Tag: The Travel Confessions

Ik houd wel van tags. Vooral als ze ook nog eens reis gerelateerd zijn, natuurlijk. Je kon al eerder lezen dat ik tijdens mijn reizen ook heus eens tegenslagen mee maak. Variërend van een beroving tot het opgesloten worden in een guesthouse. Maar hey… travelling feeds the soul. In ieder geval de mijne, dus ga ik daar nog jaren mee door. Benieuwd naar mijn andere confessions? Ze komen vandaag aan bod.

Deze kwam ik tegen bij Sarah, maar is bedacht door Travellersoftheworld.

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?
Geen specifieke landen maar de bulk bestemmingen. Daar bedoel ik dus mee de bestemmingen die vooral bedoeld zijn voor de strand vakanties met bijbehorend publiek, waardoor er dus veel (all inclusive) resorts gebouwd zijn. Daar ga je me dus niet vinden. Ik heb daar niets te zoeken en ze sluiten niet aan op mijn interesses en behoeften. 

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?
Berlijn heeft me nooit aangesproken. Toen ik er eenmaal was geweest, was dat een bevestiging; het sprak me nog steeds niet aan. Ik heb weinig met Berlijn.

Welke bekende stad is je tegen gevallen? 
Dat is een gemakkelijke; LA. Ik vind dat echt een stad die zwaar overrated is. Natuurlijk heeft het leuke plekjes, zoals de Farmer’s Market. Maar dat hele Hollywood gebeuren maakt het allemaal groter en mooier dan dat de stad daadwerkelijk is. Er wordt altijd zoveel gepraat/getoond over deze stad (ook door Amerikanen zelf), dat je er onbedoeld een beeld bij gaat vormen. Dat laatste wil ik altijd voorkomen, maar bij LA ontkom je daar niet aan.

 Welk land viel je tegen?
Een land is zoals het is. Als een compleet land tegen zou vallen, dan zou het betekenen dat ik er met de verkeerde verwachtingen naar toe ben gegaan. Aangezien ik altijd wel met een open blik ga en accepteer dat elk land is, zoals het is, is er nog nooit een land tegen gevallen.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?
Las Vegas. Ik drink niet en ben ook niet van het gokken. Dus ik vroeg me dan ook echt af of ik een stad als Las Vegas wel leuk zou vinden. Maar, ik vind het er heerlijk. Ik kan me er altijd geweldig vermaken. De stad heeft me bijzonder aangenaam verrast op haar eigen unieke manier. Dat had ik nooit gedacht. Inmiddels ben ik er dan ook vaker geweest en het verveelt me nooit.

Welke gekke gewoontes heb je op reis?
Ik heb geen gekke gewoontes, zo ver ik het me kan bedenken. Juist prettige gewoontes; ik ben weinig bezig met social media, bijvoorbeeld. En appen/skypen doe ik al helemaal niet als ik reis. Zelfs als ik een half jaar op reis ben, heb ik minimaal contact met het thuisfront. Misschien zijn dat juist de gekke gewoontes. Op reis ben ik erg bezig met wat ik op dat moment aan het doen ben. Volop genieten, culturen in me opnemen en beleven. Thuis heb ik dat juist veel minder. Dan betrap ik mezelf erop dat ik weer eens te lang met mijn neus op mijn mobiele scherm zit te staren.

Waar ben je stiekem best trots op?
Niet stiekem. Maar dat we gewoon zijn blijven backpacken met ons gezin. Kinderen of niet, zoveel is er niet veranderd. En het is heerlijk om te zien dat dat dus ook gewoon kan. Wat dat betreft ben ik trots op ons zoontje. Dat hij zo jong al zoveel reizen heeft gemaakt. En straks komt zijn zusje erbij. Maar die heeft het reizen ook vast in haar bloed.

Wat mis je tijdens reizen het meest van thuis?
Kraanwater! Heel simpel en heel basic. Maar we hebben het behoorlijk luxe in Nederland met ons kraanwater dat direct geschikt is voor consumptie en ook nog eens van top kwaliteit is. Door te reizen leer je dat dat geen vanzelfsprekende dingen zijn en dat je altijd op tijd moet denken om drinkwater te kopen.

Wat mis je thuis het meeste aan reizen?
Het avontuur en het onbekende. De dagen dat je leeft zonder planning. En dat elke dag een verrassing is; wat ga ik vandaag ontdekken, wie ga ik vandaag ontmoeten, waar zal ik vandaag eens naar toe gaan. Thuis weet ik wat er op een dag gaat gebeuren. Na een werkdag bijvoorbeeld, kom ik thuis en gaan we eten. Op reis weet ik nooit hoe een dag zal lopen. Heerlijk vind ik dat.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Ik ben gek op bepaalde Amerikaanse restaurant ketens (Rainforest Café, Cracker Barrel en Australian Outback) en ga daar ook altijd eten als ik in de buurt ben. Soms passen we zelfs iets van een route aan, zodat we bijvoorbeeld kunnen dineren bij één van die restaurants!

En… welke travel confessions heb je nu nog niet opgebiecht?

Eigenlijk zijn mijn antwoorden nou niet zo spannend dat het echt om ‘confessions’ gaat, bedenk ik me nu. Dus misschien een leuk weetje: ik vind het nooit leuk om in een dames slaapzaal terecht te komen. Ik voel me het meest thuis in een ‘mixed dorm’, waar je met reizigers van beide geslachten in slaapt. De dynamiek is anders en voor mij leuker. 

De foto is gemaakt in 2013. Ik zit voor de Skyline Arch in Arches National Park in Utah, Amerika.

En jij? Wat doe jij anders op reis/vakantie vergeleken met thuis?

Comments

comments

19 gedachten over “Tag: The Travel Confessions

 1. Joyce rdt schreef:

  Wat een toffe tag, die ga ik even opslaan.
  Het avontuur mis ik thuis ook altijd het meeste, afkicken is dat weer. Las Vegas vind ik ook echt heerlijk, had ik van tevoren ook niet verwacht. Liefs.x

 2. Karin schreef:

  Wat grappig, ik had precies hetzelfde met Los Angeles en Las Vegas! Bij LA had ik zoiets van “ok, is dit het nu? Wat gaan we nu doen?” Uiteindelijk zijn we maar naar een themepark gegaan, haha. En de Walk of Fame (of hoe heet het?) vond ik eigenlijk helemaal niet zo interessant en eigenlijk nogal smoezelig. Las Vegas vond ik onverwachts ook erg leuk, naar veel shows geweest, geskydived (!) en gelachen om de stomdronken mensen die met een laars bier rondliepen, haha!

  Ik vond de keten Applebee’s ook geweldig en vooral IHOP! Heb je IHOP al geprobeerd!?!? Anders een aanrader hoor 😀

  • Sheila schreef:

   Wat leuk dat je dit herkent! Ja, de Walk of Fame stelt in het echt niets voor inderdaad. Vooral door al die goedkope en foute souvenirs shops afgewisseld door tattoo shops (waar echt niet overal goed werk wordt afgeleverd). Dat was echt een tegenvaller. En de wijk waar al de sterren wonen? We zijn er met de auto doorheen gereden. Ik vond de straten zelf echt slecht onderhouden. Nee, tegenvaller. De stad doet zich anders voor dan dat het is.

   En Vegas, dat was dus het tegenovergestelde en daardoor verraste het me ontzettend.

   iHop vind ik zelf weer iets minder. En Applebee’s is ook leuk inderdaad. Maar ik vind de andere ketens toch leuker en lekkerder. Heb je ooit de blooming onion eens gehad in de Australian Outback? Heerlijk!

   • Karin schreef:

    Ohhh ik vond die American pancakes bij Ihop echt superlekker! Ik had daarvoor eigenlijk nog nooit (geslaagde) American pancakes gehad. Australian Outback en de andere ketens die je noemde heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord. Ik ben wel van plan om over een paar jaar weer een roadtrip door de VS te maken, aangezien mijn vriend er nog nooit is geweest en ik hem van alles wil laten zien (zoals de National parks). Dus ik zal ze in het achterhoofd houden 🙂

 3. Saar schreef:

  Toffe tag! Grappig dat je Las Vegas zo mee vond vallen. De stad lijkt me ook wel echt een must-see! Leuk om te lezen.
  Hoe vond je Dordrecht trouwens?

 4. Melanie schreef:

  Leuk om je antwoorden te lezen. Ik hoor van meer mensen dat LA tegen valt. Lijkt mij persoonlijk ook niks. Ik vond Maleisië tegen vallen. Een jaar eerder had ik met mijn rugzak een paar maanden door Indonesië gezworven. Ik had heimwee naar Indonesië toen ik in Maleisië zat. Ik mis altijd bruin brood. Is altijd het eerste wat ik haal als ik thuis ben.

  • Sheila schreef:

   Oh ja, dan vind ik Indonesië ook veel mooier! Dus als je met het verwachtingspatroon van Indonesië naar Maleisië ging, snap ik je heel goed. Ik heb ook weinig met KL, bijvoorbeeld. Shoppen kan ik overal wel. Maar ik moet zeggen, ik vind Malakka wel weer leuk. Als is het jaren geleden dat ik er ben geweest. Misschien is het nu alweer veel drukker en groter geworden. In KL heb ik wel een goede vriendin wonen. Dus als het me lukt om het mee te nemen in een tussenstop, doe ik dat. Zo moest ik eens vanuit Vietnam naar huis 7 uur wachten in KL. Ideaal! Mijn vriendin pikte me op van de airport en we gingen samen sushi eten in de tussentijd 🙂

 5. Irene schreef:

  Wat een leuke tag! Jammer dat jij Berlijn niet zo leuk vindt. Ik vind Berlijn wel heel tof en wil er zeker nog een keertje heen. Maar ik vind Duitsland sowieso een fijn land om heen te gaan(lees ook: ik praat gemakkelijker Duits dan Engels). Toch denk ik dat je wel een beetje van geschiedenis moet houden, wil je naar Berlijn gaan. Je kunt er veel leren over de Berlijnse muur, maar ook het oude olympische stadion vond ik indrukwekkend.

  • Sheila schreef:

   Ik ben gek op geschiedenis en cultuur! Absoluut. Dat was ook de reden waarom ik Berlijn graag wilde bezoeken. Maar gewoon.. ik vond veel dingen uitgebuit (bijvoorbeeld Checkpoint Charlie met die verschrikkelijke mannen in pak die je moet betalen voor een foto). En de stad heeft gewoon minder sfeer dan vele andere steden, zoals Dresden. Nee, ik zou er niet nog eens heen gaan.

 6. Linda | travellersoftheworld schreef:

  Wat super leuk dat je hem hebt ingevuld! Ik ben in Berlijn geweest en heb ook niet echt iets met de stad, het heeft mij ook nooit aangetrokken. Het weinige contact met het thuisfront zou ik soms ook echt willen, op reis offline zijn is zo fijn, maar ik doe het eigenlijk te weinig, vooral tijdens korte tripjes. En dat kraanwater, dat mis ook heel erg! Ook al ben ik evengoed liever op reis dan thuis, want dat is toch gewoon echt het leukste 🙂

  • Sheila schreef:

   Oh ja, offline reizen. Ik kan het echt iedereen aanraden! Thuis is voor thuis, denk ik altijd. Grappig dat je me begrijpt wat betreft Berlijn. Het merendeel vindt het wel een leuke stad. Ik heb gewoon 1000 keer meer met Londen, om binnen Europa te blijven :).

  • Sheila schreef:

   Op zich niet jammer, hoor :). Ik heb me er wel vermaakt en ik kan er pas over oordelen als ik er ben geweest. Dus… nu weet ik dat ook weer. Berlijn trekt me niet zo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *