Spam je blog waar je het trotst op bent

Ken je dat? Althans, jij… de collega blogger. Het moment dat je jouw artikel hebt geplaatst en denkt: Wow, dat is er goed uitgerold. Dat heb ik best goed gedaan!

Zo’n moment dat je misschien jezelf verrast hebt door de kwaliteit van je artikel. Misschien ben je de diepte in gegaan en pakte dit heel goed uit. Of misschien heb je een bepaalde drempel overwonnen door je blog te schrijven. Of je hebt bepaalde reacties kunnen ontlokken waar je ontzettend trots op bent…

Jouw trots

En zo heeft iedereen een blog waar die écht trots op is. Misschien heb je er zelfs meer dan één, maar heel veel zullen het niet zijn. Natuurlijk sta je achter elk artikel die je plaatst, maar je hebt altijd wel een artikel wat er (nét) boven uit steekt. Waar je net dat tikkeltje trotser op bent dan anders. Ik heb ze wel in ieder geval.

Jou beter leren kennen

Zo vroeg ik in het verleden naar je favoriete blog (die je hier natuurlijk nog steeds mag spammen), nu gaat het dus om dat artikel waar je trots op bent. En zo zal dit een rubriek worden die ik vaker wil laten terug komen. Maar dan specifiek gericht tot een bepaald artikel. Gewoon, omdat het leuk is en ik zo mijn lezers beter leer kennen.

Spam je blog

Ik ben dus erg benieuwd naar het artikel waar jij het meest trots op bent. Dus niet zo maar een blog. Jouw stuk(je) tekst die je ziet als je beste werk als blogger. Hoe meer artikelen je plaatst, hoe meer dat ene artikel je blog geschiedenis in gaat. En dat maakt de kans groot dat ik het niet eens heb gezien! Zonde natuurlijk. Dus daarom komt hier mijn uitnodiging aan jou: spam je blog waar je het trotst op bent. Dus plaatst een link (meer mag ook, als je echt niet kan kiezen)  en vertel er vooral bij waarom dat artikel jou zo trots maakt. Mocht je er nooit bij hebben stil gestaan welk artikel je nou trotst maakt? Dan is dit direct een mooi moment om eens stil te staan bij jouw werk. Daarbij is het ook iets heel persoonlijks. Het hoeft niet direct te gaan om een artikel wat het meest gelezen is. Het artikel waar jij het trotst op bent, zegt dus ook veel over jou.

Één

Benieuwd naar de artikelen waar ik het meest trots op bent? Dit is de eerste. Mijn artikel over het gewenst kinderloos zijn en dat daar helemaal niets mis mee is. Ik ben er vooral trots op dat ik met dit artikel veel mensen heb kunnen raken. Ik kreeg ontzettend veel reacties over hoe herkenbaar het is  (ook via privé berichten). Daarbij ben ik er trots op dat het me is gelukt om 2 kampen te verbinden door iedereen in zijn/haar eigen waarde te laten. Natuurlijk is dit een onderwerp waar vaker over geschreven is. Maar dat hij nu geschreven is vanuit het perspectief van een moeder, maakt het toch een tikkeltje anders. Het artikel is diverse keren gedeeld op Facebook, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is.

Twee

Ik ben ook erg trots op mijn blog waarin vertel over mijn relaties. Als ik mensen mij privé vragen stellen uit oprechte interesse, over mijn relatie met twee mannen, geef ik ze altijd deze link. Dit  artikel over polyamorie is erg persoonlijk en ik heb er hard aan gewerkt om het dusdanig te omschrijven, zodat iedereen het zou begrijpen. Althans, dat was mijn hoop. Dat het me gelukt is, gezien de vele reacties, is iets wat me ontzettend trots maakt. Misschien dat ik zelfs anderen hiermee heb kunnen helpen.

Drie

Ook ben ik trots op mijn interview met Marijke, dé zeemeermin van Nederland. Ik wilde graag een interview zoals je het leest in magazines. Dus geen standaard vragen, maar echt in gesprek gaan met de geïnterviewde. Reageren op wat wordt gezegd en niet zo maar een rijtje vragen af gaan. Dit is mijn eerste interview en ik ben er trots op dat hij zo kwalitatief goed is geworden. Sindsdien is Marijke een heuse zeemeermin school is gestart en zo ook veel bekender is geworden in Nederland. Misschien heb je haar wel eens gezien op tv. Maar ik was de eerste die haar interviewde, een ontzettend leuk detail.

Sharing is caring

Ga je gang. Kom maar op met je linkjes! En vergeet niet, sharing is caring. Iedere blogger houdt van bezoek en met name reacties. Het zou daarom leuk én attent zijn als je ook je medebloggers bezoekt. Wie weet ontdek je zo ook meteen nieuwe blogs. Ook één van de redenen waarom ik het leuk vind om iedereen uit te nodigen om een link te plaatsen. Het levert in ieder geval vast genoeg leesvoer op!

Comments

comments

23 gedachten over “Spam je blog waar je het trotst op bent

 1. Maaike schreef:

  Toevallig laatst jouw twee beste artikelen gelezen omdat je er naar linkte in een ander artikel. Ik snap wat je bedoelt met dat je hard je best er op doet. Bij sommige onderwerpen is het gewoon belangrijk om goed te kijken of er ook echt staat wat je wilt. Breng je over wat je over wil brengen? Zelf heb ik hard gewerkt aan mijn artikel over het overlijden van mijn broer. En wat ben ik daar trots op!

  http://www.31flowers.com/als-je-iemand-voor-altijd-moet-missen/

  • Sheila schreef:

   Met recht mag je hier trots op zijn. Dit is ook voor mij, de mooiste post die ik heb gelezen bij je. Ik weet heel goed hoeveel kracht dit heeft gekost. Dankjewel voor het delen. Als je dat niet had gedaan, had ik het waarschijnlijk nooit gelezen.

 2. Saskia schreef:

  Leuk idee! Ik ben trots op de volgende artikelen:
  http://www.iliveformydreams.com/archives/45888
  Mijn artikel over dyscalculie, een erg persoonlijk artikel. Ik schreef 2 artikelen erover, het andere eerdere artikel staat bovenaan in de link erbij.

  Daarnaast ben ik erg trots op mijn gastartikelen: onderaan een lijstje te vinden op mijn about pagina: http://www.iliveformydreams.com/about-the-girl

  De 2 artikelen die je beschrijft ben ik inderdaad al gelezen, top artikelen!

  • Sheila schreef:

   Hahaha… ik herken het meteen, omdat ik daar zeer uitgebreid op had gereageerd. Ik vraag me nu trouwens af of je het wel hebt gezien, omdat ik geen tegenreactie van je zie. Niet dat dat moet, maar ik vroeg het me even af. Komt er op neer dat het voor mij héél herkenbaar is! Het was ook erg goed geschreven.

   Leuk dat je die 2 artikelen al kende. Ik heb er toch nog even een 3e aan toegevoegd, waar ik eigenlijk ook erg trots op ben 🙂

   • Saskia schreef:

    Oh volgens mij had ik hem inderdaad niet gelezen hihi :’)
    Zal straks even reageren (als ik het niet vergeet – ben een zeef de laatste tijd)

    Leuk dat je mijn artikelen al kende. Ben erg trots erop dat ik dit toch maar even heb gedeeld & ook de toffe reacties en herkenbaarheid. Oh en artikel 3 kende ik inderdaad ook al. Heel tof! Misschien dat ik dit concept (op een andere manier – met vermelding) ook eens ga publiceren op mijn blog.

  • Sheila schreef:

   Ik heb hem net gelezen en oh… wat een schrik moet dat voor je zijn geweest! Ik vind het ook heftig dat je het vaker met Owen mee maakt. Dat moet toch elke keer een momentje zijn dat de wereld even stil staat. Terecht dat je trots bent. Je hebt het heel mooi en eerlijk geschreven.

 3. Roelina schreef:

  Wat leuk… ik ben erg trots op het volgende artikel. http://www.roelina.nl/mama-zin-onzin/hoe-toch-power-moms-aan-woord/. Het mooie aan dit artikel is dat er een hele serie gastblogs erna kwam. Van nog emer pwer vrouwen die ik middels dezelfde vragen heb geïnterviewd. Er kwamen heel leuke verassende blogs uit. Omdat ik er zo trots op ben, ga ik deze serie over niet al te lange tijd ook weer nieuw leven in blazen. Stay tuned zou ik zeggen 😉

 4. Essma schreef:

  Leuk! Ik doe mee! Ik vind deze blog van mij echt een stukje tekst waar ik het meest trots op ben. Terwijl ik ‘em schreef moest ik af en toe even slikken want man, wat voelde ik die! Ik kan best gepassioneerd zijn, maar in tekst komt dat niet altijd over. Het was niet alleen een soort statement maar ook een soort ‘relief’ vor mezelf. ?

 5. Cynthia schreef:

  Ik reageer graag, maar even zonder linkje. Omdat ik het druk heb enzo, en eigenlijk geen idee waar ik nou het meest trots op ben. Eerlijk toch? Maar mijn blog met het nieuws dat ik deelde, dat ik een eigen tante Betsy webshop zou krijgen. Tja daar ben ik wel heul trots op. Bij voldoende interesse zal met toch wel gaan kijken. Ik ga jouw blog even lezen over de twee mannen in jouw leven. Doeggg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *