spiegelreflex en lens was wel aan vervanging toe. Ik koos voor een Canon 750D. Ik fotografeer niet meer zo vaak (semi) professioneel zoals vroeger, maar had nog zeker nog wel bepaalde eisen. Ik fotografeer af en toe nog wel een bruiloft en volgende week heb ik een zwangerschapsshoot. Dus ik moet er nog wel semi professioneel mee aan de slag kunnen. Ik koos daarom voor de Canon 750D. Ik bespaar jullie de technische details, maar ik ben helemaal fan van de Wi-Fi functie op mijn nieuwe camera.

Ik heb hem van de week uitgebreid met een Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD Macro lens. Ik houd er niet van om lenzen te wisselen, maar ik wil wel veel in één keer kunnen doen. Tijdens fotoshoots wil ik de creatief aan de slag kunnen gaan, zonder beperkt te zijn met het bereik van een lens. En tijdens het reizen wil ik van grote afstand details kunnen fotograferen. Wil je het toch betaalbaar houden (al kost deze lens in Nederland nieuw alsnog €600, ongeveer net zo veel als de Canon 750D), kom je al snel uit op een Tamron. Ik kocht hem overigens via amazon.de, waar de lens in ieder geval €160 goedkoper is. Mijn oude lens (ook een Tamron) begon kuren te vertonen. Niet vreemd als ik zie hoe ik er allemaal mee ben omgegaan tijdens het reizen. Het was een flinke aanslag op mijn portemonnee, maar ik ben erg blij met mijn nieuwe camera én lens! Verder heb ik 2 camera tassen (schoudertas én rugzak), waar meerdere lenzen in passen (in mijn geval neem ik dus geen extra lens mee). Afhankelijk wat ik ga doen, neem ik wel mijn externe flitser mee. 

Wat is je favoriete kleur? (Michelle)

Ik houd van leger groen, bruin en zwart. Het hangt er natuurlijk van af waar het om gaat. Die kleuren zijn favoriet als het gaat om kleding bijvoorbeeld. Een andere mooie kleur is de cherry red van Dr Martens.

Wat is je favoriete sport en beoefen je een sport? (Mona)

Mijn favoriete sporten zijn eigenlijk sporten die ik niet altijd hier in Nederland kan doen. Ik vertelde er al over in mijn blog waarin ik mijn 8 favoriete sporten tijdens het reizen deel. Als ik echt moet kiezen zijn mijn favoriete sporten white water raften en duiken. In Nederland klimmen en badminton (hey, ik ben een Indo). Momenteel beoefen ik geen sport (hoe schandalig), maar ik heb de intentie om weer te beginnen met klimmen. Ik heb er al lang geen tijd voor vrij gemaakt én ik was er te zenuwachtig voor. Ik ben natuurlijk wel afhankelijk van een klim buddy, maar ik heb hem al laten weten dat ik binnenkort weer wil klimmen. Hoezo ik zenuwachtig ben? Ik heb 2 keizersneden gehad en van de laatste, voel ik af en toe de wond nog trekken. Dus ik vind het best spannend om weer te beginnen met klimmen.

En zie hier. 8 van jullie vragen zijn weer beantwoord. Maar je mag nog steeds vragen stellen. Heb je nog iets (of weer iets) wat je van me wil weten? Stel ze gerust!

En jij?
Ik ben wel erg benieuwd naar jullie antwoord op de vraag van Sammie. Waar zou jij naar toe willen gaan als je terug de tijd in kon gaan?

 

Comments

comments

19 gedachten over “Jouw vragen, mijn antwoorden – 2

 1. Villasappho schreef:

  Ik zou terug gaan naar de tijd dat ik bijna 18 werd en mn oma nog geen hersenbloeding had gehad. Ik heb daardoor nooit de kans gehad een echt mooi gesprek met haar te voeren. Heb haar ook nooit kunnen bedanken voor de tijd dat ze voor me zorgde toen mn moeder uit beeld was.

 2. Daenelia schreef:

  Heel stom, maar ik hoef niet per se ergens terug in mijn eigen leven. En eerlijk gezegd zijn de periodes in de geschiedenis dieik interessant vindt, niet echt een toeristische bestemming. Ik zou veel liever even voor een uurtje of zo naar de toekomst willen reizen, onder voorwaarden dat mij niks ergs gebeurt en ik ook weer terug kan, natuurlijk. Alhoewel, ik zie de toekomst nou ook weer niet zo zonnig in dat ik iets leuks denk te zien…
  Weet je? Ik blijf het allerliefst in het hier en nu.
  Tijd bestaat ook niet echt. Het is een construct van de menselijke geest … denk ik.

  • Sheila schreef:

   Grappig, ik zou zelf nooit naar de toekomst willen. Lijkt me eigenlijk vervelend als je weet hoe iets gaat aflopen of wat er gaat gebeuren. Met name als je persoonlijk betrokken bent. Volgens mij kan je daarna niet onbezonnen meer leven.

  • Sheila schreef:

   Hahahaha. De middeleeuwen lijkt me ook erg interessant. Daarnaast moet het ook een zware periode zijn qua leefomstandigheden. Er van uit gaan dat je in die periode geen dame van stand zou zijn, maar een gemiddelde burger.

 3. Irene schreef:

  Oh gelukkig hoef ik geen asbakken schoon te maken. Ik ben als huishoudelijke hulp ook wel viezere dingen tegengekomen. Dan ben ik altijd blij als ik weer thuis ben en onder de douche kan springen.

 4. Zo simpel is dan geluk schreef:

  “Ik heb verder ook een gruwelijke hekel aan arrogante mensen en kortzichtigheid. ” Dat zijn ook asbakken toch? 😉
  Leuk om je antwoorden op deze vragen te lezen. Zelf kan ik eigenlijk niet zo snel bedenken naar welk moment in het verleden ik zou willen terug reizen. Misschien wel naar het moment waarop de Aarde ontstond. Ben ergens toch wel heel nieuwsgierig hoe dat ooit is gegaan.

 5. Maaike schreef:

  Wat leuk dat mijn vraag er bij staat! Ik vind het een interessant antwoord. Toevallig ben ik mezelf een klein beetje aan het oriënteren op een nieuwe lens. En misschien een nieuwe camera. Met de nadruk op misschien. Want ik heb niet echt iets nieuws nodig. Maar daardoor vind ik het dus wel heel leuk om te lezen wat anderen voor fotografiespullen hebben. En daarbij ook de beweegredenen waarom je voor een bepaalde lens hebt gekozen. Dank!

  • Sheila schreef:

   Het was ook een leuke vraag. Vooral omdat ik dus echt net een nieuwe camera kocht. Tijdens mijn wereldreis van 6 maanden, had ik geen SLR mee. Het nam gewoon teveel ruimte in beslag en was totaal niet praktisch voor een lange backpack reis. Nu voor deze 3,5 maanden gaat hij wel mee. Ik had zondag de shoot en ben ook erg blij met het resultaat. Het is nog wel even uitzoeken van sommige dingen, maar hij deed wat ik wilde.

 6. sammie schreef:

  Elvis! Om de één of andere reden had ik niet verwacht dat jij een Elvis fan was 🙂 Kan me voorstellen dat je dan kiest voor het concert mee maken. Toch jammer dat we niet af en toe terug in de tijd kunnen springen, hopelijk komt er ooit een tijdmachine 😀
  Asbakken,, lol, wij zijn rokers dus hebben een asbak bij de afzuigkap staan en hoewel ik het er mee eens ben dat het niet het friste items in huis is vind ik het niet zo smerig. Maar goed, ik ben een roker. Kan me voorstellen dat het voor niet rokers een smerig object is. Ik ga daarentegen kokhalzen van kinderen met snot uit hun neus of kwijl wat mijn richting uitkomt haha. Arrogante mensen en kortzichtigheid vind ik ook vreselijk, net als mensen die alleen maar met zichzelf bezig zijn, bloed irritant.

  • Sheila schreef:

   Snap ik. Ik luister ook niet veel naar Elvis, maar ik kan nog steeds genieten van zijn muziek. Ik ben zelfs naar een Elvis concert in Nederland gegaan. Hoorde je zijn stem en zag je een digitale Elvis, terwijl de muziek live werd gespeeld door zijn eigen bandleden. Geweldig! Ik ben er mee opgegroeid door mijn ouders en dan doet het toch wat met je. Graceland bezoeken vond ik daarom echt bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *