Sharing van blogposts

De blogwereld stikt van mooi geschreven blogs. Ik kom regelmatig iets tegen waarvan ik even stil word. Of er wordt een grote glimlach op mijn gezicht getoverd. Maar een blog kan ook gewoon leuk zijn. Tijd om weer wat mooie en leuke juweeltjes met jullie te delen!

Over 2 stokken en tijgergeluiden
Zef van de Helikoptermug is een tijdje stil geweest (wat bloggen betreft dan). Zef is druk. Althans, hij maakt zich druk om van alles en nog wat. Maar een tijgerende dreumes met 2 stokken kan ineens behoorlijk inspirerend zijn.

Een ADHD onderzoek, daar slaag je niet zomaar voor
Tegenwoordig is het bijna hip om een stempel te krijgen. ADHD, autisme, borderline… Alhoewel diverse mensen wel ‘vinden’ dat Pietje van de buren ADHD heeft, moet je er in het echt toch nog wat voor doen om zo’n stempel officieel te krijgen. Behoorlijk wat vragenlijsten invullen bijvoorbeeld of het alfabet uit je hoofd leren. Martha vertelt hoe zo’n onderzoek nou in zijn werk gaat.

Blogmissers van een beginnende blogger
Saskia deelt haar blogmissers die ze maakte als beginnende blogger. Er zal veel herkenbaar zijn. En misschien is haar blog zelfs nuttig voor degenen die zich net begonnen zijn met het bloggen. De moeite waard om te lezen dus.

De anonieme Valentijnskaart
Irenes vriend ontvangt een mysterieuze Valentijnskaart van een anonieme afzender. Irene vertrouwt het niet helemaal en gaat op onderzoek uit. Hoe zou jij reageren als jouw liefde een Valentijnskaart van iemand anders krijgt?

Hoe het bloggen bevalt
Soms lees je een blog en spat iemands enthousiasme er zo vanaf, dat je er helemaal blij van wordt. Ayla kijkt terug op een half jaar bloggen en is daar razend enthousiast over.

Een alleenstaande moeder
zodra je zwanger bent, zijn er veel mooie dingen die je vervolgens deelt met je partner. Welke naam krijgt het kind, samen naar de verloskundige, samen de baby kamer inrichten en je samen voorbereiden op de komst. Nina (heeft ook een eigen blog) werd bijna een jaar geleden moeder van James, maar deed dit ‘helaas’ allemaal zelf. Openhartig vertelt ze haar verhaal over haar solo ouderschap.

Ik hoop dat je geniet van bovenstaande posts. En als je ze bezoekt, vergeet je niet een reactie achter te laten bij je medeblogger? Want van reacties wordt iedereen blij, zoals elke blogger wel zal herkennen.

Veel leesplezier en een fijne Valentijnsavond!

Comments

comments

31 gedachten over “Sharing van blogposts

    • Sheila schreef:

     Jaaaah. Helikoptermug is mijn vriend en ik vind het zo mooi en bijzonder hoe trots hij is op mijn zoontje. En ook hoe gek hij is op hem. Ik vond het zelf ook een schitterende blog. Dus ik vind het dan ook heel leuk om te lezen dat jij het ook zo’n mooie post vindt. In het volgende blog wat hij schreef, verwijst hij ook naar onze relatie

 1. Saskia schreef:

  Leuke artikelen, ik kende ze nog niet allemaal en gelijk even een kijkje genomen. Super leuk altijd om nieuwe artikelen op deze manier te ontdekken. Lief ook dat mijn artikel erbij staat<3

 2. Renate schreef:

  Leuke artikelen! Ik zie er al een paar die ik ga lezen, vooral de blogmissers en hoe bevalt het bloggen klinken interessant, maar ook over ADHD! Ik zelf heb wel is onderzoeken gehad na bepaalde psychiatrische aandoeningen en ze dachten bij de eerste gesprekken dat ik echt ADD zou hebben (dus niet druk in doen, maar druk in het hoofd), maar ondanks dat ik zoveel raakvlakken had en als ik erover lees denk ik van “ja joh dit lijk ik wel” toen ik de test deed bleek ik dit niet te hebben, omdat als het moet kan ik me perfect concentreren. Dus zo snel plakken ze geen labels, zoals mensen tegenwoordig inderdaad denken! Wel interessant dat iemand dus over het proces schrijft hoe ze het testen!

  • Sheila schreef:

   Wat een leuke reactie. Ik vond het ook zo bijzonder om het proces te lezen. Daar hoor je eigenlijk heel weinig van vanuit de kant van een patiënt. En je hebt ook heus niet zomaar, inderdaad. Maar ik merk dat veel mensen het maar lukraak roepen tegen iemand die druk is. Dus zo krijg je er ook weer een andere kijk op.

 3. martha schreef:

  Sheila echt, wat ben je toch een super leuk mens!! Kijk nu!!! Daar sta ik gewoon tussen!!!! Wat een compliment!!! Het mooiste aan bloggen vind ik de contacten die je ermee cadeau krijgt, zoals ook Ayla dat in haar blog schrijft, en jij bent daar 1 van!! Dankjewel! <3

  • Sheila schreef:

   Aaah… wat een leuke reactie! De contacten maakt het bloggen ook echt leuk. Helemaal mee eens. Ik word altijd blij van jouw reacties. Volgens mij onderschat jij trouwens gewoon hoe leuk je schrijft :). En persoonlijke blogs zijn mijn favoriet, dus ik kom echt graag bij jou langs.

 4. Nina schreef:

  Lief dat je linkt naar mijn verhaal op Twinkelbella, Sheila, doet mij goed! Ik heb heel lang geaarzeld om Saskia te mailen of ze interesse had in mijn verhaal. Het is toch een drempel om zoiets persoonlijks te delen. Het artikel over ADHD-onderzoek lijkt mij erg interessant.

  • Sheila schreef:

   Ik ben voorstander van delen, om zo bepaalde situaties bespreekbaar/normaal te maken. Zo help je mee aan het voorkomen van vooroordelen en dat lijkt me alleen maar positief. En iedereen zou trots moeten zijn op zijn/haar leven. Hoe die ook in elkaar steekt. En jij doet dit toch maar even. Het ouderschap in je eentje. Respect! Vooral tegenover mij met 2 mannen. Wat dat betreft heb ik toch meer hulp. Nee, super dat je je verhaal deelde. Dat mag dan ook best hier weer gedeeld worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *