Naar Delft en Dordrecht

Ik ben gek op stedentrips. En gezien mijn blog over mijn 15 favoriete steden, is dat jullie natuurlijk duidelijk. Het leek me dan ook heerlijk om nog even te genieten van een 2 nachtjes weg met vriendlief. Juist ook omdat straks de 2e er aan komt en ik/wij het de komende maanden dan druk zat zal/zullen hebben.

Omdat we pas vrijdag na het werk kunnen vertrekken, besloten we om in eigen land te blijven…

Delft it is! Tevens dicht bij Rotterdam en Den Haag. Eventueel kunnen we nog Dordrecht aan doen, op de route naar huis. Dus dat leek ons een mooie uitvalsbasis voor een weekendje genieten van elkaar en van de cultuur. Mijn man blijft thuis met de kleine, dus we hebben een weekend heerlijk voor onszelf.

In Delft

Het historische centrum van Delft spreekt me in ieder geval al aan. Ik houd echt van historische steden, dus ik geloof dat wat dat betreft, Delft veel te bieden heeft. Daarnaast lijkt mij het Museum Prinsenhof erg interessant. Een rondleiding in de stadsgevangenis spreekt mij ook aan, maar dat kan individueel (onder leiding van een gids) alleen tijdens vakanties, lees ik. Ook lees ik dat helaas het seizoen van de boekenmarkt nog niet begonnen is.

Via Dordrecht naar huis

Rotterdam heeft natuurlijk sowieso veel te bieden. Dus aan musea geen gebrek, maar ik vind het toch minder sfeervol. En als ik kijk naar Dordrecht spreekt het Onderwijsmuseum en het kleinschalige museum het Huis van Gijn mij bijvoorbeeld erg aan. Dus op de terugweg naar huis, lijkt het me mooi om meteen Dordrecht te pakken.

Kom maar op met jouw tips en suggesties

Maar goed, zeer bekend ben ik niet in die regio. Dus… je raadt het al. Ik sta open voor leuke suggesties en tips wat betreft Delft en Dordrecht. Ik hoor ontvang graag dé adressen voor unieke en bijzondere winkeltjes en (strip)boekenwinkels. Of wat is jouw favoriete lunch plek? Ik houd wel van sfeervolle of juist hippe plekjes waar de service goed is en de tarieven betaalbaar blijven. Is er nog een restaurant die je ons aanbeveelt in één van deze twee stadjes? Of is er zelfs nog een Must Do in de omgeving, die je me absoluut wil aanraden?

Roept u maar!

Comments

comments

20 gedachten over “Naar Delft en Dordrecht

 1. sammie schreef:

  Ik vind Rotterdam helemaal niks, zou dus zeker voor Dord gaan, heeft wat meer charme vind ik persoonlijk. Delft ken ik niet, ben benieuwd naar je blogje daarover als je terug bent 🙂 Fijn weekend vast!

  • Sheila schreef:

   Ik snap wat je bedoelt. Ik heb ook niet veel met Rotterdam. Ik mis daar altijd wel wat sfeer. Kan ook zijn dat ik daar natuurlijk goede plekken voor heb gemist. Maar ik ben meer van de historische plekken. Daarom vind ik Nijmegen ook veel sfeervoller. En Arnhem ook, maar ja…. daar is gewoon een groot deel gebombardeerd tijdens WOII. Dat geldt uiteraard ook voor Rotterdam, dus Rotterdam kan er ook weinig aan doen 😉

   Ik ben ook benieuwd naar mijn blogje straks 😉

 2. Jana schreef:

  Toevallig was ik vorige week in Delft en heb mijn ogen uitgekeken aan alle historische gebouwen. Samen met het laagje sneeuw, kostte het niet veel moeite om me te verplaatsen in een ander tijdperk 🙂
  Wat ik vooral gedaan heb, is uren slenteren en zigzaggen tussen de straatjes, kerken en grachten, terwijl een vriendin ter plekke herhaalde wat ze geleerd had vanuit een stadswandeling. Erg gezellig! Ergens zit een mini kapel verscholen in een oud straatje (maar ik kom nu niet meer op de naam).

  Veel plezier samen dit weekend!

  • Sheila schreef:

   Oh wat leuk om te lezen! Lijkt me schitterend met een laagje sneeuw! Het ziet er al prachtig uit zo, maar dat maakte het natuurlijk extra sfeervol. Ik had ook al geïnformeerd naar een stadswandeling. Twijfel nog wel, omdat ik niet nu echt niet zo snel loop nu ik 28 weken zwanger ben. Dus het wordt echt een slakken tempo! Ik denk in ieder geval dat we ons al prima kunnen vermaken met alles rustig bekijken. Ben je ook nog leuke plekjes tegen gekomen om te eten?

   Dankjewel!

   • Jana schreef:

    Wij hebben zelf gegeten in cafe Barbaar, maar ik zag ook veel sfeervolle plekjes rondom het centrum. Pakhuis Frankrijk is een leuke vintage winkel in een oud pand (de eigenares vertelt met veel enthousiasme hoe ze met een hamer aan de slag is gegaan om de oude tegels en originele raamkozijnen toverschijn te toveren). Er is ergens een speelgoedwinkel die is uitgeroepen tot ‘leukste winkel’. En de naam van de kapel is Maria van Jesse (de kapel binnen gaan via het smalle straatje Jozefstraat; het ligt nogal Harry Potterachtig verscholen).

 3. Cynthia schreef:

  Echt adviseren over bezienswaardigheden in Dordrecht, kan ik niet. Ik ben er slechts 2 keer geweest. Maar, wat is het centrum sfeervol en karakteristiek. Er schijnt daar een kreeft restaurant te zijn, welke ons toen met klem is aangeraden. Het is er nooit van gekomen. Maar misschien een aanrader voor jullie? Mochten jullie viseters zijn. Veel plezier alvast!

  • Sheila schreef:

   Leuke tip. We hebben ooit eens verse kreeft op het strand in Bali gegeten. Zelf kijk ik nu voor de zekerheid extra uit met vis i.v.m. zwangerschap. Maar ik houd deze zeker in gedachten!

 4. Saar schreef:

  Dordrecht speaking here:

  De grote kerk beklimmen is erg leuk (mooi uitzicht over de stad), alleen weet ik niet of dat kan ik deze tijd van het jaar.
  Huis van Gijn is zeker een aanrader. Het Onderwijsmuseum vond ik zelf wat tegenvallen. Volgens mij is op de eerste zondag van de maand het stadhuis geopend voor bezichting. Supertof, vooral de zolder, waar nog oude cellen zijn te bezichtigen.
  Villa Augustus is erg leuk om te eten, alleen dat ligt niet in het centrum maar aan de rand van het centrum. Daarbij ligt ook Khotinsky, een restaurant in het oude energiehuis. Ook een aanrader! Dichterbij het centrum kun je goed eten op het Groothoofd, bij Post, gevestigd in het oude postkantoor, Zusjes (op de Voorstraat), of Dordts Genoegen (ook aan de Voorstraat).
  Aan de Groenmarkt zit stripwinkel Sjors en aan de Voorstraat zit stripwinkel Drie Dertien. Een leuke winkel om te bezoeken is: Bluebirds in the Backyard. Een winkel met vintage en in het weekend spelen er vaak sing-songwriters.

  Als je nog meer wil weten, hoor ik het wel. Veel plezier alvast!

  • Sheila schreef:

   Leuk om te horen dat het Huis van Gijn een aanrader is. Het is in ieder geval iets wat mij heel erg aanspreekt. Ik ben echt gek op stripwinkels. En ik heb op Facebook ook al veel gehoord over Villa Augustus. We zijn er alleen waarschijnlijk op een zondag. Dus vraag me af of stripboekenwinkels dan open zijn. Wat een geweldige tips heb je me gegeven, zeg. Super tof.

 5. Tata1979 schreef:

  Oohhh, ik lees het denk ik te laat 😉
  Wat leuk dat je misschien naar Dordrecht komt morgen. Ik woon in Dordrecht sinds 2001 🙂
  Nu vind ik cultuur wel leuk en interessant, maar niet zo erg als jij, want ik zou je niet echt advies kunnen geven over waar je heen moet gaan hier in Dordt. Wat musea betreft enzo, maar wat Saar al zegt, de grote kerk is erg leuk. (en de andere dingen die zij noemt ook) Ook de havens daar in de buurt en bij het Groothoofd is allemaal erg leuk en mooi. (heb daar toen met mijn lief foto’s gemaakt toen ik zwanger was) De oude gebouwen die daar staan en ook het Stadhuis is mooi. Toevallig heb ik laatst voor het eerst sinds ik in Dordt woon geluncht bij : In de Vergulde Lampet. http://www.indeverguldelampet.nl/ Het was echt superlekker, dus zelf ga ik daar zeker gauw weer een keertje eten. Als je bijv. van de Grote kerk naar het Stadhuis loopt heb je nog van die bruggetjes die naar de Voorstraat leiden en daar heb je ook mooie uitzicht. Als het goed is kan je ook een boottochtje door die “grachtjes” doen, maar zou niet weten waar te doen/boeken. Moeten we zelf ook nog steeds eens doen 🙂

  Al met al … genoeg te doen in Dordrecht.

  Veel plezier nog saampjes.

  Groetjes Tata

  • Sheila schreef:

   Ik heb je tip onthouden en we hebben geluncht bij de Vergulde Lampet! We wilden op tijd uit Dordrecht vertrekken, zodat ik op tijd thuis zou zijn om samen te eten met mijn man en zoontje. Maar desondanks is het ook gelukt om 2 musea te bezoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *