Naar Groningen

Het is lang geleden dat ik in Groningen ben geweest. Het hoge noorden van ons kikkerlandje bezoek ik niet snel. Reden des te meer om Groningen te ontdekken tijdens een stedentrip in eigen land.

Vorige week genoot ik lekker van een paar dagen in de Belgische en Franse Ardennen met manlief en de kinderen. Aankomend weekend is het quality time voor vriendlief. En de jongste gaat met ons mee, terwijl zoonlief mannendagen met papa heeft.

Dus Groningen it is en daar heb ik jullie tips voor nodig…

In de provincie

Ik houd van historie (vriendlief gelukkig ook) en cultuur en ik heb het idee dat Groningen veel te bieden heeft.  We verblijven via Airbnb in de stad Groningen, maar natuurlijk zal de provincie ook genoeg te bieden hebben. Onderweg naar de stad, leek mij daarom Vesting Bourtagne interessant om te bezoeken. Jammer genoeg is er op dat moment geen historisch evenement aan de gang, maar de vele bezienswaardigheden in het plaatsje spreken me erg aan. Of zullen we toch wat nog verder rijden en Openluchtmuseum Het Hogeland bezoeken?

In Groningen

Groningen zelf biedt ook veel musea. Als stripboek liefhebber kan ik natuurlijk het Nederlands Stripmuseum niet overslaan. Het is lang geleden dat ik het Groninger Museum heb bezocht. Niet elke tentoonstelling zal ons aanspreken, dus we zullen zien of een museumbezoek past binnen onze tijd. De universiteitsmuseum zal ons meer aanspreken. Een anatomiekamer vind ik altijd reuze interessant en vriendlief zal ook hun klassieke bovenzaal kunnen waarderen. Daarnaast zie ik dat je daar de spreekkamer van dr. Aletta Jacobs kan bezoeken. Ik heb altijd respect gehad voor deze sterke vrouw, dus deze buitenkans wil ik niet laten liggen.

Ik lees ook dat aankomend weekend het Noorderzon Performing Arts Festival zal plaats vinden. Een soort cultureel evenement wat ik heel graag bezoek, maar waar vriendlief helaas minder (lees: geen) interesse in zal hebben.

Hotspots gezocht

Natuurlijk wil ik ook heel graag unieke winkel adresjes ontdekken. Ik weet zeker dat ik in Verroest zal slagen voor mooie vintage meubels voor in huis. En een concept store zoals Folk doet het natuurlijk altijd goed! En ik las laatst iets over A Little Lovely Company. Vriendlief wil dan een aquarium winkel bezoeken, die ik voor het gemak ook maar al heb opgezocht. Maar Groningen heeft natuurlijk veel meer hotspots die ik nog niet digitaal gevonden heb. Leuke plekjes voor lunch en diner, een adres voor mooie hebbedingetjes waar ik van houd.

Kom maar op met jouw tips

Toen ik voor mijn vorige stedentrip jullie om adresjes vroeg, stroomden de reacties binnen. Natuurlijk heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt, wat jullie terug hebben kunnen lezen in mijn Dordrecht dekkingen. Dus is er nog een museum of shop die je mij aanraadt of een fijn adres om te eten? Heb je nog andere suggesties? Let me know!!

En dan ga ik echt ontdekken of er ‘Niets boven Groningen gaat’.

Comments

comments

26 gedachten over “Naar Groningen

  • Sheila schreef:

   Thanks! Ik heb ook het idee dat minder bloggers (die me dan volgen) uit die hoek komen. Toen ik naar tips over Rotterdam, Delft en Dordrecht vroeg, stroomden de reacties binnen. Maar wie weet, komt het nog 🙂

 1. Evelyne schreef:

  Ik ken wel een paar bloggers die in Groningen wonen (denk ik). Ik denk dat ik dat wel eens ooit bezoek wanneer ik Nederland rondtrek (plannen in mijn hoofd, maar wanneer die zullen uitgewerkt worden is een andere vraag)

  • Sheila schreef:

   Oh, stuur door naar dit artikel, zou ik zeggen. Want ik denk niet dat ik lezers heb die uit Groningen komen. Nederland heeft genoeg interessante steden, net zoals België dat heeft. Voor een stedentrip dicht bij huis ga ik ook altijd graag naar jouw land. Ik was 2 weken geleden nog in de Belgische Ardennen en bezocht jullie super mooie dierentuin Pairi Daiza.

   • Evelyne schreef:

    Ik heb het gelezen en gevold op Instagram dat je in België was. Helaas woon ik aan de andere kant van waar jij geweest bent. Ik geloof dat je niet naar het westen van het land getrokken bent, hé?

 2. Cynthia schreef:

  Oooh leuk! Wij waren eens een weekend weg in Drenthe. Dat ligt niet ver van Groningen. Daar had je een restaurantje en dit was Amerikaans. We zijn het nooit vergeten. De sfeer was geweldig. Want er draaide echt Amerikaanse muziek, je had er heerlijke stakes, én de schillen van de pinda’s mocht je op de grond gooien. Zo raar vonden wij dat… Uiteindelijk deden we dat heel voorzichtig. Geen Groningen. Wel dicht erbij. Misschien een ideetje??

 3. Irene schreef:

  Wat leuk dat je naar Groningen gaat! Ik weet niet veel over de stad, maar ik ben anderhalf jaar geleden bij het Lauwersoog geweest. Daar kun je mooi wandelen. Ook hebben we toen een bezoek gebracht aan het zeehondencentrum in Pieterburen. Ik vond het heel goed dat er veel informatie was wat er precies met de zeehonden gebeurt als ze binnenkomen. Het is veel informatiever en maakte op mij veel meer indruk dan een dierentuin.

  • Sheila schreef:

   Wat een leuk idee!! Vroeger toen ik jong was, was Pieterburen altijd in het nieuws (positief). Tegenwoordig hoor je er weinig meer van, waardoor ik er niet meer aan heb gedacht. Tot nu toe. Ik ga deze onthouden. Eens zien waar we aan toe komen.

 4. Sheila schreef:

  Wat een leuk idee!! Vroeger toen ik jong was, was Pieterburen altijd in het nieuws (positief). Tegenwoordig hoor je er weinig meer van, waardoor ik er niet meer aan heb gedacht. Tot nu toe. Ik ga deze onthouden. Eens zien waar we aan toe komen.

 5. Roelina schreef:

  Groningen is een heerlijke stad om te winkelen, Amsterdam in het klein. Mijn beste vriendin komt uit Groningen, zal haar s om wat tips vragen. Groninger museum blijft natuurlijk goed.

 6. sammie schreef:

  Ik ben er nog nooit geweest, Tommy wel, zijn oom woont er en zijn vader komt er vandaan. Het staat nog steeds op onze to do list om er samen eens naar toe te crossen voor een middagje Groningen.

  • Sheila schreef:

   Dan ga je het vast leuk vinden. Er zijn daar zo veel fijne winkels en goede restaurants enzo. Wou bijvoorbeeld dat ze het Bakkerscafé hier (in Arnhem of Nijmegen) hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *