Tag: Mijn leven als mama

Nu ik zwanger ben van de tweede, is het wel leuk om even stil te staan hoe het is om moeder te zijn. Want het ouderschap gaat verrassend soepel en ik ben erg benieuwd hoe de dynamiek gaat worden als mijn zoontje niet meer alleen is. Deze leuke tag is bedacht door Kelly Caresse en ik kwam hem tegen bij Daisy. Lezen jullie met me mee?

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik werk momenteel 3 dagen per week. Ik neem 1 dag per week ouderschapsverlof op. Hierdoor ben ik donderdag en vrijdag altijd vrij en dat vind ik heerlijk. Ik heb dus altijd een lang weekend. Ik ben dus een werkende mama, in ieder geval.

Zou je het anders willen?
Absoluut niet. Ten eerste vind ik het heerlijk om ook te werken. Ik ben gewoon niet gemaakt om een thuisblijfmama te zijn. Ik word daar niet gelukkig van en heb juist op deze manier mijn leven fijn in balans. Ik vind 3 dagen werken vooralsnog erg prettig. Wel merk ik dat ik daardoor minder kan deelnemen aan interessante projecten op het werk. Ik moest daar eerst echt een balans in vinden. Ik ben er dus niet over uit of na mijn ouderschapsverlof met 3 dagen door wil gaan of weer terug wil naar 4 dagen werken. Ook mijn man werkt niet FT. Hierdoor krijgt mijn zoontje nog steeds alle aandacht en we zijn er voor hem. Nee, ik zou dit niet anders willen.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje.
Sinds hij 3 maanden oud is, hebben we hem laten slapen in zijn eigen kamertje. En dat bevalt ons prima. We zijn allebei erg flexibel en houden van reizen waar we niet mee wilden stoppen. Dus vonden we het belangrijk om onze zoon ook flexibel te ‘maken’. Vroeg leren om alleen in slaap te laten vallen (terwijl op de achtergrond de wasmachine gewoon aan staat en men aan de deur mag bellen), vonden we daarbij horen. En naast moeder, ben ik ook nog steeds een vrouw. Ik vind het dan ook fijn om mijn kind niet op mijn slaapkamer te hebben.

De beste aankoop voor je kindje.
Ik geef niet veel om aankopen in geld. De unieke ervaringen die ik hem meegeef tijdens het reizen zijn me meer waard. Ook al is hij nu nog maar 2, elk kind pakt wel iets op. Bij hem zie je het terug in zijn flexibiliteit, social skills, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Nu ik er over nadenk: de beste aankopen zijn zijn vliegtickets dus.

Hoeveel kinderen wens je?
Ik heb nooit vooraf een bepaalde wens gehad. Ik was er lang nog niet eens over uit of ik überhaupt kinderen wilde, zoals ik daar al eerder over schreef. Het is een bewuste keuze geweest om ‘laat’ aan kinderen te beginnen en om vervolgens voor een 2e te gaan. Was deze 2e zwangerschap niet gelukt, had ik daar ook vrede mee gehad.

Date night (een uitje alleen met je partner). Hoeveel dagen/avonden per maand?
Ik denk dat ik wel op een gemiddelde van 3 keer per maand uit kom. We gaan uit eten, bezoeken een sauna, pakken een bioscoop of gaan naar een beurs/tentoonstelling/evenement of museum. In de zomer is dat zelfs vaker. Dan komen er dagen bij dat we oppas regelen en overdag lekker op onze motoren erop uit gaan. Heerlijk! En doordat ik een relatie heb met 2 mannen, ben ik in de positie om makkelijk oppas te regelen! Daardoor lukt het om regelmatig te daten met de heren.

Favoriete bezigheid van je kindje?
Als hij lekker actief bezig kan zijn, is hij het gelukkigst. Of lekker gek achter papa aanrennen volstaat ook. Momenteel is hij het liefst de hele dag een dinosaurus.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Nee. Ik vond die ‘baby spullen aanschaf lijstjes’ altijd zo lang en het merendeel leek me onnodig. Vooral met een 1e kindje ben je natuurlijk onervaren en snel geneigd om alles te kopen. Met gezond verstand heb ik de lijst bekeken en diverse dingen dus niet gekocht. Dus laat staan dat ik al grote miskopen deed.

Het favoriete eten van je kindje?
Appels, bananen en druiven.

Hebben jullie een grotere gezins(auto) aangeschaft.
Nee, we hadden al een paar jaar geleden een prima ruime tweedehands auto (wellicht zelfs derdehands) op de kop weten te tikken.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Nu zwaarder, gezien ik zwanger ben van de tweede.

Wat is je droomvakantie met kids?
Toen mijn zoon 10 maanden oud was, zijn we een week naar Walt Disney World en Universal Studios (en aansluitend gingen we 3 weken op roadtrip door de rest van Amerika) geweest. Dat was dus echt geweldig, omdat ik gewoon gek ben op pretparken. Je leest mijn handige tips trouwens hier. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan als mijn de kinderen wat groter zijn. Dit is wel dé droomvakantie met kinderen. Disney World is overigens een super leuke bestemming om ook zonder kinderen te bezoeken, hoor. Ik ben er inmiddels 5 keer geweest en het verveelt me nog niet.

En je droomvakantie zonder kids?
We houden van backpacken en dan gaat ons zoontje gewoon mee. Ik ben niet zo van vakanties en word vooral gelukkig van reizen met een backpack. Dus een droom ‘vakantie’ heb ik sowieso niet. En backpacken met een kind gaat prima (ons kind althans) en is ook harstikke leuk. Hij deed het in ieder geval fantastisch in Thailand.

Wat ik wel leuker vind om te doen zonder kids, is een stedentrip. Zo kan je toch makkelijker zelf een museum in duiken en alle tijd nemen om alles te zien.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Eigenlijk verrassend weinig. Ons zoontje is zo gemakkelijk, dat de aanpassingen in onze gewoontes/levens niet eens noemenswaardig zijn. We hebben nog steeds tijd voor elkaar, het motor rijden, het spontaan afspreken met vrienden, reizen en ga zo maar door. Dit gaat ook gecombineerd met kwaliteitstijd voor ons als gezin. De grootste verandering is vooral dat ik minder bij mijn vriend ben. Voorheen was ik een halve week bij hem, dat lukt niet meer. Maar we zorgen er nog steeds voor dat we zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen en dan gaat mijn zoon gewoon af en toe mee. Los daarvan is er natuurlijk wel een gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel bij gekomen. Bijzonder hoe dat werkt.

Mijn hart smelt als ik… 
Zo vaak. Als ik zie hoe mijn man en zoontje samen door de kamer rennen als 2 dino’s. Als mijn zoontje een kusje geeft aan mijn vriend als we ’s ochtends wakker worden en hij even in ons bed mag. Als mijn zoontje ineens achter me staat en zijn handjes om me heen slaat om me een knuffel te geven. Als ik hem in bed stop en ‘goodnight darling’ fluister en hij terug fluistert ‘night night mama’.

Maar ook het afgelopen weekend. Toen hij voor het eerst ging pony rijden en hij het hele ritje netjes rechtop, met zijn 2 kleine handjes aan het zadel, bleef zitten. En hoe hij genóót en ook gewoon trots was op zichzelf. Wow… als ik zijn gezichtje dan zie, dan smelt ik! Maar ik kijk ook nog met regelmaat terug naar de prachtige foto’s van onze newborn foto shoot. Ja, ook daar van smelt ik nog steeds. Wat zijn we toen schitterend vast gelegd!

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Kleding voornamelijk bij de H&M en Hema. Ik shop graag bij de Zara voor die geweldige broekjes met leuke printen. En ik vind het leuk om tweedehands te shoppen voor kinderkleding. Dan kan je ook pareltjes vinden voor erg weinig geld. Ook ben ik altijd op zoek naar leuke kinderboeken. Omdat ik ons zoontje ook Engelstalig opvoed, bestel ik veel boeken online via Amazon of gewoon Bol.com.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten.
Alhoewel ik me elke dag opmaak, geef ik weinig om make-up. Ik heb daar geen favorieten in. Wel ben ik gek op Rituals en heb ik bijna een eigen Rituals winkel in huis. Ik kan erg genieten van een Rituals momentje.

A-merk of huismerk?
Beiden. Ik geef niet om dure merken. Iets moet echt eruit springen of qua (wat betreft boodschappen) beter smaken of gezonder zijn, wil ik voor een A-merk gaan.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ik verwerkte dit onderwerp al in mijn blog over ‘gewenst kinderloos’.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Ik vind het gewoon een voorrecht dat er iemand in mijn leven is die onvoorwaardelijk van mij houdt en mama tegen mij zegt. Ik blijf het zo bijzonder vinden en geniet er elke dag van.

Comments

comments

28 gedachten over “Tag: Mijn leven als mama

 1. Melanie schreef:

  Wat fijn dat je een makkelijke zoon hebt. Dat maakt reizen zo veel makkelijker. Ik hoop ooit met het hele gezin door Indonesië te kunnen backpacken. Ze laten zien waar hun roots ligt. En daar te plekken vrijwilligers werkt te doen. Zo en zo mooie plekjes op de aardbol met ze te ontdekken. Reizen is zo een mooie verrijking. Ik hoop voor jullie dat het reizen met de tweede net zo makkelijk gaat.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, zeker fijn. Vriendinnen plagen me wel eens door te zeggen dat ik een wonderkind heb. Backpacken door Thailand met hem ging bijvoorbeeld fantastisch! Dus ik kan het zeker aanraden. Ik wil ze Indonesië ook eens laten zien. Ik snap jou dus heel goed. Ik weet dat het absoluut niet zo hoeft te zijn, maar ik ga er ergens een beetje vanuit dat de tweede ook zo makkelijk wordt. En als dat toch anders gaat, verzinnen we er wel wat op 🙂

  • Sheila schreef:

   Haha… zo leuk dat jij je vaak herkent in mijn antwoorden/blogs! En ja.. ik ben voor groen gegaan. Vind je het leuk? Ben er zelf wel erg tevreden over 🙂

 2. Joyce rdt schreef:

  Wat sluit je deze tag mooi af, het is ook een voorrecht natuurlijk. Wat fijn ook om te lezen dat je zo’n makkelijke zoon hebt en er eigenlijk weinig echt is verandert, heerlijk. Liefs.x (je site ziet er leuk uit zo!)

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel! Ja, maar dat is het toch ook? Ik blijf dat zo bijzonder vinden. Mama genoemd worden. Ik hoor het de hele dag terug komen: “Mama Dino, Mama Tiger of zelfs als hij iets niet wil… Nee Mama” En het blijft elke keer mooi. Ja, ik ben super gezegend met een makkelijk kind :).

   En dankjewel! Het is nog niet helemaal af, maar het grote idee is er 🙂

 3. jeapiebel schreef:

  Ik ben overtuigt dat wat jullie meegeven aan de kinderen tijdens de reis. De unieke ervaringen zijn zeker bijzonder de moeite waard dat niet in geld is uit te drukken. Mooi stuk om te lezen over wat maakte je hart smelten. 🙂

  • Sheila schreef:

   Dankjewel voor je leuke reactie! En nee, wat je zegt over het reizen dat klopt zeker. Maar daar ligt ook een groot deel bij jezelf. Als je als ouder erg gestrest bent, zal je kind ook niet makkelijk zijn met reizen.

 4. sammie schreef:

  Mooi dat je de balans hebt weten te vinden met werk en thuis zijn. Nu wil ik natuurlijk sowieso geen kinderen maar zou me zo voor kunnen stellen dat ik ook absoluut zou willen blijven werken. Het gevoel van iets nuttigs doen, niet alleen maar moeder zijn, onder collega’s zijn etc. Kinderkleding vind ik altijd leuk om te zien en ook om te shoppen voor de kids van vrienden, ze hebben tegenwoordig zoveel leuke dingen!

  • Sheila schreef:

   Thanks! Ja, ik vind het echt fijn om het moederschap te combineren met werk. En dan niet alleen om onder andere (ook kinderloze) mensen te zijn. Maar ook omdat ik me ook graag ontwikkel op dat gebied. Ik ben niet een persoon die naar haar werk gaat, omdat ik er alleen voor betaald krijg. Nog steeds wil ik er meer uit halen en ben ik altijd bezig met zelf ontplooiing om ook te blijven groeien. Daar word ik ook blij van. En een blije ik, is ook een blije moeder.

 5. Lilian schreef:

  Wat leuk om te lezen. En wat fijn dat je zoon zo makkelijk is met reizen. Anna kon echt in het begin nergens anders slapen, die was vier avonden aan het krijsen op vakantie voordat ze gewend was. Nu vindt ze het juist leuk om ergens naartoe te gaan.

  Wat leuk dat jullie je zoontje Engelstalig opvoeden. Dat wilde ik ook, maar heb ik toch nooit gedaan. Nu zit ze op een school waarbij ze pas in groep 7 Engels leert (ze zit in groep 2), zo jammer! We leren haar nu steeds wat woordjes want ze vindt het heel interessant. Gaan ook even kijken voor een lespakket oid zodat we het wat professioneler kunnen leren.

  • Sheila schreef:

   Fijn dat ze het nu in ieder geval erg leuk vindt om ergens anders naar toe te gaan. Want als je kind 4 dagen nodig heeft om te wennen, dan is het allemaal wel stukken lastiger. Mijn zoon heeft niet eens last van een jet-lag. Dus moet je nagaan.

   Ja, ik ben erg blij dat we die keuze hebben gemaakt om onze zoon tweetalig op te voeden. Dat pakken we natuurlijk ook gewoon verder op met de tweede. Ik houd het al meer dan 2 jaar consequent vol. Dus ik merk wel waar het ons brengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *