Tag: Klaar voor vertrek

Voor dit jaar staat er helaas geen reis op de planning. Maar, om goede redenen waar je hier meer over leest. Vervolgens kwam ik deze tag tegen, bedacht door Travellers of the World.  En hoewel de tag ‘Klaar voor vertrek’ heet, leek het me toch leuk om hem in te vullen met het oog op de volgende reis. Eens zien hoe ik er nu in sta, met een dreumes en een pas geboren baby van 6 weken oud. Als we straks dan daadwerkelijk op het punt staan om te vertrekken, zal ik deze tag nogmaals invullen. Om te zien of ik een ander inzicht heb gekregen of wat er gewijzigd is aan voorbereidingen ten opzichte van hoe ik het nu zou aanpakken.

Benieuwd? Lees dan snel verder.

De bestemming & reis

Waar ga je heen?
De volgende geplande reis (dus los van eventuele weekjes vakanties of city trips) gaat naar Nieuw Zeeland. Deze reis gaat echter pas plaats vinden in 2018. Het wordt de eerste verre reis met onze dochter erbij. Nu merken we al hoe ontspannen en gemakkelijk ze is. Ook heeft ze in haar leventje van 6 weken al menig dierentuinen, musea, evenementen en steden bezocht. Een globetrotter in spé dus. Ik kijk er dan ook echt naar uit om die reis als gezin te maken. En om het gezin helemaal compleet te maken; vriendlief probeert ook mee te gaan.

Wat voor soort reis ga je maken?
Zoals altijd gaan we backpacken. Dus dat houdt sowieso in dat we gaan rondreizen en geen route/accommodatie van te voren vast leggen. Nieuw Zeeland is een land bij uitstek waar je geweldig terecht kan als backpacker.

Hoe lang ga je?
Ik heb er 3 maanden en 1 week voor vrij. Dus we zullen ongeveer 3 maanden gaan reizen. Het hangt er even vanaf of we voor Kerst thuis willen zijn en wat we vinden aan ticket prijzen. Plus, als volwassene kan ik terugkomen van een reis en de volgende dag weer gaan werken. Kinderen moet je toch meer tijd geven. Je kan niet van 3 maanden intens samen zijn, je kind weer direct naar de opvang sturen. Vooral ook omdat zoonlief op dat moment gaat beginnen op een basisschool. Dus we willen na de reis minstens nog 1 hele week thuis samen hebben zodat ze weer kunnen wennen aan het normale ritme.

Hoe lang geleden is deze reis geboekt?
De reis is nog niet geboekt, omdat de tickets nog niet zijn vrij gegeven. Later dit jaar gaan we boeken. We hebben in ieder geval ongeveer 1,5 jaar geleden bedacht dat 2018 hét moment zou zijn om terug naar Nieuw Zeeland te gaan. Doen we het dan niet, dan zijn we minstens 20 jaar verder voordat we dan eens kunnen gaan.

Wat is er allemaal vast gelegd?
Nog niets. Maar we zullen tegen die tijd wel alvast autohuur regelen. De vorige keer in Nieuw Zeeland gingen we voor een zeer goedkope en kleine auto geregeld op locatie. Nu met 2 kleine kinderen komen er ook auto stoeltjes bij kijken en heb je dus meer ruimte nodig. Daarnaast wil je niet met pech langs de weg komen te staan. Deze reis zullen we dus van tevoren op zoek gaan naar een goede auto en prijzen gaan vergelijken. Voor de rest zullen we niets vastleggen.

Waar kijk je het meest naar uit?
Gewoon, weer terug zijn in één van de mooiste landen ter wereld. En dat we dan 3 maanden kunnen genieten van het leven als een backpacker.  Niets plannen, intens genieten, nieuwe contacten leggen, overnachten in leuke hostels, geen vast patroon (zoals werk of andere verplichtingen). Tijd voor avontuur en spontaniteit. Ook zie ik er naar uit om te zien hoe de kinderen zich zullen ontwikkelen gedurende de reis.

Waar zie je stiekem tegenop?
Ik kijk eigenlijk nergens tegenop. Natuurlijk is de vlucht erg lang, maar dat ging met de vorige reizen ook erg goed. Ik ben vooral benieuwd hoe mijn dochter erop zal reageren.

Bagage

Hoeveel kilo ruimbagage staat er op dit moment klaar?
Ik reis altijd met 11 kilo in mijn ruimbagage. Mijn man met ongeveer 13 kilo. Ook toen we naar Thailand gingen om te backpacken met onze dreumes, bleven we bij dit gewicht. Ik ben dan ook erg benieuwd wat het straks zal zijn, met 2 kinderen. Nu we met een auto gaan, nemen we misschien alvast 2 auto stoeltjes mee. Geen idee hoeveel die wegen.

Hoeveel kilo handbagage gaat ermee?
Ook weinig. Want alles moet je tillen. Normaal zit ik op 3 kilo + mijn spiegelreflexcamera. Al zijn dat ondingen als je gaat backpacken. Het neemt teveel ruimte in beslag. Mijn man heeft meer (zo’n 5 kilo), maar het merendeel zijn dan snacks. Dus het gewicht is weer minder tegen de tijd dat we zijn gearriveerd.

Wat ontbreekt er nooit in je handbagage en zit er nu ook zeker in?
Mijn lenzenvloeistof en lenzen in een houder (ik draag altijd een bril als ik ga vliegen), mobiel en notepad (plus kabels en accu’s), camera, dagboek en etui, een noodset (met extra ondergoed, tandenborstel, gezichtscrème en shirt), een boek (ik houd niet van e-readers en een boek ruil ik in een hostel weer om voor een ander), medicatie en natuurlijk mijn reisbescheiden en portemonnee. Dat is mijn handbagage in een heel klein rugzakje. Maar er zal ook een extra tas mee gaan voor de kinderen met klein speelgoed, luiers, extra kleding, voeding en ander onmisbaar spul.

Vervoer

Hoe ga je naar de plek van bestemming?
We hebben nog geen plek van bestemming. We landen en daarna zien we wel. Misschien spreken we eerst af met vrienden en laten we ons ophalen. Of we hebben meteen een huurauto geregeld, gaan op rondreis en eindigen bij die vrienden. Ik heb nog geen idee wat het gaat worden.

Wat is jouw ‘heenreis’ (of ‘terugreis’) outfit?
Ik reis altijd in laagjes kleding. Tijdens de vlucht heb ik mijn wandelschoenen aan, een losse broek (met sokken tot over mijn knieën er onder), een hemd, shirt met lange mouwen, een vest en een sjaaltje.  Soms heb ik mijn winddichte regenjas ook aan of ik houd hem in mijn ruimbagage. Terug zal ik instappen met een hemdje aan, omdat het daar zomer is. Maar het is winter als we weer hier aankomen. Dus houd ik dezelfde laag kleding bij de hand.

Als je gaat rondreizen, hoe wil je dit gaan doen op de plek van bestemming?
Dat gaan we dus ongeorganiseerd met een auto doen.

Overnachten

Waar wil / ga je overnachten?
Zoals we altijd doen; in hostels en we willen weer gaan couchsurfen. Ik schreef al eens een uitgebreide blog over hoe je gratis wereldwijd kan overnachten. Dat gaan we deze reis uiteraard ook doen.

Wat is het belangrijkste aan een overnachting?
De eisen zijn anders als je met kinderen reist: de kamer moet ruim zijn zodat ook 2 kinderbedjes/tentjes kunnen worden opgezet. In hostels ontkom je niet aan gedeelde douches, maar dat vinden we niet erg. En omdat het Nieuw Zeeland is, zal elk hostel ook een keuken hebben waar je gezellig met andere mensen samen kan koken. Die moet wel schoon zijn.

En dan…

Hoe kunnen we je volgen tijdens de reis?
Natuurlijk via Instagram. Zowel die van Be Ineffable als mijn privé account. En natuurlijk volgt nu en dan een update op mijn blog.

Ben je klaar voor vertrek?
We vertrekken pas eind 2018. Maar ik heb al (betaald) verlof geregeld voor die periode. Dus wat dat betreft, zijn we klaar met wat we voor nu kunnen regelen.

En jij?

Heb jij ook een reis of vakantie in de planning staan? Voel je dan vrij om deze tag over te nemen en laat het me even weten. Vergeet ook de bedenker niet te noemen. Maar waar ik sowieso benieuwd naar ben.

Hoeveel kilo aan ruimbagage neem jij altijd mee op reis/vakantie?

 

Comments

comments

16 gedachten over “Tag: Klaar voor vertrek

 1. Shirley schreef:

  Wat een mooie plannen. Dat belooft een bijzondere reis te worden. Ik vind het knap dat jullie met zo weinig kilo’s reizen. Nu ben ik ook geen backpacker. Voor reizen tot ongeveer 8 dagen neem ik een handbagagekoffer mee
  Voor langer meestal een slagje groter. Stuk meer dan jullie en daarom ook respect voor jouw manier van reizen. Ik hou het bij ‘op vakantie gaan’ met koffer en al 🙂 Ik ben benieuwd of je antwoorden vlak voor je reis veranderen.

  • Sheila schreef:

   Dat is ook al netjes, als je je voor 8 dagen een handbagage koffer mee neemt, volgens mij. Ik heb een vriendin die voor een weekje vakantie gerust 32 kilo aan bagage meeneemt in een grote koffer. Ik zou niet eens weten wat ik mee moet nemen. Maar ze heeft dan ook verschillende outfits voor het stappen, bijvoorbeeld. En dan nog extra zodat ze op locatie kan kiezen. En veel schoenen. Terwijl ik thuis beslissingen maak wat ik dan moet aantrekken voor een avondje stappen of eens naar een theater of ‘chique’ uit eten. En dat is dan de enige outfit :). En dan neem ik naar Amerika nog extra schoenen mee, omdat je je underdressed bent als je op je slippers of wandelschoenen eens ergens in de avond uit eten gaat of naar een show. In NZ is dat weer compleet anders. Scheelt weer bagage 🙂

   Ik ben zelf ook erg benieuwd of mijn antwoorden zullen veranderen!

 2. Michelle schreef:

  Het lijkt mij zo’n bijzonder mooie reis. En knap dat jullie het gewoon doen met kleine kindjes, dat is iets wat ik niet echt durf of zo. Ik vind het al spannend om straks naar Denemarken te rijden met onze kleine. En wat nemen jullie qua kilo’s weinig mee! Heerlijk en vooral ook praktisch als backpacker natuurlijk. Wij nemen heel wat meer mee. Het exact aan kilo’s weet ik niet, maar ik denk dat heel de auto straks vol ligt 😉

  • Sheila schreef:

   Weet je wat het is. Als je een auto hebt, ga je ook met een hele andere mindset inpakken. Dan heb je zoveel ruimte, dat je het gewoon snel vol stouwt. Toen we 6 maanden aan het reizen waren, kwamen we een vrouw tegen die 3 weken aan het backpacken was. We hadden het over bagage en ze zei ook: jullie zullen wel veel meer mee hebben dan ik, natuurlijk. Want jullie zijn langer onderweg. Toen zei ik dat dat niet zo was. Want als een backpack vol zit, is die vol 🙂

  • Sheila schreef:

   Ja, het is daar ook fantastisch. En backpacken… zelfs als ik een heel ruim budget zou hebben om luxe te kunnen reizen, zou ik nog steeds backpacken. Ik wil echt niet anders.

 3. Irene schreef:

  Wauw backpacken met twee kinderen. Het lijkt me echt een uitdaging. Als ik alleen al zie wat mensen voor een middagje bezoek meenemen voor hun kinderen. Wel fijn om zo’n mooi vooruitzicht te hebben!

  • Sheila schreef:

   Haha.. ja hè. Sommige mensen nemen een overload aan spullen mee in de luiertas. Het is wel afhankelijk van de leeftijd. Maar ik heb nog best een bescheiden luiertas die mee op stap gaat.

 4. Karin schreef:

  Is het niet heel oncomfortabel met zoveel kleding aan tijdens de vlucht? Als je het aandoet hoeft het niet in de koffer, maar het klinkt wel alsof je het heel warm gaat hebben, haha!

  • Sheila schreef:

   Nee juist niet. Ik vind het ook erg handig. Want we vertrekken in de winter en komen weer aan in de winter, terwijl het daar warmer zal zijn. En het zijn juist dunnere lagen over elkaar aan, waardoor het ook comfortabel zit en weinig ruimte in beslag neemt. Maar aan boord heb ik het vaak koud (vooral als het tijd is om te slapen en alles gedempt wordt) en als de zon door het raampje schijnt heb ik het weer snel warm. Dus ik ga altijd in laagjes het vliegtuig in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *