Review: dagje Playmobil Funpark

Op 29 juni gaf ik mijn man mijn ja-woord. Inmiddels alweer 12 jaar geleden en dat moest uiteraard gevierd worden. We zijn er op uit gegaan en daarom verbleven we begin deze maand in het mooie Beieren. Deze grootste deelstaat van Duitsland staat bekend om haar uitgestrekte bossen en sfeervolle, historische stadjes. Een fijne plek om een paar dagen door te brengen, bedachten wij, cultuur liefhebbers. Máár… voor jonge gezinnen heeft Beieren iets te bieden, waarvan ik zou willen dat het dichter bij huis was; Playmobil Funpark!

To Do List

Tijdens mijn zoektocht naar ‘iets te doen voor kinderen in Beieren’ kwam ik uit op dit park. De combinatie van levensgrote Playmobil poppen en een lage entree prijs, deed het hem al snel. Playmobil Funpark werd op onze ’to do lijst’ gezet. Een dagje een historisch stadje bezoeken tegenover een dagje ontspanning in een familie park. Leek me wel zo eerlijk voor de kinderen die tenslotte nog maar 2 en 4 zijn.

Playmobil Funpark

Playmobil Funpark ligt ongeveer op 5 uur rijden afstand van Arnhem af. Erg geschikt voor een weekendje weg of als stop op doorreis naar je zomervakantie bestemming. Vanuit onze fijne airbnb locatie, is het maar een uurtje rijden. We vertrekken op tijd, vinden het park met gemak en parkeren onze auto in één van de diverse overdekte parkeergarages (€5 voor de hele dag). We zijn ingesmeerd met zonnebrand crème, want het wordt 30 graden. We lopen door tot de poorten van een burcht, bewaakt door levensgrote Playmobil karakters. We hebben de entree bereikt. Dus ja, laat de dag maar beginnen!

Familie park

Playmobil Funpark is geen attractie park waar achtbanen op je wachten. Nee, in dit familie park draait het uiteraard om het bekende speelgoed en moet je zelf aan de slag. Hier kunnen kinderen spelen én ontdekken in de letterlijke leefwerelden van Playmobil. Maar het leuke is dat je niet alleen omringd wordt door grote piraten en dino’s. Verspreid over het hele park ligt Playmobil speelgoed om mee te spelen. En het fijne is, het park is door alle water speelplekken uitermate geschikt voor een snikhete dag. Maar je kan hier ook je hart ophalen op regenachtige dagen of zelfs winterdagen. Playmobil Funpark heeft namelijk ook een hele grote binnenruimte. Daarbij zijn de entree prijzen verlaagd tijdens het winter seizoen.

Piratenschip

Na het maken van wat eerste foto’s en een kort rondje door de Boomhut, bezoeken we het nieuwe Piratenschip. Zoonlief is 3 kwartier bezig om het piratenschip te verkennen, want er is zoveel te ontdekken. Alsof het piratenschip wat op zijn kamer staat tot leven is gekomen. Fantastisch dus. We nemen ook met z’n allen plaats op een raft en varen zo een rondje over het water. Een ander favoriete activiteiten is dat je hier op zoek kan naar edelsteentjes, playmobil maat. We kopen een schatkistje (€1 per stuk) voor de kinderen. Enthousiast gaan ze met een zeefje op zoek naar steentjes in het zand. Het ligt er vol van, wat het ook een leuke activiteit maakt voor mijn 2-jarige dochter.

Kasteel

We lopen door naar het kasteel waar ridders, jonkheren en -vrouwen op ons wachten. We eten hier iets kleins en beklimmen het kasteel. Het gedeelte waar je ook een ridder toernooi kan houden, slaan we over. De kinderen willen namelijk graag verder op pad. Ik kan hier ook geen speelgoed vinden om mee te spelen, overigens.

Ark van Noah

Verderop zien we playmobil giraffes en zebra’s staan. En dat heeft natuurlijk een grote aantrekkingskracht op de kinderen. Hier staat de Ark van Noah, precies zoals die ook in de speelgoedwinkel ligt (alleen dus een tikkeltje groter). In dit gebied kan je zelf droog blijven terwijl je speelt met water. In diverse verhoogde watergootjes ligt het vol met playmobil speelgoed. Arken, andere boten, poppetjes, haaien, orka’s en nog veel meer roepen om opgepakt te worden door kinderhandjes. Wat een feest! Zoonlief verzint grote verhalen terwijl hij met een boot over het water sjeest. En dochterlief verzamelt alles wat roze is.

Water bootjes

Omdat we dochterlief duidelijk een plezier doen met alles wat roze is, gaan we hierna door naar het westelijke gedeelte van het park. Hier bezoeken we eerst het gedeelte met de kleurrijke waterbootjes. Deze bootjes zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Met de hand (in plaats van trappen met de voeten) kunnen ze zo de boot aansturen richting dolfijnen en pinguïns. Een hele prestaties voor een 4-jarige, dus mijn zoontje vindt het best spannend in zijn eentje. Maar toch waagt hij een klein rondje. Ik ben zo trots op hem. Want het is niet makkelijk, voor zulke jonge kindjes.

Feeënland

Hierna gaan we natuurlijk door naar Feeënland. Dochterlief vindt de feeërieke Playmobil eenhoorns helemaal geweldig. Er liggen mooie Playmobil emmertjes en borstels klaar om deze bijzondere beestjes te verzorgen. Zoonlief gaat in de tussentijd op zoek naar kleine schatten in de grote schelpen. Deze schelpen zijn gevuld met water en hier kunnen kinderen vanaf 4 jaar een bepaalde tijd op zoek naar kleine Playmobil waterschatten. Heb je niets bij je om je verzameling in te doen, kan je voor €1 een Playmobil schelp kopen. Zoonlief verzamelt schelpjes, kleine dieren en andere water gerelateerde dingetjes. Je weet wel, formaat mini wat je altijd als los onderdeeltje in een Playmobil verpakking vindt.

HOB-Center

Het wordt tijd om iets te lunchen. Omdat het zo warm is, besluiten we naar het HOB-Center te lopen. Hier is airconditioning, wat erg aangenaam is op een warme dag zoals vandaag. We passeren een speelveld voor de allerkleinsten en gaan het Je vindt er een groot restaurant met veel zitplaatsen. Er is een podium en een fijne indoor klim- en klauterspeeltuin. Maar het allerleukste is natuurlijk dat het hier vol ligt met Playmobil speelgoed. Het is alsof je in een grote speelgoedwinkel loopt waar alle Playmobil uit de verpakking is gehaald om er onbeperkt mee te spelen. Wat wil een kind nog meer (en jij als ouder, zodat je ontspannen van je lunch kan genieten)? Het Playmobil speelgoed is verdeeld in thema’s en zijn ondergebracht in bijpassende (binnen) gebouwen. Onder andere Playmobil Spirit, Dinos, Dragons en Magic zijn door de handjes van onze kinderen gegaan. Maar ook erg praktisch vind ik de afgebakende speelgebieden voor de allerkleinsten, die verspreid in het restaurant gedeelte te vinden is. Inclusief Playmobil 1.2.3. speelgoed natuurlijk. Zo blijven de allerkleinsten dicht in de buurt, terwijl je zicht hebt op het gedeelte waar je oudere kinderen kunnen spelen.

Restaurant

De kinderen nemen de tijd om met alles te spelen, terwijl we genieten van een goede lunch in het restaurant van het HOB-Center. De halve haan is een aanrader, de pasta absoluut niet. Voor elk bord en elke beker die je gebruikt, krijg je een muntje. Je betaalt er namelijk borg voor (€1 per servies). Gezamenlijk met het muntje lever je je borden en bekers weer in en je krijgt je borg terug. Je kan er zo ook voor kiezen om het servies niet terug te brengen, De vrolijke Playmobil bekers met 3-D print hebben we gehouden. Net zoals de kommetjes met een Playmobil print er op.

Water gebied

De kinderen hebben zich een lange tijd vermaakt bij al het speelgoed. Tijd om wat water op te zoeken. We wandelen daarvoor naar het water gebied. De kinderen trekken hun zwemkleding aan en rennen hier vrolijk rond. Er is nergens mogelijkheid om te zwemmen. Het water is knie diep voor de kleintjes, wat het voor iedereen een veilige plek maalt. Dit is ook het gebied waar mensen in het gras picknicken.

Boomhut

Omdat we wel wat schaduw kunnen gebruiken, besluiten we terug te gaan naar de Boomhut waar grote dino’s te vinden zijn. Precies zoals zoonlief op zijn kamer heeft. Je kan hier klauteren, klimmen en een leuk parcours volgen. Leuk voor de wat oudere kinderen en zoonlief leeft zich uit. Ook stroomt een beekje door het gebied, wat perfect is met dit weer. Dochterlief spettert vrolijk rond, terwijl ze Playmobil poppetjes verzamelt. Zoonlief heeft ook een geweldige tijd. Wie niet, als je omringd wordt door je favoriete dieren? Manlief en ik zitten er ontspannen bij, omdat het een veilige en overzichtelijke plek is voor de jongste om te spelen. Maar ook omdat je hier genoeg schaduw van de bomen vindt.

Nog veel meer

We komen er niet aan toe om alles te ontdekken. Niet omdat het park zo groot is, maar juist omdat je op zoveel plekken eindeloos kan spelen. Zo kan je ook verkoeling vinden bij het water en modder speelgebied. Of waarom ga je niet los als een cowboy in Western City. Je kan tractor rijden en er is nog zo veel meer, zoals je hier op het plattegrond kan zien.

Afsluiting van de dag

We sluiten de dag af met een avond maaltijd in het HOB-Centrum, omdat we het te warm vinden om ergens buiten te zitten. Op het grote podium is een optreden terwijl we eten. Daarna wordt er uiteraard wederom gespeeld met Playmobil. Na een bezoek aan de uitgebreide toiletruimte gaan we uiteindelijk richting de uitgang. En natuurlijk gaan we niet naar huis zonder een bezoek aan de souvenirwinkel vol Playmobil speelgoed. Als herinnering van ons geslaagde huwelijksjubileum, krijg ik van manlief dit lieve stelletje.

Aanrader?

Absoluut! 100% Behalve de niet zo lekkere pasta, kan ik geen minpuntje bedenken. Wat een geweldig park is Playmobil Funpark! De opzet én het concept van het park vind ik geweldig. Het is gewoon fantastisch om tussen je favoriete Playmobil karakters te lopen in mooie werelden. Maar het is ook geweldig dat je overal kan spelen met Playmobil speelgoed. Dit park stimuleert de fantasie en zorgt voor verkoeling op een hete dag. En het is zelfs al leuk voor de allerkleinsten. Daarbij is de entree nét iets duurder dan die van een Nederlandse indoor speeltuin wat veel minder te bieden heeft. Voor die paar euro meer, kan en krijg je hier zo veel meer! Ja, Playmobil Funpark is zeker een park waar we nog eens naar toe zullen gaan.

Praktisch

  • Parkeren kan ook aan straat (gratis, maar beperkt).
  • Er is een speciale ruimte gecreëerd waar moeders hun kinderen kunnen voeden of waar gekolfd kan worden.
  • Vanaf 3 jaar betaal je entree. De kosten variëren per seizoen. Tarief hoogseizoen is €11,90 (> 3 jaar).
  • Neem zwemkleding, handdoeken en een picknick kleed mee. Vergeet ook de zonnebrand crème niet.
  • Playmobil Funpark biedt ook eigen hotel accommodatie aan. Niet goedkoop, in verhouding tot het park. Comfortabel is wel dat er een aparte kinderslaapkamer is, die afgesloten kan worden van de hoofdruimte van je hotelkamer.
  • Wil je scheppen of graven? Neem kleine bakjes mee. Dat bespaart een euro en je kan zo meer steentjes, diamantjes, etcetera, mee naar huis nemen.

Comments

comments

6 gedachten over “Review: dagje Playmobil Funpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *