Tag: Er op Uit

Het is eigenlijk niet te geloven. Aan het einde van het jaar gaan we 3 maanden backpacken door Nieuw Zeeland waar ik betaald verlof voor kan opnemen. En nog steeds heb ik genoeg verlofdagen over. Daarom dat we nu op het punt staan om een weekje te genieten van Center Parcs. Vervolgens neem ik in april nog 1,5 week vrij. Ja, reizen en dagjes erop uit zijn absoluut mijn favoriete bezigheden.

Weten jullie nog hoe veel dingen ik heb gedaan in 2017? Daarom past deze tag helemaal bij mij:

Wat neem je altijd mee als je op pad gaat?

Mijn mobiel voor de snelle snapshots die je altijd weer terug vindt op mijn Insta. Mijn Dopper, zodat ik altijd water bij me heb. En verder de belangrijke dingen voor de kinderen: luiers, voeding en extra kleding.

Hoe vaak ga je gemiddeld op pad?

Elke week ga ik wel op pad. In de zomer red ik wel twee keer per week. En op pad gaan varieert ontzettend. Je kan mij (en mijn gezin) tegen komen in pretparken, op festivals, in dierentuinen, in musea, in het bos, op evenementen en in (historische) steden.

Ga je alleen op pad met de kinderen of altijd samen met je partner?

Ik ga het vaakst op pad met het hele gezin. Ik vind familie tijd belangrijk en we willen zo vaak mogelijk er op uit gaan met ons allen, zodat onze kinderen echt jeugdherinneringen hebben van ons samen. Als ik alleen met de kinderen op pad ga, ga ik naar een internationale speeldate of ik spreek af met een vriendin en haar dochtertje. Onze kinderen zijn de beste vrienden. Mijn man gaat wel eens alleen met ze naar een speelhal. Maar echt de grote uitjes doen we samen.

Wat is je favoriete attractiepark?

Meerdere:
1. Walt Disney World Orlando (waar ik inmiddels zo’n 8 keer ben geweest)
2. Universal Studios Orlando (ook 8 keer bezocht)
3. Efteling (ontelbaar keer bezocht, we gaan 2 keer per jaar)
4. Disney Land Anaheim (vaak langs gereden, maar nog maar 1 keer bezocht)
5. Disney Land Parijs (ontelbaar bezocht en ik kijk uit naar de nieuwe plannen)

Mijn laatste reisverslag over Walt Disney World vind je trouwens hier
Ook deel ik hier mijn tips hoe je Walt Disney World bezoekt met een baby

Wat is je favoriete dierentuin?

Ik deelde al eens mijn favoriete dierentuinen ter wereld hier. Dankzij die lijst kreeg ik de geweldige tip om Pairi Daiza te bezoeken in België. Dat is nu met stipt mijn favoriete dierentuin in Europa!! Zeker een bezoek waard. Wereldwijd is San Diego Zoo mijn favoriet.

Wat is je favoriete museum?

Op nummer één staat wel het Nederlands Openlucht Museum. In dit museum kan je je met gemak een hele dag vermaken (zelfs langer). Het museum is ontzettend divers en biedt vele activiteiten. Ik bezoek het meerdere keren in de zomer. Ook de winter editie vind ik daar altijd nostalgisch gezellig. Ik schreef er zelfs een reisverslag over. Los van dit museum heb ik nog heel veel favorieten ter wereld die ik hier deelde.

Wat is je favoriete gratis uitstapje?

Musea blijven favoriet. Omdat ik (uiteraard) een museumkaart heb, zie ik dat als gratis. Ik betaal dan wel één bedrag per jaar, maar gezien de hoeveelheid aan musea die ik bezoek, haal ik dat er uit. Als we het echt hebben over gratis, dan bezoek ik graag van die natuurparken. Ik ben vaak te vinden op Landerij de Park. Hier vind je een kinderboerderij, een heel speelparcours met natuur elementen, een water speelgebied en een fijne horeca gelegenheid. Ook wandelen we regelmatig het gebied van de Posbank aan de rand van de Veluwezoom. Maar ik ga ook graag naar historische steden of dorpen. Dat proberen we meestal te doen zonder kinderen. Gaan we ook meteen met de motor er op uit. Waar we ook heel vaak te vinden zijn is in Burgers’ Zoo. We hebben een abonnement, dus dat verklaart ook veel. Wat dat betreft wonen we goed in Arnhem, waar veel te doen is.

Welk uitstapje in het buitenland was de grootste verrassing?

Een bezoek aan Irrland in Duitsland. Ik kreeg de tip van een vriendin en wow… wat een geweldig (en super betaalbaar) speelpark! Hier vind je fantastische glijbanen waar je als volwassene ook van moet slikken (hoogtevrees). Je kan hier dieren aaien, maar ook spelen in het water. Klimmen en klauteren en ontzettend veel ontdekken. En wat denk je van de vele vliegtuigen waar je door heen kan rennen/dansen/lopen? Fantastisch. Absoluut een aanrader. In de zomer kan je ook je eigen vlees meenemen en daar op de barbecue gooien. Het is voor mij niet ver rijden naar Irrland, dus van de zomer gaan we zeker weer. En dat allemaal voor de toegangsprijs van €7. Ook de horeca prijzen zijn geweldig. Maar €1,50 voor friet en €1 voor frisdrank. Hier komt zeker nog een reisverslag van.

Welke uitstapjes staan er nog op je wishlist?

Onderweg naar Nieuw Zeeland stoppen we een paar dagen in Singapore. De onderbreking is fijn voor de kinderen en we kunnen er meteen vrienden gedag zeggen. Omdat we toch naar Singapore gaan, wil ik dit keer naar Universal Studios Singapore. En voor de kinderen bezoeken we waarschijnlijk ook nog Singapore Zoo. Het is niet helemaal een wishlist ding, want die worden straks gewoon afgestreept. Ik wil wel nog eens naar Disney Land Hong Kong. De vorige keer dat we in Hong Kong waren, was ons budget op na 6 maanden reizen. Maar die wil ik zeker eens bezoeken.

Waar zou je niet snel nog een keer heen gaan?

Uhm…. mag ik hier later op terug komen?

De tag
De Erop Uit tag is bedacht door Linda van Mamaliefde. Neem jij hem ook over? Laat het me weten. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jouw antwoorden.

Zo… en nu op naar een weekje Center Parcs!

Comments

comments

15 gedachten over “Tag: Er op Uit

 1. sammie schreef:

  Heerlijk even een weekje weg, geniet ervan in Center parcs! Over die dierentuin, Pairi Daiza, heb ik al eens eerder gelezen, lijkt me inderdaad een prachtige dierentuin, zeker één die ik wel wil bezoeken.

 2. Miranda schreef:

  Wat een leuke plannen! Dat soort dagjes erop uit mis ik wel eens, al proberen we het goed te maken tijdens onze korte verblijven in Nederland. Een bezoekje aan een indoorspeeltuin is dan al een groot feest! Ook leuk om te lezen dat je Irrland zo geweldig vond. Ik heb er al veel over gehoord en mijn familie woont er niet al te ver vandaan. Gaan we zeker eens bezoeken tijdens ons volgende bezoek aan Nederland (in de zomer dan). Geniet van je verlof!

  • Sheila schreef:

   Dankjewel! En Irrland is zo tof. En indoor speeltuinen zijn ook ideaal met het onstuimige weer in Nederland. Fijn dat als het regent je altijd ergens naar toe kan met de kinderen. Ben wel benieuwd naar jouw favoriete er op uit adresjes! Volgens mij kan je een hele leuke lijst er van maken.

  • Sheila schreef:

   Oh leuk om te horen! Jaaah, Irrland en Piari Daiza is echt helemaal geweldig. Dat gaan je kinderen geweldig vinden. Ik vond het bij jou leuk om over Dino Land te lezen. Die heb ik dankzij jou op mijn lijstje gezet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *