Tag: Terugblik op 2017

En daar is die dan. Bladzijde 365. De laatste pagina van 2017 is vandaag gestart. En dat is altijd een mooi moment om terug te kijken op die 364,5 dagen. En dat zijn er nogal wat. Een heel jaar waarin van alles mis kan gaan, maar vooral… een jaar waarin de meest mooie momenten gecreëerd kunnen worden!

2017 has been good

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar, kan ik alleen maar zeggen dat ik een fantastisch jaar heb gehad. 2017 has been good to me. Het hele jaar was vrijwel een aaneenschakeling van hoogtepunten. Sommigen groot, anderen wat kleiner. Maar ik heb van elk moment intens genoten. Zelfs nu ik erg hard nadenk, kan ik niets negatiefs bedenken over 2017. Die enkele momenten dat ik verdrietig was, worden overschaduwd door al het positieve wat er is gebeurd. En nog steeds geloof ik dat ik daar, voor een groot deel, zelf verantwoordelijk voor ben geweest. Door te durven kiezen voor je eigen geluk, door niet bang te zijn om keuzes te maken in je leven die niet iedereen zou maken, door een open blik te hebben en om alles wat misschien tegen zit, om te draaien tot iets positiefs. Maar ook, door dankbaar te zijn voor dat gene wat je al hebt. Ja, 2017 was prachtig! Het meest genoot ik tijdens mijn half jaar verlof. Het verlengen van mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof is absoluut één van de beste keuzes geweest van dit mooie jaar.

De tag

Om in een vogelvlucht stil te staan bij 2017, bedacht ik vorig jaar al deze tag. En ik vul hem nu natuurlijk ook weer in. Voel je vrij om de tag over te nemen!

Hoe heb jij Oud & Nieuw 2017/2018 gevierd (of hoe ga je het vieren)?
Sinds ik mijn vriend ken, heb ik het samen met zijn familie gevierd. Sinds vorig jaar, gaat ook manlief mee (daarvoor vierden we het altijd samen in het buitenland). Ook vanavond gaan we, samen met de kinderen, naar de grote familie van mijn vriend. En dat zijn altijd gezellige avonden, waarbij iedereen uitgebreid kookt en een ronde voor zijn/haar rekening neemt.  Ik vind het een voorrecht om afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar in te gaan, terwijl ik omringd word door zowel mijn man én vriend.

Wat heeft jou het meest verrast in 2017?
De manier waarop de geboorte van dochterlief verliep. Ik had me er op voorbereid dat ze 3 weken te vroeg zou komen (en dat klopte op de klok af) en ik schatte de kans groot in dat ze via een keizersnede zou komen. Maar ik had niet kunnen bedenken dat ik dan al een week in het ziekenhuis zou liggen met gebroken vliezen. Ondanks dat je weet dat je op een gegeven moment gaat bevallen als je zwanger bent, kan de manier waarop je alsnog behoorlijk verrassen.

Wie heeft jou het meest verrast in 2017?
– Wederom zoonlief, net zoals in 2016. De rol van grote broer die hij op zich heeft genomen, doet hij met verve. Mijn dochter heeft het getroffen met hem als grote broer. Ook al is hij nog maar net 3, hij beschermt haar, verzorgt haar en maakt haar aan het schaterlachen zoals niemand anders kan. Ik wist dat hij een lieve broer zou zijn, maar dat het zo natuurlijk en liefdevol ging, is toch een schitterende verrassing.
– Ook een lieve vriendin, die een handtekening van de acteur Misha Collins voor me heeft geregeld. De 2e naam van mijn zoon is een vernoeming naar het karakter dat hij speelt in Supernatural. Ik was compleet overrompeld van dat cadeau.
– Vriendlief, die gewoon maar ‘even’ besloot om voor een full sleeve tattoo te gaan. En dat als een eerste tattoo! Hoe stoer is dat?
– Maar ik heb ook mezelf verrast. Met lage hb waarden en een lage bloeddruk wist ik dat een keizersnede voor mij ontzettend, ontzettend, óntzettend zwaar zou zijn. Dat betekent dat ik met een daling van bloeddruk en ademhalingsproblemen moest vechten tegen het flauwvallen én overgeven van de misselijkheid, om mijn kind geboren te zien worden. Het kostte me alle kracht die ik had en ik vond het weer dood eng, net zoals bij mijn vorige keizersnede. Maar ik deed het gewoon wel weer. En dat is mijn grootste prestatie ooit, waar ik rete trots op ben.

Welke bijzondere persoon/personen is/zijn in je leven gekomen in 2017?
Dat is natuurlijk eenvoudig; mijn dochtertje. Ze is in april geboren en ze verblijdt me nog steeds elke dag. En wat heb ik lang van haar mogen genieten, voordat ik weer moest beginnen met werk! Het was een heerlijke lange zomer samen met mijn gezin, waarin ik ontzettend veel heb ondernomen. Zij maakte me moeder van twee en het is een fantastische rol.

Van wie heb je afscheid genomen in 2017?
Het verlies van mijn opa in 2016 heeft me flink geraakt. Ik ben blij dat 2017 een jaar is waarin ik van niemand afscheid heb hoeven nemen op die manier. 

Wat heb je bereikt in 2017 waar je trots op bent?
– Dat ik weer een fotografie opdracht heb gedaan (een bruiloft vastleggen) en mooi werk heb kunnen afleveren. Het was een tijd geleden, dus ik was best nerveus of ik mijn skills nog had. Daarbij was het verschrikkelijk weer, zodat ik alleen maar binnen kon fotograferen (terwijl ik buiten meer in mijn kracht sta). Maar zowel de klant als ik waren erg tevreden en blij met het resultaat.
– Ook ben ik trots hoe gebalanceerd ik me voel, maar ook hoe alles in balans is. Ik heb 2 schatten van kinderen (niet dat dat een maatstaaf  is, hoor), 2 fijne mannen, een leuke baan en ik ga er heel graag op uit of reizen, maar lees ook graag een goed boek. En het lukt me om overal tijd voor te vinden, zonder mezelf of datgene waar ik voor sta, uit het oog te verliezen. Het is iets wat erg natuurlijk gaat, maar dat wil niet zeggen dat ik er (voor mezelf, niet voor iemand anders) trots op ben dat het me lukt.
– En ik ben trots op de resultaten van mijn tweetalige opvoeden, zonder dat Engels mijn moedertaal is. Mijn zoontje kent nu vrijwel alle woorden (die hij kent) in 2 talen en gaat moeiteloos over van de ene taal in de andere. En dan te bedenken dat hij dit alleen maar mee krijgt van mij (en Netflix). Ik ben er dus onwijs trots op dat hij dat zo maar doet en trots op mezelf dat ik het nog steeds volhoud.

Wat was het mooiste bericht dat je te horen hebt gekregen in 2017?
Het moment dat ik voor het eerst mijn dochtertje geluid hoorde maken, was het mooiste bericht/geluid van dit jaar. Het is hét geluid wat je wil horen als je kind ter wereld komt.

Wat heb jij geleerd van 2017?
Dat nog steeds alles mogelijk is, als je maar wil en er tijd voor maakt. En dat het hebben van 2 kinderen, geen reden/excuus is om dingen te laten. 

Wat had je meer willen doen in 2017?
Als je mijn Instagram volgt, kan je zien dat ik bizar veel dingen heb ondernomen in 2017, sinds de bevalling. Elke week was ik wel in/op een stad, museum, pretpark, dierentuin, evenement, foodtruck festival, park, etcetera, etcetera, etcetera te vinden. Of ik was een weekendje weg of genoot van een vakantie. Als ik iets heb gedaan in 2017, was het wel intens genieten van elke vrije dag van mijn (zwangerschaps)verlof. Ik heb zo veel lol gehad en zo veel gelachen. Er is daarom ook niets wat ik nu achteraf meer had willen doen, omdat ik echt alles eruit heb gehaald wat er was. Ik ben een half jaar vrij geweest tijdens de beste maanden van het jaar, waardoor ik veel aandacht heb kunnen geven aan mijn gezin en aan alles wat me blij maakt. En het was fantastisch! 

Welk moment/gebeurtenis schrap je liever uit 2017?
Niets, er is niets wat ik heb meegemaakt wat ik uit 2017 zou willen schrappen. Ook negatieve gebeurtenissen kunnen erg leerzaam zijn, dus schrappen wil ik sowieso niet. Maar ik heb eigenlijk niets in die trant meegemaakt het afgelopen jaar. En daar ben ik ook dankbaar voor.

(c) Jurgen de Boer

Welke gebeurtenis uit 2017 zou je zo weer over willen doen?
Het was dus een fantastisch jaar met diverse geweldige gebeurtenissen. Mijn favoriete momenten die ik zo weer over zou willen doen (en stiekem zijn het er meer):
– mijn zwangerschap, want was het weer fijn en bijzonder!
– het moment dat ik mijn dochter voor het eerst in mijn armen had
– de eerste paar dagen in het ziekenhuis na haar geboorte (niemand wist het nog)
– onze vakantie in Frankrijk en Disney Land Paris
– onze midweek weg ten ere van onze 10-jarig huwelijksjubileum
– ons bezoek aan Pairi Daiza
– de zwangerschaps fotoshoot waarin ik me de mooiste vrouw ter wereld voelde

Tot ziens 2017

En dat was het dan. Mijn laatste blog van 2017. Jullie lezen het, een jaar dat me alleen maar liefde en mooie momenten heeft gebracht. Ik hoop dat jullie 2017 ook mooi was. Tot ziens 2017. Ik kijk ontzettend uit naar 2018, waarin ook veel mijlpalen gaat gebeuren. De 1e verjaardag van mijn dochter. Het jaar waarin ik 40 word. En natuurlijk.. de grote reis! Maar ook jullie wens ik niets dan al het goeds in de wereld. Geniet van de jaarwisseling en maak 2018 memorabel!

Tot volgend jaar!

Comments

comments

16 gedachten over “Tag: Terugblik op 2017

 1. Maaike schreef:

  Ik blijf het bijzonder vinden dat je zo mooi kunt schrijven over de vele mooie dingen uit het leven en daarbij zachtjes aanstipt dat een mens ook voor een bepaald deel zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar geluk. Want daar ben ik het gewoon heel erg mee eens. Bewust keuzes maken en dingen bewust wel of niet doen geeft vaak zo’n fijn gevoel. Een fijne jaarwisseling toegewenst en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het wederom een mooi jaar mag worden!

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel voor je mooie reactie!! Dat waardeer ik ontzettend. Ja, ik geloof er echt in. Geluk komt je echt niet zo maar aanwaaien. Zelfs als je zogenaamd bent geboren voor het ongeluk, kan je dat echt wel keren. Het begint volgens mij gewoon met bewust leven (en dan heb ik het niet persé over duurzamer leven en gezonder eten). Gewoon bewust zijn van de keuzes die je maakt en wat daar uit voort komt of kan komen. En dan kan je veel dingen een hele positieve wending geven.

   En dankjewel. Jij ook een super mooi jaar!! Tot in 2018 🙂

 2. Evelyne schreef:

  Je hebt een fantastisch mooi jaar achter de rug en ik hoop dat het komende jaar je even gelukkig maakt. Ik blijf in ieder geval uitkijken naar je komende schrijfsels! Vandaag is mijn challenge die ik op 1 januari 2017 begon afgelopen en morgen begin ik gewoon een nieuwe 😀 Kom zeker een kijkje nemen op mijn blog! Fijne jaarwisseling en een gelukkig 2018!!

  • Sheila schreef:

   Ik weet zeker van wel. Er staan zoveel mooie dingen op de planning dit jaar. En ik geniet al van de vele kleine dingen. 2018 wordt ook fantastisch! Jij ook een mooi 2018 toegewenst!

 3. Shirley schreef:

  Mooie terugblik op 2017. De foto van toen je zwanger was, is echt prachtig. Leuk om zo’n herinnering aan die periode te hebben. Ik vind het mooi om te zien hoe positief en daadkrachtig je in het leven staat. Een mooi 2018 gewenst!

 4. Roelina schreef:

  Wat ben je toch een prachtige vrouw! Mooie blog ook, je hebt er idd vast alles uitgehaald wat je kon. Ik bewonder dat zo. En ook hoe je aangeeff dat het hebben van 2 kinderen (of meer of minder zelfs) geen belemmering hieft te zijn. Voor mij voelt dat heel heel soms wel zo. Maar door verhalen zoals die van jou denk ik dan: ‘nee!’ Een minstens zo mooi 2018 gewenst.

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel Roelina voor je lieve woorden. Mooi dat je ook een eerlijke en oprechte reactie achterlaat dat je je af en toe wel eens belemmert voelt. Want hoe je ook wendt of keert, met (kleine) kinderen heb je natuurlijk niet dírecht alle vrijheid tot je beschikking. Ik zeg bewust ‘direct’, want ik geloof wel dat die vrijheid er is. Maar het vergt soms planning of juist loslaten. En als je dat kan, kom je al een heel eind waardoor je dingen gewoon niet meer als belemmering ziet. Hmmm…. misschien moet ik daar eens een blog over schrijven. Maar het is allemaal vanuit perspectief gezien. Dus als jij het anders ziet, mag je dat zeker eerlijk zeggen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn.

   Een heel mooi 2018 toegewenst met al je mooie plannen!

 5. Michelle schreef:

  Ondanks dat het nieuwe jaar alweer een tijdje in voortgang is, heb ik toch met veel plezier je blog gelezen! Wat mooi om te lezen dat je zo’n top jaar hebt gehad, hopelijk mag 2018 net zo’n mooi jaar voor je worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *