Review; hoe ik mijn Instagram foto’s vewerkt heb

Ik ben zo’n persoon die nog een papieren agenda koopt en graag haar duizenden reisfoto’s in een echt album verwerkt. Als ik van Webprint een fotoboek mag reviewen, komt dat eigenlijk heel mooi uit. Omdat ik een reden had om foto’s af te drukken, ben ik aan de slag gegaan. Ik wilde namelijk iets doen met foto’s van het eerste levensjaar van mijn zoontje. Daarnaast heb ik behoorlijk wat wereldreizen op mijn cv staan en die foto’s druk ik altijd af in albums. Hiervoor heb ik altijd een vaste stijl, zodat alles een mooi geheel vormt. Dus ook al was het bod om een fotoboek naar keuze te mogen afdrukken welkom, ik wilde niet afwijken van mijn vast patroon. De keuze sloot niet aan op mijn stijl. Dus… ik besloot creatief te zijn. En met dat laatste, weet ik zeker dat ik jullie kan inspireren voor een heel leuk kerstcadeau of een mooie herinnering voor jezelf. Dus… lees snel verder en kijk mee wat ik heb laten maken.

Ik heb 2 eigen Instagram accounts met schitterende foto’s. Eén is reisgerelateerd en laat al mijn wereldreizen zien via snapshots die ik tussendoor maak. De tweede staat vol met babyspam en is een echte mama account. En die foto’s verdienen het om in een fotoboek geprint te worden en daar ga ik dit bod voor gebruiken. Daarom koos ik uiteindelijk voor 2 vierkante fotoboeken waarin ik per pagina 4 Instagram foto’s heb verwerkt. Omdat ik voordeliger uitkwam dan ik dacht, heb ik zelfs nog een sleutelhanger kunnen laten maken. Maar daar kom ik op een ander moment op terug. Vandaag review ik de fotoalbums.

Fotoboek voor mijn zoon Oz

Het eerste boek wat ik heb gemaakt, is ter ere van mijn zoon. Hij is net 1 jaar geworden en ik ben een account op Instagram gestart vanaf zijn 1e week. In dit boek zie je dus mooi terug hoe hij van een net geboren hummeltje gegroeid is tot een charmeur van een dreumes, die met 11 maanden al kon lopen. Ik koos voor een vierkant fotoboek van 13 bij 13 cm. Ik wilde dat het een klein album zou zijn, die ik makkelijk kan bewaren in zijn ‘babybox’. Daarnaast past het makkelijk in mijn tas om mee te nemen en te showen (ook belangrijk).IMG_3577IMG_3582
Fotoboek Vierkant M, 13×13 cm, matte pagina’s, zachte kaft – Oz – Standaard: 1 album €4,95 (met pagina’s mat) Extra: 36 pagina’s € 7,20 Verwerking: €0,99 Verzending: €2,95 Totaal: €16,09 Totaal: 60 pagina’s

Fotoboek van mijn laatste reis; USA

Ik koos voor hetzelfde formaat. Ik heb een 2e Instagram account voor al mijn reisavonturen die ik zelfs een eigen # heb gegeven (#sheilatravels). Voor dit fotoboek, koos ik ervoor om alleen de foto’s van mijn meest recente reis te verwerken; een maand door Amerika afgelopen september en oktober. Het is dan ook een bijzondere reis, een eerste reis als gezin.

IMG_3572IMG_3563Fotoboek Vierkant M, 13×13 cm, glans pagina’s, zachte kaft – USA – Standaard: 1 album €7,95 (met pagina’s glans) Extra: 10 pagina’s € 3 Verwerking: €0,99 Verzending: €2,95 Totaal € 14,89 Totaal: 34 pagina’s

Bewerkingsprogramma

Webprint heeft een online bewerkingsprogramma die eenvoudig te gebruiken is. Kies een fotoboek die je wilt bewerken en deze wordt automatisch geopend in het bewerkingsprogramma. De pagina’s zijn direct gevuld met een indeling voor je foto’s. Je kan natuurlijk ook zelf kiezen uit de diverse indelingen van foto’s of een blanco pagina openen en zelf een eigen indeling maken. Ik koos voor de laatste mogelijkheid, omdat ik geen standaard indeling kon vinden die pasten bij het presenteren van je Instagram foto’s.

Conclusie fotoboeken

De fotoboeken ontving ik snel na mijn bestelling en ik ben er erg blij mee. De boeken zijn stevig gebonden en de 4 Instagram foto’s per pagina zijn echt erg mooi. Ze zijn scherp afgedrukt, wat natuurlijk erg belangrijk is. Het formaat is perfect. Ik was benieuwd hoe de zachte kaft zou zijn, maar de pagina’s (inclusief kaft) zijn gelukkig van stevige kwaliteit. Als je kiest voor glans, komen de kleuren nét wat beter naar voren. Toch vind ik mat veel mooier. Mat vind ik professioneler ogen, wat het boekje ook geschikt zou maken voor een portfolio album. Daarnaast is het niet gevoelig voor vingerafdrukken. Ik vind het fijn dat je je eigen indeling kan maken. Een groot nadeel van dit programma vind ik wel, dat je je eigen indeling niet kan opslaan. Dit is dus erg lastig als je wilt variëren en op een later moment exact dezelfde pagina indeling wilt gebruiken. Je kan wel een pagina kopiëren, maar dat wordt automatisch verplaatst naar de volgende pagina. Je bent in dat opzicht dus best beperkt in je creativiteit. IMG_3587Een ander nadeel vind ik dat je niet de voor- en achterkant zelf kan indelen. Je kan alleen één grote foto plaatsen (en daar ben ik persoonlijk helemaal geen fan van). De foto komt ook niet helemaal in het midden uit, omdat het een stukje van de zijrand van het fotoboek meeneemt. Ik vind dit soort voorkanten te opzichtig en houd het liever strak (bijvoorbeeld alleen een witte voorkant, met een korte tekst en een kleine foto). Goed om te weten dus, dat dat niet kan. Desondanks ben ik erg tevreden met mijn eigen ontworpen Instagram boekjes.

Tip

Bestel je boekje met matte pagina’s. Zo voorkom je (vet)vlekken op je album en vingerafdrukken. Hoe voorzichtig je ook doet, als je voor glans kiest krijg je deze vlekken hoe dan ook. Daarnaast moet je een meerprijs betalen voor de glanspagina’s, wat ik het persoonlijk niet waard vind. Ik ben natuurlijk wel benieuwd wat je van mijn fotoboeken vindt! Wil je me volgen op mijn persoonlijke Instagram accounts? Dat kan natuurlijk ook, de linkjes vind je hier.
*De producten in deze blogpost zijn beschikbaar gesteld door een merk. signature sheila

Comments

comments

24 gedachten over “Review; hoe ik mijn Instagram foto’s vewerkt heb

 1. Renate schreef:

  Ik ben ook zo’n mens dat nog steeds papieren agenda’s koopt en fotoboeken maakt haha. Ik heb pas een fotoboek gemaakt van mijn vakantie in Italië en ik heb er nog een paar te gaan (ik vind het leuk om te doen, maar ik stel het wel altijd heel lang uit voor ik er aan begin haha). Ik vind dat je mooie fotoboeken gemaakt hebt en ook leuk dat je er een van je zoon gemaakt hebt! Ik zelf kies altijd voor Pixum, maar dit klinkt ook zeker als een fijn bewerkingsprogramma en goede fotoboeken!

  • Sheila schreef:

   Leuk dat jij ook nog een papieren agenda hebt. Ik herken dat uitstellen wel. Ik moet nog van mijn reis van Indonesië en dus Amerika.

   Thanks. Ben ook blij met het resultaat. Wat jij noemt ken ik niet. Eens bekijken wat ze hebben.

 2. jeapiebel schreef:

  Ik ben de ergste van allemaal. Ik laat gewoon alles op de computer zitten, tenzij dat ik een cadeau wil maken. Dan maak ik wel een fotoalbum. Al moet ik zeggen dat ik het altijd leuk vind om te hebben. Voor jouw geval vind ik zeker moeite waard dat jullie fotoalbum maken (voor iedereen is moeite waard eigenlijk 😉 ), omdat jullie al veel gezien en gereisd hebt. Ook leuke herrinneringen voor je kleintje. Dat je tevreden bent kan ik me voorstellen. Het fotoboek ziet er goed uit. Net als de leuke foto’s die erin zitten, voorzover ik kan zien. Ik hou wel van online bewerkingsprogramma’s dat heel makkelijk in gebruik is en snel bezorgd wordt. Ik onthoud de naam van het bedrijf zeker in mijn achterhoofd.

  • Sheila schreef:

   Ik begrijp dat je dus eigenlijk weinig foto albums hebt? Kijk je dan wel eens foto’s terug op je laptop? Ik merk zelf dat ik ze dan te weinig terug kijk en soms ook echt behoefte heb om door een album te bladeren. Maar het kost je wel altijd tijd (en geld) natuurlijk. Dus ik kom er ook niet zo graag aan toe als ik zou willen 🙂

 3. bea schreef:

  Heel geslaagd jouw fotoboeken! Knappe zoon heb je 😉 Zelf ben ik ook fan van fotoalbums, veel leuker om foto’s te bekijken. Voor de eerste verjaardag van mijn kleindochter maakt ik ook een fotoboek van haar eerste levensjaar, een schot in de roos!

  • Sheila schreef:

   Hihi.. dankjewel. Hij is knap (zegt men) én is een echte charmeur. Dat wordt nog wat later!

   Oh wat leuk dat je dat hebt gedaan. Dat zijn geweldige cadeaus om te krijgen inderdaad. Je bekijkt de foto’s dan nog eens. Op de laptop bekijk ik ze echt minder.

 4. Billy schreef:

  ik heb net een van de fotoboeken uitgetest (Magini).
  Foto’s die rechtstaand gefotografeerd werden staan op hun kop in het album, en dat kan je niet wijzigen. Het bewerkingsprogramma is dan toch wat te beperkt vind ik.

  • Sheila schreef:

   Oh echt? Maar dat is absurd. Als je wilt dat mensen je bewerkingsprogramma gebruiken voor foto’s, moet je ze toch op zijn minst kunnen uploaden zoals je dat zelf wenst.

 5. Antoinette schreef:

  Wat een mooie albums. Ik heb dus ook nog duizenden foto’s die ik nog steeds moet laten afdrukken. Misschien moet ik toch maar eens beginnen.

 6. Daphne | food & flip flops schreef:

  Same here; papieren agenda & fotoboeken vol met de mooiste foto’s van alle reizen, dus snap je precies. Deze boeken zijn ook prachtig geworden zeg en leuk om later aan je kid mee te geven. Doet het altijd goed en kijk zelf nu ook nog regelmatig in mijn fotoboeken van toen ik klein was. Leuke post.

  • Sheila schreef:

   Oh… jij snapt het! Zo veel mooier om het zo te doen! Terug kijken naar baby foto’s van jezelf is ook erg leuk. Fijn dat het vroeger vanzelfsprekender was om albums te maken :). Ik hoop dat mijn zoontje er later ook zo van zal genieten.

 7. Nathalie schreef:

  Wat een ontzettend mooie fotoboeken! Ik ben echt een Instagramverslaafde en het lijkt me erg leuk om dit ook eens af te laten drukken en er iets tastbaars van te maken. Mooie herinneringen voor later!

 8. Jana schreef:

  De boekjes zien er schitterend uit! Ik zie dat je ook tekst over je foto’s hebt afgedrukt (erg leuk en persoonlijk!): met welk programma doe je dit?

  Ik heb zowel gedrukte albums als old skool ingeplakte foto’s (vergt wel wat engelengeduld). Maar door het vele reizen en door het laagdrempelige fotograferen in het dagelijkse leven, lig ik wel gigantisch achter met het maken van fotoboeken.

  Ik heb overigens ook wel eens fotoboeken cadeau gekregen; dat is een cadeau waar ik lang van kan genieten! Plus het feit dat iemand de moeite neemt om een fotoboek te maken, maak dat ik dit een van de leukste cadeautjes vind.

 9. Sheila schreef:

  Dankjewel! Ik ben er nog steeds blij mee. Ik ben nu één aan het maken voor mijn zoon. Hij begint foto’s erg leuk te vinden en deze boekjes zijn best stevig. Dus ik maak er nu één die hij lekker mag vouwen en alles met foto’s van ons, familie en vrienden.

  Ik gebruik de app photofy voornamelijk. Soms andere apps als ik eigen teksten maak, omdat deze iets beperkt is in lettertypes. Maar het merendeel doe ik daarin. Een hele leuke app.

  En oh.. ik loop ook achter met het maken van foto albums. Zelfs digitaal! Het kost je zoveel tijd. Tenminste, als je het goed wil uitwerken. Ik herken dat wel. Ik moet zelfs nog een uitgebreid album maken van onze wereldreis van 6 maanden die we in
  2009/2010 maakten.

  Maar foto albums zijn inderdaad geweldige cadeaus. Ik gaf er eens één aan mijn man toen we zoveel jaar getrouwd waren. Dat is dan z’n mooi overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *