Te Papa en het mooie Island Bay, een paar dagen Wellington

Het regent. En behoorlijk hard ook. Gister ochtend ben ik een boot op gegaan om walvissen te spotten in Kaikoura. De plek waar je bijna gegarandeerd heuse potvissen en bultruggen tegen komt. Iets waar we in Nederland al naar uit keken. De teleurstelling was groot bij zoonlief. Kinderen mogen vanaf 3 jaar mee met de boot, maar het is aan de kapitein om per tocht te bepalen of de weersomstandigheden geschikt zijn voor kleine kinderen. Nee dus, vandaag niet. Dus liet ik de kleine man achter bij zijn vader en zusje, terwijl ik met vriendlief op ‘jacht’ ging…..

Whale watching

De klemtoon lag gisteren vooral op bijna. Bijna werd vriendlief niet ziek, nadat hij pilletjes tegen zeeziekte had ingenomen.  Maar de zeeziekte kreeg hem behoorlijk te pakken. En dat bijna altijd spotten van walvissen? Dat geldt vast voor elke andere dag, want uiteraard zagen we vandaag geen van beiden. Wel zagen we een grote school ‘pilot whales’ (grienders, wat eigenlijk na de orka de grootste dolfijnensoort is, maar dat terzijde). Blijkbaar was het verrassend om ze te zien, want meestal spot je die op andere momenten van het jaar. Dus dat kregen we dan wel cadeau. De grienders bleven behoorlijk lang met ons mee zwemmen. Ook waren ze nogal verspreid, wat ongebruikelijk blijft te zijn. Ik heb ze in ieder geval mooi kunnen aanschouwen vanaf het bovendek. Vriendlief heeft alleen een frisse neus gehaald, maar kon absoluut niets meer hebben. Na de grienders kwamen we nog een school ‘dusky dolphins’ (donkergespreepte dolfijn) tegen en toen zat de boottocht er weer op (wat een grote opluchting was voor vriendlief). Terug aan land dook vriendlief direct het bed in, terwijl ik met de rest nog een ijsje ging eten. En het was bijna net zo’n zonnige dag als gisteren. Het regende uiteindelijk.

Hanmer Springs

Vandaag gaan we richting Hanmer Springs, waar ik graag een duik wil nemen in de thermal pools en we verblijven in een hostel. Maar goed, dat is voor later. Vooraf aan ons vertrek naar het zuider eiland, verbleven we in Wellington. En onze tijd in Wellington verdient ook een verslag.

Een beetje Nederland

Vanuit ons hostel in Whanganui, rijden we richting Wellington. Omdat het ons niet lukte om nog  een hostel te vinden met eigen parkeerruimte, hebben we voor deze periode een Airbnb geboekt op een prima locatie in deze grote stad. De wijk heet Island Bay en dat is absoluut een fijn gebied om in te zitten. Ons huisje is niet groot, maar knus en efficiënt ingericht. Daarbij is het op 2 minuten van een bushalte gelegen en aan het einde van de straat, komt je uit op het strand met schitterende vergezichten. Ja, wij zijn tevreden. Maar veel tijd om even bij te komen van de rit, is er niet. We hebben om 17:30 afgesproken met één van vriendliefs beste vrienden; F. Ze is Nederlandse en woont al zo’n 6 jaar samen met haar Servische Kiwi vriend in Wellington. We pakken de bus en arriveren op tijd in het restaurant waar we afgesproken hebben. Alhoewel ik F om de zoveel jaar zie in Nederland, heeft ze mijn man en de kinderen nog nooit ontmoet. Ze heeft altijd vanaf het begin achter onze relatie gestaan, dus ze vond het leuk dat ze nu in levende lijve de rest van ons gezin ontmoette. We hebben een hele gezellige avond met goed eten en gaan (voor de kinderen) relatief laat weer terug.

Te Papa en ketjap

De volgende dag besluiten we het rustig aan te doen in de ochtend om daarna het Te Papa museum te bezoeken. Ik deelde dit museum al eens in mijn favoriete musea overzicht, omdat ik er goede herinneringen aan heb. Helaas moet ik bekennen dat dit bezoek wat tegenviel. Sommige van de indrukwekkende vaste exhibities van toen zijn vervangen of tijdelijk niet te zijn zijn, zoals mijn favoriet; de colossal squid. Daarbij moet ik ook bekennen dat het met 2 kleine kinderen moeilijk is om een groot museum uitgebreid te bezichtigen. Gelukkig waren er ook hoekjes gericht op kinderen, dus zij hebben een fijne tijd gehad. We wandelen nog even langs de ‘waterfront’, wat ik de vorige keer ook zo gezellig vond. Ondanks dat ik best weer Mount Victoria of de Weta Cave wil bezoeken, besluiten we om het hier bij te laten. Tenslotte zijn we alle drie eerder in Wellington geweest. Wel rijden we richting een gespecialiseerde Aziatische supermarkt. Ik probeer namelijk al een tijd ketjap te vinden, zodat ik een basis heb voor diverse Indonesische gerechten. En alhoewel ik weer dat je het hier soms in de supermarkt kan vinden, ben ik het tot nu toe nog niet tegen gekomen. Bij deze specialist verwacht ik dat het er wel staat en ja hoor. Ik haal 2 flessen en ga blij naar ons huisje. In de avond kijken we Netflix zodra de kinderen op bed liggen en zo hebben we een ontspannen avond.

Wellington Zoo

De dag daarop bezoeken we Wellington Zoo. Ik heb wereldwijd al diverse dierentuinen bezocht (waarvan ik ook een lijstje deelde), zoals recent Singapore Zoo. Dus waarom niet deze dierentuin in de hoofdstad van Nieuw Zeeland? De dierentuin is kleiner dan ik had verwacht. Ook zijn diverse hokken leeg of zijn de dieren zo goed verstopt dat we ze niet vinden. Een kleine teleurstelling dus. Belangrijker is dat de kinderen zich vermaken en die doen dat prima. Samen met zoonlief ga ik op de tenen kruipend en fluisterend de leefomgeving van de kiwi’s in. Eens zien of we die bijzondere dieren kunnen spotten. En dat lukt! De kiwi had ik nog niet eerder gezien en hij is groter dan ik verwachtte. Andere dieren die ik erg bijzonder vond zijn de caracal en serval. Schitterende beesten, maar het hoogtepunt was toch zeker de kiwi. De dierentuin is dusdanig klein dat we om 13:30 alweer buiten staan.

Island Bay

We halen onze auto op van de gratis parkeerplaats en rijden door naar het einde van ‘onze’ straat. Island Bay. Een goede keus want het is hier schitterend. Wat blijft het toch mooi om een heldere oceaan te zien, prachtig blauw gekleurd. Het strand zit vol met grotere stenen.  Zoonlief gaat helemaal op in het bouwen van huisjes met takjes en stenen. Dit is genieten. Gewoon… net zo lang als we willen, omdat het kan. Omdat er morgen niets op ons wacht en omdat we vooral niets moeten.

Serpent

In de avond trakteren we onszelf op pizza van Hell. You can go wrong met namen zoals Lust, Greed, Wrath, Purgatory and Mayhem op het menu (met name als je een Supernatural fan bent zoals ik). Ik kies voor de Serpent pizza met onder andere gerookte zalm en avocado. Morgen verlaten we het noorder eiland met de ferry. Het zuider eiland is zo mooi, dat we daar de meeste tijd van onze reis willen doorbrengen. De natuur in, hiken, meer hostels, verlaten stranden, gletsjers en zo veel meer!

Praktische tips

 • Goedkoop parkeren in het centrum van Wellington doe je hier bij Taranaki Street voor $5 voor een hele dag.
 • Lekker lunchen met een mooi uitzicht over Island Bay doe je bij de Beach House and Kiosk.
 • Filmliefhebber? Bezoek dan de Weta Cave waar ook workshops gevolgd kunnen worden.
 • Voor een mooi uitzicht over de gehele stad bezoek je Mount Victoria

En jij?
Heb jij wel eens walvissen in de open oceaan gezien?

Comments

comments

11 gedachten over “Te Papa en het mooie Island Bay, een paar dagen Wellington

 1. Louise schreef:

  Wat geniet ik toch van je reisverslagen! Klinkt ook als de perfecte balans tussen actief en ontspannen. Kan ik nog wat van leren 🙂 Ik ga ook niet meer walvissen spotten, de laatste keer lag ik vreselijk beroerd op het dek :’) ontzettend zeeziek.

  • Sheila schreef:

   Ah, dankjewel! Wat leuk om te horen. Zeeziek is ook ontzettend vervelend. En al helemaal als je al van tevoren pilletjes hebt ingenomen. Dan kan die hele vaartocht inderdaad onmiddellijk gestolen worden.

 2. José schreef:

  Wat een heerlijk verslag over jullie belevenissen. Arme vriendlief. Die ervaring is herkenbaar. Bijzonder wat jullie zo allemaal ondernemen en mooi om te lezen dat jullie tegelijkertijd de rust en ontspanning van het moment nemen. ?

 3. Saskia schreef:

  Gaaf hoor! Zelf nooit walvissen gezien… Zou ooit wel eens zeehondjes willen zien, lijkt me super gaaf<3

  Och en zeeziek, dat had ik al op de boot naar Terschelling, vreselijk!

 4. Astrid schreef:

  Heerlijk om jullie verhalen te lezen. Arme vriend lief ik had echt met hem te doen brrr niks aan zee ziek. Geweldig om jullie zo te kunnen volgen.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *