Mijn volgende reisbestemming

Zodra er een baby onderweg is, zullen de meeste mensen niet direct ver vooruit denken aan het plannen van de volgender vakantie. Niet heel vreemd natuurlijk, want je bent dan voornamelijk bezig met het hier en nu. Hoe zal het kindje er uit komen te zien? Is het gezond? Wat voor karaktertje zal de kleine hebben? Wat voor invloed gaat een baby nou echt hebben op je leven? En vooral… hoe zal je zijn in je nieuwe rol als moeder/vader?

Maar goed, ik zou Sheila niet zijn als ik me dus niet mee bezig houd met reizen.

Franz Josef gletsjer In New Zealand, 2009

5,5 maand vrij in 2017

Momenteel ben ik 32 weken en 3 dagen zwanger. Nog heel even en mijn zwangerschapsverlof gaat beginnen. Gevolgd natuurlijk door bevallingsverlof. In Nederland betekent dat dat je in ieder geval 16 weken in totaal vrij bent, eventueel 18 weken (als je kindje op zich laat wachten). Vergeleken met sommige landen is dat weinig, met anderen juist veel. Ik heb in ieder geval de luxe dat ik mijn bevallingsverlof heb kunnen aanvullen met verlofdagen. Hierdoor heb ik 5,5 maand vrij en begin ik pas 1 oktober weer met werken op kantoor. Een heerlijk vooruitzicht!

Wel een zomer vrij, maar geen vakantie

De hele zomer vrij klinkt heerlijk, maar het is natuurlijk geen vakantie. Dat laatste zal iedere moeder die bevallingsverlof heeft gehad wel herkennen. Ik kan me nog herinneren hoe druk ik was de eerste maanden toen mijn eerste werd geboren. Dat ik de hele dag probeerde een kopje thee te drinken, maar niet verder kwam dan het aanzetten van de waterkoker. Maar ook daarom is het fijn om 5,5 maand vrij te hebben. In de loop van die tijd krijg je vanzelf een ritme. En ik ben ook zeker van plan om deze zomer diverse familie uitstapjes te maken naar pretparken en musea of gewoon een wandeling maken in het bos. Zeker als het zonnetje straks schijnt. Maar echt uitgebreid reizen gaan we niet meer doen in 2017. Ook omdat mijn man geen vakantie meer over zal hebben dit jaar (hij gebruikt die tijd liever als de kleine is geboren). Daarnaast hebben we al een grote financiële uitgave gedaan door het plaatsen van een dakkapel.

3 maanden vrij in 2018

Maar ik hield me toch juist wél bezig met reizen? Yes, absoluut. En dat hebben we ook zeker gedaan. Daarom heb ik al verlof aangevraagd voor de laatste 3 maanden van 2018 (en eerst week van 2019). Ja, jullie lezen het goed. 3 maanden (en een week) vrij. Deze week kreeg ik daar een akkoord op en er is zelfs berekend dat ik die periode betaald verlof op kan nemen! Ik ben zo blij met mijn werkgever! Geweldig, want we hebben grote plannen voor volgend jaar: we gaan terug naar New Zealand!

Onze volgende reisbestemming

Ja, 2018 wordt dus ons reisjaar. Een jaar waarin we ongeveer 2,5 à 3 maanden gaan backpacken door New Zealand. Tijd genoeg voor het noorder- en zuidereiland. New Zealand is één van mijn favoriete reisbestemmingen en ik kan niet wachten om terug te gaan. Om weer te genieten van de natuur, het vrije backpackersleven, vrienden opzoeken en gewoon genieten van mijn gezin. We gaan er op dit moment vanuit dat onze dochter in goede gezondheid wordt geboren, want we realiseren ons heus wel dat dergelijke plannen niet vanzelfsprekend zijn. Maar goed, de plannen zijn er en zodra de tickets worden vrijgegeven, gaan we over tot boeken.

Waarom 2018?

We hebben er goed over nagedacht waarom 2018 ons reisjaar voor New Zealand wordt:

– 2017 is financieel niet mogelijk en niet praktisch
– onze jongste kan dan nog gratis vliegen
– na 2018 kost het ons 4 volle tickets
– de oudste is dan net 4 geworden en gaat in januari 2019 naar de basisschool
– het ticket is erg prijzig, dus je vliegt er ook niet heen voor 2 weken
– in 2018 is nog niemand leerplichtig

En zie hier onze geweldige reisplannen! Ik kijk er nogmaals echt naar uit en ik kan niet wachten om New Zealand te herontdekken met 2 kinderen.

Heb jij al een volgende vakantie of reis in de planning?

Comments

comments

50 gedachten over “Mijn volgende reisbestemming

  • Sheila schreef:

   Geweldige planning hè? Dat vind ik zelf ook. Ben er ook blij mee dat het qua verlof allemaal zo uitkomt.

   New Zealand is geen prijzige bestemming. Het is daar goedkoper dan in Nederland. En.. omdat je er veel backpackt, kan je overal gewoon koken in je hostel bijvoorbeeld. Of picknicken langs de weg. Dat maakt dingen ook heel betaalbaar. De tickets zijn alleen prijzig. Logisch ook, want je vliegt naar de andere kant van de wereld. En dat maakt het niet waard om er alleen kort naar toe te gaan, als je dezelfde prijzen voor een ticket uitgeeft als je ook 3 maanden gaat. Anders was ik echt wel vaker gegaan. Het is daar zoooo mooi!

 1. Saskia schreef:

  Wauw, wat een super tof vooruitzicht zeg! Wij gaan dit jaar ook geen grote vakantie maken, aangezien we veel geld in onze nieuwe woning hebben gestopt en gaan stoppen. Waarschijnlijk wordt 2018 ook óns reisjaar om naar een mooie bestemming te gaan. Waarheen weet ik nog niet.. Maar tof hoor, 3 maanden. Volgens mij zou dit bij mijn werkgever geen optie zijn, zoveel uren heb ik niet eens 😉

  • Sheila schreef:

   Logisch ook, er komt zoveel kijken bij zo’n grote verhuizing. Dat snap ik erg goed. Ook leuk dat 2018 dan helemaal open ligt qua reisbestemming.

   Het is natuurlijk wel een optie om 3 maanden vrij te krijgen. Je kan altijd gebruik maken van onbetaald verlof. Dat deden we ook toen we 6 maanden gingen reizen. Maar nu komt het echt goed uit. Het is een combi van mijn wettelijke verlof, enkele uren van mijn ouderschapsverlof en bij ons krijgt iedereen een potje waar je vrije dagen mee kan kopen. Bij elkaar kom ik dus gemakkelijk aan 3 maanden en een week. En dan nog heb ik uren over om in te zetten in 2018. Dus zou zelfs nog ergens een weekje op vakantie kunnen 🙂

 2. Michelle schreef:

  Wauw wat gaaf! En wat super gepland, kan niet beter denk ik, ideaal! Nieuw-Zeeland lijkt me prachtig maar voor ons voorlopig toch maar even niet. Dit jaar gaan wij voor het eerst met onze zoon naar het buitenland, naar Denemarken, bij het strand. Heb daar ook ontzettend veel zin in!

  • Sheila schreef:

   Nee hè. Het is echt een ideale planning. Het kan gewoon niet beter. NZ is ook echt schitterend. Het is echt de moeite om er eens heen te gaan.

   Leuk dat julie ook een buitenlandse trip gepland hebben met jullie zoon. Denemarken lijkt mij ook echt mooi.

 3. Lonneke schreef:

  Heerlijk vooruitzicht zeg!! Ik zou graag weer eens teruggaan naar Nieuw Zeeland, maar ik heb nog zoveel wensen op dat gebied. Nieuw Zeeland blijft gewoon heel erg tof!

 4. Antoinette schreef:

  Nou nou wat een mooie vooruitzichten met die reis! En ook zo fijn dat je werkgever je deze ruimte gunt. Ben benieuwd naar jullie avonturen daar.
  Voor ons wordt het dit jaar 2 weken Centre Parcs in Limburg. In de zomervakantie want onze oudste is leerplichtig. Vorig jaar zaten we in Zuid Frankrijk maar de kinderen hebben de pest aan lang autorijden en moeten steeds overgeven in de auto. Dus gaan we nu lekker dichtbij huis. En Limburg is ook erg mooi en we kunnen ook zo een dagje naar een leuke stad in Duitsland want we zitten niet ver van de grens.
  Mochten we weer eens echt ver willen gaan zal het waarschijnlijk weer Sri Lanka worden vanwege de familie van mijn man daar. We willen er dan ook een rondreis maken zodat de kinderen hun land kunnen leren kennen. Lijkt me zoo gaaf!
  Succes nog even met je laatste loodjes op het werk en dan lekker genieten van je verlof.

  • Sheila schreef:

   Oh wat naar! En helpen pilletjes dan niet tegen wagenziekte? Of zijn die nog niet geschikt voor jonge kinderen?

   Maar vanuit CP kan je ook lekker ontspannen. En wat hebben kinderen nou nodig: een zwembad. Dus dat zit wel goed.

   Lijkt me geweldig als je de kinderen eens Sri Lanka kan laten zien. Of zijn ze er nou al eens geweest? Het is dan in ieder geval net zoals die reis met mijn ouders door Indonesië. Gewoon heel speciaal. Geeft het een andere lading dan gewoon een strandvakantie.

 5. Shirley schreef:

  Wat goed dat je je verlof zo hebt kunnen inplannen. Het begin lijkt me alles behalve vakantie, al is het natuurlijk wen hele bijzondere periode. Je hebt nu al een heel mooi vooruitzicht. NZ lijkt me heel erg gaaf!

  • Sheila schreef:

   Ja hè. Het is echt ideaal zo. En ook een mazzel dat ik zo een hele zomer mee pak. Alhoewel, de vorige keer was ik juist met de juist thuis met zwangerschapsverlof tijdens de winter. Dat was ook fijn. Lekker rustig aan met kerst en ik hoefde er niet uit met slecht weer. Maar een vakantie was het echt niet, ondanks dat ik vrij was.

 6. Cynthia schreef:

  Wat gaaaaaaaf! Drie maanden vrij gewoon! Dat heb ik sinds mijn kindertijd niet meegemaakt. Wel bijzonder dat je daar nu mee bezig bent. En waarom ook niet? Cool!

 7. Karin schreef:

  Dat is een mooi vooruitzicht! Het is wel even wachten natuurlijk, maar dan heb je ook een lekker lange reis voor de boeg! En wie weet kunnen jullie tussendoor nog een weekje weg 🙂

  • Sheila schreef:

   Ja, inderdaad. Ik heb veel vriendinnen in Londen die allemaal recent zijn bevallen. Dus dacht er ook aan om naar Londen te gaan voor een paar dagen tijdens mijn bevallingsverlof. Een weekje is ook altijd heerlijk. Qua verlof kan ik dat serieus nog wel. Maar het geld dat ik dan uitgeef, geef ik liever uit aan de reis in New Zealand.

 8. Jeanine schreef:

  Oh wat een heerlijk vooruitzicht! Ik wil daar ook zo graag eens heen maar goed ik heb dus wel leerplichtige kinderen en momenteel financieel niet de ruimte. Maar hopelijk kunnen we in de toekomst zeker een aantal verre reizen maken. Voor dit jaar ben ik me aan het oriënteren op Denemarken en Zweden.

  • Sheila schreef:

   New Zealand is financieel (qua tickets althans) echt een aanslag als je 4 tickets moet betalen! Daarom moet het gewoon in 2018 gebeuren. Een 3e keer zal vast pas gebeuren over minimaal 18 jaar. Als de kinderen zelf op vakantie willen :).

   Zweden en Denemarken lijken mij ook super mooi, overigens. Staat ook op mijn lijstje om eens heen te gaan.

 9. Jana schreef:

  Oo wat geweldig! Dat is een prachtige reis en bestemming om naar uit te kijken. Voor je kinderen gaat dat daarbij een goede herinnering worden, dat ze zo iets unieks hebben mogen doen met mama en papa voordat ze zelf maar naar school zijn geweest!

  Nieuw-Zeeland staat overigens ook hoog op mijn lijstje, maar – net zoals jij al aangeeft – wanneer ik daar een langere periode voor kan uittrekken. Mijn vriend is een half jaar door het land gaan backpacken, en heeft hier een erg mooie en goede tijd gehad.

  • Sheila schreef:

   Ik kijk er zo naar uit. Ook naar de geboorte van onze tweede natuurlijk. Maar het is tegelijkertijd al fantastisch om een geweldige familie backpack reis in het vooruitzicht te hebben.

   Gaaf dat je vriend ook is geweest. En natuurlijk kan je voor elk land wel een paar maanden uittrekken. Maar voor NZ helemaal omdat die tickets gewoon zo prijzig zijn voor ons. Had het de afstand van Amerika gehad ofzo, was ik er inmiddels al veel vaker geweest.

 10. Marlies schreef:

  Ik geef je groot gelijk en wat fijn dat je zo lang vrij kan krijgen en betalend! In 2017 ga ik sowieso naar Portugal en hopelijk kan ik tussendoor nog wat kleinere reisjes maken zoals Sevilla en Valencia. In 2018 zou ik graag een grote road trip willen doen aan de west kust van Amerika. Hopelijk lukt dit.

  Geniet van Nieuw Zeeland en het plannen hiervan. 🙂

  • Sheila schreef:

   Ja, geweldig hè. Dat scheelt ook veel regelwerk zo. Portugal lijkt me ook mooi. Nog nooit geweest. Net zoals Sevilla en Valencia. Steden waarvan ik al weet dat ik ze schitterend zal vinden. De West kust (en pak daarbij dan ook staten als Utah en New Mexico mee) van Amerika is ook een mooie gebied voor een road trip. Ik reis zelf ook liever aan die kant, dan de oost kust. Je komt aan de west kant zoveel mooie parken tegen.

  • Sheila schreef:

   Thanks! Denk dat de gletsjer wel weer kleiner zal zijn geworden, als we er straks weer zijn 🙁

   Ja hè. Wat dat betreft heeft Nederland zo’n beperkte vrijheid. Dat wordt heel erg wennen. Ik kwam ooit eens een Australisch gezin tegen die aan het reizen weren in het laagseizoen voor een paar weken. Zij kregen daar vrijstelling voor van school. Omdat ze ook vonden dat je op die manier kinderen iets unieks kan meegeven, wat ze niet op school leren. Geweldig!

 11. Dewi schreef:

  Wauwww dat wordt een gave reis! Wat goed dat jullie het aandurven met kleine kids. Zal vast een mooie reis worden. We gaan voor de 2e keer een verre reis maken met onze meiden van 5 en 10 we gaan naar Bali voor de 2e keer. Volgend jaar willen we naar Canada.

  • Sheila schreef:

   Oh, dat is ook heerlijk! Ik wilde vorig jaar wel weer terug naar Bali, maar het werd Thailand. Ik vond daar voordelige tickets voor en meestal laat ik het daar van af hangen :). Maar ik laat mijn kinderen echt wel eens kennis maken met Indonesië. Ik snap heel goed dat je weer terug gaat naar Bali. Dat heb je echt goed! Canada wil ik ook nog eens heen. Maar dat heeft geen haast. Misschien de volgende keer, in plaats van Amerika. Lijkt me ook zo schitterend daar.

 12. Marielle schreef:

  Nieuw Zeeland lijkt me zo mooi, ik hoor altijd zoveel toffe verhalen over de natuur daar. Als ik geen vliegangst zou hebben zou ik er zeker heen willen. Australië lijkt me ook zo’n mooi land!

  • Sheila schreef:

   Oh, dat is echt een reden om te kijken of je van je vliegangst af kan komen. Misschien via een cursus. Je zal dan zo beloond worden! Australië is ook mooi. Ik ben daar 2 keer geweest. Maar New Zealand heeft toch net meer mijn hart gestolen.

 13. Janneke schreef:

  Mooi om te zien hoe jullie toch blijven reizen (en reizen blijven plannen)! En waarom niet, als dat zo’n belangrijk deel van je leven is? Mijn laatste reisje was naar Parijs afgelopen september. Het was bewust mijn voorlopig laatste, want ik was toen al bezig met het zoeken naar een huis. In januari leek die zoektocht niet helemaal te lukken en besloot ik toch in april naar Dublin te gaan, maar net voor het boeken daarvan ging het huis dat eigenlijk niet door zou gaan, toch door! Dus in plaats van Dublin deze maand wordt het klussen vanaf komende donderdag 🙂 en daarna maar eens kijken hoe ik er dan financieel voorsta.

  • Sheila schreef:

   Oh, maar dat is ook een goede reden om toch niet naar Dublin te gaan. Gefeliciteerd met je huisje!! En succes de komende tijd met klussen. Ik snap zeker dat je financieel dan even andere dingen aan je hoofd hebt. Maar een weekendje weg kan ook heel fijn zijn, tussen het klussen door.

 14. Linda | travellersoftheworld schreef:

  Wat een gave plannen zeg! Nieuw-Zeeland lijkt me geweldig en is inderdaad geen bestemming voor 2 weken, dus super dat je er in 2018 dan waarschijnlijk zo lang heen kunt gaan! Heerlijk vooruitzicht. En het is nog ver weg, dus je hebt lekker extra lange voorpret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *