Review: Center Parcs Erperheide

Wij waren met het gezin weer een weekje vrij en vertrokken weer naar Center Parcs. Erperheide deze keer. Dit park ligt in België, Peer, om precies te zijn. Ongeveer een uur ten zuiden van Eindhoven.

Activiteiten in Erperheide

centerparcsErperheide krijgt van CenterParcs 4 ‘vogels’, waardoor het net niet in hun beste parken valt. Ze hebben genoeg activiteiten, dus daar zal het niet liggen, alhoewel ze wel een paar grote trekkers missen die ze bijvoorbeeld in Valkenswaard wel hebben. Natuurlijk zijn er vele bekende CenterParcs activiteiten te vinden zoals de shows van Orry, de Aqua Mundo, met wildwaterbaan en golfslagbad. De Market Dome, met alle restaurants en winkels, waar je ook heerlijk in een stukje oerwoud lijkt te zitten. Maar er zijn hier ook activiteiten voor de jeugd, zoals de Cool Factor: Aqua Battle, of wildwater raften. Ook hier kan je, net als bij Kempervennen, indoor skiën. Snow Valley ligt niet direct aan het park, maar is lopend prima te bereiken. Het is tevens een langere baan dan in Valkenswaard, wat met wintersport altijd een pluspunt is.

De Aqua Mundo van Erperheide is ook weer fijn. Aparte kinderbadjes, golfslagbad, bubbelbaden, glijbanen, baby- of peuterzwemmen en een wildwaterbaan. Natuurlijk alles weer in een tropische setting.

In de Market Dome hebben ze een aantal restaurants. All you can eat buffet Evergreens, die ik persoonlijk altijd een beetje aan de prijzige kant vind, omdat je drinken nog los moet afrekenen. Ze hebben restaurant Fuego Adventure Grill, … en ze hebben hier ook nog een daily menu. Dit is een restaurant met een vast menu, waar je op tijd aanwezig  moet zijn om er te kunnen eten. De prijzen hiervan zijn een stuk lager dan bij de andere restaurants, maar je hebt dus niets te kiezen. Gelukkig weet je wel wat de pot schaft, dus je kunt eerst kijken of je het lekker vind of niet.

Baluba Speelparadijs

baluba-erperheideWe kozen voor dit park omdat ze hier een Baluba speelparadijs hebben. Dit is een speelhal voor kleine kinderen, waar ze naar hartelust kunnen klimmen en klauteren. Er zijn ontelbaar veel glijbanen, trampolines, een springkussen, een ballenbak met ballenkannonnen, een racebaan en nog veel meer. De ideale plek om je peuter en kleuter urenlang niet meer te zien, behalve als je even tussendoor moet zwaaien of kijken hoe hoog ze wel durven te gaan.

Verder hebben ze hier ook diverse kiddies activiteiten. Dit zijn veelal dezelfde dingen als de kids activiteiten (wannabe een prinses of ridder bijvoorbeeld), maar dan speciaal voor de wat kleinere kinderen, waar de ouders bij mogen blijven.

Erperheide Comfort Cottage

Ons huisje had nummer 236, een 5-persoons huisje en wij waren erg tevreden hiermee. Grootste pluspunt was de indeling, omdat de open haard nu mooi in het zicht zat en niet naast de bank. Voor de warmte is het misschien fijn als hij naast de bank zit, maar ik vind een open haard vooral gezellig, dus ik wil het vuurtje kunnen zien knapperen. Het terras lag helaas wel op het noorden. In de zomer, als het echt warm is zal dat fijn zijn, maar wij waren er niet in het hoogseizoen waardoor het juist wel fijn om lekker in het zonnetje te kunnen zitten. Dat was nu niet mogelijk. Misschien wel als de zon wat hoger staat, dat hij dan gewoon over het huisje heen schijnt.

Het meubilair van CenterParcs ga ik niet nogmaals bespreken. Het is bij ieder park ongeveer gelijk en dan verwijs ik liever naar mijn vorige review. Ook deze keer hadden wij een comfort cottage en was het huisje schoon een netjes bij aankomst. We hebben een  comfort service lite bijgeboekt. waardoor onze bedden bij aankomst waren opgemaakt en we wat extra handdoeken hebben. Dit vind ik een aanrader. Niets zo vervelend als je bed meteen op te moeten maken als je op vakantie bent. Geeft niet bepaald het vakantiegevoel, vind ik altijd.

Conclusie

Centerparcs Erperheide is ons ook goed bevallen. Vooral het Baluba Speelparadijs is geweldig en dit zal dan ook de reden zijn dat we nog wel vaker voor dit park zullen kiezen. Voor ons ligt Peer ook nog op goede afstand, het is ongeveer een uur rijden, dus  opa’s en oma’s kunnen weer op bezoek komen. Wel vind ik het wat lastiger dat dit park in België ligt. Zo moet je er rekening mee houden dat de televisiezenders anders zijn en de kosten voor gebruik van je mobiel hoger zijn. Vooral om de boel goed te regelen met visite is het dan balen als dat extra kosten met zich mee brengt, maar laten we eerlijk zijn, dat zijn luxe problemen.

signature Puck

PS. Ik word op geen enkele wijze gesponsord door Center Parcs om deze review te schrijven. Wij betalen zelf voor onze vakanties en iedere hap eten. Ik heb alleen mijn eigen ervaringen om te vergelijken en wil dit graag met jullie delen.
PS2. De foto bij deze blog is van Center Parcs, zelf kan ik niet zo hoog komen in het speelparadijs.

Comments

comments

3 gedachten over “Review: Center Parcs Erperheide

    • Julie Mast schreef:

      Niet doen! Ik ben geen negatief persoon, zeker niet , maar de huisje zijn hun geld niet waard . Eerder schandalig! Niet doen dus . Voor de vriendelijkheid moet je ook niet gaan. Mensen die heel het jaar hun geld sparen kunnen beter ergens anders naartoe gaan. Geen vakantie gevoel. Bah ! De huisjes zijn gewoon vuil .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *