Juni – een maand vol hoogtepunten

Juni was een fijne maand met allemaal verschillende hoogtepunten. Als ik zo terug kijk op de afgelopen maand, zijn we weer eens veel op pad geweest. En dat terwijl ik, vergeleken met vorige zomer, ook gewoon heb gewerkt. Juni had 9 weekend dagen en desondanks is de lijst behoorlijk lang. Benieuwd wat ik uitspookte en of het al kan tippen aan alle activiteiten die we vorig jaar deden en ik een heuse bucket-list had?

2 juni- Verjaardag

We vieren de verjaardag van mijn vader, die op de laatste dag van mei jarig is. Met ons complete gezin (met z’n vijven dus) vieren we de verjaardag van mijn vader. Voor al het bezoek gaat de BBQ aan en iedereen doet waar die zin in heeft. Een gemoedelijke verjaardag dus.

3 juni – Zwangerschapsshoot

In de ochtend ga ik aan het werk. Ik heb vandaag namelijk een zwangerschapsshoot om te fotograferen. Sind ik moeder ben geworden (en teveel andere hobby’s heb), fotografeer ik niet veel meer. Maar ik ben nog steeds te boeken. Ik kies als locatie de Posbank/Veluwezoom uit. Ik fotografeer graag in de buitenlucht. De foto’s zijn, naar mijn bescheiden mening, goed gelukt en ik zie al dat ik hier een mooie reeks van kan maken. Het uiteindelijke resultaat was prachtig en ik heb er weer een tevreden klant bij.

3 juni – Sonsbeekmarkt

Maandelijks vindt Sonsbeekmarkt plaats in het mooie stadspark van Arnhem. Na de ochtend shoot, pik ik het thuisfront op en gaan we die kant op. We waren al lange tijd niet geweest, maar deze keer wilde ik graag weer eens gaan. De markt is een mix van foodtrucks, lokaal eten, lokale (handgemaakte) producten en theater. Samen met manlief, de kinderen en een kleedje gingen we die kant op. Als we spontaan allemaal bekenden tegen komen, waaronder 2 gezinnen met hun kinderen, kan onze dag niet meer stuk. Iedereen neemt plaats op en rond ons kleedje en het is één en al gezelligheid. Wat heb ik hier van genoten.

7 juni – Tots & Tea Rijkerswoerdse Plassen

Wekelijks ontmoet ik de internationale dames en hun kinderen van de Tots & Tea internationale speelgroep. De voertaal is Engels wat voor mij natuurlijk ideaal is. Zo horen de kinderen ook anderen Engels spreken behalve ik. Daarbij is het altijd een heel fijn samenzijn met de andere moeders (en een enkele keer een vader). We ontmoeten elkaar elke week op een andere plek, waarbij we deze keer voor een meer kozen. Op 10 minuten loopafstand van mijn huis, de ideale plek voor een warme dag. Terwijl zoonlief rond spartelt op een groene krokodil, had dochterlief haar eerste avontuur in buitenwater van de Rijkerswoerdse Plassen.

8 juni – Tivoli

In Nijmegen is Tivoli te vinden. Een bescheiden familie pretparkje met als doelgroep kinderen van 3 t/m 10 jaar. Vriendlief is vrij en we besluiten om Tivoli te bezoeken. In verband met het slechte weer, heb ik oppas geregeld voor dochterlief. Manlief moet werken. Mijn zoontje deert de regen niet zo en met z’n drieën gaan we daarom gezellig op pad. Omdat het erg rustig is, kan zoonlief overal net zo vaak in als hij wil. Ideaal dus! En wat is het gezellig om zo een dagje met z’n drietjes door te brengen. We mini golfen, maken trein ritjes, springen op de trampoline, maken een boottochtje en ga zo maar door.

9 juni – Aviodrome

Ik ga er graag op uit. Heel graag zelfs! Dus na Tivoli, bezoeken we voor het eerst Aviodrome. Maar deze keer samen met manlief. Het museum is vermakelijk voor kinderen, maar het sprak mij minder aan. En als museum liefhebber, zeg ik dat niet snel. En dat terwijl ik luchtvaart ook nog eens interessant vind. Het Aviodrome is alleen geen museum wat ik nogmaals zou bezoeken. Het museum kan wel een update gebruiken en de opzet van de museumstukken kan ook beter. Ik kies dan het liefst een museum uit die voor zowel de kinderen als ons interessant en leuk is. Maar we hebben een prima dag. Zoonlief gaat los in klauter zones en zelfs voor de jongste is een speelhoek.

10 juni – Rijkerswoerdse Plassen

Omdat het zo fijn was aan de Rijkerswoerdse Plassen van de week, gaan we er vandaag ook naar toe om te relaxen. Ik maak wraps met zalm en de bolderkar is al snel gevuld met nog meer lekkere dingen voor een picknick. Samen met mijn gezin wandelen we naar het water, waar we ontspannen genieten van een fijne zondag in de schaduw van de bomen.

11 juni – Uit eten

Spontaan ga ik uit eten met vriendlief. We hebben elkaar deze maand minder gezien dan normaal, dus dat verdiende wel een avondje samen. En van dat uit eten gaan, kan ik dan erg genieten. Net zoals van mijn gezelschap natuurlijk.

14 juni – Tots & Tea KinderCrea Arnhem

Een bijzonder moment, want vandaag zette dochterlief haar eerste stapjes! Dit mag ze ook laten zien bij de Tots & Tea ontmoeting van deze week. Het wordt een creatieve ochtend bij KinderCrea Arnhem. Hier kunnen kinderen van 9 maanden tot 4 jaar zich vermaken in een veilige, creatieve omgeving. Denk daarbij aan schilderen met de vingers, spelen met sop, water en zand, knutselen, verven, kleien, stempelen en ga zo maar door. Amanda maakt alles zelf en zorgt daarvoor voor kindvriendelijke en kind veilige materialen en is hier erg creatief in. Hier worden kinderen vies, maar jij hoeft niet de rommel op te ruimen.  Een prima ochtend dus.

15 juni – Eten op Rolletjes

Ik word helemaal blij van foodtruck festivals. Ik houd van de ontspannen sfeer, de sfeervolle omgeving en de fijne plekken waar je kan zitten met of zonder kinderen. Spontaan besluit ik om naar Eten op Rolletjes te gaan in Sonsbeekpark. Ik vraag 2 (nieuwe) meiden van de Tots & Tea en ze zeggen allebei ja. We laten de kinderen en mannen thuis en ontmoeten elkaar in dit mooie Arnhemse park. En wat een leuke avond hebben we. Reizen, kinderen, maar ook onze relaties komen aan bod. Eén van de dames blijkt relatie problemen te hebben. Maar doordat ze nog geen mensen kende in Nederland, had ze nog geen luisterend oor gevonden. Dat vond ze die avond en zo ontstond een nieuwe vriendschap. Weer een hoogtepunt van de maand juni.

16 juni – Kinderdijk

Weten jullie nog dat ik een Amerikaanse vriend heb die ik als mijn beste vriend beschouw? In april kwam hij ons een weekje bezoeken vanuit Las Vegas, maar dit weekend is hij ook in Amsterdam. Hij is, samen met zijn neef, op doorreis naar Scandinavië en daarvoor enkele dagen in Amsterdam met zijn neef. Uiteraard spreken we af. Vandaag staat daarom Kinderdijk op de planning, zonder kinderen. We huren een fiets en genieten van dit schitterende stukje land waar Nederland trots op mag zijn. Het behoort zelfs tot de werelderfgoed van Unesco. Het weer is mooier dan gedacht en omdat we de kinderen niet mee hebben, kunnen we alles lekker op ons tempo doen. En wat is het weer fijn om onze vriend weer te zien. Het is een aanrader, dus hier komt zeker nog een reisverslag van. Na afloop gaan we richting Dordrecht.

17 juni – Amsterdam

Onze goede vriend is niet onbekend bij onze kinderen. Zoonlief is gek op hem, dus vandaag nemen we de kinderen mee naar Amsterdam. Het wordt een rustig dagje samen, in goed gezelschap. We bezoeken kort het Tropenmuseum en gaan daarna picknicken in het Oosterpark. Het is prachtig om te zien hoe hecht onze vriend met onze zoon is. En dat terwijl ze elkaar nog maar 3 keer ‘live’ hebben gezien. Ook dochterlief reageert vrolijk op hem. De dag sluiten we af met pannenkoeken, uiteraard. Maar dan wel in een restaurant met een heuse carrousel.

21 juni – Tots & Tea meeting

Het klinkt misschien niet leuk, maar dat was het zeker wel. Deze avond heb ik een meeting met enkele dames van Tots & Tea. De twee vriendinnen die deze speelgroep zijn gestart gaan er helaas mee stoppen, met pijn in hun hart. Samen met 3 andere dames, ga ik de organisatie overnemen. De meeting was om te overleggen hoe we dit gaan aanpakken. Een bijzondere taak, want ik ben er bijna vanaf het begin bij. De Tots & Tea is een fantastische groep van internationale moeders (en vaders) waaruit fantastische vriendschappen zijn ontstaan. Niet alleen tussen ouders, maar ook kinderen. Dus een hele eer om dit voort te zetten.

22 juni – Bedrijfsuitje

In de avond ontmoet ik mijn collega’s voor een bedrijfsuitje. Er zijn e-choppers (elektronische bromfietsen) geregeld en we maken een rit over de hei. Aangezien niet iedereen een brommer is gewend, wordt het een hilarische tocht. Met name gecombineerd met de verschillende snelheden die de brommers kunnen halen (variërend tussen de 25 en 40 km/u). We sluiten af met een barbecue. Het is lang geleden dat ik zo stonk naar vet/vlees/BBQ, maar wat een gezellige avond was het.

23 juni – Tots & Tea Family Picnic

Ik heb ontzettend uitgekeken naar dit weekend. Vandaag houden we voor de 3e keer een familie picknick met alle Tots & Tea leden en hun familie leden. Het is een geweldig moment voor het werkend front om te zien met wie hun wederhelft elke donderdag doorbrengt. En je leert zo nieuwe gezichten kennen. De picknick is, zoals elk jaar, een groot succes. Niet alleen omdat iedereen heerlijk heeft gekookt, maar ook omdat de sfeer ongedwongen en gezellig is. Kinderen spelen met elkaar. En volwassenen delen hun ervaringen over hun verhuizing naar Nederland en nieuwe vriendschappen ontstaan. Er komt ook een stel uit Nieuw Zeeland dat pas 5 weken geleden naar Nederland kwam. Ze blijken 3 straten van ons af te wonen. We hebben afgesproken om eens samen iets te ondernemen én ze hebben al aangeboden dat we straks in Nieuw Zeeland gebruik mogen maken van hun familie vakantie woning!

24 juni – Burgers’ Zoo

Samen met manlief en de kinderen bezoek ik Burgers’ Zoo. Vriendlief houdt vandaag een ‘vrije dag’ en blijft daarom lekker thuis. We hebben een abonnement op Burgers’, dus het bezoeken van deze dierentuin is elke maand wel vaste prik. Maar dat maakt het er niet minder leuk om. In Burgers’ Zoo worden ook nog ouderwets bezoekers op de foto gezet. Het is onze traditie om om de zoveel tijd een foto te kopen. Deze keer deden we dat ook, omdat dochterlief er voor het eerst staand op staat.

28 juni – Tots & Tea Landerij de Park

Deze donderdag spreken we af in een fijne buitenspeelplaats, vlak bij ons huis; Landerij de Park. Hier ben ik regelmatig te vinden met de kinderen. Samen met de vader (en onze kinderen) uit Nieuw Zeeland die ik op de picknick leerde kennen, loop ik er naar toe. We kiezen een plekje in de schaduw en al snel melden meer moeders met kinderen zich en wordt het een gezellige boel.

29 juni – Trouwdag en bruiloft

En zo is er nog een hoogtepunt van deze maand. 11 jaar geleden gaven mijn en ik elkaar het ja-woord. Het blijft een mooi moment om er elk jaar bij stil te staan. Maar dit jaar doen we dat bescheiden met een high tea, omdat we in de avond een bruiloft hebben. En ook nog een hele bijzondere. Renne ken ik via het bloggen (van heel erg vroeger) en woont inmiddels in Hong Kong. Daar heeft hij een dame leren kennen, die op groeide in Sydney. Renne (zijn bloggersnaam) is opgegroeid nabij Arnhem en zo komt het dat de bruiloft plaats vindt in het dorp waar mijn ouders wonen. Allemaal vlak bij en wij zijn uitgenodigd! Dus zo kwam het dat we op onze eigen trouwdag stonden te swingen op een bruiloft. Inclusief een dweilorkest, wat alle Chinese gasten een geweldige verrassing vonden. Inclusief mezelf, want een dweilorkest zag ik niet aankomen (ok, serieus… wie wel op een bruiloft).

30 juni – Familiedag

Deze zaterdag worden we omringd door mijn lieve en gekke familie. We komen samen in België voor een familie dag om voort te zetten wat mijn opa en oma (die beiden inmiddels overleden zijn) ooit zijn gestart. Om samen herinneringen op te halen, heerlijk te eten en de nieuwste generatie samen te laten spelen. Want we wonen niet bij elkaar. De familie van mijn vaders kant woont verspreid over Nederland, Duitsland, België en Spanje. De zon schijnt. Het grootste gedeelte van onze grote familie kon vandaag, dus het was de perfecte middag en avond. Vriendlief is er ook bij. En dan ben ik wederom trots op hoe we onze levens leven en hoe we zijn opgenomen in elkanders familie. Wat een mooie dag om de maand mee af te sluiten.

19 keer

Juni heeft 30 dagen, waarvan ik 19 dagen heb gevuld met uitstapjes, feestjes en plezier. Je kan dus concluderen dat het (wederom) een heerlijke maand is geweest. Hoogtepunten waren de bruiloft, het weerzien met onze beste vriend en de nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan. Allemaal dingen op dankbaar voor te zijn. Een maand die niet van ons wordt afgepakt en waar ik dan ook heel graag op terug kijk.

En jij?
Hoe was juni voor jullie? Wat is jullie hoogtepunt van de afgelopen maand?

 

Comments

comments

25 gedachten over “Juni – een maand vol hoogtepunten

 1. Shirley schreef:

  Wat heb je veel uitstapjes gedaan. Leuk dat je de organisatie van Tots & Tea gaat overnemen, het klinkt als een mooi initiatief waar veel vriendschappen en contacten uit voortkomen. Het hoogtepunt van mijn maand was een taalcursus van een week in Lyon. Veel te kort natuurlijk 🙂

 2. Daenelia schreef:

  Jullie hadden het weer natuurlijk ook mee. Tuurlijk zou het allemaal net zo gezellig zijn zonder het zomerweer, maar man: ik denk toch dat het bijdraagt aan fijne herinneringen. Even nadenken wat een leuk dingetje is om te delen. Oh ja! Ik maakte t-shirts 🙂

 3. Mrs. T. schreef:

  Wat een boel leuke dingen.
  Mocht je niets te doen hebben. Google ‘ns op Fabriek Magnifique dat dit weekend plaatsvindt. Ik wed dat jij van zoiets ook wel houdt.

  • Sheila schreef:

   Ik had al plannen, maar het ziet er zeker leuk uit. Er zijn zoveel evenementen waar ik niet van af weet. Bedankt voor de tip. Altijd leuk om dat soort dingen te horen.

 4. Kreanimo schreef:

  Juni is hier zoals elk jaar veel te druk. Het einde van het schooljaar viel samen met de beslissing van mijn man om ontslag te geven op zijn werk en zo… heftig.
  Maar wat een leuke maand heb jij gehad zeg.

 5. Lilian schreef:

  Wow wat een volle en gezellige maand! Bij ons begon hij ongeveer hetzelfde want dochterlief is ook op de laatste dag van mei jarig en dat vierden we ook het weekend erna. Wij zijn behoorlijk fan van de Aviodrome, maar we wilden toevallig deze maand onze Duitse familie – die was overgekomen voor hun verjarende kleindochter – meenemen en zonder museumjaarkaart is het echt duur.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, inderdaad. En dan vind ik toch te duur voor wat je krijgt/ziet. Dan zou ik zeker een dag naar het Nederlands Openluchtmuseum gaan. Is wat duurder, maar daar staat tegenover dat je je daar echt de hele dag kan vermaken.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ja, dat probeer ik wel. Ik ga er gewoon zo graag op uit! Betekent wel dat ik altijd stapels was heb, want voor huishoudelijke taken maak ik dan weer minder tijd. Maar dan bedenk ik weer… wat vind ik nou écht belangrijk :). Oh en daarom lukt het me ook niet om zo regelmatig te bloggen. Ik ben gewoon te vaak de deur uit.

 6. Sammie schreef:

  Wat een volle drukke leuke gezellige maand! Wij zijn vooral druk aan het werk geweest in de tuin 🙂 Tivoli! Daar hebben Tommy en ik onze eerste date gehad, mini golfen 😀 vond ik super origineel bedacht toen door hem en was een goede zenuw breker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *