Singapore 2018: Wat deden we er?

We zijn nu ruim 1,5 week van huis. Tot aan een paar dagen terug, had ik nog niet eens het gevoel dat we aan het reizen waren. Tot dat moment overheerste het vakantie gevoel en dat was ergens best raar. Niet zoals ik dat gewend was. Aan de andere kant zegt dat wellicht iets positief over hoe ik het reizen met 2 kleine kinderen ervaar. Inmiddels is het reisgevoel weer terug en dat heeft er alles mee te maken met het feit dat we weer heerlijk ouderwets in een hostel zitten. Maar hoe gaat het ons eigenlijk af sinds ons vertrek?

Onze vlucht

Op 3 oktober verlieten we ons kikkerlandje en vlogen we richting Singapore. Wat een vlucht! Zoonlief heeft vanaf baby af aan het vliegen geen probleem gevonden. Een vlucht van 13 uur? Hij draaide er zijn hand niet voor om en huilde niet eens. Spelen, eten, slapen en repeat. Een standaard riedeltje over hoe het vliegen samen met zoonlief altijd vergaat. En gedurende die uren is hij nog vrolijk ook. Uiteraard probeerden we op dezelfde manier deze vlucht in te gaan. IK deelde er niet voor niets hier tips over. Maar dochterlief reageert toch anders op vliegen dan haar grotere broer. Alhoewel ze erg lief was, lukte het haar maar niet om in slaap te vallen. We hadden zelfs een baskinet (tip 1 van mijn lijst) voor haar geregeld, maar dat maakte niets uit. We hielpen haar uiteraard met het klaren van haar oortjes (tip 6), maar ze kon niet stoppen met huilen. Uiteindelijk lukte het haar om kort in te slapen. Maar haar nachtrust heeft ze compleet overgeslagen en dat ging gepaard met huilen. Ach, we bleven er relaxed onder (tip 13). Hierdoor raakte ze niet nog meer over haar toeren en ook zoonlief bleef er rustig onder. Wel werd bevestigd dat het een uitstekend besluit was om onze vlucht naar Auckland te onderbreken met een paar dagen Singapore (tip 15). Desondanks vloog de tijd voorbij. Al heeft niemand van ons vijven geslapen aan boord, met uitzondering van de korte middagdutjes. Ideaal is wel dat onze kinderwagen dusdanig opvouwbaar is dat deze als handbagage mee mag en zoonlief er direct in kan. En zo arriveren we veilig in Singapore.

GEEN JETLAG

Hoe meer tijdzones je doorkruist, hoe meer last van jetlags een persoon heeft. Ook heb je er meer last van als je van west naar oost vliegt. En wat een geluk, mijn lichaam heeft nooit last van jetlags. Zoonlief pakt het ook goed op. We pakken altijd zo goed mogelijk het lokale ritme van de dag op om de last van jetlags zo min mogelijk te maken. En dat is heftig als je om 06:00 uur in Singapore arriveert. En het ergste is ook dat we pas om 15:00 uur de kamer op kunnen. Alhoewel het hotel een gedeelde lounge aanbiedt waar we even kunnen rusten, kruipt de tijd voorbij. En dat is ook even wennen als het buiten 32 graden is. De tijd gaat langzamer dan de vlucht van 13 uur. Maar uiteindelijk kunnen we de kamer op, we zetten de deryan tentjes op van de kinderen en na een douche en installeren gaat iedereen vroeg naar bed.

Wekker gezet

We hebben het alarm gezet, om te voorkomen dat iedereen te lang door slaapt we niemand in het juiste ritme komt. Ik heb 5 uur slaap nodig en kan erg lang zonder, dus ben het fitst van allemaal. Maar we besluiten spontaan om vandaag naar Universal Studios te gaan. Eigenlijk wilden we dat morgen doen, maar dan is het drukker omdat het dan zaterdag is, bedacht manlief op tijd. Dus gaan we met de taxi, een kinderwagen en een draagzak op pad. Als pretpark liefhebbers stond dit op de to do lijst van Singapore.

Universal Studios

Het is deze vrijdag niet druk in Universal Studios Singapore (USS). Ideaal dus als je met kleine kinderen het park bezoekt. We lopen direct door naar de Lost World waar het thema Jurassic Park op ons wacht. Helaas is zoonlief te klein voor de attractie Jurassic Park Rapids Adventure (maar wij konden er via de single riders in met 2 minuten wachtrij), gelukkig kon hij wel in de Canopy Flyer, een achtbaan waarbij je over de Lost World vliegt. Vergeleken met Universal Studios Orlando, is de versie in Singapore klein. Er zijn maar 15 attracties, inclusief de attracties voor de kinderen, plus shows en meet and greets. Alles is verdeeld over de gebieden Lost World, Far Far Away (je weet wel, die van Shrek), Ancient Egypt, New York, Hollywood en Sci-Fi City. Het park is dan wel kleiner dan die in Orlando, ik vind hem sfeervoller dan Universal Studios Anaheim. Mijn favoriete attractie is hier (die ik al kende van Amerika) Transformers The Ride. Het lukt ons om alles te doen wat we willen doen door dingen te combineren. Tijdens de lunch gaan er één of twee al een attractie in, terwijl een ander bij de kinderen blijft. En die persoon gaat daarna met een ‘child swap’ kaartje of via de single riders ingang zelf snel de attractie in. Ideaal. Wat me echter tegen viel van dit specifieke park is dat dochterlief nergens in mee mocht. En dat terwijl er toch zeker wat attracties geschikt waren voor een kindje van 1. Maar ze heeft er niet minder van genoten en ook zoonlief heeft een heerlijke dag gehad. Net zoals wij overigens. Was ik zonder kinderen geweest, was ik graag langer gebleven voor de Halloween Horror Nights. De kinderen vielen in de taxi in onze armen in slaap.

Gardens by the bay

Zaterdag is een relax dag. In de ochtend spreek ik af met een vriendin uit Singapore. We ontmoetten elkaar voor de lunch en kletsen gezellig bij. Het is altijd leuk om vrienden te zien aks we toch in de buurt zijn. We bezoeken daarna Gardens by the bay. Mijn nieuwe favoriete plek in Singapore. Ik ben vaker in Singapore geweest, maar in 2010 voor het laatst. Toen was zowel Universtal Studios als deze botanische tuin nog niet geopend. Wow, wat een geweldige plek om te bezoeken. Zonder kinderen, maar ook zeker met. Dus verdiende dit stukje een eigen artikel, die ik al eerder deelde. We komen hier enigszins tot rust, want dochterlief slaapt de nachten nog steeds niet goed door. Dat is niet wat we zijn gewend. Ik weet niet of het door de jetlag komt of de warmte of alle indrukken, maar ik vermoed het eerste. Overdag is ze vrolijk, ze wordt alleen wakker na middernacht en heeft dan trek en valt niet meer in slaap. Hopelijk vindt ze snel haar ritme. Maar Gardens by the bay vond ik prachtig én geweldig voor de kinderen, omdat zij daar lekker in het water konden spelen. De ideale dag voor ons als gezin eigenlijk.

Singapore Zoo

Zondag staat voor Singapore Zoo. We bezoeken graag dierentuinen en in buitenlandse dierentuinen zie je ook nog eens (voor ons) bijzondere beesten. Dus gezamenlijk gaan we op pad. Zoonlief, een echte dierenliefhebber, gaat enthousiast op ontdekkingstocht. We hebben een heerlijke dag. Hoogtepunt was oog in oog komen te staan met vleerhonden. Ook zag ik dieren die ik nog niet eens kende. Ik had al veel positieve verhalen over Singapore Zoo gehoord. En ondanks dat we het erg leuk hadden, komt hij niet in mijn persoonlijke lijst met favoriete dierentuinen ter wereld terecht. Die nacht is dochterlief nog steeds onrustig. Zoonlief slaapt er als enige door heen, gelukkig. Een zorg minder.

Skyway

Onze laatste dag in Singapore bestaat uit inpakken, shoppen (en verkoeling zoeken) in Plaza Singapura. Vriendlief besloot om even lekker in de kamer te zitten en wij bezochten nogmaals Gardens by the bay. Ik wilde erg graag de Skyway lopen en de kinderen weer laten spelen met water. Doordat er onweer op komst was, was de speeltuin helaas dicht. Maar de Skyway was in ieder geval kort open. Om de kinderen toch tegemoet te komen, bezochten we een kleine indoor speeltuin. Niet eens de moeite van vermelding waard, maar ach… dat blijf je toch houden als je reist met kleine kinderen.

Klaar voor Nieuw Zeeland

Singapore was voor ons een korte vakantie om de reis te introduceren. Met z’n allen op één kamer ging voor ons goed als volwassenen, maar bezorgde ons ook korte nachten omdat dochterlief niet sliep. Ook moeten we zeggen, dat we klaar waren met de hitte. Na een lange Nederlandse zomer, zaten we niet te wachten op 35 graden warmte. Maar op zich ging alles erg goed. We moeten nog even onze draai vinden als ‘samengesteld gezin’, maar het gaat de goede kant op. En de kinderen zijn verder makkelijk en gaan goed mee met ons ritme. Maar we zijn klaar met Singapore. Op naar Nieuw Zeeland. Laat het echte avontuur maar beginnen!

 

Comments

comments

4 gedachten over “Singapore 2018: Wat deden we er?

  1. Antoinette schreef:

    Hey Sheila, lang je blog niet bezocht. Heb nu een paar nachtdiensten kan ik even lekker bijlezen!
    Ben benieuwd naar al jullie reiservaringen en wens jullie allemaal vanuit een zwoel NL heel veel plezier!

  2. Evelyne schreef:

    Ik ben nog nooit naar een land gereisd waar het een andere tijdzone is, dus ik kan niet meespreken over Jetlags. Toch vond ik het interessant om te lezen hoe je nu een Jetlag tegengaat. Simpel, maar je moet het weten natuurlijk 😉 Enne, mooie foto’s! Krijg direct zin om te gaan boeken, haha (kon ik dat maar 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *