Reacties op je blogs

Puck is een beetje verward. Afgelopen tijd zag ze op diverse blogs een stukje over reacties en reageerders voorbij komen. Weinig positieve stukjes. Wat best raar is, want voor bijna alle bloggers zijn de reacties een groot deel van de lol. Het idee dat je een stukje kunt publiceren op het wereld wijde web is leuk, maar de wetenschap dat je stukje dan ook daadwerkelijk gelezen is, is nog veel leuker. En als je dan (positieve) reacties op krijgt, dan weet je pas echt zeker dat je blog gelezen is, vooral als de reacties ook nog een beetje inhoudelijk zijn.

En precies over dat laatste kwamen klachten. Want vaak waren het alleen maar reacties als “goed geschreven” of “leuk stukje”. En dat zijn niet het soort reacties die een blogger (blijkbaar) wil. Men wil interactie, een inhoudelijk antwoord op je briljant geschreven stukje en diepgang.

We snappen dat niet zo goed

Natuurlijk snappen we dat je interactie, diepgang en een inhoudelijke reactie zou willen, maar soms is dat gewoon niet mogelijk. Soms omdat een blog niet direct uitnodigt tot een diepgaande reactie. Soms omdat iemand gewoon niet zo into het onderwerp is dat ze echt iets kunnen mededelen. Soms omdat ze er gewoon weinig aan toe te voegen hebben. En soms om hele andere, diverse redenen.

Maar wat als je nu een nieuwe blog ontdekt? Je leest een leuk stukje, lekker geschreven, maar hebt er verder niet veel op te melden. Puck laat dan dus wel vaak een reactie achter in de vorm van “leuk stukje”, “goed geschreven”of iets in die trant. Gewoon om te laten weten dat ze er was en het gelezen heeft. Dat ze dat betreffende blog net ontdekt heeft en dat ze weet dat ze er zijn. Even een stukje erkenning van het bestaan. Althans, zo ziet Puck dat. Natuurlijk zorgt Puck dat haar reactie aansluit bij het onderwerp. Gaat het over het zware afscheid van een erg zieke oma dan is “leuk stukje” natuurlijk uit den boze. “Sterkte” is dan meer op z’n plaats, dus schrijft ze dat, of iets in die trant.

Sheila is vaak wel wat uitgebreider. Het scheelt wellicht dat ze blind én waanzinnig snel kan tikken en zo 3 zinnen in 5 seconden heeft geplaatst. Dus met ‘Wat herkenbaar! Ik liep daar ook tegen aan toen ik… waarop ik… en vervolgens…. Leuk!’ doet ze er waarschijnlijk net zo lang over als de gemiddelde persoon die ‘leuke tekst’ tikt. In de basis is haar gedachte hetzelfde als die van Puck. Het feit dat iemand de moeite heeft genomen, is toch een mooi gebaar. Maar toch geeft Sheila de voorkeur om wat uitgebreider te reageren. En dan ook in te gaan op de geschreven tekst. En dat lukt haar vrijwel altijd wel, een binding vinden met het blog wat ze heeft gelezen. Want in alle eerlijkheid, de ‘leuke tekst’ reacties zelf op haar blog vindt ze niet eens erg. Áls haar blog gelezen is. Als hij gewoon wordt geplaatst om het plaatsen, vindt ze toch ook minder leuk. Waarbij duidelijk de bedoeling is dat de opmerking alleen geplaatst is als reclame voor een eigen blog.

Vaste volgers

Maar hoe zit het als je dan een vaste volger bent van een blog? Je komt bij bijna iedere nieuwe blog even langs om even te lezen, maar hebt lang niet altijd iets toe te voegen of iets zinnigs te melden. Zelf volgen wij zo’n 200 blogs, die standaard in onze feedreaders staan. Daar zitten mensen bij die dagelijks bloggen en er zitten blogs bij die al tijden niet meer zijn geupdate, maar we kunnen echt niet bij ieder blog, iedere keer reageren. Daar zouden we samen een dagtaak aan hebben.

Alleen je wil wel dat de blogger weet dat je (als vaste volger) er nog bent en dat je met regelmaat komt lezen. Dus dan reageert Puck af en toe met iets simpels, als “leuk gemaakt” of “lijkt me lekker” of “oeh daar moet ik ook eens naartoe”.

Niet gewenst?

En nu lezen we dus dat dat niet gewenst is, ofzo. Want het is juist niet de bedoeling om desinteresse te tonen! En dan snapt vooral Puck het niet meer zo goed. Het gaat toch om de gedachte?

Misschien is het nog een stukje groeien daarin. Dat een blogger met duizenden pageviews per dag die bevestiging niet meer nodig heeft of het alleen een berg werk creëert, die korte reacties. Of dat teveel negatieve reacties de blogger een beetje zuur heeft gemaakt.  Maar dat is toch jammer? Want iemand heeft de moeite gedaan om een reactie achter te laten. Hoe simpel en banaal de reactie ook mag zijn.

Reacties op be INEFFABLE

Wij vinden juist iedere reactie op dit blog leuk, zolang het beschaafd, netjes en respectvol blijft. Natuurlijk, met sommige reacties kunnen we wat meer dan met anderen. Op sommige reacties kunnen we weer reageren en dan ontstaat er interactie. Soms heeft iemand een andere mening en dat waarderen we ontzettend en daar zullen we dan ook op ingaan. Soms is een berichtje gewoon heel leuk, lief of complimenteus. Dan is een simpel “dank je wel” van onze kant wel op zijn plaats. En sommige reacties zijn gewoon reacties, waar wij ook niet meer iets op terug kunnen zeggen. Iemand heeft de schrijfster laten weten dat ze het stukje hebben gelezen (althans, dat hopen we) en geven daarop een kort bewijs in de zin van “Sterkte”, “Dank je voor de tip” of “Zo had ik het nog niet bekeken”. En ook die reacties stellen wij heel erg op prijs.

We willen overigens niemand voor het hoofd stoten met bovenstaande blog. Daarom zijn we ook benieuwd. Hoe sta jij hier als blogger in? Of juist als bezoeker als je misschien niet eens zelf een blog hebt?signature sheila puck

Comments

comments

46 gedachten over “Reacties op je blogs

 1. Anne-Sterre schreef:

  Hangt voor mij heel erg af van het onderwerp waar ik over schrijf. Als ik iets persoonlijks deel, lees ik liever echt gerichtere reacties. Een ‘leuk geschreven’ maakt mij niet blij als ik een serieus verhaal vertel waarin ik me rot voel, bijvoorbeeld. Verder sluit ik me wel aan bij jouw mening.

  • Puck schreef:

   Ik ben het met je eens dat een reactie altijd aan moet sluiten op de tekst. Als jij iets persoonlijks deelt en ik wil toch laten weten dat ik het gelezen heb zonder daar echt op in te gaan dan zal mijn reactie ook aansluiten bij jou blog. In de vorm van “sterkte”, “wat heftig” of “wat goed dat je dit deelt”. Soms is het juist fijn om zulke reacties te krijgen en niet teveel mensen die er op in gaan. Soms wil je verder niet uitwijden en dan is een klein steuntje in de rug in de vorm van erkenning dat je blog gelezen is al fijn. Tenminste, zo voel ik dat.

 2. Saar schreef:

  Leuk geschreven!

  Nee grapje 😉
  Inderdaad kun je niet op elke blog die je leest inhoudelijk ingaan. Ik heb niet alle tijd van de wereld en daarnaast vraagt iedere blog daar niet om. Ik snap ook best als mensen even wat korte woorden onder mijn blog schrijven.
  Alleen valt het soms wel op dat sommige bloggers alleen maar een korte reactie plaatsen om te laten weten dat ze bestaan. Dat je merkt dat ze helemaal niks of heel vluchtig hebben gelezen en hopen ze dat ze met de reactie ervoor zorgen dat je bij hun komt lezen en vervolgens zie of hoor je ze niet meer. Die reacties van bloggers filter ik er wel snel tussenuit en daar ga ik ook niet op in.
  Maar verder zoals ik al zei, mocht het relevant zijn dan lijkt het me niet meer dan logisch.

  • Puck schreef:

   Oh, zou het liggen aan bepaalde mensen die altijd kort reageren? Dat had ik niet zo door. Waarschijnlijk omdat wij met 2 bloggen, dan zie ik minder wat mensen op Sheila reageren en dan leg ik daardoor minder snel een verband obv reactie. Ik zal er eens op gaan letten. Maar weet je, ik volg toch alleen maar wie ik zelf wil volgen, als ze uiteindelijk niet bij mij passen qua blog dan haak ik vroeg of laat af. Bloggen ze wel leuk, nou dan hebben ze het handig aangepakt en zo mogelijk een volger bij.
   Alhoewel de leukste mensen in blogwereld zijn toch degene die je uiteindelijk echt leert “kennen”, waarvan je het gevoel hebt dat er echt een band ontstaat, dat zal dan wel minder zijn ja.

  • Sheila schreef:

   Dat herken ik ook Saar. Die korte berichten vind ik inderdaad niet erg. Vooral niet als het ook de mensen zijn die op andere momenten mooie/uitgebreide/leuke/inhoudelijke reacties plaatsen gekoppeld aan je artikel. Maar ik herken ze ook wel. Als het alleen maar ‘leuke tekst’ is met de bedoeling om hun blog te bezoeken. Dan haak ik ook af.

 3. Joyce rdt schreef:

  Om eerlijk te zijn ben ik met elke reactie heel erg blij. Al is het een een simpele leuk of een flinke veer in mijn reet, allemaal heel erg gewaardeerd.
  Wat ik daarnaast minder waardeer is dat wanneer ik een post online gooi er binnen 1 sec (letterlijk) een like is en verder geen reactie. Dan kan mijn post nog niet gelezen zijn en like je dus omdat het makkelijk is, dat vind ik dan weer jammer. Likes na een respectabele tijd zijn dan wel weer heel erg gewaardeerd ^^. Liefs.x

 4. Nesrin schreef:

  Leuk geschreven 😉 haha

  Ik heb weleens reacties gehad waarop ik kon uitmaken dat die persoon het stuk dus niet had gelezen. Een reactie geven en krijgen vind ik waardevol en het geeft toch een stukje waardering.

  Het valt mij trouwens op dat bloggers onderling vooral veel reacties geven. Misschien is juist omdat je als blogger juist een andere blogger dat stukje waardering wilt geven omdat je weet hoeveel werk erin kan gaan zitten.

  • Sheila schreef:

   Dat van bloggers onderling, daar geloof ik ook wel in. Want soms hoor ik van iemand (die dus geen blog heeft) tussen neus en lippen door: “Dat was een leuke blog. Goed geschreven! Die van de vorige keer vond ik ook zo leuk.” En dan denk ik: huh? Laat dan gewoon even een reactie achter, dan weet ik dat je het gelezen hebt! :). En dan krijg je te horen: “Maar ik zeg het je nu toch? ” En dat is totaal anders. Maar ja, maak dat maar iemand wijs die niet blogt 😉

   • Lonneke schreef:

    Absoluut waar! Ik krijg ook vaak te horen dat iemand een bepaalde post heeft gelezen. Zo jammer als ze niet reageren. Ik denk inderdaad dat het vooral bloggers zijn die onderling reageren.

  • Puck schreef:

   Zeker weten dat bloggers onderling veel meer reageren. Ik denk ook dat niet-bloggers het gewoon wat minder snappen, dat gevoel heb ik tenminste. Voor hen is een blog meer als een krant, dat lees je en daar vind je wat van, maar daar ga je geen open brief naartoe sturen. Zoiets denk ik dat blogs ook voelen voor niet-bloggers.

 5. jackie schreef:

  herkenbaar…

  Serieus, echt..
  soms zie ik mijn reactie staan en denk ik moet ik daar nu niet meer bijzetten, maar zo vaak reageer ik ook niet met leuk, herkenbaar, lekker
  als de blog er naar is reageer ik wel wat uitgebreider, maar in het algemeen ben ik iemand van weinig woorden, ook in een reactie…
  Alleen er zijn soms mensen die op elke blog reageren met leuk, en daar heb ik dan soms wel mijn vraagtekens bij..

  • Puck schreef:

   Ik ben ook iemand van weinig woorden, (vreemde bloggers zijn wij) maar ik wil iemand altijd graag zijn podium geven en dat kan dus met die korte reactie. Vind ik.
   Als het standaard dezelfde personen zijn die alleen maar echt heel kort reageren dan zou ik daar ook op af knappen. Gelukkig heb ik die ervaring nog niet echt.

 6. Billy schreef:

  ik hou mijn reacties ook vaak kort, maar wel inhoudelijk.
  Natuurlijk vind ik het fijn dat op mijn logjes reacties komen, het liefst reacties die ook iets bijdragen of waarin lezers hun eigen mening ventileren. Dat mag best.
  Ik lees zelf al de logjes van de bloggers in mijn feedreader, maar reageren doe ik veel minder dan vroeger. Ook al omdat ik dat “leuk geschreven” zelf ook zo banaal vind als reactie. Op veel logjes is het ook niet makkelijk reageren, wat vooral bij fotoblogs het geval is vind ik.

  • Puck schreef:

   Ja, fotoblogs, weekoverzichten, samenvattingen van een dagje uit, reviews. Al die dingen vind ik heel lastig om op te reageren. Dus veel vaker reageer ik maar gewoon niet meer. Maar als iedereen zo denkt dan voelt dat voor een blogger natuurlijk ook niet fijn, want er komen steeds minder reacties…
   En het is natuurlijk ook zo dat een vaste bezoeker echt niet overal op hoeft te reageren. Als je het af en toe doet dan weet een blogger ook wel dat je bij de vaste club hoort. Een beetje de middenweg zoeken tussen de langere inhoudelijke reactie en een kortere reactie gewoon om te laten weten dat je er nog steeds bent en dat het gewoon een echt goed of leuk geschreven stukje is waarop dat misschien inhoudelijk iets minder te melden was.

 7. Martha schreef:

  Precies!!! Ik ben het helemaal met Puck eens!!! Soms heb je gewoon niet meer te zeggen dan “leuk geschreven” en als iemand dat op mijn blog zet dan word ik daar al helemaal super blij van wan: hij kijk iemand vind dat ik het leuk geschreven heb, hoera!!!!! Ik vind het echt een beetje gek dat een dergelijke reactie als ongewenst wordt gezien, dan is het bloggen je een beetje naar het hoofd gestegen.. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

  • Puck schreef:

   Ja, ik word daar dus ook gewoon heel blij van! Net zo blij als van een lange reactie. Iemand nam de tijd om mijn blog te lezen en dat mij te laten weten! Jippy!
   En ik heb zelf ook gewoon heel vaak niets te melden, dus dan doe ik het ook zo. (met een gepaste reactie natuurlijk, dat staat buiten kijf)

 8. sammie schreef:

  Uhm, ik ben het met jullie eens maar ook met de andere bloggers die zeggen niet blij te zijn met dit soort reacties. Ik vind dat het ten eerste een reactie moet zijn die passend is bij de tekst. Inhoudelijke wat langere reacties zijn het leukst, dat vind ik ook maar snap dat niet iedereen daar altijd tijd voor heeft. Maar het zijn vooral vaak de zelfde bloggers die dit doen. Noem maar een voorbeeld,
  Blogger A is vaste volger, zie blogger A regelmatig reageren, die laat leuke reacties achter en dan ineens een hele korte. No problem!
  Blogger B: is vaste volger, zie blogger B regelmatig reageren en altijd met soort dezelfde korte reacties. Hierin maak ik duidelijk op dat ze mijn tekst vaak niet leest, reageer dan niet denk ik dan.
  Blogger C: Is nieuw op mijn blog en laat volgende reactie achter: Leuk stukje om te lezen, heb je blog net ontdekt 🙂 Dit vind ik nog prima, net nieuw, ik heb geen vooroordeel, tof dat hij/zij laat weten dat hij/zij mijn blog heeft ontdekt.
  Blogger D: Is nieuw en laat reactie achter: Leuk om te lezen, xox website adres. Dit vind ik dus een spammer en die kusjes vind ik al helemaal misselijkmakend, en dan heb ik het nog niet over het feit dat hun eigen linkie in de reactie word vermeld.
  En dan heb je ook nog Blogger E, die leest binnen 3 tellen 6 van je artikelen en op alle 6 laat zij/hij een reactie achter en die reacties zijn met een paar seconden er tussen geplaatst. Die heeft dus duidelijk niets gelezen denk ik dan.
  Ik vind het dus afhangen van de persoon en de reactie 🙂
  Mijn reactie is vandaag hier in ieder geval enorm 😉

  • Sheila schreef:

   Wow… inderdaad langer dan we van je gewend zijn! En vooral ik houd van lange reacties. Dus super tof.

   Ik denk ook juist dat je met jouw uitleg eigenlijk ook onze mening deelt. Omdat ik gemiddeld dus ook lang reageer, denk ik ook wel dat het eens prima is als ik een korte reactie achter laat. En met blogger C denk ik juist oh tof, iemand die nieuws is op onze blog. Wat leuk! Maar dat is inderdaad weer van hele andere koek dan blogger D. En een iets vertellen over een eigen geschreven blog vind ik juist niet erg. Soms voegt dat juist wat toe. Maar dan moet het dus wel te koppelen zijn aan de tekst. Het hangt er dus ook wel van af. En daarom is een ‘goede tekst’ echt niet altijd zo verkeerd 🙂

  • Puck schreef:

   Wat een reactie! Wowie!

   Ik begrijp je verhaal heel goed en het geeft me veel meer inzicht. Wij hebben nog niet echt de ervaringen zoals bij blogger B, D en E op BE INEFFABLE. Misschien zijn we er de bloggers niet naar om die reacties uit te lokken of we zijn nog te onbekend? Ik vermoed ook dat dat soort reacties meer komen van de wat jongere meiden, vrij nieuw als blogger en die het hele bloggerswereldje nog niet snappen. Van xoxo krijg ik ook de kriebels, maar het zegt vrij veel over de persoon, dus die verwacht ik ook echt niet zo snel op onze blog, het is net te lief en te jong en te ‘nep’ dan. Ik denk dat onze verhalen minder aansluiten bij deze categorie. Over blogger E wil ik het niet eens hebben! Dat is een spammer en geen blogger…

   • Sheila schreef:

    Oh, ze komen wel eens voor, hoor. Maar ik denk dat je ze niet allemaal ziet als mensen bijvoorbeeld zo eens op mijn blog reageren 🙂 Maar het is sporadisch 🙂

 9. Resaarcle schreef:

  Zelf ben ik blij met alle reacties op mijn blog! Als ik een nieuwe blog ontdek en ik heb niet meteen iets te zinvols te antwoorden op het laatst gepubliceerde bericht, dan ga ik wel eens zoeken in de oudere berichten om daar een antwoord te geven. Maar niet altijd heel erg uitgebreid. Maar dan weet de blogger toch weer dat er iemand op bezoek is geweest en dat is altijd fijn! (Ik heb dit precies al eens ergens geantwoord… Misschien dat ik dezelfde blogs als jij ben gaan lezen. Of zette ik het op deze blog al eens. Aiai, dubbelop dan!)

  • Puck schreef:

   Geen zorgen, geen dubbele reacties op ons blog hoor. Is voor ons ook de eerste keer dat wij hierover schrijven. Maar als het bij een ander blog was, die mogelijk wat anders erin staat dan ik is het juist goed. Bloggen biedt je ook de kans om andere perspectieven te horen en daardoor weer op andere inzichten te komen. Een reactie van iemand die er op hele andere manier instaat dan ikzelf vind ik altijd heel fijn, om zo weer een breder blikveld en meer inzicht te krijgen.

 10. Sas schreef:

  Het moet wel inderdaad passen bij de inhoud. Wel vind ik het vervelend om van 1 persoon keer, na keer na keer alleen te lezen ‘leuk artikel’ Is dan meer voor een tegenreactie lijkt het dan.

 11. Antoinette schreef:

  Ik heb geen blog, maar zou ik die hebben zou ik het eigenlijk alleen vervelend vinden als ik helemaal geen reacties zou krijgen. Net alsof je dan voor de stoelen en de banken zou zitten schrijven ofzo. Een reactie, hoe kort ook zou voor mij dan wel de bevestiging geven dat mijn stukje gelezen is en dat mensen het genoeg waardeerden om even een berichtje achter te laten.

  • Sheila schreef:

   En ik vind het zo jammer dat je niet blogt. Ik weet zeker dat je zo veel leuks te vertellen hebt! Ik zou uitgebreid op je reageren. Eigenlijk zoals je dat ook altijd bij ons doet. Zo tof!

 12. Noelle schreef:

  Ik vind een vraag op het einde van een blogstukje daarom altijd fijn, omdat je dan op een actieve manier om interactie vraagt. Als je een stukje schrijft over iets dat je hebt meegemaakt, kan men vaak ook niet meer reageren dan “leuk!” of iets dergelijks. Ik ben gelukkig ook wel zo iemand die snel typt en ook gauw iets kan bedenken om te schrijven, al dan niet betrokken op mijn eigen ervaring. Maar vaak herken ik ook niks in het stuk en wordt er niet om interactie gevraagd en reageer ik toch om te laten zien dat ik het wel gelezen heb én het interessant vond. Maar ook vaak genoeg reageer ik niet omdat er dan echt niks nuttigs uit kan komen. Denk niet dat het erg is, zolang men niet alleen reageert om lezers te “lokken”.

  • Puck schreef:

   Als er niet om interactie wordt gevraagd dan maak je het je bezoekers ook een stuk lastiger om te reageren, heb ik gemerkt uit ervaring. En sommige stukjes, vooral dagboek-achtige verhalen nodigen vaak (voor mij) uit tot een kort “leuk” ofzo. Juist omdat ik dan de ander in zijn waarde wil laten met zijn/haar ervaring en niet perse meteen mijn eigen verhaal daarin kwijt moet.
   Ik heb namelijk een hekel aan die mensen die, als je midden in je verhaal zit, ineens je onderbreken met “oh, dat had ik ook, toen gebeurde er dit en dit en zus en zo”. En vervolgens is jou verhaal dus weg. Daarom denk ik dat ik dan ook minder mijn eigen ervaring erin deel, omdat het even hun podium is en niet het mijne.

 13. Yvonne schreef:

  Natuurlijk is een uitgebreide reactie op je blog leuker om te ontvangen maar inderdaad soms weet ik echt niet wat ik er onder moet zetten en dus word het weleens een reactie in de trant van ‘leuk geschreven’ of iets dergelijks.
  Nu heb ik zelf niet echt te klagen om deze soort reacties. Ik vind het leuk als mensen lezen en ik vind reacties nog leuker. Wel heb ik weleens een lezer gehad die altijd alleen maar zo reageerde en dus vroeg ik mij af of ze het überhaupt wel gelezen had.

 14. Zo simpel is dan geluk schreef:

  Eigenlijk sta ik hier helemaal hetzelfde. Ik vind het absoluut niet erg als mensen kort en niet inhoudelijk reageren. Alleen maar leuk juist. Ook een like vind ik leuk, dan krijg je toch waardering voor een stuk zonder dat het iemand veel tijd kost.
  Zelf reageer ik som ook heel kort of alleen met een like. Soms omdat ik niet goed weet wat ik moet zeggen, soms omdat ik geen energie heb voor een uitgebreide reactie, maar wel even wil laten merken dat ik het gelezen heb.

  • Sheila schreef:

   Naar mijn idee wissel jij het leuk af. Dan laat je eens een uitgebreide reactie achter en soms even een korte. Prima toch? En dan is het ook echt zo van, wat leuk… ZSIDG is weer langs geweest 🙂

 15. sunny mama schreef:

  Zelf vind ik het ook wel prettig als de reacties getuigen van enige interesse. Opmerkingen als “leuk logje”, “goed geschreven”, “wat een leuke dingen allemaal”, kun je onder bijna iedere blogpost wel kwijt. Daaruit blijkt niet dat je mijn post gelezen hebt. En dan krijg ik stellig het idee dat je je reactie plaatst alleen maar om een link naar je eigen blog achter te laten.
  Met korte reacties heb ik geen probleem, als die maar niet inwisselbaar op iedere Nederlandstalige blogpost van toepassing zijn.

 16. Tess schreef:

  Ik reken nooit iemand af op hoe lang de comment is die ze achterlaten. Ik verwelkom ze allemaal even graag, hoe lang of kort ze ook mogen zijn. Zeker omdat ik vaak zelf niet weet hoe te reageren, hoe mijn gedachten te verwoorden en dan maar een korte reactie achterlaat… terwijl ik het echt wel goed meen!

 17. Rowan schreef:

  Ik word altijd heel erg gelukkig van elk berichtje die ik krijg! Het is toch om blij van te worden, dat iemand de tijd neemt om een berichtje achter te laten. En inderdaad, ook ik schrijf niet altijd hele lange reacties bij een artikel, maar soms wil ik wel even laten weten dat ik het artikel heb gelezen en het waardeer… Wat jammer om te lezen dat dat door sommige bloggers niet eens gewaardeerd wordt!

  • Puck schreef:

   Het zal vast om enkele reacties van “veelplegers” gaan. Mensen die puur reageren om zelf verkeer te trekken. Maar ik voelde me wel aangesproken door de blogs die erover geplaatst werden, en dat terwijl ik dus echt niet zo’n bezoeker ben. Als ik reageer heb ik gelezen en als ik gelezen heb dan heb ik al 10 andere blogs weggeklikt. Dus eigenlijk is een reactie gewoon een grote eer. Jammer inderdaad dat dat dan niet zo gewaardeerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *