Review: CenterParcs Kempervennen

review kempervennenTijdens de hittegolf zat ik in een huisje van CenterParcs Kempervennen. De afgelopen paar jaar ben ik al een aantal keren in een soortgelijk park geweest en ik heb dus wat vergelijkingsmateriaal. De Kempervennen ligt in Noord-Brabant, ten zuiden van Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het park ligt tegen Valkenswaard aan, een dorp dat ik goed ken. In Montana SnowCenter heb ik vroeger nog leren skiën en snowboarden, voordat wij voor de eerste keer op wintersport gingen. Het is voor mij dus om de hoek, maar bij dit soort parken maakt me dat nooit zo uit. Eenmaal in het vakantiepark blijf ik meestal op en rond het terrein en voelt het toch wel als vakantie.

 

Activiteiten in de Kempervennen

Kempervennen krijgt van CenterParcs 5 “vogels”, wat het een van hun topparken maakt. Alleen al de hoeveelheid activiteiten geeft dit park waarschijnlijk een hoge positie, want er is echt ontzettend veel te doen. Een kleine greep: het al genoemde Montana SnowCenter, maar ook waterskiën, persluchtduiken, geocaching en een High Adventure Experience. Voor kleine kinderen zijn er baby- en peuterzwemmen, Wannabe een prinses/ridder, diverse shows van Orry and friends, maar ook een kinderboerderij en vele workshops. En dan heb ik natuurlijk de echte CenterParcs Aqua Mundo en Market Dome nog niet genoemd.

Er zijn een aantal restaurants en een supermarkt in de Market Dome, dus voor elk wat wils. De supermarkt verraste mij met zijn zeer redelijke prijzen. Deze prijzen liggen op het niveau van een normale supermarkt en het is dus niet nodig om groot in te kopen buiten het park (tenzij je fervent koopjesjager bent). Er is een redelijk groot assortiment, en zolang je niet op zoek bent naar heel exotische ingrediënten zou je er prima moeten kunnen slagen. Dit geldt ook voor de restaurants. Ze zijn op hetzelfde prijsniveau als een gemiddeld restaurant hier in de omgeving en er is voor elk wat wils. In de Kempervennen is net een nieuw Italiaans restaurant geopend Nonna’s Family Pizza e Pasta en hier hebben wij een prima pasta gegeten. Ook de overige restaurants hebben wij allemaal geprobeerd (je moet wat voor je blog he). De kwaliteit komt overeen bij alle restaurants. Het eten is goed, maar geen culinaire hoogstandjes, vooral erg mainstream. Het buffetrestaurant Evergreens vind ik overigens wat aan de prijzige kant, omdat je het drinken nog wel moet afrekenen.

review kempervennenDe Aqua Mundo is voor mij doorslaggevend bij de keuze voor welk park wij bezoeken. Ik vind het belangrijk om te kunnen zwemmen als we op vakantie zijn en met 2 kleine kinderen vind ik dit fijner binnen. Zo zitten ze niet te lang in de zon, en kan je ook zwemmen als het minder weer is. Diverse activiteiten en een apart bad voor kleintjes zijn op dit moment de belangrijkste pijlers, maar dat zal in de loop van de jaren wel veranderen. Met de tophitte van de afgelopen tijd was het in de Aqua Mundo zelfs lekkerder dan buiten, omdat de temperatuur constant gehouden wordt (en al dat water helpt vast ook wel).
Het zwembad van Kempervennen heeft 2 glijbanen een golfslagbad, een groot peuterbad met eigen glijbaan, een leven-in-zee deel, waar je vissen onder water kan bekijken en een wildwaterbaan. Deze baan herinnerde ik me nog van vroeger toen ik zelf met mijn ouders ging. Ik vond het toen al geweldig en dat geldt nog steeds voor de jeugd. Hij is iets te wild voor echt kleine kinderen (Emily vond 1x leuk, maar genoeg), maar als ze zelf kunnen zwemmen en je gaat mee dan is zelfs die te doen voor kleine kinderen.

 

Kempervennen Cottage

Wij zaten in huisje 620, een 6persoons comfort cottage. Ik probeer altijd een maatje groter te pakken dan aangeraden bij vakantieparken. Met 4 personen kan je wel in een 4persoons huisje, maar persoonlijk vind ik dat altijd erg krap. Wij hebben 2 kleine kinderen, met alle toebehoren (kinderwagen, box, speelgoed) en nog 2 kleine hondjes bij. Die extra ruimte was geen overbodige luxe. Comfort cottages zijn het “laagste” comfort niveau qua huisjes, misschien zouden de Premium of VIP cottages ons wel de ruimte geven die we willen in een 4persoons cottage. De moeite waard om volgende keer eens te proberen.

cottage kempervennenDe foto’s van de site zijn een goede voorstelling van het huisje dat wij hadden. Voor mij is het belangrijk dat alles schoon en heel is. Ik krijg de kriebels van zwarte vlekken in de badkamer of smoezelige hoekjes in de slaapkamer. Dat was hier niet het geval, dus daar ben ik tevreden over. Alles wordt bij CenterParcs tegenwoordig schoongemaakt door eigen personeel, want de hygiëne zeker ten goede komt. Het rook erg fris, (wat natuurlijk met een spray snel gedaan is), maar ook zagen we dat alles gedweild was, omdat het nog nat was. Enig nadeel hieraan was dat het in de wc en de badkamer nog erg lang nat bleef, omdat de ventilatie niet super is in deze ruimtes.

De huisjes zouden een opknapbeurt kunnen gebruiken, het is geen modern huisje met een modern interieur, en zou zeker opknappen van wat gipsplaten en stucwerk, maar dat is puur esthetisch. Alles functioneerde in ons huisje zoals het zou moeten en was schoon. Wel moesten we een aantal dingen laten bezorgen, omdat deze, ondanks dat we ze aangevraagd hadden bij boeking, niet aanwezig waren. Dit heb ik al meerdere keren ervaren bij CenterParcs en vind ik erg jammer. Het wordt altijd netjes nageleverd, dus aan de service ligt het niet. Maar het betekent wel dat je niet op pad kunt tot iemand geweest is, terwijl ik altijd graag een snelle duik neem op de dag van aankomst. Maar zonder kinderbedje ga ik geen risico nemen en wil ik eerst dat bedje hebben.

De hitte was trouwens best goed te hebben in het huisje. Omdat het tussen de hoge bomen in staat is er veel schaduw, en door het goed dicht te houden overdag, en de boel open te gooien ’s nachts bleef het relatief koel binnen. Ook fijn.

 

Conclusie

Centerparcs Kempervennen is een mooi park waar wij zeker nog eens terug zullen gaan. Door de hoeveelheid attracties blijft het ook meerdere keren leuk om te gaan, omdat er altijd wel iets anders is dat je nog niet gedaan hebt. Het huisje was niet speciaal, maar wel oké. Het grootste voordeel vind ik dat dit park lekker dichtbij huis is (voor ons) waardoor opa’s en oma’s ook op bezoek kunnen komen en even een dagje met de kinderen kunnen spelen. Zo konden wij een avondje met z’n twee uit eten, wat mij meteen weer een extra vakantiegevoel geeft.

Ben jij wel eens op een CenterParcs of vakantiepark geweest? En wat vond je ervan?

signature Puck

Comments

comments

10 gedachten over “Review: CenterParcs Kempervennen

 1. Nicky schreef:

  Ah, Kempervennen! Ik ben er twintig jaar geleden met mijn dochter geweest. Ze was anderhalf en doodsbang voor de Shetland pony bij de kinderboerderij. De enorme koe, die op het plein lag, vond ze geweldig! Wij zijn regelmatig op een CenterParcs-park geweest. Het is niet echt mijn favoriete vakantiebestemming maar met kleine kinderen is het ideaal.

  • Puck schreef:

   Haha, hier ook zo-eentje die het kalfje en de varkens wel leuk vindt, maar het konijn juist weer verschrikkelijk eng. En ook hier, niet mijn favoriete vakantiebestemming, maar nu ze nog zo klein zijn (2 jaar en 5 mnd) kies ik liever voor hun plezier dan voor mijn eigen plezier.

  • Puck schreef:

   Erperheide staat ook op ons lijstje. Die is ook wat groter en goed voor kleine kinderen. Alleen wel net iets verder, dus niet als we oppas of bezoek willen hebben.

 2. Sas schreef:

  Ik kom vaak bij Centerparcs, eind Augustus gaan we er weer heen. Ben er nu al naar zo’n stuk of 5 geweest. Vroeger, ging ik er ook altijd met mijn ouders heen te doen ik klein was.

  • Puck schreef:

   Heb je al een voorkeur? Of maakt het eigenlijk niet uit welke je heen gaat? Wij willen in september nog een keer, dus nu nog even uitzoeken welk park leuk is.

  • Puck schreef:

   Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar misschien als de meiden wat groter zijn, dat ik dan wel mee ‘moet’ van ze… Zou ik heel erg vinden. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *