Jouw vragen – mijn antwoorden

Jullie kregen de kans om mij vragen te stellen en dat heb ik geweten ook. Wat een prachtige vragen heb ik ontvangen! Dank jullie wel! Ik merk dat jullie echt interesse hebben om me beter te leren kennen, gezien de soort vragen die zijn gesteld. Vragen waar ik hele blogs aan kan wijden. En dat gaat gebeuren ook. Maar vandaag begin ik met de eerste selectie vragen die kort beantwoord kunnen worden. Dus dat betekent dat ik mijn favoriete schoolvakken met jullie deel en meer…


Wat is je meest gênante jeugdervaring (Lilian)?

Dat is een gemakkelijke. Ik schreef er namelijk al een blog over. Om er maar één te noemen, het moment dat ik me pas na een half uurtje besefte dat ik in mijn ondergoed naar buiten was gegaan!

Wat was je lievelingsvak op school en waarom (Lilian)?

Dat verschilt natuurlijk per opleiding. Dus hier komen ze:

 • Middelbare school: Nederlands, Engels en geschiedenis.
 • Middelbaar Toeristisch Onderwijs: Engels, toeristische topografie en sport.
 • Culturele Maatschappelijke Vorming (HvU): culturele antropologie, sociologie van de vrije tijd, psychologie van de vrije tijd en sport.

Ik ben altijd gek op taal geweest. Ook heb ik altijd al interesse gehad in andere culturen en wat voor invloed opvoeding, geografie en cultuur heeft op de keuzes die mensen maken. Die keuzes gekoppeld aan vrije tijd, vind ik reuze interessant. Deze interesses zijn ook weer terug te vinden in mijn passie voor reizen, waarom ik bewust kies voor ME-tijd en als laatste… waarom ik weinig dingen voor vanzelfsprekend neem.

Wat voor werk doe je (Maaike)?

Ondanks mijn studies in toerisme en sport, werk ik nu in energie wereld. Dat wil zeggen, voor de grootste regionale netbeheerder (dat is dus héél wat anders dan een leverancier) van Nederland. Ik heb een administratieve baan voor de afdeling die gaat over de grootverbruikers van elektra en gas (dus niet de kleine aansluitingen in huis). Mensen zijn, zonder dat ze het vaak door hebben, klant van het bedrijf waar ik voor werk. Voor grote aansluitingen moeten contracten worden opgesteld wat ik o.a. voor mijn rekening neem. In deze branche komt veel regels en processen bij kijken wat het ook interessant maakt. Het is een wereld die telkens in beweging is en dat maakt het afwisselender dan ik ooit had gedacht. Ik had ook nooit gedacht dat er zo’n grote wereld zit achter een stopcontact, om het zo maar te zeggen. Daarnaast ben ik ook heel blij met de geweldige secundaire voorwaarden binnen dit bedrijf. Daarom dat ik betaald verlof kan opnemen voor mijn reis van 3 maanden door Nieuw Zeeland en deze maan voor de 2e keer van dit jaar vakantie kan opnemen.

Hoe lang doe je gemiddeld over een artikel (Saskia)?

Naar mijn idee lang. Met name als het een maatschappelijk gerelateerde blog is (zoals ik hier al eerder een artikel over zelfreflectie schreef). Daar ben ik echt meerdere avonden mee bezig. Ik zit in de avond 2 à 3 uur achter de laptop (als ik blog) en in dat geval ben ik er dus snel 12 à 15 uur mee bezig. Geen wonder dat mijn frequentie laag is, toch? Het is mijn favoriete categorie, maar ook de pittigste. Maar omdat ik mijn punt graag doordacht en niet belerend wil overbrengen, ben ik lange tijd bezig om de juiste woorden te vinden. Het is niet dat ik moeite heb om ze te schrijven. Maar het zijn vaak lastige onderwerpen die niet altijd interessant zijn om er over te lezen. Om het dus aantrekkelijk te maken, ben ik ook lang bezig om goed na te denken welke richting ik op wil gaan en dat stel ik telkens bij tijdens het schrijven. Andere artikelen kosten me gemiddeld 6 uur. Behalve als ik veel beeldmateriaal nodig heb (reisverslagen bijvoorbeeld), dan ben ik ook langer bezig.

Van welk nummer word je instant happy (Saskia)?

Ik heb een ‘happy’ lijstje op Spotify, maar om er een paar te noemen:

 • I love your smile – Shanice (1991): ik zat toen zelf in de schoolbanken en werd toen altijd erg vrolijk van dit liedje met het blije deuntje. Het herinnert me dus aan vroeger.
 • Soak up the sun – Cheryl Crow (2002): hier krijg ik altijd een zomers gevoel van én ik wil er een surfplank bij huren (bij gebrek aan er zelf één hebben).
 • Someday I’ll be Saturday Night – Bon Jovi (2000): een heerlijk lied om luid mee te zingen
 • All I wanna do – Cheryl (1999): omdat het me echt doet denken aan een Tuesday Night Music Club ergens in Amerika en ‘all I wanna do is have some fun’. Ik word er instant blij van.

Aan welk muzieknummer heb je bijzondere herinneringen en waarom (Roelina)?

Deze vraag sluit daar natuurlijk mooi op aan. Ik deel er een paar.

 • Pure Shores – All Saints: mijn lijflied. Dit nummer verklaart waarom ik reis en continu verder trek. Dit nummer vat dus alles wat ik voel voor het reizen samen.
 • Grounds for Divorce – Elbow: dit liedje liet een reisgenoot ons horen tijdens onze wereldreis van 6 maanden. Sindsdien denk ik alleen maar aan die geweldige reis, telkens als ik dit fantastische nummer hoor.
 • That’s the way love goes – Janet Jackson: toen deze clip uitkwam, was ik meteen verliefd op Janet Jackson en de geweldige huiskamer sfeer die in de clip zat. Ik woonde nog thuis (ik was 15), maar ging het jaar daarop naar Londen voor stage. En ik kon niet wachten om die sfeer eigen te maken. Daarbij was het gewoon een heerlijk nummer. Het nummer herinnert me dus aan hoe het me inspireerde om het huiselijk te maken, waar ik ook was/ben.
 • Feelin’ Way too damn good – Nickelback: onze openingsdans op ons huwelijksfeest

Iets wat je echt niet kan begrijpen is… (Saskia)?

.. hoe het kan dat een incompetent figuur als Donald Trump tot president van Amerika is gekozen?? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En nog erger, hoe kan de hele wereld (mens, dier en milieu) daar nu last van hebben? Ik verbaas me hier meerdere keren per week over. En tegelijk, maak ik me er ook zorgen over. Omdat hij zulke domme, kortzichtige en egoïstische beslissingen neemt, die de wereld geen goed doen. Want als we het bijvoorbeeld hebben over het milieu, dan heb ik (en mijn kinderen) daar ook last van.

Nog vragen?
Het was leuk om na te denken over bovenstaande vragen. Er staan er nog meer klaar om beantwoord te worden. Maar veel vragen verdienen een uitgebreid antwoord, zodat ze in blog vorm beantwoord zullen worden. Heb jij nog een vraag die je ook wil stellen? Stel hem gerust! Het is altijd leuk om te blogger beter te leren kennen, niet waar?

En jij?
Ik ben wel erg benieuwd. Hoe lang ben jij gemiddeld bezig met het schrijven van een artikel?

Comments

comments

23 gedachten over “Jouw vragen – mijn antwoorden

 1. Kreanimo schreef:

  Hahaha… die van Trump. Dat begrijp ik dus ook echt niet.

  Wanneer besefte je dat je klaar was voor kinderen? Of is dat altijd al iets geweest dat je wist dat je ooit zou willen? (Was bij mij niet zo, vandaar de vraag.)

 2. Melanie schreef:

  I like your smile. Daae wordt ik ook altijd vrolijk van. Trump daar kan in ook echt niet bij. Maar hij doet wat hij beloofd heeft. Dat kan je van onze regering en alles daarin niet zeggen.
  Welk plekje kan je niet wachten om aan jou kinderen te laten zien en waarom?

  • Sheila schreef:

   Het is toch ook een super vrolijk liedje! Al denk ik wel dat je van een bepaalde leeftijd moet zijn om het überhaupt te kennen ;).

   Trump doet (gelukkig) niet alles wat hij beloofd heeft. Omdat sommige ideeën té achterlijk zijn, dat hij in ieder geval wordt tegen gehouden door zijn achterban (al wordt het merendeel vervolgens ontslagen). En ergens snap ik ook dat het bij onze regering niet helemaal werkt dat ze altijd kunnen doen wat ze zeggen. Juist omdat er zo veel partijen zijn, dat je nooit met z’n allen met de neuzen dezelfde richting op kijkt. Maar goed, gelukkig zit er verstand hier (ook al ben ik het er niet altijd mee eens).

   En wat een leuke vraag!! Jaah, die neem ik mee. Ik zit daar natuurlijk heel vaak aan te denken 🙂

 3. Michelle schreef:

  Wat een leuke vragen kreeg je! Ik heb nog wel een aantal vragen voor je:
  – Wat is het mooiste aan het moederschap voor jouw?
  – Wat is je favoriete kleur?
  – Favoriet dier? En heb je zelf huisdieren (gehad)?

  Ik ben gemiddeld één tot twee uur per artikel bezig. Ik probeer ze juist wat korter en bondiger te houden de laatste jaren. Dit slaat beter aan merk ik. Hierbij in reken ik niet de fotografie. Wel jammer want mijn camera vertoont kuren de laatste tijd ( en hallo slecht winter-licht!) en ik zie dit erg aan mijn foto’s.. hmmz.

  • Sheila schreef:

   Leuke vragen, dankjewel!

   Oh, één tot twee uur lijkt me ook wel geweldig. Dan kan ik zeker vaker artikelen plaatsen. Maar dat lukt me gewoon nooit :). Komt ook omdat ik gewoon lange artikelen schrijf. Daar schreef ik al eens een artikel over, bedenk ik me nu. Ik ga de link meteen verwerken in dit artikel. 🙂

 4. Lilian schreef:

  Wat leuk om je antwoorden te lezen. Ik was juist altijd slecht in taal, ik was weer dol op biologie en economie en wiskunde 🙂 Ik ben nog steeds een Excel-nerd 🙂

  Ik schrijf mijn artikelen altijd in twee stappen, op één avond typ ik alleen tekst en op een andere avond maak ik ze op en plan ik ze in. Met name die laatste stap duurt me altijd te lang. De inhoudelijke stukken die komen er zo uit (alleen sneuvelt er nog wel eens wat als ik ze dan een week later weer over lees…)

  • Sheila schreef:

   Oh nee, dat zijn vakken waar ik echt niets mee kan. Met name wiskunde. Dat is echt abracadabra voor mij, hoor.

   Dus op zich ben je er twee avonden mee bezig. En hoe lang dan in totaal qua uren?

   • Lilian schreef:

    In de ideale wereld ben ik er twee avonden (20 – 23u) mee bezig. Alleen in de praktijk werkt het vaak anders, want dan vind ik een artikel niet zo leuk en schrijf ik alsnog een andere en dan heb ik er niet genoeg en werk ik er nog een avond aan 😉

 5. Essma schreef:

  Leuk! Zo keer ik je ook een beetje beter kennen! Ik kan goed begrijpen waarom je de nummers van shanice en cheryl fijn vindt! ? Ik geloof dat we van hetzelfde ‘jaar’ zijn hahaha

 6. Evelyne schreef:

  Leuk om te lezen! Het hangt er van af hoe lang ik aan een artikel werk. De ene keer vliegen mijn vingers over het toetsenbord, de andere keer moet ik echt diep gaan graven. Ik schreef er onlangs ook een artikel over op mijn blog 😉

  • Sheila schreef:

   Dankjewel 🙂 En dat is ook wel zo, muziek is zo persoonlijk! De laatste tijd luister ik dus veel naar country. Ik heb die Amerikaanse vriend van mij om namen gevraagd van Amerikaanse artiesten. En heb zo kennis gemaakt met heel veel mooie nummers die ik nog niet kende. Super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *