Mijn verjaardag en vele andere drukke momenten

Hiep hiep hoera! Ik was afgelopen maandag jarig. En dat vierde ik gezellig met een dagje Efteling. Een ontspannen dagje in de hectische periode waar ik nog in zit.

De meeste mensen ervaren december als een zeer drukke maand. Je weet wel, die zogenaamde feestmaand van het jaar. Maar ik moet zeggen, sinds ik moeder ben, kan de periode van half april tot half mei er ook wat van. Deze maand heeft voor mij, sinds een paar jaar meer vaste ‘feestdagen’ er bij gekregen en dat maakt het een zeer volle maand.

Vandaag neem ik je mee in deze (voor mij) drukke periode van het jaar. Het is de periode van verjaardagen (inclusief dus die van mezelf) en andere feestelijkheden. Maar ook een moment van herdenking en dit jaar helaas ook een sterfgeval. Vanaf volgende week wordt het al weer stukken rustiger en dat is eigenlijk ook weer een fijn vooruitzicht.

11 april – Verjaardag vriendlief

Vriendlief verjaart. We kiezen er altijd wel voor om op die dag iets kleins te doen met het hele gezin. Dus gaan we met z’n vijven uit eten.

13 en 14 april – Elfia en verjaardag

Elfia viel dit jaar in het weekend van 13 en 14 april. Een heerlijk weekend waar ik altijd naar uit kijk. Maar sinds de geboorte van onze dochter is het altijd even de vraag of Elfia samen valt met haar verjaardag. Dit jaar kiezen we er ook voor om maar 1 dag te gaan, de 13e. En oh, wat is het ijskoud! Aansluitend race ik door naar mijn vriendlief. Samen met zijn zusje, vieren ze samen hun verjaardag.

21 april – Verjaardag dochterlief én eerste Paasdag

21 april is de geboortedag van mijn dochter. Dat viel dit jaar gelijk met Eerste Paasdag, dus die feestelijkheden hebben we gecombineerd. De genodigden krijgen een heuse verjaardags/paasbrunch aan de picknick tafel in de speeltuin voor ons huis. Want het is een heuse zomerse dag. Wel vroeg voor het seizoen, dus als enige nadeel heeft het dat de schitterende platanen nog geen bladeren hebben de tafel dus niet is voorzien van schaduw. Maar hey… wat een top dag! Een fijne 2e verjaardag voor dochterlief.

22 april – Tweede Paasdag en Overlijdensbericht

Voor Tweede Paasdag besluiten we dit jaar om het Nationaal Park de Hoge Veluwe te bezoeken. Gezien het mooie weer, is het ontzettend druk voor de tijd van het jaar. Niet dat je dat nou merkt in zo’n groot park. Maar dit betekent vooral dat alle gratis witte fietsen zijn vergeven.  We starten de ochtend met het zoeken naar paas eieren in het bos om daarna het Museonder te bezoeken en de Paasmarkt. Pas aan het einde van de middag lukt het me om 2 fietsen te bemachtigen met kinderzitjes. En wat kan ik genieten van zo’n fietstocht in deze schitterende omgeving. Dochterlief zwaait naar iedereen die ons tegemoet komt en zoonlief zit achterop de omgeving af te speuren naar dieren.

Terwijl we dus genieten van de natuur, ontvang ik bericht dat mijn oom helaas is overleden. De laatste keer dat ik een fietstocht maakte in de Hoge Veluwe, overleed mijn oma. Fietsen in dit natuur park brengt me geen geluk.

27 april – Koningsdag

Omdat manlief druk bezig is met afstuderen, staan we dit jaar niet op de vrijmarkt in Velp. Dat vergt toch enige voorbereiding en dat komt dit jaar al helemaal niet uit. Een leuk moment om dus zelf de vrijmarkt te bezoeken. We bezoeken die in onze eigen wijk, Velp en Oosterbeek. En we komen thuis met mooie gevonden schatten. Een geslaagde dag. Het centrum van Arnhem slaan we over, gezien het weer niet mee werkt. Wel spreken we spontaan met vrienden af, wat een mooie afsluiter is van deze Koningsdag.

28 april – Moekedag

De familie van vriendlief heeft een mooie traditie; Moekedag. De grote familie komt dan bij elkaar om herinneringen op te halen van hun moeder (zijn oma) en om samen te zijn. Iedereen komt met zelf gemaakte hapjes en gedurende de middag wordt dat uitgeserveerd over verschillende gangen. Manlief gaat dit jaar niet mee omdat hij druk bezig is met zijn studie. Maar samen met de kinderen en vriendlief genieten we van de gezelligheid, de heerlijke hapjes en het aangename weer. Maar Moekedag is een terugkerend familie feest in deze periode geworden, sinds ik samen ben met vriendlief.

30 april – Crematie

Mijn wekker gaat om 5 uur. Vandaag is de crematie van mijn oom. Ik ga samen met mijn ouders en andere familie leden die kant op, 5 uur heen en weer 5 uur terug (na de ceremonie). We belanden hiervoor in Duitsland, waar ik leer dat crematies daar stukken afstandelijker en zakelijker worden uitgevoerd dan bij ons. Het is een pittige dag. Niet alleen door de reistijd van 10 uur op één dag, maar natuurlijk ook door alle emoties die bij een begrafenis of crematie komt kijken. Net voor middernacht kom ik weer thuis. Kapot, maar blij dat ik ben gegaan.

4 mei – Twee verjaardagen en herdenken

Voor vandaag staan 2 verjaardagen gepland. En ik kan je verzekeren, dat voelt niet prettig. Op 4 mei sta ik normaliter de hele dag stil bij herdenkingsdag en vermijd ik feestelijke activiteiten. Ik ga met zoonlief naar de eerste verjaardag, omdat dat zijn vriendje betreft. Een klein feestje waar ik nog wel mee kan leven, ondanks dat het 4 mei is. Maar ik heb lang getwijfeld of ik wel naar het feestje ter ere van de 40e verjaardag van een vriendin moet gaan. Omdat we haar al 1,5 jaar niet hebben gezien, besluiten we toch om te gaan. Hoe onnatuurlijk het ook voelt op een herdenkingsdag. Het is een klein uur rijden, wat betekend dat we de herdenking ook goed moeten plannen.

Het is echt een drukke dag. Na de eerste verjaardag, zetten we dochterlief af bij mijn ouder en zoonlief bij vrienden. Daar zullen ze logeren, omdat wij laat terug komen. Vervolgens gaan we snel wat eten, om haastig door te gaan naar Oosterbeek voor de herdenkingsceremonie. De stille tocht mee lopen redden we niet. Maar wel luisteren we naar het orkest, zijn we daar 2 minuten stil en luisteren naar toespraken. Hierna snellen we ons naar de feest locatie toe waar we veel te laat arriveren. Maar goed, we zijn er! En ingetogen vieren we de verjaardag, wordt ook herdenkingsdag benoemd en daardoor voelt het toch ok om er te zijn.

5 mei – Bevrijdingsfestival

Het mooiste bevrijdingsfestival is natuurlijk in Wageningen, waar het defilé voorbij komt. Vanuit Arnhem is Wageningen dichtbij, maar het defilé slaan we dit keer over. We halen de kinderen op en bezoeken het Foulkes Festival. Het is historisch festival heeft als thema diverse krijgsmachtdelen. Hier kan je onder andere historische voertuigen zien en re-enactment groepen. Omdat het een regenachtige dag is (en we al een zeer drukke maand hebben), blijven we niet lang.

6 mei – Mijn verjaardag

En dan is het ineens weer 6 mei. De dag waarop ik precies 41 jaar geleden geboren ben. En dat ‘moet’ gevierd worden. Zin in een feestje heb ik niet meer op deze datum, sinds mijn dochter is geboren. Ik heb minder zin in 2 verjaardagen zo kort achter elkaar. Ik wil natuurlijk wel iets leuks doen, dus gaan we met z’n vijven een dagje naar de Efteling. Wellicht dat ik later deze maand nog mensen uitnodig voor een gebakje. Ook heb ik vorig jaar mijn 40e (toch een bijzondere mijlpaal) niet echt gevierd na de 1e verjaardag van dochterlief. Ook daar wil ik nog eens een keer goed aandacht aan besteden. Maar voor nu is een dagje naar de Efteling perfect. De vakantie is voorbij, zoonlief neemt een dag  vrij van school (hij is 4, daar maken we dus nog dankbaar gebruik van), wij nemen een vrije dag op en maken er een leuke dag van met gemiddelde wachttijden van 5 minuten. En de vele regen die voorspeld was? Dat bleef zelfs uit.

10 mei – 7-jarig jubileum vriendlief

Vandaag zijn vriendlief en ik al weer 7 jaar samen. Het blijft bijzonder dat we nog steeds voor elkaar gaan, omdat een polyamoreuze relatie op bepaalde gebieden net iets meer vergt dan een traditionele relatie. En elke dag realiseer ik me dat dat niet vanzelfsprekend is. Of we vandaag iets bijzonders gaan doen? Nee, daar kiezen we eigenlijk even een ander moment voor.

12 mei – Moederdag

Ik ben zo’n moeder die Moederdag helemaal geweldig vindt. Ja, iedere dag van het jaar ben ik moeder, maar die dag sta ik er net wat meer bij stil. Ik geniet er ontzettend van als mijn kinderen thuis komen van school/opvang en hun best doen om de zelfgemaakte Moederdag cadeautjes achter hun rug te houden en te verstoppen. En Moederdag is vervolgens weer een leuke reden voor een gezinsuitje en dat valt hier nooit verkeerd.

De tussendoor dingen

Ziek kind
In de week van het overlijden van mijn oom tot aan de crematie, wordt zoonlief ook goed ziek. Ik had vrij genomen, maar ben dus onverwachts vooral bezig geweest met het verzorgen van mijn oudste.
Irrland
Op de dag dat hij redelijk hersteld was, zijn we met vrienden (zoonliefs beste vriendinnetje en haar ouders) een dagje naar Irrland gegaan (een aanrader, weten jullie nog?). Hier heeft hij vooral bij geslapen in de bolderkar, maar toch had hij al weer veel meer energie om tussendoor te spelen. En daar was ik blij mee, want een dagje in de buitenlucht konden we wel gebruiken met z’n allen. Ondanks dat we er een dag op uit zijn gegaan, was het een erg ontspannen dag.
Ballorig
Het was natuurlijk vakantie, dus dan moet er ook tussendoor iets actiefs gedaan worden. Dat werd een bezoek aan Ballorig. De kinderen plus dat beste vriendinnetje hebben zich hier uren vermaakt. Daardoor lukt het toch om momenten te vinden dat ik even kon zitten en gewoon kon bijkletsen met mijn vriendin.
Bioscoop
Ook vriendlief nam zoonlief een dagje onder zijn hoede. Zoonlief werd meegenomen naar de bioscoop wat hij altijd een geweldig vindt. Precies op de dag dat de jongste naar de opvang gaat en dat gaf mij een dagje voor mezelf. Manlief had ook de middag vrij, dus we maakten hier gebruik van om even gezellig samen te lunchen. Een rust momentje, tussen alle drukte door.
Studies
Verder is het in huize Sheila ook druk met de studies. Manlief zit in zijn afstudeer periode en doet een poging om cum laude af te studeren. Zelf heb ik die verkorte elektro techniek opleiding wat me nog steeds nogal wat huiswerk bezorgt.

En jij?
Maar, na Moederdag wordt het al stukken minder druk. Dat scheelt en geeft weer wat ademsruimte. Hoe ben jij de afgelopen bijzondere feestdagen door gekomen?

 

Comments

comments

14 gedachten over “Mijn verjaardag en vele andere drukke momenten

 1. Mevrouw Marloes schreef:

  Wat een drukke periode, haha! Had het al gezegd, maar heel leuk dat jullie naar de Efteling zijn geweest 🙂 Nog gecondoleerd met het overlijden van je oom.
  Knap hoe jouw man gaat proberen om cum laude af te studeren en dat jij ook nog eens een verkorte opleiding doet.

  Op Eerste Paasdag ging ik vroeg naar mijn oma om gezellig samen te ontbijten. Verder waren mijn vriend en ik op vakantie tijdens Koningsdag en met Bevrijdingsdag heb ik niks gedaan. Mijn oma en moeder zijn nu op vakantie, waardoor ik ook niks heb gepland voor ze met Moederdag, haha. Misschien maak ik wel zo’n ouderwets macaronilijstje met een zelfgemaakte tekening erin 😛

  Liefs,
  Marloes

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! En ja, het was zeker leuk om het te vieren in de Efteling. En oh ja… die macaroni dingetjes! Nostalgie! Toen vond ik dat zo gaaf dat ik dat kon en ik was er echt trots op. Ik maakte ooit een hele spaghetti stoel voor mijn ouders. Nu denk ik: wat moet je daar nou mee 🙂

 2. Mrs. T. schreef:

  Zo hé, dat is echt druk. Nog van harte met je verjaardag en alle andere leuke dingen.

  En gecondoleerd.

  Dit is echt een blogje over hoe het leven is.

  Ik heb ook moeite met feest vieren op 4 mei. Hier in de buurt was zelfs een muziekfestival van 13.00-1.00 uur op 4 mei. Ik vind het eigenlijk niet kunnen.

  • Sheila schreef:

   Man, zó druk. Kerst lijkt er ineens niets bij. Die periode vind ik druk, omdat mijn zoontje ook nog jarig is in die periode. En dan heb je ineens heel veel momenten cadeaus.

   Toch fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Een muziekfestival vind ik serieus ontzettend ongepast! Ik snap niet dat je daar als organisatie voor kiest om iets feestelijks te organiseren op een herdenkingsdag. Oh, dat vind ik zelfs onbeschoft. Je kan natuurlijk privé er voor kiezen om niet te herdenken. Maar Bevrijdingsdag is een nationaal iets, dus kies er dan een ander moment voor. Hey, 5 mei bijvoorbeeld (tip van de dag).

 3. Saskia schreef:

  Nog gefeliciteerd! Wat een drukte zeg, zowel met leuke als minder leuke dingen. Toch dus genoten, alleen gecondoleerd met je oom.

  Geniet van de komende rustige periode.

 4. Irene schreef:

  Jeetje, ik wordt al moe als ik eraan denk. Wat heb jij het druk. Wel veel fijne en mooie momenten zo te horen. Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

 5. Lilian schreef:

  Lief en leed dus, maar vooral veel lief 🙂 Wat leuk, Moekedag! Wij gaan dit jaar als mijn stiefvader 75 zou zijn geworden (en hij bijna tien jaar is overleden) ook iets leuks doen als herinnering met zijn kinderen.

  • Sheila schreef:

   Wat leuk dat jullie ook een familie dag hebben ter ere van je stiefvader. Wij komen ook altijd als gezin bij elkaar rond de overlijdingsdag van mijn opa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *