Onze nieuwe reisbestemming

Het is nu bijna 5 maanden geleden dat we thuis zijn gekomen van onze geweldige reis door Nieuw Zeeland. 3 maanden backpacken met bijbehorende levensstijl en instelling, is natuurlijk niet iets wat je zo maar even op zij zet terug in Nederland. Het heeft daarom net zo lang geduurd om weer te wennen aan het leven hier. Maar goed, daarmee verdwijnt natuurlijk niet de reislust. En hoe los je dat op? Door natuurlijk weer een nieuwe reis in te plannen!

Buiten de schoolvakanties

3 maanden in Nieuw Zeeland kost wat. En al helemaal met 2 kleine kinderen. Je hebt bijvoorbeeld toch een grotere auto nodig, dan wat we toen met z’n tweetjes hadden geregeld. Het zou natuurlijk slim zijn voor onze portemonnee om het reizen dit jaar over te slaan. Maar er zijn altijd meer redenen om dit jaar juist wel weer te gaan. En de belangrijkste is natuurlijk: vanaf volgend jaar hebben we rekening te houden met schoolvakanties. 2019 is het laatste jaar (voor een hele lange periode) dat we als gezin nog zo maar in het laagseizoen kunnen reizen. Althans, voordat zoonlief 5 wordt in november.

Europa komt wel

Als je nog in hetzelfde jaar in Nieuw Zeeland (en Singapore) bent geweest, zou het niet vreemd zijn om nu in Europa te blijven. Maar als we vanaf volgend jaar dus afhankelijk zijn van zomervakanties, gok ik dat we vaak genoeg in Europa zullen blijven. Daarbij, we zijn zo gewend om low budget te reizen, dat het niet veel duurder is om een reis in Azië te maken in het laagseizoen. So, Asia it is. Again.

Indonesië

Onze volgende reisbestemming is dus Indonesië geworden. En wat heb ik er zin in! Indonesië is voor mij altijd thuis komen. Een fijne bestemming waar het lekkerste eten van Azië op me wacht. Een land vol lieve mensen, heerlijke geuren, prachtige kleuren en een fantastische cultuur. Het land waar ik me een beetje red met de taal en het land waar mijn roots liggen. Het land waar ik dan wel voor de 10e (eerlijk, ik ben de tel kwijt geraakt) keer heen ga, maar nooit genoeg van krijg. Ik ben er mee opgegroeid, met name met Bali. Ik kwam er op mijn 14e toen de bekende badplaats Kuta nog maar uit enkele straatjes bestond. Ik ontsnapte op 2 weken na aan de bomaanslag in dezelfde plaats. Ik was er op herdenkingsdag een jaar later. Ik ging er op huwelijksreis. Ik ging er naar de bioscoop in het nieuwe winkelcentrum en alle keren er tussen. En nog steeds, alhoewel toeristischer, vind ik het bijzonder hoe daar toerisme hand en hand samen gaat met cultuur en ceremonies.

Rustige reis

Na 3 maanden backpacken, is een reis van 3 weken natuurlijk andere koek. Normaliter bezoeken we meerdere eilanden en reizen we per trein, boot of vliegtuig. Maar nu manlief bezig is met afstuderen en we nog best wel een vakantie kunnen gebruiken na intensief 3 maanden reizen, wordt dit een rustigere reis. We zullen deze keer op Bali en de omringende eilanden blijven. We zullen nog steeds, weinig dingen van tevoren vast leggen, want het moet wel avontuurlijk blijven. Maar we hebben onszelf wel een airbnb huisje met privé zwembad gegund voor de eerste dagen.

Naast me

Ik kijk er zo naar uit om heerlijke soto te eten, over marktjes te struinen, door rijstvelden te wandelen, de aapjes te bezoeken in Ubud, de tempels te vereren, gemasseerd worden en wellicht weer te raften, duiken of surfen. Maar waar ik het meeste naar uit kijk, is om Indonesië nu te bezoeken met mijn kinderen. De laatste keer dat ik in Indonesië backpackte was ik met vriendlief en droeg ik zoonlief in mijn buik. Dat was in 2014. Alhoewel mijn kinderen al veel hebben gezien van de wereld, is deze bestemming gewoon net wat anders. Het is mijn eigen eerste reisbestemming buiten Europa en ik vind het fantastisch dat ik nu terug kom met mijn eigen kinderen, samen met manlief. En ik heb er ontzettend veel zin in.

En jij?
Waar ga jij naar toe deze (na)zomer?

Comments

comments

32 gedachten over “Onze nieuwe reisbestemming

 1. Kreanimo schreef:

  We wilden naar Engeland, maar met dat Brexit gedoe heb ik dat even in de kast geborgen.
  Het zal Frankrijk worden. Niet te ver, niet te duur. We willen met de elektrische wagen gaan in stukjes… ben benieuwd ?

  • Sheila schreef:

   Oh ja, het is echt zo onzeker wat er allemaal gaat gebeuren met Engeland. Ik ben wel benieuwd hoe het jullie zal vergaan met de elektrische auto! Kan je ze makkelijk overal opladen in Frankrijk eigenlijk? En hoe lang duurt dat dan?

 2. Shirley schreef:

  Wat een mooie bestemming! Mooi om er dit keer met je man en kinderen terug te komen. Ik heb nog geen plannen gemaakt. Ik ben niet gebonden aan vakanties, dus ik denk dat het voor mij eerder een vakantie in het najaar gaat worden.

  • Sheila schreef:

   Dankjewel. Ik kijk er echt naar uit.

   En gelijk heb je, altijd een ander seizoen kiezen dan de zomer vakantie. Dat doe ik ook al sinds ik klaar ben met mijn studie. Dus laten we zeggen, zo’n 20 jaar. Het zal vanaf volgend jaar zo ontzettend wennen zijn. Misschien dat ik dan Azië ineens minder leuk ga vinden. Omdat ik het alleen maar van laagseizoenen ken. Maar goed, eerst genieten van deze reis in het naseizoen.

 3. Jenn schreef:

  Naar Twente voor een paar dagen, haha. In het hoogseizoen gaan we sowieso nooit weg eigenlijk, daar zijn we niet aan gebonden. We willen er in het najaar nog even uit, maar er zijn nog geen concrete plannen. Bali lijkt me heerlijk, staat ook hoog op mijn wensenlijstje. Geniet ervan!

  • Sheila schreef:

   Maar Nederland is zo mooi! En zolang je niet aan het hoogseizoen bent gebonden, ben je eigenlijk gek om in die periode op vakantie te gaan. Zonde van je geld.

   Bali is echt prachtig! Ik hoop dat je er eens heen kan, zodat je zelf kan zien hoe mooi het er is.

 4. Sylvia alovelyadventure schreef:

  Het lijkt mij heerlijk om naar toe te gaan. Helaas blijft het voor ons dit jaar half nl en half Spanje. (Ook geen straf natuurlijk) disney land staat heel misschien nog op het lijstje maar dat ligt nog even aan de financiën haha. Alvast veel plezier net alle voorpret!

 5. Saskia schreef:

  Wat een fijn en gaaf vooruitzicht zeg! Geniet van deze voorpret <3
  Wij willen eind dit jaar met de kleine een weekendje Centerparcs gaan doen.
  In 2020 willen we het reizen weer gaan oppakken 🙂

  • Sheila schreef:

   Serieus, sinds ik moeder ben geworden ben ik dus gek op Center Parcs (althans, nu het nog kan buiten het hoogseizoen om). Wat een heerlijke plek met kleine kinderen. Een ontspannen huisje, een heerlijk zwembad, veel activiteiten en zo kind vriendelijk! Heerlijk vooruitzicht voor jullie.

 6. Antoinette schreef:

  Heerlijk vooruitzicht! Veel plezier met de voorpret!
  Wij hadden plannen om naar Sri Lanka te gaan maar nu het daar zo rommelt hebben we toch maar een camping in Frankrijk geboekt.
  Wij zitten ook voorlopig vast aan de schoolvakanties, echt duur is het dan om te gaan vind ik. Vooral in de zomervakantie.

  • Sheila schreef:

   Oh dat kan ik me helemaal voorstellen. Vooral als je met kinderen reist. Dan draag je toch een andere verantwoordelijkheid ook. Het zal (qua kosten) zeker wennen zijn om in de zomer te reizen. We zijn dan in ieder geval van plan om de bulk bestemmingen te vermijden. Scandinavië ofzo of Amerika. Daar vieren mensen natuurlijk ook vakantie, maar dat zijn dan toch een ander soort bestemming.

 7. Evelyne schreef:

  Wat een fijn vooruitzicht! Ik heb nog geen plannen gemaakt door mijn nieuwe job en ik weet nog niet hoe het zal uitdraaien. Dus, ik denk dat ik thuisblijf dit jaar of misschien kan er toch nog een klein city-tripje vanaf na de zomer ofzo.. We zullen zien.

  • Roelina schreef:

   Wat een mooie bestemming. Je noemt het rustig, maar voor mij behoorlijk avontuurlijk. Wij zoeken het dichter bij huis. Gaan voor het eerst naar Frankrijk (ardeche) op vakantie. Met de tent wel te verstaan. Vind ik avontuurlijk genoeg 🙂

   • Sheila schreef:

    Hahaha, dat snap ik. Alles kan meteen avontuurlijk zijn als je iets voor het eerst doet! Of dat nou in de Ardennen is of Nepal. Dat maakt eigenlijk niet eens uit 🙂

 8. Marloes schreef:

  Wauw, wat een fijn vooruitzicht! Mijn vriend en ik hebben nog geen reis gepland, maar we willen deze zomervakantie waarschijnlijk gewoon rustig een weekje naar een Landalpark. Dan kunnen we de kat ook meenemen. Eind april zijn we een weekje naar Sardinië geweest, dus nu willen we weer wat dichterbij huis blijven.

  Liefs,
  Marloes

  • Sheila schreef:

   Indonesië is absoluut prachtig! De geuren en kleuren alleen al. Het klimaat kan ik daar beter hebben dan hier. Althans, als we hier last hebben van zo’n benauwde dag. Dan heb ik de liever de warmte van daar. Dat voelt veel comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *