Sharing van blogposts

Dat december de drukte maand van het jaar is, zal iedereen wel herkennen. De feestjes (verjaardag van zoonlief, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en alles wat er tussen zit) volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij zijn de maanden december en januari ook piek maanden op mijn werk. Druk zat en dat betekent ook dat ik minder tijd heb kunnen maken om jullie te bezoeken. Máár… ik heb wel degelijk wat artikelen gelezen en kwam daar weer eens pareltjes tegen. Pareltjes van blogs waarvan ik vind dat iedereen ze zou moeten lezen!

Ik hoop in ieder geval dat iedereen heeft genoten van een gezellig Sinterklaasfeest en weer klaar is voor een collectie van interessant, ontroerend en leuk leesvoer. Want sharing is caring!

Als een sinterklaas surprise niet helemaal je ding is
Ik ben dolblij dat Martha ADHD heeft. Martha zal er zelf vast anders over denken, hoor. Maar het levert altijd een geweldig artikel op. En daarom lag ik weer in een deuk om haar blog waarin ze schrijft dat Sinterklaas vieren toch niet helemaal haar ding is. Mooi om vandaag Sinterklaas nog af te sluiten (op de valreep)!

Als je van mening bent dat Zwarte Piet geen racistische kwestie is
Ik erger me dood aan de hele Zwarte Pieten kwestie. En dat voor een ruimdenkend persoon als ik, zal je misschien denken. Het punt is, ik erger me over de manier waarop er twee kampen tegenover elkaar staan. Ik heb begrip voor mensen die zich gediscrimineerd voelen, maar het slaat nergens op om dan te protesteren tégen een Zwarte Piet en je mening door de strot te duwen van je medemens en met name miljoenen kinderen. Tegelijkertijd erger ik me aan het kamp die schreeuwt dat ‘zij’ van ‘onze’ Zwarte Pieten moeten afblijven, terwijl we allemaal inwoners zijn van hetzelfde land. Er is een ‘ons’! Ook Marietje met een donkere huidskleur is opgegroeid met een Sinterklaas traditie, maar beleefde het blijkbaar anders. Ik sta open voor veranderingen. En als blijkt dat Zwarte Piet anno 2017 niet meer geheel past bij onze tijdsgeest, is het tijd om er over in discussie te gaan en te zoeken naar oplossingen. En daar gaat het mis, wat mij betreft. Want die discussie, open staan voor een ander, in gesprek gaan met elkaar en tot een compromis komen…. daar schort het volledig aan. En in de tussentijd zijn kleine kinderen de dupe, die met alle goedheid en onschuld gewoon Sinterklaas willen vieren en die niet eens kijken naar de kleur van de beste Pietenman of vrouw. Dát dus. En als Roelina daar al mooi over schrijft, hoef ik er eigenlijk niets meer aan toe te voegen.

Als je als gay een heteroseksueel als rolmodel ziet
Om van racisme over te gaan naar homoseksualiteit, zit je bij Paul goed. Hij schrijft altijd rake artikelen en vraagt zich eigenlijk af hoe het komt dat homo’s een hetero man als rolmodel verkiezen. Nou, eigenlijk vraagt Jake Shears dit zich af, maar Paul schrijft er over. Dus hij krijgt de credits. Maar hij heeft een punt. Want inderdaad… waarom is dat?

Als iemand niet meer wil leven
Op 10 september is het de Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. Het is geen dag die bij veel mensen bekend is. Logisch misschien ook, want het merendeel kent gelukkig niemand die zichzelf van het leven heeft beroofd. Daarbij hebben mensen snel een oordeel klaar, als er weer eens een trein vertraging heeft omdat iemand ‘zo nodig’ voor de trein moest springen. Maar wat als je er wel mee te maken hebt, zoals Michelle schrijft?

Als je een tekstboek kind hebt
Ilse vertelt openhartig hoe haar zoontje ongelukkig is op school. En dat raakt je natuurlijk enorm als ouder en daarom begon ze met een zoektocht. Dat haar zoektocht ook resultaten boekte, maar ook zó helder en letterlijk, had ze niet verwacht.

Comments

comments

25 gedachten over “Sharing van blogposts

 1. Maai schreef:

  Ahh, ik heb er op het moment ook weinig tijd voor, logisch 😉 Maar je naam flitste voorbij en moest er toch even op klikken. Thank voor dit, zie er interessante dingen tussen staan en ga er vanavond of van de week even tijd voor maken om te lezen 🙂

 2. Michelle schreef:

  Oh wauw, ik voel me echt vereerd dat je mijn artikel noemt! Vooral ook omdat ik best even getwijfeld heb of ik het wel moest plaatsen. Maar supertof dat je mijn artikel onder de ‘pareltjes’ vindt vallen, dankjewel!

  Roelina en Ilse volg ik, maar heb deze artikelen nog niet gelezen door, jawel, drukte 😉 Dus die komen zeker nog aan de beurt!
  De blogs van Paul en Martha ken ik (nog) niet maar ga ik ook zeker bezoeken, ben heel benieuwd!

  • Sheila schreef:

   De blogs waar je over twijfelt, zijn vaak het meest uit het hart geschreven en die raken me altijd. Dus natuurlijk is het een pareltje! Die moest gedeeld worden, vond ik 🙂

 3. Daisy Dingen schreef:

  Wat een mooie artikelen idd! Wat betreft de hele Pietendiscussie, ik ga er niet echt in mee. Kheb volgens mij nog nooit echt mijn mening hierover gegeven en dat is idd omdat niemand toch naar elkaar luistert in dat hele ding. De enige duidelijke mening die ik wel heb is idd dat kinderen hier buiten gehouden moeten worden. Ga samen in gesprek, praat normaal, luister… Maar ga niet staan schreeuwen tussen de kinderen.

  • Sheila schreef:

   Dat is natuurlijk ook een mening, toch? Hij staat wel gelijk aan de mijne. Door niet in gesprek te gaan, bereik je totaal niets. Je kan niet mensen dwingen tot iets, als je niet eerst begrip kweekt. En daar gaat het nu helemaal mis, lijkt het. Ik vind het ook schaamteloos dat mensen over de ruggen van kinderen zitten te schreeuwen. Dat vind ik echt onacceptabel. En dan sla je wat mij betreft sowieso de hele plank mis. Hebben jullie een leuke Sinterklaas gehad, in ieder geval?

 4. Marloes schreef:

  Ik heb ook minder te tijd merk ik om blogs te lezen. Zo in de laatste weken van dit jaar wordt er door iedereen nog van alles van je verwacht, waardoor er geen tijd meer overblijft voor bloggen en blogs lezen. Ook helpt het niet dat het zo laat licht en zo vroeg donker is. Ik ga eens kijken op de blog van Martha. Als docent (in opleiding) heb ik te maken met redelijk wat AD(H)D’ers en ik wil mij meer verdiepen in mensen die ook zo’n stoornis (ik vind het een beetje een stom woord, maar zo wordt het wel genoemd) hebben. Interessant vind ik dat 🙂

  • Sheila schreef:

   Martha schrijft altijd ontzettend leuk. Ik volg haar graag. Dus leuk om te lezen dat je haar blog gaat bezoeken. En een stoornis is inderdaad een stom woord. Maar ik snap wat je bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *