Favorieten: 10 x indrukwekkende tattoo artiesten

Eén van mijn eigen favoriete categorieën op mijn blog is ‘Mijn Favorieten’. Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in mijn wereld van favoriete musea, steden, dierentuinen en ga zo maar door. Natuurlijk probeer ik hier origineel in te blijven. Tegelijkertijd zijn het altijd thema’s die dicht bij me liggen. En daarom deel ik vandaag mijn favoriete tattoo artiesten met jullie! Dus altijd al een tattoo gewild, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Laat je hier inspireren!

Katya Geta (Moskou, Rusland)

Katya Geta is een getalenteerde artieste uit Rusland. Je vindt haar in Melancholic Tattoo in Moskou. Katya heeft sterke een eigen stijl en in zwart en grijs. Haar werk is schitterend met scherpe en geometrische lijnen aangevuld met dotwerk (fijn stippelwerk), waarin weinig opgevuld wordt. Ze heeft een hele verfijnde stijl die me absoluut aanspreekt. Bekijk haar geweldige en stijlvolle portfolio op haar IG account.

Jime Litwalk (Orlando, USA)

De Amerikaanse Jime Litwalk heeft als specialiteit New Skool en ik heb hem zijn stijl altijd geweldig in gevonden. Tijdens een conventie in Duitsland heb ik hem eens aan het werk gezien. Nu is hij te vinden bij Ascension Tattoo in Orlando. Jime herkennen jullie misschien als kandidaat van Ink Master van seizoen 3. Hij eindigde als tweede in de finale, maar toen was al duidelijk dat hij tot de beste tattoo artiest behoort van zijn genre. Bij Jime kan je goed terecht als je speelse, kleinere en kleurrijke tattoos wil in animatie stijl. Volg Jime op hier IG.

Errol Buwalda (Rotterdam)

De Nederlandse Errol Buwalda vind ik een geweldige artiest. Naast tattoo artiest is hij ook schilder. Hij is gespecialiseerd in Art Nouveau en daar zijn er maar weinig van in Nederland. In 1998 startte hij Inkstitution Rotterdam en daar vind je hem nog steeds (hij wisselt af met Eindhoven). Errol maakt echt een kunstwerk op je lichaam met haarscherpe lijnen en dat mag ook wel met 25 jaar ervaring. Op dit moment ben ik als morele steun aanwezig bij sessies bij Errol en ik kan je vertellen dat hij één van de fijnste artiesten is om een tattoo van te krijgen. Hij laat je op je gemak voelen door aan te geven dat je het samen gaat doen. Errol is ontzettend getalenteerd. Enkele sessies moesten verzet worden, omdat hij nu bezig is met de opname van de Nederlandse Ink Master, waar hij als jury lid in gaat plaats nemen. Errol vind je hier op IG.

Eva Desperado (Eindhoven)

Eva heeft haar eigen zaak. Je vindt haar in Desperado Tattoo Eindhoven. Ze is de verloofde van de artiest Errol en vol enthousiasme vertelt hij dat ze soms avonden samen kunnen schetsen. Mooi als je een partner hebt die je stimuleert in je creativiteit. Eva zet de mooiste vrouwelijke creaties op je lichaam in mooie kleuren. Haar tattoos zijn kleurrijk en fantasievol en hebben vrijwel altijd kleine witte details. Maar haar portfolio is veelzijdig en ze beheerst dus meerdere stijlen.  Eva heeft oog voor detail en is erg creatief en dat zie je ook goed terug in haar tattoos op IG.

Ladi Dada (Eindhoven)

Ladi Dada woont in Nijmegen en is ook werkzaam in Desperado Tattoo Eindhoven. Ze zet schitterende vrouwelijke tattoos, in dezelfde stijl als Eva. Elke tattoo is een plaatje en helemaal af. Ze is goed in vrouwelijke portretten, gecombineerd met de meest uiteenlopende elementen.  Haar tattoos worden in kleur gezet en daar kiest ze schitterende kleuren combinaties voor. Voor een volgende tattoo houd ik haar zeker in gedachten. Bekijk haar portfolio op haar IG account.

Gerrit (Apeldoorn)

Gerrit heeft zijn zaak aan huis en is een grote bekende in de tattoo wereld. Je vindt hem in Apeldoorn waar hij Tattoo Mania heeft opgezet. Hij heeft mijn vrouwelijke samoerai aan de binnenkant van mijn arm gezet (auw). Gerrit is gespecialiseerd in New Skool en heeft daar ook diverse internationale prijzen mee gewonnen. Gerrit is geweldig in zijn felle kleuren combinaties en verzadiging en zet zeer strakke lijnen. Maar Gerrit is van meer markten thuis. Voor een realistisch portret in Nederland, kan je het beste bij hem terecht. Zijn portfolio is erg divers en de kwaliteit spat er van af. Hij is zowel sterk in zwart/grijs als in kleur. Ook kan je bij Gerrit terecht voor een realistische tepel reconstructie als gevolg van bijvoorbeeld borstkanker. Houd wel rekening met een zeer lange wachtlijst, als je een (grote) tattoo van hem wil. Gerrit en Jime hebben ongeveer dezelfde stijl. Volg zijn IG hier.

Tom Bartley (Brisbane, Australië)

Tom Bartley vind je in Australië. Daar tatoeëert hij voor True Love Brisbane.  Ook hij levert fantastisch werk af in kleur. Kenmerkend vind ik zijn ‘doffere’ (maar mooie) kleuren en de details van dikke snorharen in zijn dieren tattoos. Ik vind het mooi hoe hij dieren niet volledig plaatst, maar ze een geheel laat vormen met bijvoorbeeld bladeren of bloemen. De gekozen kleuren zijn altijd in balans. Qua vrouwen portretten komt zijn werk ook overeen met de stijl van Eva en Ladi Dada. Telkens als ik zijn werk bekijk, heb ik zin in een nieuw ontwerp. Benieuwd naar zijn portfolio? Zijn IG account vind je hier.

Alex Tabuns (St. Pietersburg, Rusland)

De Russische Alex Tabuns (eigenlijk Alexandra) is gespecialiseerd in lijnwerk en dotwerk. Haar tatoeages worden alleen in zwart en grijs gezet en dat doet ze prachtig. Haar portfolio is indrukwekkend. Ondanks dat ze niet in kleur werkt en een specifieke specialisatie heeft, is haar portfolio erg divers qua ontwerpen. Haar werk is minder open dan dat van Katya Geta, maar net zo gedetailleerd. Alex is momenteel niet gekoppeld aan een studio, maar reist wel de wereld rond voor tattoo conventies. Haar portfolio zie je hier op IG.

Emily Rose Murray (Melbourne, Australië)

De Australische Emily Rose ontwerpt ook schitterende plaatjes en zet deze vervolgens strak op je lichaam. Haar tattoos zijn sierlijk en vrouwelijk. Ze is ook gewend om groter werk af te leveren, want in haar portfolio zie je diverse backpieces (tattoos die de volledige rug bedekken) en ze zijn fantastisch. Haar stijl heeft raakvlakken met Eva, Ladi Dada en Tom Bartley. Op haar IG account zie je niet alleen haar geweldige portfolio, maar zie je af en toe ook foto’s voorbij komen van haar gezinsleven. Momenteel is ze niet gekoppeld aan een studio.

Dave Kruseman (Hagerstown, USA)

Ben je meer van de old skool tattoos? Dan is Amerikaanse Dave Kruseman geweldig! Zijn specialiteit is Traditioneel Amerikaans. Denk daarbij aan de typerende tattoos die de Amerikaanse matrozen vroeger hadden. Vergeleken met vroeger, gaat het tegenwoordig wel gecombineerd met veel (fellere) kleuren. Maar je hebt dan wel een mooi retro plaatje op je lichaam! Zelf zou ik er niet voor kiezen, omdat het niet past bij mijn overige tattoos. Maar ik vind het wel een geweldige stijl. Ook Dave heeft meegedaan met Ink Master en won de 6e editie. Je kan hem vinden in Hagerstown, waar hij zijn shop runt: Olde Line Tattoo. Je kan hem hier volgen op IG.

En jij?

Smaken verschillen, maar ik ben onder de indruk van deze artiesten. Natuurlijk kan het zijn dat deze artiesten jou totaal niet aanspreken. Maar los van smaak, kan je wel zien dat dit ontzettend getalenteerde artiesten zijn. Als je op zoek bent naar een artiest, bekijk dan uitgebreid zijn/haar portfolio. En bekijk of de stijl die jij wil, ook haalbaar is voor die persoon. Ga in ieder geval niet voor de eerste de beste artiest, omdat die toevallig om de hoek een studio heeft, zoals ik al eerder eens als tip gaf. Of bezoek eens een tattoo conventie, als je inspiratie op wil doen en talenten wil vergelijken. Hier vind je ook internationale tattoo artiesten, dus laat je niet afschrikken door hun thuisbasis. Zelf combineer ik mijn reizen ook met tattoos. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn prachtige pauw op mijn bovenarm laten zetten in High Voltage in West Hollywood. De shop staat beter bekend als LA Ink, de shop van Kat von D.

Heb jij overigens tattoos? En als je er (weer) één zou willen, heb je dan al een ontwerp of stijl in gedachten?

Comments

comments

35 gedachten over “Favorieten: 10 x indrukwekkende tattoo artiesten

 1. Melanie schreef:

  Zien er zeker getalenteerd uit. Ik ga al Jaren naar tattoo palace in Amsterdam. Ik wil nog zo veel. Een witte tijger in mijn zij. De tekst Keluarga aan de zijkant van mijn voet. Mijn voet en beem tattoo doortrekken naar 1grote tattoo. En de naam van mijn dochter. Genoeg om nog wat honderdjes er tegen aan te gooien.

  • Sheila schreef:

   Veel plannen dus. Misschien is het daarom goed om eens andere artiesten te bekijken en te vergelijken. Gaaf hoor. En die honderdjes worden zo vanzelf duizendjes. Jammer dat we zo;n dure hobby hebben, hè 😉

 2. Sylvia schreef:

  Ik heb mijn tattoo een sterretje op mijn pols zo’n 15 jaar geleden laten zetten door Gerrit in Apeldoorn. Leuk dat ik hem in jou lijstje terugzie. Ik ga nog een tattoo laten zetten maar weet nog niet precies hoe het eruit moet komen te zien en bij tattoo mania denken ze heel goed mee. Hopelijk kan ik voor dit najaar nog een afspraak maken?

 3. Ilse van Kreanimo schreef:

  Ik moet naar Australië zo te zien! Dat is echt mijn stijl!

  Ik wil al zo lang een tatoeage, maar ik weet niet goed waar.
  Ik geef les op een conservatieve school, dus ik moet ze kunnen verbergen indien nodig.
  Maar ik wil ze zelf ook kunnen zien om de één of andere reden.
  Ik wil iets met de namen van onze kinderen in verwerkt….

  • Sheila schreef:

   Ja gaaf hè! Een goede reden om die kant op te gaan, alhoewel Australië als land ook al reden genoeg is :). Jammer dat je daar rekening mee moet houden. Vooral in deze tijd zijn ze vrijwel overal zo geaccepteerd. Maar goed, je lichaam heeft genoeg plekken waar je een tattoo kan laten zetten en ze toch kan laten bedekken. En ik snap dat je ze ook wel eens wil zien. Ik vind de bovenbenen ook wel gaaf, als het ontwerp tenminste rekening houdt met de vorm. Je komt er vast wel uit.

 4. Dewi schreef:

  Nee ik heb geen tattoo, denk ook niet..ik weet wel zeker dat ik nooit een tattoo wil! Hihi kan het wel waarderen, als het mooi is. Ik vind de foto van Emily Rose, prachtig! Kunst!

  • Sheila schreef:

   Schitterend hè. En zo moet je het ook zien, vind ik. Pure kunst. Alleen in plaats van aan de muur, op je lichaam. Of je nou wel of niet van tattoos houdt of er zelf één wil. Het is mooi dat je gewoon kunst kan herkennen als je het ziet 🙂

 5. Michelle schreef:

  La ink ken ik van tv! Altijd wel leuk om te zien, bijzonder ook dat de meeste mensen ook echt een bepaalde betekenis of waarde hechten aan een tattoo. Die van Alex Tabuns vind ik het gaafst. Al zou ik nooit zelf voor zo’n grote tattoo gaan, dat past gewoon niet bij mij. Ik ben dan meer van de tekstjes. Wil ooit een in mijn zij een tattoo tekstje. Maar hoe en wat ben ik nog over uit.

  • Sheila schreef:

   Tattoos zijn ook zo persoonlijk. De één denkt er jaren over na en stopt er een betekenis in. De ander kiest gewoon iets wat hem op dat moment interesseert. En weer iemand anders verwerkt het in een tekst. Maakt het ook zo’n leuke ‘business’. Zelf wil ik wel mijn hele arm vol. Jammer dat het zo prijzig is altijd. Anders had ik er wel meer inmiddels ?

 6. Sofie Katelijne schreef:

  Ikzelf vind zwart/wit tattoos het mooiste, kleur is niet meteen iets voor mij! Die eerste, Russische vind ik in ieder geval prachtig! De tattoo ziet er simpel uit maar toch ook best bijzonder (hou ik wel van :))

 7. sammie schreef:

  wauw! Mooie tattoo’s allemaal! Ik wil ooit nog eens 1 (links) van mijn armen vol hebben, vind ik zo gaaf een sleeve. Tegen die tijd moet ik me er nog eens goed in verdiepen, ik zou er niet voor naar een ander land reizen trouwens, maar wil tegen die tijd wel iemand die mooi een vrouwen gezicht vol details kan zetten.

 8. Jenn schreef:

  Ik heb geen tattoos, maar denk er wel eens over. Als ik iets zou nemen dan zou het wel iets subtiels zijn, dus dit zijn stuk voor stuk tattoos waar ik (zeg ik nu) nooit aan zou beginnen, maar ik vind ze wel heel gaaf om te zien.

  • Sheila schreef:

   Ik heb even haar portfolio bekeken en er zitten zeker prachtige plaatjes tussen. Absoluut getalenteerd als je nog maar kort bezig bent! Ik vind haar nog niet in de lijst thuis horen. Maar als iemand in Amsterdam iets goeds zoekt in die stijl, zou ik zeker langs wippen! Bedankt voor de tip. Leuk om zo andere artiesten te ontdekken.

 9. Sarah schreef:

  Oeeh, La Ink? Dat ken ik van op tv. Super 🙂 Zelf heb ik geen tattoo maar zou ik er wel graag eentje willen. Het ding is inderdaad wel om een goede, betrouwbare artiest te vinden. Dat vind ik precies nogal moeilijk. Ik heb altijd schril dat het toch zou mislukken ofzo.

  • Sheila schreef:

   Oh, maar dat is niet vreemd dat je die schrik hebt. Daarom is het echt verstandig om je er goed in te verdiepen. En niet naar de eerste en de beste artiest om de hoek te gaan. Dus misschien helpt dit lijstje 🙂

 10. Joyce rdt schreef:

  Mooi lijstje, hele gave artiesten zeg (en sommigen ook nog eens dicht in de buurt).
  Zelf heb ik 3 tatoeages, 2 teksten en 1 vlinder en een volgende zou weer een tekst worden! Liefs.x

 11. Roelina schreef:

  Prachtige tattoos (en wat een leuke blog heb je zeg, ik blijf zeker hangen) en er zijn inderdaad een aantal artiesten die ook mij erg aanspreken. Waaronder inderdaad Gerrit van Tattoomania, niet zo ver van mijn woonplaats vandaan. En ik vind de tattoos die je deelt van Emily Rose Murray en Tom Bartley (voor mij onbekend) ook erg mooi. Ikzelf heb nu 6 tatoeages, waar er van 4 nu 1 (sleeve) wordt gemaakt. Het is zoo verslavend. Ze zijn allemaal gezet door Thomas Kynst (Deventer)

  • Sheila schreef:

   Leuk dat je me hier bent komen opzoeken. Ik zie je graag terug 🙂

   En wat gaaf dat je bezig bent met een sleeve! Ik ben erg benieuwd naar het eind resultaat. Ik heb een halve sleeve. De ene kant is gezet in LA Ink en de andere kant door Gerrit dus. En ja, verslavend is het zeker. Ik herken dat absoluut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *