Emily praat I

IMG_20160421_181210
Emily is vorige week 3 jaar geworden en, zoals dat hoort, wordt er ondertussen heel wat afgekletst door haar. Al sinds ze begon met praten spreekt ze erg goed en duidelijk en kunnen we haar maar weinig betrappen op kinderpraat. Ze vervormt weinig woorden en bedenkt niet veel niet-bestaande woorden of zinnen. Een handvol leuke opmerkingen heb ik het afgelopen jaar toch kunnen opschrijven. Leuk voor later, om tijdens haar diploma uitreiking toch even terug te grijpen naar de lange weg die ze afgelegd heeft.

Ransjes nou?
In Center Parcs liepen veel ganzen rond, op pad naar eten dat gasten ze geven, maar nu waren ze niet in de buurt. Dus waar zijn die ganzen nou gebleven?

Lolila. In de lolila. Piep. Hoera!
In de gloria, in de gloria. Hieperdepiep, hoera!

Ikke ook koala.
Mama en papa stonden stiekem chocolade te snoepen.

Ik wil vedderen.
Peutertaal voor verven.

We hadden wat aardbeien bewaard voor Emily. Toen ze deze wilde pakken bleken ze verdwenen te zijn. Papa had ze opgegeten. Na wat gemopper werd er dit gezegd:
Emily: Mag niet aardbeien eten, papa!
Pa: Maar papa vindt aardbeien ook heel erg lekker.
Emily (met een heel wijs gezicht en zeer serieuze stem):
Ja, ik weet het papa…
Maar je mag niet aardbeien opeten
.

Emily schattig deurtje
Emily had de bril van mama op en zag eruit als een heel schattig nerdje.

We rijden over een viaduct en Emily ziet al die auto’s onder ons rijden:
Hallo auto’s, daar zijn we weer.

Nee mama, zo beloef ik het niet.
Als ik het weer eens helemaal verkeerd doe.

Clame is niet zo leuk.
Bij weer een reclameblok tijdens een Disneyfilm.

We staan te wachten bij een rotonde waar veel auto’s rijden. Ergens tussen al die auto’s rijdt een vrachtwagen wat langzamer, dus ik kan er mooi tussen. Hoor ik vanuit de achterbank:
Jeuj! We hebben gewonnen!

Hoe heerlijk is dat dan? Hebben jullie nog mooie uitspraken om je heen gehoord de laatste tijd?

signature Puck

Comments

comments

19 gedachten over “Emily praat I

  • Puck schreef:

   Wij wisten niet eens dat ze het woord kende, alhoewel ze het èchte woord dus nog niet helemaal door had, maar ze kon precies duidelijk maken wat ze wilde. Zo schattig.

 1. Yvonne schreef:

  Zo leuk om te lezen! Toevallig schreef ik ook een stukje over de kletspraat van mijn zoon. Grappig dat je dochter nu al door heeft dat reclame niet leuk is.

  • Puck schreef:

   Dat heeft ze vast een beetje van ons. Wij kijken weinig live en nemen eigenlijk alles op, dus dan spoelen we altijd snel door met reclame. Als zij dan eens een Disneyfilm zit te kijken en we zijn niet snel genoeg met doorspoelen dan krijg je dus dit…

  • Puck schreef:

   En dan te bedenken dat ik de meeste dus meteen weer vergeet. Maar ik probeer de echte juweeltjes zo snel mogelijk op te schrijven. Was de helft hiervan ook alweer vergeten toen ik aan dit blog begon…

  • Puck schreef:

   Ik hoop het eens in de zoveel tijd te doen, want het is ook zo leuk om het zelf terug te lezen en je vergeet het ow zo snel. Hopelijk blijft ze nog lang gekke peuter- en kleutertaal spreken.

 2. Yvonne schreef:

  Haha, leuk zijn ze! Ook hier een 3-jarige die al direct veel en goed praatte, het zijn bij haar eerder grappige opmerkingen die ik opschrijf in een schrift. Voor kleine zus van 20 maanden net haar eerste schrift gekocht… die riep van de week bij een eerste grote boodschap op de wc: “BEESIEEEEE” 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *